על פי דיווחים פלסטיניים – צה"ל פתח הלילה במהלך קרקעי ברפיח, זאת לאחר ששלשום דובר צה"ל בערבית הורה על פינוי כל מרחב רפיח מאוכלוסיה עזתית.
על פי הפלסטינים אזורים בחאן יונס ורפיח הותקפו מהאוויר ובארטילריה באזור ונהרגו לפחות 17 בני אדם.
בגל"צ דיווחו כי המהלך בהיקף של אוגדה אחת בשלב זה, האוגדה המשוריינת 36.
שר הביטחון ישראל כ"ץ מסר כי מבצע עוז וחרב בעזה – "מתרחב לריסוק וניקוי האזור ממחבלים ותשתיות טרור ותפיסת שטחים נרחבים שיצורפו לאזורי הביטחון של מדינת ישראל למען הגנת הכוחות הלוחמים והיישובים – אני קורא לתושבי עזה לפעול כעת לסילוק החמאס והחזרת כל החטופים".
"אני מאחל הצלחה לחיילי צה"ל הנלחמים בגבורה ובעוצמה בעזה למען השבת החטופים והכרעת החמאס", כך כ"ץ.
שר הביטחון של ארצות הברית, פיט הגסת', חיזק את הנוכחות הצבאית האמריקאית במזרח התיכון עם פריסת מטוסי קרב נוספים — כך נמסר ביום שלישי מהפנטגון, ברקע קמפיין ההפצצות האמריקאי בתימן, הנמשך יותר משבועיים, והמתח הגובר עם איראן.
בהודעת הפנטגון לא פורט אילו מטוסים נשלחו ולאן בדיוק הועברו.
ואולם, לפי גורמים אמריקאים שמסרו את המידע בעילום שם, שישה מטוסי B-2 עשויים היו לעבור בימים האחרונים לבסיס הצבאי האמריקאי־בריטי באי דייגו גרסיה שבאוקיינוס ההודי.
מומחים מעריכים כי הצבת מפציצי B-2 – המצוידים בטכנולוגיית חמקנות וביכולת לשאת את הפצצות הכבדות ביותר בארסנל האמריקאי, לרבות נשק גרעיני – מעניקה לארצות הברית מיקום אידיאלי להפעלתם בזירה המזרח־תיכונית.
"אם איראן או שלוחותיה יאיימו על אנשי צבא אמריקאים או על אינטרסים אמריקאיים באזור, ארצות הברית תפעל בנחישות להגן על אנשינו", מסר דובר הפנטגון, שון פרנל, בהצהרה.
הפיקוד האסטרטגי של צבא ארצות הברית סירב לומר כמה מטוסי B-2 הגיעו לדייגו גרסיה, והבהיר כי אינו מתייחס לפעולות או תרגילים הכוללים את המפציץ החמקן.
גם כך, במזרח התיכון כבר פרוס כוח אש מרשים, ובקרוב צפויים לפעול באזור שני נושאות מטוסים אמריקאיות.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ איים ביום ראשון על איראן בתקיפות ובהטלת מכסים משניים אם לא תגיע להסכם עם וושינגטון בנוגע לתוכנית הגרעין שלה.
למרות שמפציצי B-2 שימשו לתקיפת מטרות תת־קרקעיות של החות'ים בתימן, רוב המומחים סבורים כי מדובר בכוח מופרז, שכן המטרות אינן קבורות בעומק שמצדיק את הפעלת המפציץ החמקן.
תחקיר הנובה יוצג היום למשפחות. יורם, אביו של רון יהודאי ז"ל, בריאיון לגל"צ: "הבטן מתהפכת, שנה וחצי אחרי האירוע זה מעט מדי ומאוחר מדי אבל נבוא ונקשיב. אבל זה רק תחקיר וצריך לקחת אותו בעירבון מוגבל – מה שייתן לנו את האמת זו רק ועדת חקירה ממלכתית".
מטה משפחות החטופים מסר בתגובה להודעת שר הביטחון על הרחבת המבצע ברפיח כי "המשפחות נחרדו לקום הבוקר להודעתו של שר הביטחון על פיה יורחב המבצע הצבאי בעזה עבור 'תפיסת שטחים נרחבים'".
"במקום להוציא את החטופים בהסכם ולסיים את המלחמה, ממשלת ישראל מכניסה עוד לוחמים לעזה, להילחם באותם המקומות בהם נלחמו פעם אחר פעם", נמסר.
עוד נכתב בהודעה מטעם המטה כי – "האחריות לשחרור 59 החטופים משבי חמאס היא על ממשלת ישראל. תחושתנו הקשה היא כי משימה זו נדחקה לתחתית סדר עדיפותיה, והפכה להיות משימה משנית בלבד".
