שליח ארצות הברית למזרח התיכון סטיב ויטקוף אמר ביום שישי כי הוא לא סבור שחמאס הוא "בלתי ניתן להידברות מבחינה אידיאולוגית" וכי ראש הממשלה בנימין נתניהו "בעל מוטיבציה ראויה", אך פועל בניגוד לדעת הקהל הישראלית המעדיפה את שחרור החטופים מעזה על פני חיסול חמאס.
בריאיון ארוך שנמשך שעה וחצי ועמוס בכותרות, דיבר ויטקוף על המניעים של ישראל, חמאס וקטאר במלחמה בעזה המתמשכת; הגן בתקיפות על קטאר מפני מבקרים שמטילים ספק במניעיה של המדינה; והביע חשש מהפוטנציאל של המלחמה בעזה לערער את יציבותן של מדינות כמו מצרים וערב הסעודית.
הוא גם הציע כי מנהיגה החדש של סוריה, אחמד א-שרע, עשוי להיות אדם שונה מאז ימיו באל-קאעדה; חשף פרטים חדשים על התיווך המוצלח שלו בינואר לשלב הראשון של הפסקת האש בעזה; והתעקש כי ניתן לפתור את האיום הגרעיני האיראני בדרכים דיפלומטיות.
ויטקוף גם הציע כי מנהיגה החדש של סוריה, אחמד א-שרע, עשוי להיות אדם שונה מאז ימיו באל-קאעדה; וחשף פרטים חדשים על התיווך המוצלח שלו בינואר לשלב הראשון של הפסקת האש בעזה
ויטקוף התראיין בתוכניתו של טאקר קרלסון – מגיש שמרני בעל קהל מעריצים גדול בעיקר בקרב תומכי טראמפ, אשר ספג ביקורת בחוגים פרו-ישראלים על כך שאירח אורחים שהואשמו באנטישמיות.
הריאיון החל בכך שוויטקוף הסביר כי תפקידו מחייב אותו להבין את המניעים של השחקנים השונים שאיתם הוא מתקשר. "מה חמאס רוצה? אני חושב שהם רוצים להישאר שם עד קץ הימים. הם רוצים לשלוט בעזה, וזה לא מתקבל על הדעת. היינו צריכים לדעת את זה", אמר.
Steve Witkoff has no background in diplomacy but has turned out to be the most effective American diplomat in a generation. Here's how he's trying to resolve the conflicts in Gaza and Ukraine.
(0:00) What Witkoff Has Learned as Trump's Global Negotiator
(4:10) Negotiating With… pic.twitter.com/7AUh4gvwke— Tucker Carlson (@TuckerCarlson) March 21, 2025
"מה שהם רוצים הוא בלתי מתקבל. מה שמקובל עלינו הוא שהם צריכים להתפרק מנשקם. אז אולי הם יוכלו להישאר שם קצת, להיות מעורבים פוליטית. אבל אנחנו לא יכולים לאפשר לארגון טרור לשלוט בעזה כי זה לא יהיה מקובל על ישראל. אז נמצא את עצמנו שוב באותו מצב, וכל חמש, עשר, חמש-עשרה שנים נחווה עוד אירוע כמו ה-7 באוקטובר".
כשנשאל על המגעים עם חמאס, ויטקוף הדגיש כי הוא לא משוחח ישירות עם הארגון אלא משתמש בקטאר כמתווכת. אולם הוא הודה כי אישר בתחילת השנה לאדם בוהלר, שהיה מיועדת לכהן כשליח לענייני חטופים של טראמפ, לקיים שיחות סודיות ישירות עם בכירי חמאס.
ויטקוף הדגיש כי הוא לא משוחח ישירות עם הארגון אלא משתמש בקטאר כמתווכת. אולם הוא הודה כי אישר בתחילת השנה לאדם בוהלר לקיים שיחות סודיות עם בכירי חמאס
וושינגטון נטשה את השיחות הללו לאחר שהודלפו על ידי ישראל, שלמדה על כך בדיעבד והביעה זעם על כך שבוהלר ניהל מגעים בשמה, כך סיפר דיפלומט ערבי בכיר לזמן ישראל בתחילת החודש.
המניעים של חמאס
בזמן שניסה להבין את חמאס דרך המשא ומתן, אמר ויטקוף כי גם נחשף לאוסף סרטונים שתיעד את מתקפת ה-7 באוקטובר של ארגון הטרור – מה שמכונה "סרט הזוועות" – שהוצג בפניו על ידי הרשויות במהלך ביקורו הראשון בישראל לאחר שנכנס לתפקיד.
"זה היה מזעזע. מדובר באונס המוני. היו תמונות של אנשי חמאס כורתים את ראשו של חייל ישראלי… זה מעבר לכל מה שראיתי אי פעם", נזכר.
"זה עלול לצבוע את האופן שבו אתה מרגיש כלפי [חמאס]. לפעמים כמתווך אתה צריך להיות חסר פניות", המשיך ויטקוף. "לא קל לקבל החלטות אם אתה הולך [לצפות בסרט], אבל הייתי חייב לראות את זה.
"אנחנו לא יכולים להתעלם מהמציאות של מה שקרה ב-7 באוקטובר. הם יגידו שיש להם הצדקה, אבל אין הצדקה למה שקרה ביום ההוא".
עם זאת, ויטקוף חזר על החשיבות של הבנת המניעים של חמאס.
"אתה חייב לדעת מה חמאס רוצה – ואז אתה צריך להבין מה אתה יכול לתת להם שיאפשר להם לצאת מהמצב, כי זה מה שנדרש כאן", אמר.
"מה ששמענו בתחילת הסכסוך הוא שחמאס הוא אידיאולוגי, שהם מוכנים למות ממגוון סיבות. אני באופן אישי… לא חושב שהם נעולים אידיאולוגית. הם לא בלתי ניתנים להידברות מבחינה אידיאולוגית. מעולם לא האמנתי בכך. הם מלבישים חגורת נפץ על ילדים צעירים שלא יודעים מה הם עושים. הם מספרים להם סיפור.
"מה ששמענו בתחילת הסכסוך הוא שחמאס הוא אידיאולוגי, שהם מוכנים למות ממגוון סיבות. אני באופן אישי… לא חושב שהם נעולים אידיאולוגית. הם לא בלתי ניתנים להידברות מבחינה אידיאולוגית. מעולם לא האמנתי בכך"
"ברגע שאתה מבין שחמאס רוצה לחיות, אז אתה מסוגל לדבר איתם בצורה יעילה יותר".
כשנשאל כיצד הגיע למסקנה זו לגבי חמאס, אמר ויטקוף כי קרא דוחות מודיעין רבים של ארה"ב וגם חש "את הקצב ואת מהלך המשא ומתן". "זה הרגע שבו הגעתי למסקנה שהם רוצים אלטרנטיבות", אמר.
למרות זאת, חמאס עדיין לא שינה את עמדתו במשא ומתן כפי שקיווה ויטקוף. ארגון הטרור דחה הצעת גישור שהאמריקאי הגיש בשבוע שעבר, לפיה השלב הראשון של הפסקת האש יוארך עד לחג הפסח בחודש הבא, יחד עם שחרור חמישה חטופים חיים ומספר אסירים ביטחוניים פלסטינים בתמורה.
חמאס עמד על כך שיש לדבוק בתנאי העסקה המקורית אשר ויטקוף סייע לגבש בינואר, ולפיה השלב השני היה אמור להתחיל בתחילת מרץ. אך ישראל סירבה להמשיך לשלב זה, שכן בתמורה לשחרור החטופים הנותרים, ישראל נדרשת להסיג את כוחותיה מרצועת עזה לחלוטין ולהסכים להפסקת אש קבועה.
