JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דן פרי: עשר הערות על הנאום הרביעי | זמן ישראל

עשר הערות על הנאום הרביעי

בנימין נתניהו בנאומו בקונגרס בוושינגטון, ארה"ב, 24 ביולי, 2024 (צילום: AP Photo/Julia Nikhinson)
AP Photo/Julia Nikhinson
בנימין נתניהו בנאומו בקונגרס בוושינגטון, ארה"ב, 24 ביולי, 2024

נאומו של בנימין נתניהו בפני הקונרגס האמריקאי היה הרביעי שלו – שיא עולמי – אבל המצב היום לא דומה לשום דבר אחר. נאומיו ב-1996, 2011 ו-2015 לא ניתנו בזמן שישראל הייתה במלחמה או עומדת בפני בידוד בינלאומי כה אינטנסיבי (כי הרגה עשרות אלפים), כאשר למעלה מ-100 בני ערובה שלה נמקים בשבי חמאס (רבים מהם מתים).

נתניהו הגיע לוושינגטון ביום שני, כאשר סקר חדש הראה כי 72% מהישראלים חושבים שהוא צריך לפרוש בגלל כישלונות ממשלתו ב-7 באוקטובר ומאז. וושינגטון התמלאה במפגינים לקראת נאומו, כאשר כ-200 פעילי "קול יהודי לשלום" נעצרו ביום שלישי לאחר שהפגינו בתוך בניין קונגרס. דמוקרטים רבים בקונגרס מצאו משהו אחר לעשות, כולל סגנית הנשיא קמלה האריס.

נתניהו הגיע לוושינגטון ביום שני, כאשר סקר חדש הראה כי 72% מהישראלים חושבים שהוא צריך לפרוש בגלל כישלונות ממשלתו ב-7 באוקטובר ומאז. וושינגטון התמלאה במפגינים לקראת נאומו

מה שקיוויתי לשמוע היה רמז לכך שהוא למד משהו מהקטסטרופה של כהונתו (קשה להאמין כמה אדמה חרוכה כבר יש, ב-19 חודשים בלבד). או שהוא מבין שישראל צריכה היפרדות מהפלסטינים, או שהוא מוכן לתעדף את שחרור החטופים, וגם לאמץ את הצעתו של הנשיא ג'ו ביידן לברית אסטרטגית אזורית בגיבוי מערבי נגד איראן. אני גם רוצה לזכות בלוטו; זה סביר הרבה יותר.

להלן כמה הערות על מה שכן שמענו:

1

נתניהו רצה שהעולם יתמקד באיראן, לא בלי סיבה. איראן כיתרה את ישראל במיליציות פרוקסי שלהוטות לגרום לה נזק, מחמאס עצמו וגם חזבאללה בלבנון, בואכה מיליציות שיעיות בסוריה ובעיראק, עד החות'ים המשוגעים לגמרי בתימן. בנוסף, איראן גם מדכאת את העם שלה בצורה נוראית. שינוי המשטר באיראן הוא יעד הכרחי לעולם.

2

עם זאת, איראן היא כיום מדינת סף גרעינית, מה שמקנה לה הרבה הרתעה. הצד האחראי לזוועה זו הוא למעשה נתניהו, שדחף את דונלד טראמפ הבור לפרוש מהסכם הגרעין, מה שאיפשר לאיראן מיד לחדש את המאמצים לפצצה. זה אופייני לנתניהו: רעיונות שנשמעים טוב אחרי שעברו במכונת הרהיטות שלו הם, למעשה, מטומטמים לחלוטין.

3

בנאום, הוא עשה מהלך נבון בפתיחה עם הרהור ארוך על הזוועות של ה-7 באוקטובר. ישראל צריכה שהעולם יתמקד בטרוף הזה ולא באסון שבא בעקבותיו בעזה.

מה שקיוויתי לשמוע היה רמז לכך שהוא למד משהו מהקטסטרופה של כהונתו (קשה להאמין כמה אדמה חרוכה כבר יש, ב-19 חודשים בלבד). אני גם רוצה לזכות בלוטו, זה סביר הרבה יותר

4

זה גם לא מפתיע שהוא השתמש בגוף ראשון בטענה ש"אישרתי" את המשימה המוצלחת האחרונה להצלת בני ערובה. ישראלים יודעים שאצל ביבי גוף ראשון זה דבר שנועד רק להצלחות. האמריקאים לא ממש הבינו שהעניין הזה הוא כבר בדיחה. אלא מאי: ככל שאנשים מסוימים – האליטות המשכילות, ללא ספק – מתעבים ולועגים לטקטיקה הזו כוולגרית, הוא מעריך שזה עובד, ונראה שהוא צודק. העובדה שהוא מצליח להחזיק בשלטון למרות כישלונותיו המדהימים היא ראיה, אולי, שהמסר הסמוי ("אין בלתי") יעיל.

