JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הלבנונים רוצים לשקם את בתיהם ההרוסים - אבל אין מי שיממן זאת | זמן ישראל
אישה לבנונית יושבת בקרב הריסות ביתה ברובע הדאחייה בדרום ביירות, 11 בנובמבר 2024 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)
AP Photo/Hussein Malla
"לממשלה אין את המשאבים הכספיים לשיקום"

הלבנונים רוצים לשקם את בתיהם ההרוסים - אבל אין מי שיממן זאת

לפי הערכות הבנק העולמי, כמאה אלף יחידות דיור ניזוקו בלבנון במהלך המלחמה – 18% מהן נהרסו לחלוטין ● ניתוח לווייני של דרום ביירות מעיד על 353 מבנים שנהרסו לחלוטין ולמעלה מ־6,000 בתים שניזוקו ● למדינה אין כסף לממן את השיקום וחזבאללה מפצה תושבים במאות או אלפי דולרים בודדים ● התקווה היחידה של התושבים היא תרומות בינלאומיות - ואלו מגיעות לאט מדי ומעט מדי

שישה שבועות לאחר הפסקת האש בין ישראל לחזבאללה, רבים מהלבנונים שנעקרו מבתיהם ואיבדו אותם בלחימה מבקשים לבנות אותם מחדש – אך השיקום והפיצויים מתעכבים.

שטחים נרחבים בדרום ובמזרח לבנון, כמו גם פרברי הדרום של ביירות, נמצאים בהריסות, עשרות אלפי בתים הפכו לעיי חורבות. הבנק העולמי העריך בנובמבר – עוד לפני שהפסקת האש נכנסה לתוקפה באותו חודש – כי ההפסדים לתשתיות בלבנון מסתכמים בכ־3.4 מיליארד דולר.

בדרום, תושבי עשרות כפרים לאורך הגבול אינם יכולים לשוב משום שכוחות צה"ל עדיין נמצאים שם. לפי הסכם הפסקת האש, צה"ל אמור לסגת עד ה־26 בינואר, אך קיימים ספקות אם הדבר יקרה.

בדרום, תושבי עשרות כפרים לאורך הגבול אינם יכולים לשוב משום שכוחות צה"ל עדיין נמצאים שם. לפי הסכם הפסקת האש, צה"ל אמור לסגת עד ה־26 בינואר, אך קיימים ספקות אם הדבר יקרה

גם שאר תנאי ההסכם לוטים בערפל – לאחר נסיגת חזבאללה, צבא לבנון אמור להיכנס ולפרק את עמדות הלחימה של הארגון בדרום. גורמים בישראל התלוננו כי כוחות הצבא הלבנוני אינם מתקדמים מהר מספיק; על כך משיבים בצד הלבנוני כי על ישראל לסגת תחילה.

סיכויי השיקום – והשאלה מי יממן אותו – אינם ברורים.

מכוניות נוסעות תחת גשר להולכי רגל שקרס לצד בניין מגורים שהופצץ על ידי חיל האוויר ברובע הדאחייה בדרום ביירות, לבנון, 19 בנובמבר 2024 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)
מכוניות נוסעות תחת גשר להולכי רגל שקרס לצד בניין מגורים שהופצץ על ידי חיל האוויר ברובע הדאחייה בדרום ביירות, לבנון, 19 בנובמבר 2024 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)

בשנת 2006, לאחר מלחמת לבנון השנייה, שנמשכה כחודש, מימן חזבאללה את מרבית השיקום שעלה כ־2.8 מיליארד דולר, בעזרת תמיכתה של איראן.

חזבאללה הודיע כי הוא יפעל כך שוב ואף החל לשלם פיצויים. עם זאת, הארגון, שמשמש גם כמפלגה פוליטית חזקה, ספג הפסדים משמעותיים במלחמה האחרונה, ואיראן מצדה שקועה כעת במשבר כלכלי חמור.

הממשלה הלבנונית, שסובלת ממחסור חמור במזומנים ומשיתוק ממושך, אינה במצב לספק סיוע, ותורמים בינלאומיים עשויים להיות עסוקים בצרכים שלאחר המלחמה ברצועת עזה ובסוריה השכנה.

הממשלה הלבנונית, שסובלת ממחסור חמור במזומנים ומשיתוק ממושך, אינה במצב לספק סיוע, ותורמים בינלאומיים עשויים להיות עסוקים בצרכים שלאחר המלחמה ברצועת עזה ובסוריה השכנה

רבים בלבנון אומרים כי הם ממתינים לפיצויים שהובטחו על ידי חזבאללה. אחרים טוענים כי קיבלו מהארגון סכום כסף – אך נמוך בהרבה מהנזק שנגרם לבתיהם.

מנאל, אם לארבעה בת 53 מהכפר מרג' עיון בדרום, עקורה עם משפחתה יותר משנה, מאז שחזבאללה החל לירות רקטות לעבר ישראל ב־8 באוקטובר 2023. ביולי שמעה משפחתה של מנאל שביתם נהרס. כעת הם מבקשים פיצוי מחזבאללה. "לא קיבלנו כסף עד עכשיו", אמרה מנאל ל-AP. "אולי התור שלנו עדיין לא הגיע".

תושבי כפר בדרום לבנון עומדים על הריסות ביתם, 28 בנובמבר 2024 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)
תושבי כפר בדרום לבנון עומדים על הריסות ביתם, 28 בנובמבר 2024 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)

באחד הימים לאחרונה בדרום ביירות, שם התרחשו תקיפות אוויריות כ־100 מטרים בלבד מביתו, צפה מוחמד בדחפור שמנקה את ההריסות בעוד אבק מתאבך באוויר. לדבריו, אביו פנה לפקידי חזבאללה וקיבל 2,500 דולר – סכום שאינו מספיק לכסות את הנזק שנגרם לביתם.

"אבא לקח את הכסף ועזב, כי חשב שאין טעם להתווכח", סיפר מוחמד. לדבריו, דודו קיבל רק 194 דולר עבור בית שניזוק באופן דומה. כאשר דודו התלונן, סיפר מוחמד, אנשי חזבאללה שאלו אותו: "אנחנו הקרבנו את דמנו, מה אתה עשית במלחמה?"

הדוד קיבל רק 194 דולר עבור בית שניזוק באופן דומה. כאשר הדוד התלונן, סיפר מוחמד, אנשי חזבאללה שאלו אותו: "אנחנו הקרבנו את דמנו, מה אתה עשית במלחמה?"

עם זאת, אחרים טוענים כי חזבאללה פיצה אותם באופן הוגן.

עבדאללה סקייקי, שביתו – גם הוא בדרום ביירות – נהרס לחלוטין, אמר כי קיבל 14,000 דולר מארגון הקשור לחזבאללה, "קרד אל־חסן".

חוסיין ח'יר א־דין, מנהל "ג'יהאד אל־בינאא", הזרוע הבונה של חזבאללה, אמר כי הארגון עושה כל שביכולתו. צוותיו סקרו מעל 80% מהבתים שניזוקו ברחבי לבנון, לדבריו. "התחלנו לפצות משפחות", אמר. "התחלנו גם לספק תשלומים לשנה של שכירות ופיצויים עבור ריהוט".

לבנונים עקורים השבים לעיר צור בדרום לבנון חולפים על פני בתים הרוסים, 27 בנובמבר 2024 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)
לבנונים עקורים השבים לעיר צור בדרום לבנון חולפים על פני בתים הרוסים, 27 בנובמבר 2024 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)

ח'יר א־דין אמר כי התשלומים כוללים 8,000 דולר לריהוט ו־6,000 דולר לשנה של שכירות לאלו הגרים בביירות. אלו השוהים במקומות אחרים מקבלים 4,000 דולר לשכירות.

תוכניות אדריכליות לכל בית נמצאות בהכנה, לדבריו, אך הוא סירב לפרט על תוכניות השיקום. "אנחנו לא מחכים לממשלה", הוסיף. "אבל כמובן, אנו קוראים למדינה לפעול".

תוכניות אדריכליות לכל בית נמצאות בהכנה, לדבריו, אך הוא סירב לפרט על תוכניות השיקום. "אנחנו לא מחכים לממשלה", הוסיף. "אבל כמובן, אנו קוראים למדינה לפעול"

ממילא, יש מעט מאוד שהממשלה יכולה לעשות.

דוח של הבנק העולמי מאמצע נובמבר העריך כי הנזק לתשתיות ולכלכלה של לבנון בעקבות המלחמה מסתכם ב־8.5 מיליארד דולר. והערכה זו אינה כוללת את החודש האחרון של המלחמה, כך אמר סגן ראש הממשלה סעדי שאמי ל־AP. "לממשלה אין את המשאבים הכספיים לשיקום", אמר בגילוי לב.

הבנק העולמי ציין כי 99,209 יחידות דיור ניזוקו – ו־18% מהן נהרסו לחלוטין. בפרברי הדרום של ביירות בלבד, ניתוח לווייני של המרכז הלאומי לחיזוי סכנות טבע והתרעה מוקדמת בלבנון זיהה 353 מבנים שנהרסו לחלוטין ולמעלה מ־6,000 בתים שניזוקו.

בתים הרוסים בכפר בדרום לבנון, 1 בדצמבר 2024 (צילום: AP Photo/Leo Correa)
בתים הרוסים בכפר בדרום לבנון, 1 בדצמבר 2024 (צילום: AP Photo/Leo Correa)

גורמים לבנוניים פנו לקהילה הבינלאומית בבקשה למימון. הממשלה פועלת עם הבנק העולמי כדי לעדכן את הערכת הנזקים ומקווה להקים קרן נאמנות מרובת תורמים. הבנק העולמי בוחן גם "פרויקט חירום ללבנון", שמתמקד בסיוע ממוקד לאזורים שבהם הצורך הוא הגדול ביותר, כך אמר שאמי, אך תוכנית קונקרטית טרם גובשה.

גורמים לבנוניים פנו לקהילה הבינלאומית בבקשה למימון. הממשלה פועלת עם הבנק העולמי כדי לעדכן את הערכת הנזקים ומקווה להקים קרן נאמנות מרובת תורמים

"אם הבנק העולמי ייקח חלק, זה עשוי לעודד את הקהילה הבינלאומית לתרום כסף", הוסיף שאמי.

עלי דאמוש, בכיר בחזבאללה, אמר בתחילת החודש כי הארגון גייס 145 צוותי שיקום, הכוללים 1,250 מהנדסים, 300 אנליסטים ומאות שמאים  – רבים מהם ככל הנראה מתנדבים.

הפיצויים ששולמו עד כה הגיעו מ"העם האיראני", אמר דאמוש, מבלי לפרט אם הכסף הגיע מהממשלה האיראנית או מתורמים פרטיים.

ג'נא, אדריכלית בת 29, מתנדבת עם צוותי חזבאללה כדי לסקור את הנזק בעיר הולדתה נבטיה שבדרום לבנון. חלקים רבים מהעיר נהרסו, כולל שוק מתקופת האימפריה העות'מאנית. מחסן של אביה נפגע בתקיפות אוויריות, וכל הציוד הרפואי שאוחסן בו עלה באש.

תושבים לבנונים צועדים בין הבניינים ההרוסים בכפר קאנא בדרום לבנון, 28 בנובמבר 2024 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)
תושבים לבנונים צועדים בין הבניינים ההרוסים בכפר קאנא בדרום לבנון, 28 בנובמבר 2024 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)

פקידי חזבאללה "אמרו לנו לא להבטיח לאנשים או לדבר על שיקום כי אין עדיין תוכנית ברורה או מימון לזה", סיפרה ל־AP. "אבל הם ייעצו לנו להציע תמיכה ולהראות לאנשים שלמישהו באמת אכפת מהמצב שלהם".

פקידי חזבאללה "אמרו לנו לא להבטיח לאנשים או לדבר על שיקום כי אין עדיין תוכנית ברורה או מימון לזה", סיפרה ל־AP. "אבל הם ייעצו לנו להציע תמיכה ולהראות לאנשים שלמישהו באמת אכפת מהמצב שלהם"

כתבת AP סאלי אבו אלג'וד הכינה את הכתבה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 909 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים
אמיר בן-דוד

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל... המשך קריאה

מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!

https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב... המשך קריאה

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

לפוסט המלא עוד 741 מילים ו-5 תגובות

למקרה שפיספסת

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.