חמאס עמד על כך שיש לדבוק בתנאי העסקה המקורית אשר ויטקוף סייע לגבש בינואר, ולפיה השלב השני היה אמור להתחיל בתחילת מרץ. אך ישראל סירבה להמשיך לשלב זה
למרות שנתניהו חתם על התנאים הללו – ולמרות שהממשלה אישרה את ההסכם הזה – ראש הממשלה התעקש שלא יסכים לסיים את המלחמה לפני שחמאס יפורק מיכולותיו הצבאיות והממשלתיות. ארה"ב קיבלה את עמדת ישראל ועבדה על הארכת השלב הראשון במקום לעבור לשלב השני.
חמאס לא קיבל את הגישה הזו, ובמקום זאת הציע לשחרר את החטוף עידן אלכסנדר, המחזיק באזרחות אמריקאית, יחד ארבעה חטופים חללים בעלי אזרחות אמריקאית – הצעה שהתבססה על דיונים שניהל חמאס עם בוהלר בתחילת החודש, כך אמר דיפלומט ערבי בכיר. אך ממשל טראמפ כבר המשיך הלאה מאותן שיחות ישירות, וב-16 במרץ כינה ויטקוף את הצעת חמאס "לא רלוונטית".
יומיים לאחר מכן, ישראל חידשה את התקיפות האוויריות בעזה לראשונה מזה חודשיים בהוראת נתניהו, שציין את "הסירוב החוזר" של חמאס לשחרר את החטופים.
הפסקת האש עדיין ניתנת לשיקום
ובכל זאת, ויטקוף הדגיש ביום שישי כי הוא מקווה שניתן יהיה לשקם את הפסקת האש. "היו סימנים", אמר. "הכניסה של הישראלים [לעזה] היא במובנים מסוימים מצערת, ובמובנים מסוימים נכנסת לקטגוריה של 'בלתי נמנע'".
ויטקוף אומר שהזהיר מנהיגים ערביים במהלך כינוס בדוחה בירת קטאר בשבוע שעבר כי התגובה "הבלתי הולמת לחלוטין" של חמאס להצעת הגישור "תוביל לאיזושהי פעולה צבאית".
ויטקוף אומר שהזהיר מנהיגים ערביים במהלך כינוס בקטאר בשבוע שעבר כי התגובה "הבלתי הולמת לחלוטין" של חמאס להצעת הגישור "תוביל לאיזושהי פעולה צבאית"
"לא ידעתי מראש על הכניסה הישראלית", הבהיר – ונראה שהוא סותר בכך את טענותיה של דוברת הבית הלבן קרולין לויט מוקדם יותר השבוע, לפיהן ישראל התייעצה עם ארה"ב לפני סיום הפסקת האש בעזה. למרות זאת, ויטקוף התעקש כי "אולי נוכל לנצל זאת כדי לגרום לחמאס להיות הרבה יותר רציונלי".
השליח האמריקאי גילה מאוחר יותר כי הצדדים "מדברים שוב" מאז התקיפות הישראליות. "אנחנו במשא ומתן כרגע כדי אולי לעצור חלק מהתקיפות הישראליות ואולי לסיים את הסכסוך באמצעות דיאלוג", אמר. "אם לא הייתה לי תחושה שנוכל להשיג את זה, למה שאבזבז את זמני?"
נתניהו מול דעת הקהל על החטופים
השאלה שנראה כי ויטקוף יותר התקשה לענות עליה נגעה לתוכנית ממשלת ישראל בנוגע עזה לאחר המלחמה. קרלסון שיתף כי בשיחותיו עם בכירים ברחבי האזור, כולם היו מבולבלים לגבי מה ישראל רואה כיעד הסופי שלה, ושאלו את ויטקוף אם הוא מבין את הכיוון.
"ובכן, אני חושב שזה מורכב", אמר השליח האמריקאי לפני שעצר את תשובתו כדי לשבח את נתניהו על הישגיה הצבאיים של ישראל מול חזבאללה, חמאס ואיראן.