5

נתניהו לא דיבר רק עם הקונגרס והקהל העולמי: הוא דיבר כמובן גם לעם ישראל. כשהוא לעג למפגיני הקמפוס הבורים שאינם מבינים מה זה חמאס וכינה אותם "אידיוטים שימושיים", המשרתים בשוגג את מטרת איראן, ולגלג ל"הומואים למען עזה" שתומכים בחמאס בלי להבין שהיו רוצחים אותם בעזה, כמעט כל ישראל איתו. זה נדיר מאוד.

6

יפה אמר שישראל רואה בכל קורבן (בצד שלה אמנם) טרגדיה ואילו עבור חמאס, מוות של אזרחים פלסטינים הוא אסטרטגיה (באנגלית זה יותר חורז). גם זה נכון, וגם את זה לא מספיק מבינים המלעיזים בקמפוסים. נתניהו במיטבו היה קומוניקטור גדול, וגורם להיזכר בזה כעת, לאחר שהתחרפן.

זה גם לא מפתיע שהוא השתמש בגוף ראשון בטענה ש"אישרתי" את המשימה המוצלחת האחרונה להצלת בני ערובה. ישראלים יודעים שאצל ביבי גוף ראשון זה דבר שנועד רק להצלחות

7

זה גם היה חכם להשוות את עזה ליפן וגרמניה שלאחר מלחמת העולם השנייה. נשמע שהוא רוצה כיבוש צבאי נצחי, אבל נתניהו, על ידי הנאציפיקציה של חמאס – לא בלי סיבה – די משכנע בכורח, כעת כמו אז, של פירוז ו"דה-רדיקליזציה".

8

מעניין שנתניהו הודה לשתי המפלגות על "הסיוע הצבאי הנדיב" ושיבח את ג'ו ביידן. זה בא להשכיח את האמת – שהוא נהג בביידן בכפיות תודה מזעזעת. זה לא לגמרי עבש: מחיאות הכפיים של הצד הדמוקרטי היו הרבה פחות סוערות. חלק מהקרירות עשויה להיות תגובה לא לישראל אלא לנתניהו עצמו. יש לקוות.

9

הנאום היה טוב מאוד למטרותיו של נתניהו: לחזק את רוחם של אמריקאים פרו-ישראלים ולנסות לקושש עוד קצת תמיכה בישראל. היא מיקסם את הקייס של ישראל והציג באופן די משכנע את אויביה כדמונים שכן ברא השטן. זה ישמח את הזרם המרכזי האמריקאי וגם ימצא הסכמה כמעט אצל כל הישראלים היהודים, כולל שונאיו. עם זאת, לרוע המזל, הוא לא נתן חצי שקל לאותו רוב של הישראלים שרוצה לתת עדיפות לשחרור החטופים על פני המשך כתישת חמאס (כלומר, המלחמה הדי מדשדשת שגם משרתת את נתניהו פוליטית).

10

וכמובן, הוא לא גילה שום אמפתיה. ישראל לא מושמצת לגמרי בלי סיבה. זה לא רק בורות או אנטישמיות או נרטיבים של פרוגרסיבים הזויים. אחרי עשרות אלפי הרוגים בעזה, מילה של צער על אובדן החיים הנורא הזה לא הייתה הורגת אותו, ואולי הייתה תורמת משהו. אבל לא כזה הוא נתניהו.

אז מה בעצם יש פה?

נתניהו הולך על חבל דק: הנסיעה נתקלה במנה גדושה של ספקנות ואף התנגדות בישראל, כולל ביקורת על שהייה בחו"ל של כמעט שבוע בעיצומה של מלחמה, על רקע טענות אמינות שהעניין מעכב את המשא ומתן על שחרור החטופים וכך עולה בעוד חיי אדם.

נתניהו הולך על חבל דק: הנסיעה נתקלה במנה גדושה של ספקנות ואף התנגדות בישראל, כולל ביקורת על שהייה בחו"ל של כמעט שבוע בעיצומה של מלחמה, על רקע טענות שהעניין מעכב את המו"מ על החטופים

בישראל דווח בהבלטה שנתניהו ביקש לדחות את פגישתו בפלורידה עם דונלד טראמפ מיום חמישי לשישי, מה ש"חייב" אותו גם לעשות שבת אצל השכן, בנו יאיר החוגג יום הולדת (איזה צרוף מקרים!) ממש עכשיו.

טריק השבת הוא פרוטוקול ידוע, כל אימת שה"רעיה" נמצאת בעסק ואפשר לחגוג על חשבון משלם המיסים. נראה שנתניהו התמודד בהצלחה עם ההשוואות הלא מחמיאות לנשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי, מנהיג נוסף בזמן מלחמה שנסיעותיו שלו לנאום בחו"ל קצרות בצורה אלגנטית, ולעיתים נמשכת רק כמה שעות. אצל זלנסקי הפראייר הרעיה נשארת בבית.

אז יש כאן שני דברים, בעצם: מצד אחד, ניחוח מבושם של פוליטיקאי מבריק ורהוט על במה עולמית מרהיבה; ומצד שני, סירחון נורא של שחיתות, אדישות ומגלומניה.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 949 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים

למקרה שפיספסת

אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

תגובות אחרונות

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.