JavaScript is required for our website accessibility to work properly. למרות ההפסד הצפוי, ראש ממשלת בריטניה לא נאחז בקרנות המזבח | זמן ישראל
ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק מכריז על הקדמת הבחירות, לונדון, 22 במאי 2024 (צילום: HENRY NICHOLLS / AFP)
HENRY NICHOLLS / AFP

למרות ההפסד הצפוי, ראש ממשלת בריטניה לא נאחז בקרנות המזבח

השמרנים צפויים לספוג תבוסה קשה בבחירות שעליהן הכריז במפתיע ראש ממשלת בריטניה ● סונאק מקווה שהבריטים ייטו לו חסד בעקבות השיפור במצבם הכלכלי, אבל אם הוא באמת ינצח – זו תהיה אחת ההפתעות הגדולות ביותר בתולדות הפוליטיקה הבריטית ● בניגוד לממשלת ישראל, הבחירות הוכרזו למרות פיגור בסקרים וללא משיכת זמן והיאחזות נואשת בעטיני השלטון ● פרשנות

עריכה

בשבוע שעבר נפגש ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק עם המלך צ'ארלס השלישי ובישר לו כי החליט לפזר את הפרלמנט ולקבוע מועד בחירות חדש ב־4 ביולי.

משם הוא המשיך לרחוב דאונינג והתייצב בחזית מעון ראש הממשלה מול התקשורת כדי להודיע לאומה על הבחירות שישימו קץ לקדנציה רבת תהפוכות של המפלגה השמרנית, שהחלה בדצמבר 2019 תחת בוריס ג'ונסון.

סונאק הצליח להפתיע את המערכת הפוליטית כולה. הבחירות נועדו להתקיים בינואר 2025, אף שהוא היה צפוי להקדימן כדי לא לערוך אותן בחורף הבריטי. הבחירות בדצמבר 2019, אותן קבע ראש הממשלה דאז ג'ונסון, היו חריגות – ורבים העריכו שהן ייערכו בסתיו לנוכח הסקרים חוזי השחורות לשמרנים.

האביב הרטוב של לונדון הכתיב את התנאים ודקה מפתיחת הנאום החל גשם שוטף. סונאק לא נרתע והמשיך בדבריו, בגבורה או בטיפשות, וסיים כשהוא רטוב לחלוטין ונלעג

סונאק התייצב בחליפת הבר מצווה שלו וניסה להכתיב את הטון לקראת הבחירות. הוא יזם את התאריך, הוא לא נאחז בקרנות המזבח – ולא המתין עד הרגע האחרון. זה היה המסר שהוא ניסה להעביר. במקום זאת הסצנה הזכירה את נאום ההפיכה של רודי ג'וליאני במגרש החניה בפילדלפיה אחרי תבוסת דונלד טראמפ בבחירות 2018.

ראש ממשלת בריטניה רישי סואנק חוזר למעונו בדאונינג 10 אחרי שהכריז על הקדמת הבחירות, לונדון, 22 במאי 2024 (צילום: BENJAMIN CREMEL / AFP)
ראש ממשלת בריטניה רישי סואנק חוזר למעונו בדאונינג 10 אחרי שהכריז על הקדמת הבחירות, לונדון, 22 במאי 2024 (צילום: BENJAMIN CREMEL / AFP)

האביב הרטוב של לונדון הכתיב את התנאים ודקה מפתיחת הנאום החל גשם שוטף. סונאק לא נרתע והמשיך בדבריו, בגבורה או בטיפשות, וסיים כשהוא רטוב לחלוטין ונלעג. ביום שישי הוא המשיך בקמפיין במספנות בלפסט, שם נבנתה הטיטניק. הבדיחות על רב החובל של הספינה השוקעת לא איחרו להגיע.

סונאק לא היה שור מועד וחסר אחריות כמו בוריס ג'ונסון, שנאלץ להתמודד עם מגפת הקורונה והשלכותיה ההרסניות. הוא בטח לא היה אדם קיצוני וחסר מושג כמו ליז טראס שב־44 ימי כהונתה כמעט והחריבה את הכלכלה הבריטית. למעשה הוא הזהיר מפני תוכניתה המופקרת כבר מהרגע הראשון.

פרשנים ניסו להבין מדוע הוא הקדים את הבחירות ונראה שהסיבה העיקרית היא הנתונים המעודדים מהבנק הלאומי שגילו שהאינפלציה נעצרה וקרובה עתה ליעד של 2% לעומת 11% בשנה שעברה

מה הוא כן היה? ראש הממשלה הראשון שאינו לבן, ביליונר ממוצא הודי – והערת שוליים. הוא לא הותיר חותם של ממש והמשיך את הקו של קודמיו – הרבה להג על "ברקזיט" וערכי הלאום לצד משבר כלכלי וחוסר מנהיגות בכל תחום. ברגע שנחתם הסכם הברקזיט עם כל נזקיו והנושא ירד מסדר היום הלאומי – הרוח במפרשי המפלגה נעלמה ונותרו רק הבעיות.

פרשנים ניסו להבין מדוע הוא הקדים את הבחירות ונראה שהסיבה העיקרית היא הנתונים המעודדים מהבנק הלאומי שגילו שהאינפלציה נעצרה וקרובה עתה ליעד של 2% לעומת 11% בשנה שעברה. מחירי האנרגיה והמזון אומנם יורדים, אבל הריבית הגבוהה של הבנק נותרה בעינה.

ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק נפגש עם חיילים משוחררים בנורת'לרטון, צפון־מזרח אנגליה, 25 במאי 2024 (צילום: Oli SCARFF / POOL / AFP)
ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק נפגש עם חיילים משוחררים בנורת'לרטון, צפון־מזרח אנגליה, 25 במאי 2024 (צילום: Oli SCARFF / POOL / AFP)

כלומר, יש בשורות טובות יחסית אבל הן לא צפויות להשתפר בהמשך. התמונה הגדולה יותר היא שימיה של הממשלה הזו הגיעו לקיצם. זמנה עבר. הביקורת במפלגה עצמה גוברת מיום ליום ואיתה ההרהורים האם להחליף את העומד בראשה לקראת הבחירות.

במקביל, מחוץ למפלגה, המיאוס – בעיקר בקרב בוחרי הימין המסורתיים – שובר שיאים. עוד שלושה–ארבעה חודשים לפה ולשם לא ישנו את התמונה ועדיף לקבוע את התאריך מאשר שהוא יוכתב.

כרגע מפגרים ה"טורים" (כינוי עממי למפלגה השמרנית) ב־27% בסקרי דעת הקהל אחרי הלייבור בראשות קיר סטארמר. הפער צפוי להצטמצם לאור ניסיון העבר

כרגע מפגרים ה"טורים" (כינוי עממי למפלגה השמרנית) ב־27% בסקרי דעת הקהל אחרי הלייבור בראשות קיר סטארמר. הפער צפוי להצטמצם לאור ניסיון העבר המלמד כי קולות נודדים למפלגות הגדולות לקראת יום ההצבעה.

אם ב־5 ביולי 2024, יום שישי, סואנק לא יעמוד שוב ברחבת דאונינג ויברך את סטראמר על ניצחונו בנאום ג'נטלמני, זו תהיה אחת ההפתעות הגדולות ביותר בתולדות הפוליטיקה הבריטית. כבר עכשיו הודיעו יותר מ־70 חברי פרלמנט שמרנים שהם לא ירוצו בבחירות הקרובות – סימן מובהק שהעכברים מבינים את מצב הספינה.

מנהיג הלייבור הבריטי קיר סטארמר נואם בגלזגו, 24 במאי 2024 (צילום: ANDY BUCHANAN / AFP)
מנהיג הלייבור הבריטי קיר סטארמר נואם בגלזגו, 24 במאי 2024 (צילום: ANDY BUCHANAN / AFP)

בפוליטיקה, כמו בספורט, דבר לא מובטח חרף הפער הגדול. תרזה מיי קבעה בחירות בזק ב־2017 לאור סקרים מבטיחים וניצלה בעור שיניה מהפסד לג'רמי קורבין. קיר סטארמר זוכה לעדיפות בולטת על פני סונאק בכל משאל אישי, אבל הוא לא מעורר התלהבות או הערצה כמו שעורר טוני בלייר ב־1997, אז הוא הוביל את הלייבור לניצחון היסטורי.

הפעם מדובר בבחירות של אדישות, ללא להט או מנהיג סוחף. סטארמר, סר סטארמר עבורכם, משפטן שעמד בראשות התביעה המלכותית בעבר, הוא דמות מתונה, יציבה ומעט משעממת – ההפך מקורבין קודמו, הסוציאליסט שלא היה מסוגל לעבור יום בלי לייצר פרשיה חדשותית.

סטארמר הוא איש מרכז באופיו שהבטיח לנקות את המפלגה מהנגיף הקורבניסטי – ולכן הפך לאיש השנוא עליהם, מה גם שסטארמר בן ה־62 הביע את תמיכתו בישראל

תחתיו הפכה המפלגה לאכסניה לכל מטורפי השמאל הבריטי – אנטישמים, מעריצי רוסיה וקומוניסטים המתגעגעים לימי סטאלין. סטארמר הוא איש מרכז באופיו שהבטיח לנקות את המפלגה מהנגיף הקורבניסטי – ולכן הפך לאיש השנוא עליהם, מה גם שסטארמר בן ה־62 הביע את תמיכתו בישראל בחודשים האחרונים והוא אף נשוי ליהודייה.

