בקצרה – רוצו לצפות. אבל אנא, תחלקו את מועדי הצפייה בין ימים עם מרווחים. האינטנסיביות לא תותיר לכןם מקום לשאוף אוויר או לנשום, והמחשבות העמוקות שעולות בעקבות הצפייה ילוו אתכןם ימים רבים ויחלחלו לחיים עצמם.
בשעה 6:15, בבוקר של יום רגיל, פורצת המשטרה לבית משפחת מילר ועוצרת את ג'יימי בן ה-13 בחשד לרצח. בהמשך מתבררים פרטי המקרה, אך ברגעי האימה של הכניסה הכוחנית, של הוצאת הילד ממיטתו, ושל משפחתו ההמומה שמגיבה בבכי וצרחות, לא ברור מה בדיוק קרה.
ד״ר אילנה קוורטין היא מחברת הספר "כלואות: שתלטנות קיצונית בזוגיות". עבודת התזה שלה עסקה בהכרזת מלחמה של מדינת ישראל נגד חמאס, וכך גם מאמריה בנושא. היא אקטיביסטית פמיניסטית בתחום בריאות נשים וזכויות נשים בעבודה ובעולם המשפחה. שותפה לחקיקה בתחומים אלה ומתמחה באלימות נטולת היבטים פיזיים כלפי נשים. היא יזמת פמטק ופועלת לפיתוח אמצעים טכנולוגיים לקידום בריאות נשים. אילנה היא ד״ר למגדר ועורכת דין מומחית לזכויות נשים. אילנה היא אם לארבעה, מתגוררת בישוב הדרומי אליאב.
ההיסטוריון פרופ' מוטי גולני, שנהרג עקב קריסת עץ עליו בעת טיול בנחל השופט, נולד וגדל בקיבוץ גבעת ברנר. בן 71 הוא היה במותו. יומן נעורים שהוא כתב לעצמו בסוף שנות הששים של המאה הקודמת, נועד להיות בעתיד, כדבריו, ספר הנצחה לזכרו.
דבריו מתקשרים עכשיו ליום הזיכרון. קטעים מאותו יומן כלולים בספרו של ההיסטוריון ד"ר שאול פז "פנינו אל השמש העולה". הנושא המרכזי של הספר (שערכתי): הקיבוצים ותנועות הנוער החלוציות בתקופה שבין מלחמת השחרור למלחמת ששת הימים.
שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.
לקראת יום הזיכרון לחללי צה"ל ולחללי פעולות האיבה, חובה לדבר על החללים החטופים. מושג חדש שנטבע בימי השכול והכישלון. ממשלת החורבן והמחדל שמתנערת מאחריותה לטבח, מתעללת גם בחטופים החיים בסירובה לסיים את המלחמה ולבצע עסקה, שכבר נחתמה על ידי בנימין נתניהו בינואר 2025.
אבל השבוע צריך לתהות גם על גורלם של המתים.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
זוכרים את חרפת ה-11:0? בג"ץ המפוחד והמורתע לא ייכנס לבריכה הטובענית כדי לבדוק עובדתית מי צודק בתצהירו – רונן בר או ראש ארגון המחבלים, הדיקטטור, הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו. השלישיה המובילה אך המובלת תבקש מבר את תאריך הפרישה שלו, תקבל את התאריך, תפסוק שעם קבלת התאריך והפרישה המתקרבת העתירות מתייתרות, אין צורך לתת פסק דין מנומק, ואין צו להוצאות לאף אחד מהצדדים. וזהו. המבצר כבר נפל לפני חמש שנים. מה שנשאר ממנו הם 12 פחדנים.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
תיאור מעניין על סדרה עוצמתית וחשובה, אבל האמת שבספרות אפילו העברית עסקו ועוסקים רבות ביחסי אבות ובנים. אני כבר לא מדברת על המקורות שלנו המקראים שעוסקים לא מעט בכך, אלא גדולי הסופרים העבריים דנו במערכת יחסים זו, על מורכבותה . בסיפור פשוט של עגנון הירשל יגיע עד לאיבוד שפיותו, מול אביו המרצה את אישתו והחברה. ברומן לא פשוט זה , נשבר לא רק ליבו של הירשל בן ה17 אלא לב הקןראים שמבינים מי מוביל אותו להתמוטטותו . גם אצל ביאליק במאחורי הגדר , נח הנער המרדן, בהתמודדות מול אביו , מאבד את אהובתו ההרה, לטובת כלה כשרה. ודוגמאןת רבות ונוספות יש , נער או גבר צעיר מתחבט רבות על גבריותו , לא רק בעידן של ימינו, וזה תמיד היה. מסוכן, מאיים ומסקרן עד כאב. גם רסקולניקוב של דוסטויבסקי ברוסיה ובעידן אחר, מתייסר אחרי אקט אלים של רצח. גם אם האגדנות מסביב שונות, המהות נותרה