JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מפגן ההישרדות של נתניהו | זמן ישראל

מפגן ההישרדות של נתניהו

מי שמגיע ממיטת חוליו להצבעה בכנסת על אחד מחוקי התקציב; מי שמתעורר מהרדמה מלאה ומנהל מבין כותלי בית החולים מו"מ מוקדם אחרי שאיתר את כל הפרצות בפוליטיקה החרדית; מי שמצליח להתעמת עם טיפוס כמו בן גביר ולפרק גם את הסיעה שלו - מסמן כי הוא מתכוון להחזיק מעמד עד הבחירות הבאות לפחות ● פרשנות

ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאת הכנסת יומיים אחרי שעבר ניתוח להסרת הערמונית, 31 בדצמבר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאת הכנסת יומיים אחרי שעבר ניתוח להסרת הערמונית, 31 בדצמבר 2024

ראש הממשלה בנימין נתניהו הוכיח אתמול (שלישי) בפעם המי יודע כמה שאין שורד גדול ומיומן ממנו בפוליטיקה הישראלית לדורותיה, ואין גם מי שיותר נחוש ממנו לשמור על מעמדו בראשות הממשלה.

מי שמגיע ממיטת חוליו להצבעה בכנסת על אחד מחוקי התקציב; מי שמתעורר מהרדמה מלאה ומנהל מבין כותלי בית החולים מו"מ מוקדם אחרי שאיתר את כל הפרצות בפוליטיקה החרדית; מי שמצליח להתעמת עם טיפוס כמו איתמר בן גביר ולפרק גם את הסיעה שלו – מסמן כי הוא מתכוון להחזיק מעמד לפחות עד הבחירות הבאות בסוף 2026.

ההצבעה עד חוק הרווחים הכלואים, אחד ממקורות הכספים החשובים ביותר, הסתיימה ברוב של קול אחד 58:59. נתניהו הבין שעם בן גביר הוא יכול להתמודד, כפי שהצליח לגבור על ההצבעות שלו נגד סעיפים בתקציב בשבועיים וחצי האחרונים.

ההצבעה עד חוק הרווחים הכלואים, אחד ממקורות הכספים החשובים ביותר, הסתיימה ברוב של קול אחד 58:59. נתניהו הבין שעם בן גביר הוא יכול להתמודד, הבעיה נוצרה כשנתקל בהתנגדות חרדית בלתי צפויה

הבעיה נוצרה כאשר נתניהו נתקל בהתנגדות חרדית בלתי צפויה לחוק ובהתחייבות של יו"ר יהדות התורה השר יצחק גולדקנופף שחבריו יצביעו נגד עד שלא יוסדר חוק הגיוס.

איתמר בן גביר צועד במליאה מאחורי ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין שלא מתייחסים אליו, 31 בדצמבר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
איתמר בן גביר צועד במליאה מאחורי ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין שלא מתייחסים אליו, 31 בדצמבר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

חיבור מלא של בן גביר עם גולדקנופף היה מבטיח את כשלון החוק, ומכה קשות בנתניהו, בקואליציה שלו וגם בקופת המדינה שהחוק הזה היה שווה לה קרוב ל-9 מיליארד שקל (כספים שמקורם במיסוי על חברות גדולות).

נתניהו, בעצת מקורביו, הצליח להיכנס לתוך יריבויות היסטוריות באגודת ישראל, בעיקר בין מאיר פרוש וגולדקנופף. למעשה, פרוש הפך להיות השותף הצמוד של נתניהו ביומיים האחרונים. הוא הקים שוב ציר עם חסידויות בעלז וצאנז, שנציגיהן הם חברי הכנסת ישראל אייכלר ומשה רוט, שהצביעו בסוף בעד הצעת החוק.