אחד הנושאים הבולטים שיעמדו על הפרק במערכת הבחירות יהיה ההגירה הגדולה לבריטניה – בעיקר ההגירה הלא חוקית על גבי סירות מחופי צרפת. זו הבטן הרכה של הלייבור, ציפור הנפש הליברלית התומכת בכל פליט או מי שטוען שהוא פליט.

מהגרים מאפריקה בים התיכון בדרכם לחופי אירופה (צילום: AP Photo/Francisco Seco)
מהגרים מאפריקה בים התיכון בדרכם לחופי אירופה (צילום: AP Photo/Francisco Seco)

עבור מצביעי ה"טורים" מדובר בנושא החשוב ביותר – כיצד לעצור את הסירות. ללייבור אין שום תוכנית בנושא, אפילו לא להג רטורי. אם סונאק יצליח להראות שהפלישה הזו נעצרה, הוא יצליח להחזיר לא מעט קולות שכרגע נודדים למפלגות קטנות כמו "רפרום" הימנית.

כמו בכל מערכת בחירות, הכלכלה היא שדה קרב חשוב לצד מצב שירותי הבריאות, ובשני התחומים האלו הלייבור נתפסת כמפלגה המסוגלת לטפל בתחומים האלו בצורה טובה יותר.

גם המלחמה בעזה צפויה לקבל משקל גדול יחסית. היא לא תקבע את תוצאות הבחירות אבל צפויה להשפיע על אזורי בחירה עם קהיליות מוסלמיות גדולות

גם המלחמה בעזה צפויה לקבל משקל גדול יחסית. היא לא תקבע את תוצאות הבחירות אבל צפויה להשפיע על אזורי בחירה עם קהיליות מוסלמיות גדולות. שתי המפלגות הביעו תמיכה בישראל – ובריטניה אף נטלה חלק בהפלת חלק מהמתקפה האיראנית.

עם זאת, חלק גדול מאותם מוסלמים נוטים להצביע ללייבור, בדומה לשמאל הרדיקלי שהתייצב באופן מלא נגד ישראל. השמאל והשמרנים ינסו להביך את הלייבור גם אם ההשפעה של בריטניה על המתרחש במזרח התיכון היא אפסית.

ג'רמי קורבין (צילום: Stefan Rousseau/Pool Photo via AP, File)
ג'רמי קורבין (צילום: Stefan Rousseau/Pool Photo via AP, File)

מועמדים עצמאיים ומועמדים שירוצו במפלגת הירוקים – פעם מפלגה לנושאי אקלים וזכויות אדם והיום לנושאי אסלאם וזכויות טרנסג'נדרים – ינסו לזנב ברוב הגדול של הלייבור.

שניים מהמועמדים העצמאים הבולטים הם ג'רמי קורבין וג'ורג' גאלאוויי. קורבין הודח ממפלגתו בשל התמיכה באנטישמים במפלגתו – וירוץ כמועמד עצמאי במחוז הבחירה שלו בצפון לונדון. הוא עשוי לנצח שם בניסיון אחרון להביך את מפלגתו לשעבר. סרטון הבחירות הראשון שלו היה עמוס בקריצות לקול המוסלמי.

אלפי מועמדים רצים לפרלמנט, כאמור, בהתראה קצרה יחסית, והמפלגות יקוששו לא פעם מועמדים לא מתאימים, ללא בדיקה נאותה, בעידן הרשתות החברתיות

גאלאוויי הסקוטי גם היה חבר לייבור אבל הודח ב־2003 אחרי מלחמת המפרץ ומאז רץ במקומות שונים ברחבי בריטניה כמועמד האסלאמיסטי הבולט. הוא מתנגד חריף לישראל, תומך מוצהר של איראן ונבחר לפרלמנט מחדש בפברואר השנה בבחירות ברוצ'דייל שליד מנצ'סטר אחרי פטירת חבר פרלמנט מכהן.

הוא נהנה מפסילת מועמד הלייבור, אזהר עלי, אחרי שזה טען שישראל נתנה אור ירוק לטבח השבעה באוקטובר במטרה להחריב את עזה. בבריטניה פרסום תיאוריות קונספירציה כאלו הוא מעשה שלא יעשה. יש מקום לשער שלא מדובר במקרה חד־פעמי.

הפוליטיקאי ג'ורג' גאלאוויי ממפלגת הפועלים של בריטניה בלונדון, 4 במרץ 2024 (צילום: Adrian DENNIS / AFP)
הפוליטיקאי ג'ורג' גאלאוויי ממפלגת הפועלים של בריטניה בלונדון, 4 במרץ 2024 (צילום: Adrian DENNIS / AFP)

אלפי מועמדים רצים לפרלמנט, כאמור, בהתראה קצרה יחסית, והמפלגות יקוששו לא פעם מועמדים לא מתאימים, ללא בדיקה נאותה, בעידן הרשתות החברתיות הזוכרות הכול.