"אנחנו דורשים מראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל", נכתב, "התייצבו בפני הציבור בכלל ובפני משפחות החטופים בפרט ותסבירו כיצד מבצע זה משרת את מטרת השבת החטופים, וכיצד בכוונתכם להימנע מסיכונם – החיים לסכנת מוות והחללים לסכנת היעלמות".
לא רק סיגנל: על פי דיווח בוושינגטון פוסט, חברים במל"ל האמריקאי, בהם היועץ לביטחון לאומי של טראמפ, מייק וולץ, נעזרו בחשבונות ג'ימייל פרטיים לצרכי ניהול ענייני הממשלה, בין היתר לשיחות שחשפו עמדות צבאיות רגישות ומערכות נשק.
עוזר בכיר של וולץ השתמש בג'ימייל לשיחות טכניות רגישות עם עמיתים מסוכנויות פדרליות אחרות, שכללו מידע על פריסות צבאיות ועל מערכות נשק מתקדמות בלב עימות פעיל — כך לפי תכתובות שהגיעו לידי העיתון.





תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואל ח"כ אלמוג כהן. זאת קריאת אזהרה לך. אל תתפתה להתפטר מן הכנסת. הכנסת היא כיפת הברזל שלך. אם תתפטר מהכנסת לצורך קומבינה תיחשב כבוגד במצביעיך. כסגן שר קל יהיה לפטר אותך מבלי שתהיה לך מטריית הגנה כלשהי. אל תעשה את זה. אל תעשה את זה. כבר היום הדעה הרווחת היא שמינוייך כסגן שר במשרד נתניהו הוא סתימת פיך . נבחרת לכנסת. נבחרת לכנסת. נבחרת לכנסת. לא נבחרת לממשלה . בישראל לא מתקיימות בחירות לראשות הממשלה ולממשלה. אין בישראל אף לא אזרח אחד שבחר בנתניהו לראשות הממשלה. זה מצג שווא. נתניהו לא נבחר ואיש ממצביעי הליכוד לא הצביע עבורו אלא הוא התמנה , התמנה, התמנה כחבר כנסת להקים ממשלה על פי סעיף 13 (א) לחוק יסוד הממשלה. נתניהו לא נבחר לכנסת כי הבחירות לכנסת הן כלליות מפלגתיות. מצביעי הליכוד הצביעו עבור מפלגת הליכוד לכנסת ולא עבור נתניהו לראשותך הממשלה. מי שהטיל עליו את התפקיד היה הנשיא הרצוג. חרף ידיעתו של הרצוג שנתניהו נאשם בפלילים בבית המשפט המחוזי ב-3 כתבי אישום שיש בהם קלון המונע את תפקידו של נתניהו. אינני פוסל שיקולים זרים של הרצוג שתכנן עם נתניהו הצרחה ביניהם. אלמוג כה לטובתך ולטובתנו אל תתפטר מן הכנסת. אל תתן אמון בעו"ד פוקס מזכיר הממשלה. הכרתי אותו בבגצ פיטורי שרי האיחוד הלאומי. בו יצגתי את שני השרים ליברמן ואלון שאריאל שרון פיטר לשם יצירת רוב מלאכותי לפני הצבעה בממשלה, לפינוי גוש קטיף. אל תעשה את הטעות של חייך שתהיה כמעשה התאבדות. אל תתפטר מן הכנסת. למד היטב את הלקחים מפיטוריה- התפטרותה המאולצת של השרה המצויינת ד"ר שאשא ביטון. שנתנה אמון מוטעה חרף אזהרותיי בגדעון סער שנעץ סכין בגבה. גדעון סער בגד בכל מי שנתנו בו אמון והמיר את דתו כשחזר עם זנבו בין רגליו לליכוד. איש דוחה שלא הפתיע איש מבין מי שהכירו אותו. אל תהיה כמוהו . אל תהיה כמותו. שמור על עצמאותך . אתה זוכה לאמון מכל אזרחי המדינה. נותנים אמון באמת המלווה אותך במעשיך. נותנים אמון בדבריך ובאומץ ליבך. אל תתפטר מן הכנסת.
זו לא המלחמה שלנו. זו מלחמת שלום נתניהו.
חייבים להחזיר את כל החטופים, לסיים את המלחמה ולשקם את המדינה.
זה הניצחון האמיתי של הישראליות שרוצה חיים על המשיחיות שרוצה מוות ושכול ועוד התנחלויות.