JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שני, 17 ביוני 2024 | זמן ישראל
היום ה־255 ללחימה ● 120 חטופים עדיין בעזה

דיווח: כחודש לפני המלחמה הופץ בצבא דוח על כך שחמאס מתרגל חטיפת 200–250 איש

לפי הפרסום בתאגיד השידור, בחיבור המודיעיני, שהיה מוכר לצמרת אוגדת עזה ופיקוד הדרום, תוארו התוכניות להשתלט על מפקדות של צה"ל, על מערכות רואה־יורה ועל מגורי החיילים והחיילות בבסיסי הצבא ● שיקלי: "לחוק הרבנים מטרה אחת, סידורי עבודה והרבה – כאלף רבני ערים ושכונות, שיתמנו לעשרות שנים" ● חבר הכנסת אליהו רביבו מהליכוד: "אנחנו ממשלה ללא הישגים"

מחבלי חמאס ליד קיבוץ ניר עוז במהלך הטבח ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: AP Photo/Hassan Eslaiah)
AP Photo/Hassan Eslaiah
מחבלי חמאס ליד קיבוץ ניר עוז במהלך הטבח ב-7 באוקטובר 2023

מדובר צה"ל נמסר כי מוקדם יותר הבוקר לוחמי ההגנה האווירית יירטו בהצלחה מטרה אווירית חשודה שחצתה משטח לבנון לאזור המרחב הימי הסמוך לעיר עכו. לא הופעלו התרעות על פי מדיניות, אין נפגעים.

מלשכת רה"מ נמסר הלילה כי "הקבינט המדיני-ביטחוני דן בצעדים לחיזוק ההתיישבות ביהודה ושומרון, בין היתר בתגובה למדינות שהכירו באופן חד צדדי במדינה פלסטינית אחרי ה- 7 באוקטובר, וכן בסדרת תגובות נגד הרש"פ בעקבות פעולותיה נגד ישראל בגופים הבינלאומיים". עוד נמסר כי שר הביטחון והיועמשי"ת ביקשו פרק זמן נוסף להעיר הערותיהם לחלק מסעיפי ההצעות. ראש הממשלה הנחה להביא את כל ההצעות להצבעה בישיבת הקבינט הבאה.

עמוס הוכשטיין, השליח המיוחד של ממשל ביידן לסוגיית העימות בצפון יבקר היום בישראל במטרה למנוע הסלמה והידרדרות למלחמה כוללת בין ישראל לחזבאללה. במהלך הביקור הוכשטיין צפוי לפגוש את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט ואת הנשיא יצחק הרצוג. לאחר מכן ימשיך הוכשטיין ללבנון, שם יקיים סדרת פגישות עם צמרת המדינה.

שר הביטחון יואב גלנט לצידו של שליח נשיא ארה"ב עמוס הוכשטיין. 5 במרץ 2024 (צילום: שחר יורמן)
שר הביטחון יואב גלנט לצידו של שליח נשיא ארה"ב עמוס הוכשטיין. 5 במרץ 2024 (צילום: שחר יורמן)

"התוקפנות הגוברת של חיזבאללה מביאה אותנו לסף של מה שעלול להיות הסלמה רחבה יותר – כזו שעלולה להיות בעלת השלכות הרסניות על לבנון והאזור", אמר אתמול דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי באנגלית לתקשורת הזרה. "שלוחות הטרור של איראן ממשיכות לגרור את האזור להרס. ישראל תמשיך להילחם נגד ציר הרשע של איראן בכלל החזיתות, בעזה ובלבנון, בזמן שאנו פועלים לקראת עתיד בטוח יותר למזרח התיכון".

הפלסטינים מדווחים כי כוחות של צה"ל פשטו על שכונת זייתון בעיר עזה תוך הפגזות כבדות ותנועה ערה של כטב"מים.

בגל"צ מדווחים כי בעקבות הצורך הדחוף בצה"ל באלפי לוחמים נוספים – צה"ל פועל בימים אלה להקים אוגדת מילואים חדשה, שתורכב מעשרות אלפי מתנדבים שכבר קיבלו פטור משירות מילואים – ויחזרו לשירות. הקמת האוגדה כבר אושרה באופן עקרוני על ידי הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי, והיוזמה נמצאת בשלבים מתקדמים. האוגדה צפויה להיקרא אוגדה 96, ולפי התכנון הראשוני – היא תורכב מ-5 חטיבות מילואים, שיוקמו באופן הדרגתי.

הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי, מפקד זרוע היבשה אלוף תמיר ידעי, ומפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין משוחחים עם חיילי מילואים בתרגיל. 22 במאי 2024 (צילום: דובר צה
הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי, מפקד זרוע היבשה אלוף תמיר ידעי, ומפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין משוחחים עם חיילי מילואים בתרגיל. 22 במאי 2024 (צילום: דובר צה"ל )

‏האנשים שצפויים לשרת באוגדה הם לא רק אלה שעברו את גיל הפטור ממילואים (בני 40+) אלא גם מי שלאורך השנים צה"ל פטר אותם ממילואים מסיבות שונות, של צמצום בכוח אדם במערכים שונים. הכוונה היא שזו תהיה אוגדה קלה, כלומר לא יהיה צורך לרכוש ולייצר עבורה כלי רק"ם.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 1 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.