ונקודה נוספת הקשורה לישראל – הבחירות הוכרזו למרות פיגור בסקרים וללא משיכת זמן והיאחזות נואשת בעטיני השלטון. לא פעם מוכרזות בחירות בתוך 30 יום – מספק זמן כדי לנהל מסעות בחירות ולא להשתעבד אליהן תוך כדי הוצאות כספים עצומה.

סונאק פיזר את ממשלתו והפרלמנט כי הגיע השעה. לעומת זאת בישראל, הממשלה שהמיטה אסון מחריד על אזרחיה, שיצאה למלחמה מבולבלת ללא תוכניות, שמשרדיה מנוהלים כקופה פרטית של חברי קואליציה והיא כל כולה משועבדת למשפחה אחת – לא רק שלא חושבת להתפטר אלא שנציגיה אף קוראים להאריך את כהונתה מעבר לתאריך הבחירות המיועד.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,188 מילים
כל הזמן // שבת, 16 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

"היצירות היו אקט של התנגדות"

בסתיו 1940, בתוך מציאות של רעב ותופת, התאגדו אומני הגטו כדי לארגן תערוכה יוצאת דופן שמשכה אליה אלפי מבקרים בתנאים בלתי אפשריים ● היצירות ששרדו נשמרו בחשאי על ידי אומנים שהועבדו ביודנראט, ומהוות עדות מרטיטה לרוח האדם ולכוחה של היצירה

לכתבה המלאה עוד 1,050 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֵירוֹוִיזְיוֹן 302

ככל שישראל מתרחקת בשנים האחרונות מערכי הליברליות, הסובלנות, הפתיחות והקלילות הפופית שמאפיינים את האירוויזיון, נדמה שחשיבות האירוע רק הלכה וגדלה פה. אבל גם בתוך ההקשר המוגזם הזה, התחקיר שפורסם השבוע ב"ניו יורק טיימס" היה חריג, שלא לומר מגוחך ממש

לכתבה המלאה עוד 1,069 מילים

״בלי פוליטיקה״ - על השקט המדומה והאג'נדה המסתתרת מאחוריו

"בלי פוליטיקה בקבוצה זו!" זהו כלל מוכר בקבוצות וואטסאפ רבות, אך הוא מופר לעתים קרובות. בעוד שחלק מהחברים בקבוצות הללו בבירור "מלבים יצרים", הנושא המעניין יותר הוא הפוסטים הנתפסים ככאלו שאינם פוליטיים אלא "רק משקפים את המציאות".

פוסטים "לא פוליטיים" מהסוג הזה נוטים לכלול סיפורים על ישראלים העושים חסד, או סרטונים הלועגים לבורותם של מפגינים אנטי-ישראלים או יהודים אנטי-ציוניים.

ד"ר אומי (נעמי) לייסנר היא חוקרת עצמאית, בעלת תארים אקדמיים במשפטים ובלימודי מגדר. במחקר, בהוראה ובכתיבה היא שמה את הדגש על זכויות נשים, בעיקר בהקשרים של בריאות ופריון. דרום- אפריקאית בעבר, היא גרה מזה שנים עם משפחתה בירושלים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 643 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

בג"ץ ניפץ את פנטזיית השליטה של קרעי בשידור הציבורי

פסק הדין שהשיב לתפקידה את יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור, השופטת בדימוס נחמה מוניץ, הוא לא רק הפסד של שלמה קרעי בבית המשפט, אלא שיעור באזרחות ● שופטי העליון לא הסתפקו בביטול ההדחה, אלא ניצלו את ההזדמנות כדי לשרטט קו אדום מול התנהלותו המופקרת של שר התקשורת, להדגיש את חשיבות השידור הציבורי ולעגן שוב את חובת הציות לייעוץ המשפטי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 934 מילים

מחשבות מגרמניה - איך תיראה דה-רדיקליזציה של החינוך בישראל?

בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.

הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.

עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 779 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

נתניהו צריך אריה שותק

בזמן שיהדות התורה מאיימת לפרק את גוש הימין, דרעי מבין שכל מילה נגד נתניהו תבריח את הבוחרים שלו לבן גביר ● בלי חוק גיוס ועם תדמית של פראייר, יו"ר ש"ס נאלץ להכחיש כל קשר למרכז-שמאל – ובונה על עצרות חגי תשרי כדי להציל את המפלגה בקלפי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים

תגובות אחרונות

סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.