JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בני גנץ הסתבך באולטימטום של עצמו | זמן ישראל

בני גנץ הסתבך באולטימטום של עצמו

גנץ קבע את ה-8 ביוני כתאריך פרישה, קשר אותו בחוק הגיוס והציב שישה תנאים שאף אחד לא זוכר מה הם ● הלחצים מחוץ לממשלה הכריעו אותו והוא שכנע את עצמו כי המלחמה שינהל מהאופוזיציה תהיה אפקטיבית יותר ● אלא שבינתיים המצב בצפון הסלים ועסקת החטופים עדיין באוויר והדעת נותנת שאסור לגנץ להפקיר את ניהול המלחמה לידי סמוטריץ' ובן גביר ● אבל גנץ חושש מתגובת הציבור והתקשורת אם יחזור בו ● פרשנות

בני גנץ בכנסת, 21 באפריל 2024 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
אורן בן חקון/פלאש90
בני גנץ בכנסת, 21 באפריל 2024

השר בני גנץ נראה אתמול מיוסר בשיחה עם עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן. "אתה לא יוצא מהממשלה דקה לפני שהבן שלי חוזר", דרשה צנגאוקר מגנץ במהלך ביקור תנחומים אצל משפחתו של יורם מצגר בקרית גת, "תתנו ערבות למתווכות שתהיה הפסקת אש. עכשיו זו נקודה קריטית לשכנע את השותפים בממשלה להסכים להצעה. זה הזמן שלך".

גנץ לא חושב כך. הוא משוכנע שזמנו בממשלה הזו אזל. הטיעון המרכזי של גנץ וגדי איזנקוט היא כי הם איבדו את ההשפעה על המהלכים, וראש הממשלה בנימין נתניהו נתון בצבת שמהדקים עליו השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר.

הדעת נותנת כי זו דווקא סיבה מצוינת להישאר בממשלה ולשחרר ככל שניתן את נתניהו מהאחיזה של השותפים הקיצוניים, ולא להשאיר בידיהם את מלוא ההשפעה, גם בתוך קבינט המלחמה שעכשיו יתפנה מהגורמים המתונים.

הטיעון המרכזי של גנץ ואיזנקוט היא כי הם איבדו את ההשפעה על המהלכים, וראש הממשלה בנימין נתניהו נתון בצבת שמהדקים עליו סמוטריץ' ובן גביר. הדעת נותנת כי זו דווקא סיבה מצוינת להישאר בממשלה

צנגאוקר צודקת. אנחנו עמוק בתוך מלחמה קשה בשתי זירות ובעיצומו של מו"מ על עסקת חטופים. אלה ימים קריטיים שבהם יוכרע אם ישראל יוצאת גם למלחמה גדולה ונוראה בלבנון.

אתמול עוד התלבטו במחנה הממלכתי סביב העניין של העסקה, עד שהתברר כי חמאס נותן עוד תשובה שלילית, מה שמקל על גנץ את ההחלטה לפרוש.

"אנחנו אלה שעשינו את כל המרחק לקראת חמאס. אנחנו קרובים", אמר אתמול בכיר במחנה הממלכתי. אז מה ההיגיון עכשיו? להמשיך את העסקה עם סמוטריץ' ובן גביר שמפילים הכול כבר בשלב של שחרור האסירים? אלה שמארגנים גרעיני התנחלויות ישראליות בעזה ובחאן יונס?

"עשינו את כל המרחק לקראת חמאס. אנחנו קרובים", אמר אתמול בכיר במחנה הממלכתי. אז מה ההיגיון עכשיו? להמשיך את העסקה עם סמוטריץ' ובן גביר שמפילים הכול כבר בשלב של שחרור האסירים?

גנץ שמע את סמוטריץ' נואם בפני רבבות דתיים-לאומיים בכותל, בסיומו של מצעד הדגלים ביום רביעי. סמוטריץ' קרא לראש הממשלה "לתת את הפקודה" ולצאת למלחמת חורמה בלבנון. בן גביר הוסיף לזה הצהרה על שינוי הסטטוס קוו בהר הבית.

גנץ ואיזנקוט יודעים כי מדובר בקבוצה משיחית שאין לה בהכרח שיקול רציונלי. מלחמה בלבנון עלולה להימשך חודשים ארוכים ולהתפשט למערכה אזורית כוללת שכמוה לא ידענו. זה לא הזמן להתחיל במלחמה בצפון כל עוד אנחנו בעזה, ואף אחד גם לא יודע איך ומתי היא תסתיים, ומה המחירים שנשלם.