"נתניהו עשה עבודה יוצאת דופן בזה. אבל הביקורת שהוא מקבל היא שהוא דואג יותר למלחמה מאשר לחטופים", הסביר ויטקוף. "אני מבין איך אנשים מגיעים למסקנה הזו, אבל אני לא בהכרח מסכים איתה. הוא כן רוצה להחזיר את החטופים הביתה – אם יוכל – אבל הוא מאמין שלחץ על חמאס הוא הדרך היחידה לעשות זאת".
"נתניהו עשה עבודה יוצאת דופן [מבחינה צבאית]. אבל הביקורת שהוא מקבל היא שהוא דואג יותר למלחמה מאשר לחטופים", הסביר ויטקוף. "אני מבין איך אנשים מגיעים למסקנה הזו, אבל אני לא בהכרח מסכים איתה"
"אני חושב שביבי מרגיש שהוא עושה את הדבר הנכון. [אבל] אני חושב שהוא מתמודד מול דעת הקהל – כי דעת הקהל שם רוצה את החטופים הביתה", הוסיף.
ויטקוף נזכר בביקורו בכיכר החטופים בתל אביב במהלך שהותו בישראל. "זה היה רוחני", אמר. הוא סיפר כי האובדן של בנו ממנת יתר העניק לו "רגישות או אמפתיה" שאפשרה לו להתחבר למשפחות החטופים עמן הוא בקשר יומיומי. "זה היה לעזר רב עבורם, אבל באופן מעניין, זה גם עזר לי".
משבר החטופים "קורע את ישראל", אמר ויטקוף. "זה כמו תפר שחוצה את נשמת המדינה".
"אנחנו חייבים להחזיר את האנשים האלה. דיברתי עם ביבי על זה, דיברתי עם דרמר על זה, אבל יש להם גם ראייה אסטרטגית לגבי חמאס", המשיך. "יש זמנים שבהם אנחנו מסכימים זה עם זה, ויש זמנים שבהם אנחנו לא מסכימים לגמרי, אבל אני חושב שכוונותיהם טובות".
האם לישראל יש תוכנית?
כשנשאל שוב מהי התוכנית של ישראל לעזה, נראה שויטקוף נמנע מלהשיב באופן ישיר. "אני מבין שעלינו להיות ממוקדי תוצאה", אמר, לפני שהסיט את השיחה לדיון על פתרון לפעילות האזורית המערערת של איראן, שלדבריו עשוי להוביל לשיתוף פעולה אזורי חסר תקדים.
קרלסון ניסה למקד את השאלה במונחים גאוגרפיים, ושאל כמה שטח ישראל מתכוונת לכבוש לאחר שהגיעה לעומק ללבנון וסוריה. "מה המטרה?" הוא שאל.
"המטרה מתחילה באיך להתמודד עם איראן. זו מטרת העל", השיב ויטקוף. "לעולם לא נוכל לאפשר למישהו להחזיק נשק גרעיני ולהיות בעל השפעה מופרזת".
קרלסון ניסה להחזיר את הדיון לעזה, ושאל אם ארה"ב יכולה להציג את הגישה הישראלית.
"אני חושב שכן", אמר ויטקוף. "ראשית, הגישה של הנשיא טראמפ לעזה עוררה הרבה דיונים ערים על דרכים שונות להתמודד עם עזה. אנחנו רואים עכשיו תוכנית מצרית, אנחנו רואים שהסעודים מגבשים נייר עמדה".
"הגישה של הנשיא טראמפ לעזה עוררה הרבה דיונים ערים על דרכים שונות להתמודד עם עזה. אנחנו רואים עכשיו תוכנית מצרית, אנחנו רואים שהסעודים מגבשים נייר עמדה"
התוכנית המצרית הייתה תגובה לקריאת טראמפ להעברת תושבי עזה, תוך הצעת אפשרות שהפלסטינים יישארו במובלעת בזמן שהיא נבנית מחדש ומנוהלת על ידי ועדה זמנית של טכנוקרטים פלסטינים, אשר תעביר את השליטה על הרצועה לרשות הפלסטינית לאחר שישה חודשים. התוכנית לא התייחסה במפורש לפירוז חמאס, ותגובת וושינגטון הייתה בהתאם פושרת במקרה הטוב.
ויטקוף לא הזכיר תוכנית ישראלית לעזה, אך התעקש כי "מה שנעשה עם עזה יתבהר הרבה יותר במהלך ששת החודשים עד השנה הקרובה".
קרלסון ציין כי למרות ההישגים הצבאיים המרשימים של ישראל בשנה האחרונה, הישראלים שהוא פוגש עדיין נותנים תחושה שהם נמצאים תחת איום. "יש תחושה אצל חלקם של 'מתי נגמרת האלימות? באיזה שלב כבר נמאס מזה?' זו השאלה", השיב ויטקוף.
"אני לא חושב שמישהו מרגיש שאפשר פשוט להשמיד את חמאס. [אבל] אנחנו פשוט לא יכולים לאפשר שיתרחש שוב אירוע כמו ה-7 באוקטובר. ה-7 באוקטובר היה כמו 11 בספטמבר עבור ארה"ב".
המשמעות של "שתי מדינות"
ויטקוף טען שהמפתח להחזרת הסכמי הנורמליזציה של הסכמי אברהם בין ישראל לשכנותיה הערביות למסלולם הוא "יציבות בעזה". "המשמעות יכולה להיות שחלק מהאנשים יחזרו, ויכול להיות שחלק מהם לא יחזרו", אמר בהתייחסו לפלסטינים.
ויטקוף טען שהמפתח להחזרת הסכמי הנורמליזציה בין ישראל לשכנותיה הערביות למסלולם הוא "יציבות בעזה". "המשמעות יכולה להיות שחלק מהאנשים יחזרו, ויכול להיות שחלק מהם לא יחזרו"
בעוד שטראמפ הצהיר בתחילה כי כל אוכלוסיית עזה תועבר לצמיתות, הוא הבהיר מוקדם יותר החודש כי לא יבוצעו פינויים בכפייה.
"אנחנו ננסה להבין תוכניות פיתוח שונות לעזה. הן עשויות לכלול את המונח 'שתי מדינות' – או לא", חשף ויטקוף. "אני משתמש במונח, ואני עלול להיתקל בביקורת על כך. מבחינתי, זה רק ביטוי. מה ש'שתי מדינות' אומר לי הוא איך נוכל ליצור מציאות חיים טובה יותר לפלסטינים החיים בעזה?" אמר.
"אנחנו ננסה להבין תוכניות פיתוח שונות לעזה. הן עשויות לכלול את המונח 'שתי מדינות'. אני משתמש במונח, ואני עלול להיתקל בביקורת על כך. מבחינתי, זה רק ביטוי שאומר איך נוכל ליצור מציאות טובה יותר"
"אבל זה לא רק עניין של דיור. אולי זה קשור להגעת טכנולוגיות AI לשם. אולי זה קשור להקמת מרכזי נתונים גדולים באזור. אולי זה קשור לשילוב טכנולוגיות בלוקצ'יין ורובוטיקה שם. אולי זה קשור לייצור תרופות בעזה. אנחנו לא יכולים לשקם את עזה כדי שהיא שוב תהפוך למערכת רווחה".
"אנחנו צריכים בחירות אמיתיות בעזה", הוסיף ויטקוף, "אנחנו צריכים כוח ביטחון אמיתי שם. אם ישראל חושבת שיהיו לה בעיות בעזה בגלל שחמאס יישאר לטווח ארוך, זה לעולם לא יסתיים".
פוטנציאל להתפשטות אזורית
לצד השאיפות שלו לעזה, ויטקוף גם הביע חשש מפני חוסר יציבות אזורית אם המלחמה שם תימשך.
