הבית הלבן הודיע שנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן נדבק בקורונה. רופאו של ביידן מסר שהסימפטומים שמהם סובל הנשיא מתונים ושהוא ישהה בבידוד בביתו שבדלאוור. בשל מחלתו ביטל ביידן הופעה בכנס בלאס וגאס. ביום שני הקרוב ביידן אמור להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שיגיע לביקור בוושינגטון.
בחצות, בין יום רביעי ליום חמישי, הסתיימה כהונתו של יעקב (קובי) שבתאי כמפכ"ל המשטרה, ומשעה זו סגן המפכ"ל, אבשלום (אבשי) פלד, משמש כממלא מקום המפכ"ל. פלד הוא מועמדו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, לתפקיד המפכ"ל. הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים בראשות אשר גרוניס, הבוחנת את מועמדות פלד לתפקיד, טרם מסרה את החלטתה בעניינו.
מליאת הכנסת אישרה לפנות בוקר (חמישי) בקריאה ראשונה את ההצעה להאריך את משך השירות בצה"ל משנתיים ושמונה חודשים לשלוש שנים. לפי ההצעה, שאושרה ברוב של 56 תומכים מול 44 מתנגדים, במסגרת הוראת שעה, הארכת השירות תהיה בתוקף למשך חמש שנים.
בדברי ההסבר להצעה נכתב ש"הארכת השירות הסדיר במסגרת הוראת השעה נדרשת באופן מיידי, לצורך עמידה ביעדי צה"ל ולצורך מתן מענה לצורכי הביטחון הקיימים". ההצעה התקבלה על רקע המחלוקת הניטשת בעניין גיוס תלמידי הישיבות לצבא.
ברוב של 68 תומכים מול תשעה מתנגדים, מליאת הכנסת הצביעה הלילה (בין רביעי לחמישי) בעד ההצהרה, הקובעת ש"כנסת ישראל מתנגדת באופן נחרץ להקמת מדינה פלסטינית ממערב לירדן. הקמת מדינה פלסטינית בלב ארץ ישראל תהווה סכנה קיומית למדינת ישראל ולאזרחיה, תנציח את הסכסוך הישראלי-פלסטיני ותערער את היציבות באזור".
בהצהרה של סיעות הליכוד, ש"ס, הציונות הדתית, עוצמה יהודית, יהדות התורה, ישראל ביתנו והימין הממלכתי נקבע ש"זאת תהיה רק שאלה של זמן קצר עד שחמאס ישתלט על המדינה הפלסטינית ויהפוך אותה לבסיס טרור אסלאמי רדיקלי, הפועל בתיאום עם הציר בהנהגת איראן, כדי לחסל את מדינת ישראל".
עוד נכתב ש"קידום הרעיון של המדינה הפלסטינית בעת הזאת יהווה פרס לטרור ורק יעודד את חמאס ותומכיו שיראו בכך ניצחון בזכות הטבח של ה-7 באוקטובר 2023 ומבוא להשתלטות האסלאם הג'יהאדיסטי על המזרח התיכון".
בין התומכים בהצעה – חברי כנסת מסיעת המחנה הממלכתי. מהמפלגה נמסר ש"אחרי 7 באוקטובר, יום בו מחבלים ארורים חטפו, רצחו ואנסו את אזרחינו, הכרה במדינה פלסטינית היא פרס לטרור ולחמאס. המחנה הממלכתי מחויבת בכל תרחיש מדיני עתידי, ככל שיתקיים, לשמור על זהותה היהודית והדמוקרטית של מדינת ישראל, ולעמוד על זכותה ההיסטורית והאינטרסים הביטחוניים שלה".
בחודש פברואר האחרון אושרה במליאה הצהרה, שלפיה, הכנסת מתנגדת להכרה בין לאומית באופן חד צדדי במדינה פלסטינית. הצעת רע"ם להכרה במדינה פלסטינית והצעת חד"ש-תע"ל להכרה במדינה פלסטינית שבירתה ירושלים המזרחית נדחו הלילה ברוב של 62 מתנגדים מול תשעה תומכים.
הבוקר (חמישי) יעלה להעיד אחרון עדי התביעה במשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו יעיד למעלה משלוש שנים אחרי שהחל שלב ההוכחות במשפט. העד הבא במשפט הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלפי החלטת השופטים, יחל במסירת עדותו ב-2 בדצמבר.

















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו