כבר שוחחתם היום עם הבינה המלאכותית החביבה עליכם? ביקשתם מצ'אט ג'יפיטי לתכנן לכם טיול? התפלספתם עם קלוד? התנצחתם עם גרוק? יצרתם תמונה בעזרת דאל-אי או סרטון באמצעות סורה? ואולי אתם משתמשים בכלים האלה בעבודתכם – לשפר את הניסוח של המאמר שלכם, לכתוב קוד מחשב, או אפילו להמציא פסקי דין לא קיימים בעתירה שהגשתם לבג"ץ.
כיום יש תוספים שהופכים כל מייל עילג למייל ארוך ומנוסח היטב, ויש גם תוספים שלוקחים מייל ארוך ומנוסח היטב ומוציאים ממנו את העיקר. העיקר שכולם מרוצים.
פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.
למונח "תרבות" יש משמעויות רבות ומגוונות. ניתן להגדירו כמכלול תפיסות, אמונות וערכים המייחדים קבוצה מסוימת. אך מעבר לכך, התרבות כוללת גם את הידע, הסמלים והמשמעויות המגולמות באמצעי המדיה השונים, כגון ספרים, מוזיקה, תיאטרון, קולנוע, טלוויזיה ואפילו המדיה הדיגיטלית המתפתחת.
התרבות אינה רק דרך ביטוי אומנותית או אינטלקטואלית – היא השפה שבאמצעותה בני האדם מבינים את עולמם, יוצרים זהות אישית וקולקטיבית, ומנהלים דיאלוג עם חוויות חייהם.
ד״ר אלדד שידלובסקי הוא ראש החוג בפועל לכלכלה ושוק ההון במכללת אשקלון, לשעבר ראש אגף כלכלה ומחקר במשרד האוצר. פרסם לאחרונה ספר ״שיחות על לוינס עם הרב דניאל אפשטיין״.
המהפכה המשפטית היא הכרח. היא נובעת מהצורך החיוני להתאים את סוג המשטר להשגת היעד – סיפוח שטחים. אי אפשר להשיג את המטרה הזאת בלי לנטרל את בג"ץ ו"בצלם", לעקר את מוסדות אכיפת החוק והמנגנונים הדמוקרטים ולהטיל פיקוח על החשיבה.
השלב לריבונות בשטחים חייב לעבור כשהדמוקרטיה אינה מהווה עוד עצם בגרון. ראוי לבלום את האנרכיה שהדמוקרטיה מייצרת כחטוטרת טורדנית המכשילה את גאולת הארץ. בנימין נתניהו השרדן הבלתי נלאה הפנים שהדבר עולה בקנה אחד עם שמירת שלטונו.
משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
נכון ולצערי אנחנו מאבדים את ההבנה הבסיסית של הדברים. כתבתי לסטודנט בהנדסת חשמל "תפתור בעזרת משפט פיתגורס" והוא השיב לי "תזכיר לי מה זה?", וחשבתי לעצמי להיכן נעלמה כתה ח' וכעבור שעור אמר לי סטודנט אחר: "תן לי את הנוסחה ואני אציב את הערכים במחשבון", וחשבתי לעצמי להיכן נעלמה כתה ז'. בהזדמנות אחרת אמרתי "תחלצו את הנעלם מהמשוואה" והשיבו לי תלמידי (סטודנטים) לא צריך אנחנו מציבים ערכים והמחשבון נותן תשובה.
להיכן נעלמה כתה ט'
נלחצתי, עברתי ל ChatGPT ניסחנו בעיה בהנדסת חשמל והמכונה פתרה. איזו שמחה. אך אבוי לה לצרה הסטודנטים שלנו כל כך בורים שאינם מסוגלים לחשוב באופן ביקורתי על דרך הפתרון, אם היא נכונה ובכלל אם התוצאה לא נכונה. שלא לדבר שאם במקרה יש פתרון של משוואה ריבועית. אחת התוצאות נעלמת והם אפילו לא מודעים שיש שני פתרונות למשוואה ריבועית.
ממשיכים להלל את ה AI ולאבד את בסיסי הידע.
הצלחת יפה לגעת במוקד הבעיה, ולתת קצה קצהו של דיון, אם כי לדעתי הדור הצעיר מקבל את הכלים האלה כמובנים מאליהם ופשוט משתמש בהם ללא כל היסוס. מבחינתם, לדעתי, הדיונים האלה שייכים לעבר והעתיד לבינה המלאכותית.