"המלך עבדאללה בירדן עשה עבודה מדהימה במציאת דרך להתמודד עם חוסר היציבות הזה, אבל במובנים מסוימים, הוא בר מזל", אמר ויטקוף.
הוא הזהיר כי נסיגת כוחות פרוקסי איראניים מסוריה ולבנון "עלולה להתהפך אם נאבד את מצרים".
בהתייחס לאבטלת הצעירים הגבוהה במצרים, אמר ויטקוף: "מדינה לא יכולה להתקיים ככה. הם במידה רבה שבורים. הם זקוקים לעזרה רבה". ויטקוף, אגב, לא הזכיר את תפקידה של מצרים בתיווך בין ישראל לחמאס – כפי שעשה בעבר – והתמקד אך ורק בקטאר.
הדאגה משתרעת גם לערב הסעודית, שם "אנשים מודאגים מאוכלוסיית הצעירים ואיך הם תופסים את המלחמה בעזה, ולכן עלינו לפתור את סוגיית עזה", אמר ויטקוף. "אם נפתור את עזה… אז סעודיה תוכל לנרמל יחסים".
ריאד הצהירה שוב ושוב כי לא תנרמל יחסים עם ישראל ללא הסכמה ברורה ובלתי הפיכה למדינה פלסטינית, מה שנתניהו דחה לאורך זמן. עם זאת, ויטקוף אמר: "אנו מתכוונים להכריז על מספר מדינות חדשות שמצטרפות" להסכמי אברהם – וטען בנפרד כי לבנון וסוריה עשויות להיות מועמדות.
"האינדיקציות הן שג'ולאני הוא אדם שונה ממה שהיה בעבר", טען ויטקוף, בהתייחסו למנהיג הזמני של סוריה אחמד א-שרע. "אנשים משתנים. אתה בגיל 55 שונה לגמרי מאיך שהיית בגיל 35… אני אדם שונה היום בגיל 68. אז אולי ג'ולאני בסוריה הוא אדם אחר. הם הצליחו לסלק את איראן".
"אנשים משתנים. אתה בגיל 55 שונה לגמרי מאיך שהיית בגיל 35… אני אדם שונה היום בגיל 68. אז אולי ג'ולאני בסוריה הוא אדם אחר. הם הצליחו לסלק את איראן"
בנוגע לטורקיה – שנמצאת בעיצומה של סערה בעקבות מעצר ראש עיריית איסטנבול ויריב מרכזי של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן – נראה שוויטקוף אופטימי גם כן. "טראמפ קיים שיחה נהדרת עם ארדואן לפני כמה ימים – באמת שיחה משנה מציאות. יש הרבה חדשות חיוביות שיוצאות מטורקיה כתוצאה מהשיחה הזו. תראו את זה בדיווחים בימים הקרובים".
מגננה על קטאר
ויטקוף קיבל הזדמנות להתייחס לביקורת על קשריו החמים עם קטאר, שהחלו עוד לפני כניסתו לממשל טראמפ, כאשר היה משקיע נדל"ן.
"הקטארים מואשמים בכך שאין להם כוונות טובות. זה אבסורד. יש להם כוונות טובות", אמר ויטקוף, תוך שימוש באותו מונח בו תיאר את הנהגת ישראל. "הם אנשים טובים והגונים. מה שהם רוצים הוא גישור אפקטיבי שמוביל לשלום… כי הם אומה קטנה שרוצה שיכירו בה כמשכינת שלום. אם הייתה להם אג'נדה אחרת, זה היה בסדר, כל עוד אנחנו לא פועלים בעיניים עצומות".
"הקטארים מואשמים בכך שאין להם כוונות טובות. זה אבסורד. יש להם כוונות טובות. הם אנשים טובים והגונים. מה שהם רוצים הוא גישור אפקטיבי שמוביל לשלום כי הם אומה קטנה שרוצה שיכירו בה כמשכינת שלום"
הוא דחה כביקורת "אבסורדית" את הטענה כי הקטארים פועלים כסוכני איראן. "הם אומה מוסלמית. בעבר היו להם עמדות שהיו מעט יותר רדיקליות מנקודת מבט אסלאמיסטית מאשר כיום, אבל [קטאר] התמתנה במידה רבה".