נתניהו הצליח להיכנס לתוך יריבויות היסטוריות באגודת ישראל, בעיקר בין מאיר פרוש וגולדקנופף. למעשה, פרוש הפך להיות השותף הצמוד של נתניהו ביומיים האחרונים

גולדקנופף, איש חסידות גור, נשאר כמט לבד. לא עזר גם החיבור שלו עם ח"כ יעקב טסלר, נציג חסידות ויז'ניץ. לאורך כל יום האתמול גולדקנופף ישב בחדרו, טיפל בטלוויזיה שהתקלקלה, ואיש סודו מוטי בבצ'יק הודיע כי "מה שמעניין אותנו זה חוק הגיוס".

צריך תמיד להזכיר בהקשר הזה כי חוק הגיוס שווה לחרדים מאות מיליוני שקלים שהמדינה תוקעת בוואריאציות שנות ובהחלטות בג"ץ, כך שהמאבק הוא גם על הרבה מאוד כסף.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וח"כ אלמוג כהן מסתודדים במליאת הכנסת, 31 בדצמבר 2024 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וח"כ אלמוג כהן מסתודדים במליאת הכנסת, 31 בדצמבר 2024 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

נתניהו העריך, ובצדק, שאם יגיע לכנסת – באישור או בניגוד לעצת רופאיו – הדבר ייצור דרמה גדולה ויטה את הכף לטובת ההצבעה בעד החוק. זה מה שקרה בפועל.

ראש הממשלה נכנס למליאה היישר מבית החולים יומיים אחרי הניתוח שעבר כשהוא מלווה ברופאו האישי ד"ר צבי ברקוביץ', ועורר התרגשות עצומה באולם המליאה, בעיקר בקרב חברי הליכוד. זה היה גיים צ'יינג'ר. ח"כ אלמוג כהן, איש סיעת עוצמה יהודית, הודיע מהר מאוד כי יצביע עם נתניהו ונגד יו"ר מפלגתו איתמר בן גביר.

ראש הממשלה נכנס למליאה היישר מבית החולים יומיים אחרי הניתוח שעבר כשהוא מלווה ברופאו האישי ד"ר צבי ברקוביץ', ועורר התרגשות עצומה באולם המליאה, בעיקר בקרב חברי הליכוד. זה היה גיים צ'יינג'ר

אתמול כבר שיבח השר יואב קיש, שליחו של נתניהו, את אלמוג כהן. "הבאת ראש הממשלה להצבעות יומיים אחרי ניתוח ואת ח"כ בועז ביסמוט בזמן שהוא יושב שבעה – היא חרפה על ראשיהם של אלה שגרמו לכך", צייץ קיש, והפעם ניתן להסכים עימו. אפשר כבר להניח כי בקצב הזה אלמוג כהן יהיה עדית סילמן מודל 2025 והוא יכול כבר לחשב את צעדיו לליכוד אם ימשיך לשמור אמונים לנתניהו.

נתניהו שוב סימן אתמול את בן גביר, אבל לא העז לפטר אותו, כפי שעשה בתחילת המאה אריאל שרון עם שרי ש"ס שהצביעו נגד התקציב (שרון פיטר אותם כאיש אחד והחזיר אותם לתפקידיהם אחרי חודש).

ח"כ בועז ביסמוט הגיע למליאת הכנסת להצביע על חוק הרווחים הכלואים היישר מהשבעה על אמו, 31 בדצמבר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
ח"כ בועז ביסמוט הגיע למליאת הכנסת להצביע על חוק הרווחים הכלואים היישר מהשבעה על אמו, 31 בדצמבר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

נתניהו גם התייצב לצדו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ', יריבו של בן גביר. "אין איוולת חסרת אחריות גדולה נותר מלזעזע את הקואליציה בעת הזו או להסתכן בהפלת ממשלת ימין", הודיע נתניהו.

בן גביר העלה אתמול את סף העימות והודיע כי ימשיך להצביע נגד חוקי התקציב גם בהמשך. גם הוא יודע שנתניהו לא רוצה וגם לא יעז לפטר אותו. מקסימום הוא יטיל עליו סנקציות וירחיק אותו מהקבינט.

בן גביר העלה אתמול את סף העימות והודיע כי ימשיך להצביע נגד חוקי התקציב גם בהמשך. גם הוא יודע שנתניהו לא רוצה וגם לא יעז לפטר אותו. מקסימום הוא יטיל עליו סנקציות וירחיק אותו מהקבינט

ומה יעשה גולדקנופף? הוא ימשיך וימנף את המלחמה שלו נגד גיוס חרדים בהוראת האדמו"ר מגור. בכירים ביהדות התורה העריכו אתמול כי גולדקנופף עשוי להתפטר, כפי שעשה קודמו יעקב ליצמן ב-2017 על רקע העבודות בשבת רכבת הקלה (אחרי תקופה קצרה, ליצמן חזר לממשלה).

גולדקנופף יודע היטב כי החוק שמגבש היום שר הביטחון ישראל כ"ץ הוא חוק השתמטות מלא-מלא שימנע גיוס חרדים לעולם ועד, אבל הוא מתעקש למצוא סעיפים בעייתיים לכאורה (ציון אחוזי הגיוס, למשל) כדי להוכיח מסירות ודבקות במשימה במסגרת המאבקים הפנימיים בחברה החרדית שאינם נגמרים אף פעם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
העובדה הכי מעניינת היא שלעבריין המס והבנייה גולדקנוף או בשמו הראוי לו יבכה דארקנוף (והוא יבכה, כמה שהוא עוד יבכה) המתעמר הסדרתי בעובדיו ובעובדותיו ברשת החינוך הפרטית שלו יש טמבלויזיה בח... המשך קריאה

העובדה הכי מעניינת היא שלעבריין המס והבנייה גולדקנוף או בשמו הראוי לו יבכה דארקנוף (והוא יבכה, כמה שהוא עוד יבכה) המתעמר הסדרתי בעובדיו ובעובדותיו ברשת החינוך הפרטית שלו יש טמבלויזיה בחדרו במשכן הכנסת. השיקוץ, צלם בהיכל אצל בכיר עסקני כת הגערר? טלויזיה, אתם השתגעתם? מה הפרק הבא, ויתור על ארגון המחבלים והטרור של הטלפונים הכשרים? כאילו שאנחנו לא יודעים שכל עסקן חרדי מחזיק שני טלפונים, אחד כשר והשני טלפון טרף עם אינטרנט (טפו, תועבה!) ובעניין צביעות אצל חברי הכת החרדית, נזכיר סיפור נשכח מהעבר על אחד משה גפני (יו"ר ועדת הכספים הנצחי בשבילכם) שנצפה הולך לזונות בחוף תל ברוך.

לכתבה המלאה עוד 730 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 13 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נתניהו ביקר במהלך המלחמה באיחוד האמירויות ונפגש עם הנשיא מוחמד בן זאיד

לפי דיווחים בתקשורת, גם ראש המוסד וראש שב"כ ביקרו לאחרונה במדינה ● הרצוג התייחס להתעלמות ראש הממשלה מהזמנתו לקיים מגעים עם התביעה במשפטו: "צד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא" ● דיווח: גורמים בכירים בצבא העידו שהקצין שבחן את הפעלת אורי אלמקייס אמר שגופמן שיקר לו ● המליאה לא תקיים השבוע הצבעה בעניין פיזור הכנסת

לכל העדכונים עוד 33 עדכונים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים
אמיר בן-דוד

אווירת סוף קדנציה

כשמושב הקיץ של הכנסת יצא לדרך, לכולם היה ברור שעשרות רבות מתוך 120 הח"כים המכהנים יאבדו את החסינות בקרוב, ועד סוף הקיץ הם ימצאו את התשובה, את פשר הקולות, את כל החלומות ● וגם: מתי יהיו הבחירות? ● המלחמה בצפון נמשכת ● משפט נתניהו חודש. ושוב נקטע ● מותם של כוכבי ה-NBA ● ועוד...

יצחק גולדקנופף מיהדות התורה במליאת הכנסת, 13 במאי 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90

פצצת הניכור המתקתקת

"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".

מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.

איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 843 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

למקרה שפיספסת

מערכת החינוך הישראלית במשבר - דוח מבקר המדינה

יש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.

דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.

קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 939 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.