איתמר בן גביר בשער שכם בירושלים ביום ירושלים, 4 ביוני 2024 (צילום: Chaim Goldberg/Flash90)
איתמר בן גביר בשער שכם בירושלים ביום ירושלים, 4 ביוני 2024 (צילום: Chaim Goldberg/Flash90)

את ההכרעה הזו ומהלכים גורליים נוספים גנץ ואיזנקוט מבקשים לגלגל עכשיו לידיהם של שרי הציונות הדתית, עוצמה יהודית ועוד כמה שרי ליכוד. גם את ניהול המלחמה הגדולה אם תפרוץ.

סביר להניח שקבינט המלחמה לא יתקיים יותר, כי נתניהו לא ירצה להכניס פנימה את הקיצוניים. שר הביטחון יואב גלנט, שנתמך בידי גנץ ואיזנקוט בדרך כלל, ימצא את עצמו בעמדת מיעוט בעניין העסקה ובכלל, יחד עם הרמטכ"ל הרצי הלוי. שניהם יצטרכו לשבת מול קבינט מדיני-ביטחוני שכולל את נתניהו ואושיות ביטחוניות-מדיניות כמו יריב לוין, סמוטריץ', בן גביר, מירי רגב וגילה גמליאל.

סביר להניח שקבינט המלחמה לא יתקיים יותר, כי נתניהו לא ירצה להכניס פנימה את הקיצוניים. שר הביטחון יואב גלנט, שנתמך בידי גנץ ואיזנקוט בדרך כלל, ימצא את עצמו בעמדת מיעוט בעניין העסקה ובכלל

גנץ הסתבך באולטימטום של עצמו. הוא קבע את ה-8 ביוני כתאריך פרישה, קשר אותו בחוק הגיוס המסובך והציב שישה תנאים שאף אחד לא זוכר מה הם. הלחצים מחוץ לממשלה הכריעו אותו.

יאיר לפיד ואביגדור ליברמן כנראה שכנעו את גנץ שאם המחנה הממלכתי יפרוש מהממשלה, הציבור יציף את הרחובות כמו בימים של פיטורי גלנט לפני שנה ורבע. מעבר לזה, ההפגנות יגררו תגובת שרשרת, יערערו את קואליציית ה-64 וישכנעו גם חברי כנסת מהליכוד להפיל את הממשלה.

ראש האופוזיציה יאיר לפיד בפגישה עם חברי הכנסת אביגדור ליברמן וגדעון סער. 29 במאי 2024
ראש האופוזיציה יאיר לפיד בפגישה עם חברי הכנסת אביגדור ליברמן וגדעון סער. 29 במאי 2024

כל זה לא קורה בינתיים וגם לא יקרה. אנחנו באמצע המערכה, החטופים עדיין במנהרות בעזה והחיילים נופלים ברצועה ועל גבול לבנון. גנץ משכנע את עצמו כי המלחמה שינהל מהאופוזיציה תהיה אפקטיבית יותר. להערכתי הוא טועה והסקרים הקרובים יעידו. עדיף לשבת על המפות של לבנון בקבינט המלחמה במקום לנאום בעצרות רחוב.

גנץ משכנע את עצמו כי המלחמה שינהל מהאופוזיציה תהיה אפקטיבית יותר. להערכתי הוא טועה והסקרים הקרובים יעידו. עדיף לשבת על המפות של לבנון בקבינט המלחמה במקום לנאום בעצרות רחוב

עכשיו גנץ גם חושש מתגובת הציבור והתקשורת אם יחזור בו. אוי לי מיוצרי ואוי לי מיצרי. חבל שהגענו לרגע העגום הזה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

פצוע אנוש מפגיעת רחפן נפץ בראש הנקרה, 3 במצב קל

בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה ● דגל התורה דוחה את הצעת הקואליציה נגד פיזור הכנסת; "שבענו ממעשי סרק שנועדו למרוח זמן ולהסחת הדעת" ● נתניהו העיד במשפט דיבה נגד עיתונאים: מצבי הולך ומשתפר והוא בעשירון העליון של סולם הבריאות

לכל העדכונים עוד 24 עדכונים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים

למקרה שפיספסת

סוציולוגיה ומשפט בהתמודדות עם מיידי אבנים בגדה המערבית

לאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".

בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.

אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.