"אין ספק שהם בעלי ברית של ארצות הברית", הוסיף, תוך שהוא מציין את הבסיס הצבאי האמריקאי שקטאר מארחת. "הם מממנים הכול, [והם] לא מבקשים הרבה".
ויטקוף אמר כי בתחילה ספג ביקורת על כך שהוא "סימפטי לקטאר". "הם מתווכים. לא שונים מהשוויצרים ומהנורווגים. הם תיווכו ברוסיה. הם תיווכו באפגניסטן. הם טובים בזה", הגיב. "אם אני לא משתף פעולה עם המתווך, אני צפוי להיות בלתי יעיל".
הטלת אימה על הצדדים
קרלסון שאל את ויטקוף על דיווחים – כולל בזמן ישראל – לפיהם הצליח לשכנע את נתניהו בפגישה גורלית בינואר יותר מאשר ביידן הצליח בעשרות שיחות שנועדו לסיים את המלחמה.
"נשיא טראמפ מכין את הקרקע. כל עניין ה'שלום מתוך עוצמה' – זה לא רק סיסמה. זה באמת עובד. כששולחים אותך למזרח התיכון, אנשים כמעט מרגישים קצת מאוימים עוד לפני שאתה מגיע", השיב ויטקוף.
"נשיא טראמפ מכין את הקרקע. כל עניין ה'שלום מתוך עוצמה' – זה לא רק סיסמה. זה באמת עובד. כששולחים אותך למזרח התיכון, אנשים כמעט מרגישים קצת מאוימים עוד לפני שאתה מגיע"
הוא אמר כי ישראל, חמאס וקטאר לא רצו להתנגד לטראמפ על ידי סירוב לקבל את הפסקת האש. "זו האישיות החזקה של הנשיא, והעברת המסר ש'הצלחה היא לא אופציה'. היא חייבת לקרות".
"הסיפור היה שפשוט נכנסת ואמרת, 'הנה מה שאנחנו עושים. זה מה שהנשיא רוצה'?", קרלסון שאל.
"ובכן, זה מה שטראמפ היה עושה. אז זה מה שעשיתי", השיב ויטקוף בחיוך.
מה היה במכתב של טראמפ לחמינאי
בסיום הריאיון, טען ויטקוף כי ניתן לפתור את המתח הגובר עם איראן באמצעים דיפלומטיים. הוא חשף את המסר הכללי במכתב ששלח טראמפ למנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, מוקדם יותר החודש.
"כתוב בו בערך כך: 'אני נשיא של שלום. זה מה שאני רוצה. אין סיבה לעשות את זה צבאית. אנחנו צריכים לדבר. אנחנו צריכים לפזר אי-הבנות. אנחנו צריכים ליצור תוכנית שתוודא שאף אחד לא ידאג לחימוש החומר הגרעיני שלכם, ואני רוצה להגיע למקום הזה כי האלטרנטיבה לא טובה'", אמר ויטקוף.
הוא גילה כי טהרן השיבה לארה"ב באמצעות מתווכים, מבלי להיכנס לפרטים נוספים.
"הנשיא לא רוצה לצאת למלחמה, והוא ישתמש בפעולה צבאית כדי למנוע מלחמה. במקרה הזה, אני מקווה שזה לא יהיה נחוץ"
"הנשיא לא רוצה לצאת למלחמה, והוא ישתמש בפעולה צבאית כדי למנוע מלחמה. זה הרגע שבו הוא באמת רוצה להשתמש בפעולה צבאית. במקרה הזה, אני מקווה שזה לא יהיה נחוץ", הוסיף ויטקוף, כשהוא מביע תקווה שהוא או יועץ אחר של טראמפ יוכלו לנסוע לטהרן לשיחות שמטרתן הרגעת המתיחות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם