JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מלכוד הביטקוין: הבנקים מסרבים לקבל אותו - המדינה דורשת מס | זמן ישראל

מלכוד הביטקוין אסור להפקיד את הרווח בבנק - חובה לשלם עליו מסים

ישראלים שהשקיעו בביטקיון נקלעו למלכודת כלכלית ומשפטית ● מצד אחד, הבנקים מסרבים לקבל את הכספים שהרוויחו, מחשש להלבנת הון ● מצד שני, רשות המסים דורשת תשלום על כל הרווחים ● כך הסתבכו המיליונרים על הנייר בחובות עתק למס הכנסה ● וכך ממשלת המעבר תוקעת את הטיפול בנושא

ביטקון. אילוסטרציה (צילום: iStock)
iStock
ביטקון. אילוסטרציה

במהלך אחד משיטוטיו באינטרנט בסוף 2012, נתקל רועי ערב במטבע וירטואלי מהפכני, שנראה אז מוזר משהו, בשם ביטקוין. הוא לא האמין שהמפגש המקרי הזה יכניס אותו למערבולת שקשה לראות איך הוא יוצא ממנה גם כעבור 6 שנים.

"באיזה לילה התחלתי לחקור דרך המידע שקיים ברשת על הביטקוין. זה נראה לי מעניין. למחרת אמרתי לאשתי שהחלטתי להשקיע בדבר הזה", הוא מספר.

ערב, שרחוק מלהשתייך לחבורת הפריקים של עולם הביטקוין, ואינו נחשב לסוחר מקצועי בתחום, הבין שהוא נכנס להשקעה בסיכון גבוה. "הזהרתי את אשתי מראש שקיים סיכוי גדול שהכסף הזה, שאנחנו נשים על ביטקוין, ירד לטמיון".

השלב הבא היה ניסיון להבין איך בכלל רוכשים ביטקוין. תהליך שאינו טריוויאלי למי שלא סחר במטבעות קריפטוגרפים. וודאי לא אז, זמן קצר לאחר שבאו לעולם.

"העברתי לסוחר ביטקוין ידוע 5,000 שקל בהעברה בנקאית מהחשבון של אשתי ושלי, וראיתי שבתמורה לכסף אכן נשלח לי ביטקוין לארנק. אחר כך ביצעתי עוד שתי העברות, ובסך הכל עד פברואר 2013 רכשתי 250 ביטקוין ב-15 אלף שקל".

ההשקעה השתלמה, המדינה התערבה

כך מספר ערב, שלא חלם שהביטקוין שרכש יהיה שווה ערך לכמה מיליוני שקלים. אלא שדווקא כאשר הבין איזו השקעה משתלמת עשה, נכנסה המדינה לתמונה.

ערב הוא שכיר, נשוי לאישה העוסקת בטיפול בילדים, והורה לשני ילדים צעירים, המתגורר כיום בדירה שכורה בתוך שכונה צנועה ברמת השרון.

אחרי העלייה המטאורית – באלפי אחוזים – של ערך הביטקוין, החליט בדצמבר 2017 להמיר חלק מהמטבעות הווירטואליים בחזרה לשקלים. הוא החליט לעשות זאת דרך בורסה ישראלית המתמחה בסחר במטבעות קריפטו.

רועי ערב
רועי ערב

אבל, כשביקש לבצע העברה בנקאית של 2 מיליון שקלים מרווחי מכירת הביטקוין, מהחשבון שלו בבורסת הקריפטו הישראלית אל חשבונו הפרטי בבנק מרכנתיל, גילה כי מנהלי הבנק מסרבים לקבל כספים שמקורם ברווח ממטבע וירטואליים.

המשמעות הייתה שערב נתקע עם הכסף שלו בחשבון שאינו בשליטתו, ומבלי יכולת להוציא אותו משם.

עו"ד אדוה יגואר גל, מי שמייצגת את ערב בתביעה שהגיש לפני כשנה נגד מרכנתיל, אומרת שהשארת הכספים בבורסה המתמחה במטבעות וירטואליים מונעת מערב גישה לכסף שלו, ובנוסף מעמידה את כל רווחיו בסיכון.

"מדובר בבורסת מסחר במטבעות ווירטואליים. ככזו, חשבונות לקוחות החברה חשופים לניסיונות פריצה מצד האקרים", היא מציינת.

"בנוסף, מדובר בחברה פרטית, שכמו כל כל גוף עסקי אחר, נמצאת תחת סיכונים עסקיים ופיננסיים, שבמצבי משבר עלולים להוביל אותה לסגירתה, למכירתה, או אפילו להטלת עיקולים על נכסיה. הכל בזמן שכספו של ערב תקוע אצלה".

מכת מס הכנסה

אבל אם ערב חשב שבזה הסתכמו כל צרותיו, הגיע מס הכנסה והנחית עליו מכה גדולה עוד יותר: בחוזר שהוציאה רשות המסים לפני יותר משנה, נקבע כי רווחים על עליית ערך של השקעה בביטקוין חייבים במס רווחי הון.

לפיכך, קיבל ערב מרשות המסים בקשת תשלום מס בסכום העולה על חצי מיליון שקל, על אותו כסף שהבנק מונע ממנו לקבל. בכך, הוא נהפך ברגע ממיליונר על הנייר לבעל חובות עתק למדינה בפועל, בזמן שהנייר יכול להיגנז ממנו בכל רגע.

"עברתי לילות בלי שינה, כי לא ידעתי איך להתמודד עם הדרישות של מס הכנסה. אני לא יצחק תשובה", הוא אומר. "נכנסתי למשרדי מס הכנסה בפיק ברכיים, בחיל ורעדה. להפתעתי נתקלתי בשתי נשים ענייניות, שהבינו את העיוות הקפקאי שבו אני נתון, ובאו לקראתי עד כמה שאפשר במסגרת מגבלות החוק".

ביטקויין (צילום: Noam Revkin Fenton/Flash90)
ביטקויין (צילום: Noam Revkin Fenton/Flash90)

לדבריו, פקידות המס הציעו לערב לדחות את התשלום למועד מאוחר יותר, בתקווה שעד אז יסדיר את ענייניו מול מרכנתיל.

בשיחות סגורות אמרו מנהלי בנקים, כי בהיעדר הנחיות ברורות מהרגולטורים, הם מעדיפים להפסיד כספים במימון הגנה משפטית נגד לקוחותיהם, מאשר להסתכן בקנסות עתק או לעמוד תחת אישום פלילי

אבל מיד אחרי שפלט אנחת רווחה על כך שרשות המסים הורידה מעליו עול כבד, גילה שאמנם מדובר בדחייה, אבל כזו שמלווה גם בריבית גבוהה. ערב הבין שאם לא ישלם כעת את המס, הוא צפוי להידרדר בעתיד לתהומות חוב גדולים בהרבה.

"כעת אאלץ לשלם את המס עם כסף ששמרתי לשדרוג מערך המגורים שלנו. זה מאוד מתסכל. לאשתי ולי יש תכניות ושאיפות למקום מגורים ראוי יותר וטוב יותר, לנו ולילדינו, ומתסכל מאוד לדעת שזה לא קורה. יש לנו הרבה תכניות שאנחנו נאלצים לגנוז, כי יש שאלה יומיומית של מה יקרה אם הכסף ייגנב".

תביעה מתסכלת

כאמור, ערב תבע את מרכנתיל כדי לקבל מבית המשפט צו שמאפשר לו לקבל את הכספים. אלא שגם פה, הוא לא ציפה להררי התסכול שיחכו לו בתהליך המשפטי.

התביעה התגלגלה די מהר לידי הרגולטורים, שהתבקשו לחוות את דעתם בפני בית המשפט בשאלה אם סירובו של הבנק לקבל כספים הוא מהלך חוקי.

מדובר בחוות דעת תקדימית, שכן הרגולטורים לא פרסמו עד כה הנחיה ברורה מה אמור לעשות בנק עם כספים שמקורם ברווחים של מטבעות קריפטו.

המפקח על הבנקים ונציגי הרשות לאיסור הלבנת הון ביקשו מבית המשפט 30 יום ארכה כדי לבחון את הנושא. אחרי שקיבלו עוד שלוש ארכות נוספות, בנות 30 יום, הם ביקשו כבר ארכה של 90 יום.

בשלב הזה נכנס לתמונה גם היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, וגם הוא ביקש 90 יום ארכה לצורך קבלת המלצות מצוות מיוחד שהקים בנושא בהשתתפות נציגים מרשות המסים, הרשות לאיסור להלבנת הון, רשות שוק ההון, משרד המשפטים והפיקוח על הבנקים

בשבוע שעבר התברר כי הצוות עדיין לא סיים את עבודתו, וכי היועץ המשפטי ביקש ארכה של 90 יום נוספים.

אדוה יגואר גל
אדוה יגואר גל

לטענת עו"ד גל מדובר בניסיון למשיכת זמן אינסופית. "כולנו עלולים לצאת לגמלאות, עד שתגיע עמדתם של הרגולטורים הרבים שמעורבים בתיק. כבר בתגובה הראשונה שהגשנו לבקשה להמתין לעמדת הרגולטורים, ידענו שאין עמדה כזו, והבהרנו שיידרשו שנים של ועדות ממשלתיות, כדי לגבש עמדה כזו".

בכתב הגנה שאורכו 79 עמודים מסביר מרכנתיל כי חלה עליו החובה לוודא שהכספים המועברים אליו מקורם בפעילות חוקית לצורך מניעת הלבנת הון ועיסוק בטרור.

הבנק טען עוד, כי מאחר שסחר במטבעות ווירטואליים נחשב בארץ כבעל סיכון לצורכי הלבנת הון, ומאחר שהחשבון שאליו ביקש ערב להעביר את הכספים ממילא לא יועד והוגדר לצורך קבלת כספים שמקורם ברווחים מסחר במטבעות ווירטואליים, לא הייתה לבנק כל ברירה, אלא לחסום את ההעברה.

בשיחות סגורות אמרו מנהלי בנקים, כי בהיעדר הנחיות ברורות מהרגולטורים, הם מעדיפים להפסיד כספים במימון הגנה משפטית נגד לקוחותיהם, מאשר להסתכן בקבלת קנסות עתק מהרשויות או לעמוד תחת סכנה של אישום פלילי בגין סיוע להלבנת הון.

שלא בגלוי, הם מודים שאין להם בעיה לקבל כסף שמקורו גם בסחר במטבע ווירטואלי, כל עוד שופט חותם על כשרות המהלך ומסיר מעליהם את האחריות.

לעומתם טוענת גל כי לפי סעיף 2 בחוק הבנקאות, אין למנהלי הבנק שיקול דעת אם לקבל כספים לפיקדונות של לקוחותיהם, כל עוד בעלי הפיקדונות עומדים בתנאי הסכם ניהול החשבון שיש להם עם הבנק.

גל מסבירה כי, לפי חוק רשאי תאגיד בנקאי להודיע לפיקוח על הבנקים על סירוב לקלוט כספים מראש, אך העובדה שלא התקבלה התנגדות מפורשת לכך מאת המפקח איננה מהווה "חותמת הכשר" למדיניות העומדת בסתירה לחוק הבנקאות.

רועי לא לבד

רועי ערב אינו המשקיע הישראלי היחידי בביטקוין שנסחף בעל כורחו לתוך המערבולת הקפקאית הזו, והפך לקורבן של מחדל רגולטורי גדול.

למרות זאת, הוא שייך רק לקומץ משקיעים שנלחם על זכויותיו בביהמ"ש. אחרים ויתרו מראש על האפיק המשפטי המתסכל והיקר. הם מעדיפים לשתוק, בתקווה שימצאו פרצות שיאפשרו להם להוציא את הכסף מהבורסות "מתחת לרדאר" הבנקאי.

כך הצליחה המדינה להפוך אזרחים נורמטיביים, משלמי מס ושומרי חוק, לנרדפים שמגלים ביום בהיר אחד שהמיליונים שהרוויחו הפכו די מהר למלכודת חוב.

רועי שייך לקומץ משקיעים שנלחם על זכויותיו. אחרים ויתרו מראש על האפיק המשפטי המתסכל והיקר. הם מעדיפים לשתוק, בתקווה שימצאו פרצות שיאפשרו להם להוציא את הכסף מהבורסות "מתחת לרדאר"

המפתחות לפתרון נמצאים בממשלה מתפקדת שיכולה להסדיר את הנושא, אלא שהקמה של ממשלה כזו לא נראית כרגע באופק.

ללא שינוי רגולטורי, ערב וחבריו עלולים להגשים את נבואתה של גל, ולפגוש את כספי הפנסיה שחסכו הרבה לפני שיקבלו את כספי הרווחים שלהם מביטקוין.

המדינה, מצידה, תפסיד במקרה כזה עשרות מיליוני שקלים מצד משקיעים שמעוניינים לשלם את המס, אבל לא יכולים, רק בגלל החשש האירוני שהם עלולים להיות מלביני הון.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,171 מילים
כל הזמן // יום שישי, 24 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים
אמיר בן-דוד

למה פוליטיקאים יוצאים בהכרזות כאילו הם כל-יודעים?

זאת כנראה תופעה רווחת בקרב פוליטיקאים: הם נוטים להסתמך על נטייתם של המוני אנשים להיאחז בעמדה קיצונית, בינארית, בתפיסה של שחור-לבן שאין בה מקום לאמצע, לגוונים אפורים.

כל דעה פסקנית ונחרצת מתבססת על הכללות גורפות. לתפיסה מעין זאת נלווים בדרך כלל קושי להכיל אמביוולנטיות. פסקנות הדוחה כל ספקנות.

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 677 מילים

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

"לאהוב לעד רק ליום אחד"  - על פזמוניה של מירית שם אור

השבוע ציינה מירית שם אור את יום הולדתה, וזו הזדמנות להיזכר בכמה משיריה ולעמוד על ייחודם.

מירית שם אור ­­- עיתונאית וסופרת מוערכת – נודעה גם כמי שכתבה עשרות להיטים לאורך השנים. מירית מעולם לא שאפה להציג עצמה כמשוררת, אלא כתמלילנית שבעצם "נקלעה לסיטואציה".

ד"ר אמיר מזור הוא היסטוריון המתמחה בעולם האסלאם של ימי הביניים ובקורות היהודים תחת שלטון האסלאם. כמו כן כותב טורי דעה בנושא גיבורי תרבות בתחום המוסיקה הפופולרית, השירה והפיזמונאות בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,129 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים ו-1 תגובות

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.