JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שבת, 5 באפריל 2025 | זמן ישראל
היום ה־547 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

לירי אלבג: "כל חזרה ללחימה מסכנת את החטופים"

חמאס פרסם אות חיים מהחטופים בר קופרשטיין ומקסים הרקין ● השופטים קיבלו את בקשת נתניהו - העדות ביום שני תידחה בגלל הפגישה עם טראמפ ● צה"ל על התקרית בעזה: "חיילי גולני ירו לעבר שיירת אמבולנסים שזוהתה בטעות כאיום" ● איש העסקים דוד סאיג נחקר באזהרה בפרשת קטאר-גייט ● עומר ונקרט בהפגנה: "נתניהו, זה עליך להחזיר את החטופים"

שורדת השבי לירי אלבג נואמת בהפגנה לשחרור החטופים, תל אביב, 5 באפריל 2025 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
אבשלום ששוני/פלאש90
שורדת השבי לירי אלבג נואמת בהפגנה לשחרור החטופים, תל אביב, 5 באפריל 2025

גורם בבית הלבן אישר לרויטרס כי ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להגיע לביקור בבית הלבן ביום שני הקרוב ולדון עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במכסים החדשים שארה"ב הודיעה עליהם לאחרונה.

אם אכן תצא הפגישה לפועל, זו תהיה הפעם הרביעית שנתניהו מגיע לוושינגטון מאז תחילת המלחמה בעזה, והפעם השנייה מאז כניסתו של טראמפ לתפקיד בינואר. נתניהו יהיה גם המנהיג הזר הראשון שינהל מו"מ פנים אל פנים עם טראמפ בנוגע למדיניות הסחר החדשה, שכוללת מכס של 17% על מוצרים מישראל.

בלשכת ראש הממשלה לא אישרו את הנסיעה, אך שלושה גורמים ישראלים אישרו את הדיווח לרויטרס. לפי אותם גורמים, טראמפ הזמין את נתניהו לביקור באופן מפתיע בשיחת טלפון ביום חמישי, בזמן שהראשון שהה בהונגריה, לאחר שנתניהו העלה את נושא המכסים.

האתר Axios היה הראשון לדווח על הביקור המתוכנן, וציין כי השניים צפויים לדון גם במלחמה בעזה ובמשבר הגרעין האיראני.

צה"ל הודיע היום כי יחקור "לעומק" את הירי על שיירת אמבולנסים בעזה, לאחר שהניו יורק טיימס פרסם תיעוד וידאו המצביע על כך שכלי הרכב היו מסומנים ופעלו עם אורות חירום בזמן שנורו – בניגוד לגרסה הישראלית.

התיעוד, שהגיע לידי העיתון דרך דיפלומט בכיר באו"ם, נמצא לפי הדיווח בטלפון נייד של אחד מ־15 אנשי צוותי הרפואה הפלסטיניים שנהרגו בתקרית ב־23 במרץ, ושגופותיהם נמצאו השבוע בקבר המוני בדרום הרצועה. לפי הפלסטינים, האמבולנסים היו בדרכם לפנות פצועים באזור רפיח, וכל אנשי הצוות היו בלתי חמושים.

בסרטון נראה כי האמבולנסים ומכונית כיבוי אש נושאים סימונים ברורים ואורות חירום, ולצידם נעים אנשי סיוע בלבוש זוהר. עם ירידת הצלם מהרכב, נשמעות יריות. הוא קורא את השהאדה – תפילה מוסלמית הנאמרת לפני מוות – ואז התמונה מחשיכה. לפי הדיווח, הירי נמשך כחמש דקות נוספות, ובמהלכן נשמעות קריאות בערבית על נוכחות ישראלית ופקודות לא ברורות בעברית.

צה"ל מסר בתגובה כי האירוע בתל סולטאן מצוי בתהליך של תחקיר מעמיק. "כלל הטענות, לרבות התיעוד שפורסם, ייבחנו באופן יסודי כדי להבין את אופן הפעולה באירוע", נמסר.

דובר צה"ל לתקשורת הזרה, סא"ל נדב שושני, טען מוקדם יותר כי הכוחות ירו לעבר רכבים בלתי מתואמים וללא אורות חירום שנעו באופן חשוד לעבר חיילים. לדבריו, באירוע חוסל גם פעיל חמאס שהיה מעורב בטבח 7 באוקטובר, יחד עם שמונה מחבלים נוספים.

תמונות לוויין שפורסמו בכתבה מצביעות על כך שכלי הרכב הוזזו והצטופפו יחד לאחר הירי, ונקברו יומיים לאחר מכן, ככל הנראה על ידי דחפורים צבאיים.

לפי הדיווחים, חמאס צפוי לפרסם הערב סרטון חדש עם אות חיים של שני חטופים.

בוושינגטון פוסט דווח כי קצין מכוח קודס האיראני העביר בסתיו האחרון תמונה והוראות חיסול לסוחר סמים מגאורגיה. היעד: הרב שניאור סגל, דמות מוכרת בקהילה היהודית באזרבייג'ן, הסכום שהוצע לרוצח: 200 אלף דולר. 

לדברי גורמים ביטחוניים במערב ובמזרח התיכון, השירות לביטחון המדינה של אזרבייג'ן סיכל את המזימה בינואר. לפי ההודעה הרשמית, שני חשודים – אגיל אסלאנוב מגאורגיה ואזרח אזרי מקומי – נעצרו והואשמו בקשירת קשר לפיגוע טרור. עוד נמסר כי המזימה כללה גם תכנון תקיפה של מוסד חינוכי.

סגל אמר ל"וושינגטון פוסט" כי שמע על המזימה מהתקשורת המקומית וכי הוא חש בטוח בבאקו: "אנחנו חיים כאן בשלום. אני מסתובב חופשי ברחובות ללא פחד".

האירוע הוא חלק מדפוס של ניסיונות חיסול ותקיפה של איראן נגד מטרות יהודיות ופעילים גולים, תוך שימוש בפושעים בתמורה לתשלום – מה שמאפשר לטהרן להכחיש מעורבות. אחרי מתקפת חמאס ב־7 באוקטובר ומלחמת ישראל־חמאס, הדפוס הזה הלך והחריף.

העיתון מדווח כי אסלאנוב נפגש באיראן עם גורמים בכוח קודס, כולל מוחמד גולקארי, עבריין איראני בכיר. לאחר שחזר לבאקו, גייס אסלאנוב את ג'יהון איסמאילוב האזרי והשניים עקבו אחרי הרב סגל, תיעדו את מקום מגוריו ושלחו את המידע לשירות ביון זר.

בכירי ביטחון הזכירו גם ניסיון חיסול קודם של חבר הפרלמנט פאזיל מוסטפא ב־2023. הוא נורה ברובה קלצ'ניקוב, והאירוע הוכרז כמתקפת טרור. חמישה מעורבים נידונו למאסר, חלקם למאסר עולם. מוסטפא האשים את איראן: "הם קיבלו הוראות מראשי דת בכירים בטהרן".

יחסי איראן־אזרבייג'ן מתוחים מזה שנים, במיוחד על רקע תמיכתה של טהרן בארמניה — יריבתה של באקו באזור נגורנו-קרבאך.

הרב שניאור סגל נואם בכנס על מורשת יהודית באוניברסיטת השפות של אזרבייג'ן, 30 באוגוסט 2023 (צילום: צילום מסך יוטיוב, מרכז דהאן/פלג לוי)
הרב שניאור סגל נואם בכנס על מורשת יהודית באוניברסיטת השפות של אזרבייג'ן, 30 באוגוסט 2023 (צילום: צילום מסך יוטיוב, מרכז דהאן/פלג לוי)
רויטרס
רויטרס, 17:59 עריכה

מתנדב בצלב האדום הפלסטיני, מונתר עבד, טוען כי ראה חיילים ישראלים יורים על רכבי חירום באירוע שבו נהרגו 15 מעמיתיו בדרום עזה ב־23 במרץ. לדבריו, הכלים נראו מאוחר יותר מוכתמים בדם.

עבד סיפר כי יצא יחד עם שני עמיתים לפנות פצועים לאחר תקיפה אווירית באזור אל-חשאשין שברפיח, סמוך לגבול עם מצרים. לדבריו, זמן קצר לאחר הגעתם נפתחה עליהם אש והם נעצרו בידי חיילי צה"ל.

"ברגע שהגענו לשם נפתחה עלינו אש והם עצרו אותנו", סיפר בשיחה טלפונית מביתו שבחאן יונס. לאחר מכן, לדבריו, איבד קשר עין עם שני עמיתיו.

כשהיה עצור בסמוך לחיילים, סיפר שראה כלי רכב של שירותי ההצלה מתקרבים לעמדת צה"ל: "התחילו לירות לעברם בצורה כבדה. היה חשוך ולא ראיתי מה קרה לאנשים, אבל הם ירו המון. ביקשו ממני להתכופף. הרגשתי כאילו הכדורים פוגעים בי".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 29 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: וושינגטון מצמצמת את כוחותיה באזור ומשיבה לארה"ב את נושאת המטוסים ג'רלד פורד

גורם בכיר בפנטגון: לפי ההערכות, המלחמה באיראן עלתה עד כה 25 מיליארד דולר ● שני יהודים נפצעו באורח קשה מדקירות בלונדון; המשטרה המקומית: לחשוד בביצוע הפיגוע בעיות נפשיות ● הרמטכ"ל: לא נעזוב את דרום לבנון עד שיובטח ביטחון ארוך טווח לתושבי הצפון ● בנט על נתניהו: "אני חושב שאפשר להגיע להסדר של חנינה ופרישה; אני לא רוצה לראות אותו במדים כתומים"

לכל העדכונים עוד 41 עדכונים

סוריה - פושעים שופטים פושעים

המשטר החדש בדמשק מתפאר בלכידת פושעים מהמשטר הסורי, בעוד שרק לפני עשור ביצעו אנשי אל-ג'ולאני פשעים חמורים נגד האנושות. מה עומד מאחורי המסע הצבוע ללכידתם של "פושעי משטר אסד"?

*  *  *

כוחות הביטחון הסורים הצליחו לתפוס את אחד המבוקשים הבכירים במשטר אסד, ממבצעי טבח שכונת א-תדאמֻן בדמשק, אמג'ד יוסף בן 40. לרוע מזלו, הוא צולם בעת ביצוע פשע נורא ומזעזע באפריל 2014, בעיצומה של מלחמת האזרחים.

ד"ר ירון פרידמן הוא בוגר אוניברסיטת סורבון בפריז, חוקר מרצה ומורה לערבית בחוג ללימודי המזרח התיכון והאיסלאם באוניברסיטת חיפה. היה פרשן לענייני ערבים בויינט, ספריו "העלווים – היסטוריה, דת וזהות" (2010) ו"השיעים בארץ ישראל" (2019) יצאו לאור באנגלית בהוצאת בריל-ליידן. מנהל את הניוזלטר "השבוע במזרח התיכון", שאליו אפשר להצטרף כאן: https://did.li/CWtlC. לפודקאסט של ירון "השבוע במזרח התיכון": https://did.li/mAz5q

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 970 מילים
אמיר בן-דוד

השלום כתוכנית עבודה

לקראת ועידת השלום העממית שתתכנס מחר בתל אביב, מומחים, אנשי ביטחון ופעילי שטח משרטטים מפות דרכים מעשיות לשינוי המציאות ● משיתוף פעולה אזורי ופירוז עזה, דרך המאבק בסיפוח והוכחת היתכנות פתרון שתי המדינות, ועד לשימוש בפסולת כמנוע לשותפות ● כי הסטטוס-קוו אינו גזירת גורל

לכתבה המלאה עוד 3,344 מילים ו-1 תגובות

בעקבות הודעתו הדרמטית של נתניהו לגבי מחלת הסרטן שלקה בה

בזכות יכולת טלפתית נדירה, הצלחתי לפענח את המחשבות מאחורי הודעתו הדרמטית של ראש הממשלה ביום ששי. להלן הן, בסוגריים:

*  *  *

"היום התפרסם הדו"ח הרפואי השנתי שלי. 

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 598 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

שנה אחרי שרפת הענק שהשתוללה ביום העצמאות, פארק קנדה עדיין סגור לקהל על אף מאמצי השיקום של קק"ל ● המראה אפוקליפטי: מדרונות שלמים של עצים מפוחמים שעלולים ליפול בכל רגע ● במהלך השרפה התפוצצו מוקשים ירדניים בחלקות שבשולי הפארק, ורק השבוע הושגה הסכמה על פינויים ● "אם הייתי יכול לבחור איזה יער יישרף, הייתי בוחר יער אחר"

לכתבה המלאה עוד 1,116 מילים

גם לצעירים וצעירות מגיעה עצמאות אמיתית

גם לצעירים וצעירות חסרי עורף משפחתי מגיעה עצמאות אמיתית – והיא נבנית מתוך ליווי, אמון והזדמנות

בשבוע שעבר ציינו ברחבי המדינה את יום העצמאות, יום שמסמל לפני הכול תחושת גאווה לאומית. זה רגע שבו אנחנו כמדינה עוצרים להסתכל אחורה על הדרך שעשינו, ולהרגיש למרות הכול – הצלחנו.

נלי גבע היא מנכ"לית האגודה הישראלית לכפרי ילדים S.O.S שפועלת בישראל למעלה מ-43 שנים ומספקת בית חם ואוהב למאות ילדים נעדרי עורף משפחתי. האגודה מפעילה מרכז חירום לילדים בסיכון, את פנימיות נרדים שבערד ומגדים שבמגדל העמק, עשרות דירות לצעירים חסרי עורף משפחתי ומועדוניות במגזר הבדואי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 715 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בג"ץ משנה כיוון ומשרטט את הדרך לוועדת חקירה

חיוב הממשלה לעדכן בתוך חודשיים על מתווה לחקר אירועי 7 באוקטובר מסמן שינוי כיוון זהיר בגישת בג"ץ ● השופטים מכירים בקושי המשפטי שבאי־הקמת ועדת חקירה לצד תקדימיות ההתערבות והקושי בגיבוש סעד אופרטיבי ● המסר: הסמכות להתערב קיימת, אך מתחם ההתערבות מצומצם ונדיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 902 מילים

ביחד? איזנקוט מטרפד את האיחוד שהוא עצמו יזם

איזנקוט, שדחף במשך חודשים לאיחוד עם בנט ולפיד, מסרב להסתפק במקום השני ודורש להוביל את הרשימה ● הוא וגנץ טוענים שהחיבור דווקא גורע קולות ואינו מקרב את הגוש לשלטון ● מנגד, בנט ולפיד ממשיכים להאמין שהאיחוד יביא למהפך, אך נאלצים להתמודד עם בניית רשימה שתכריע גורלות ותחשוף מתחים פנימיים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים

שעון החול של טראמפ

כיום קיים פער חסר תקדים בין סוחרי החוזים העתידיים בנפט לבין המציאות בשטח ● בעוד "מחיר הנייר" בבורסה נותר יציב יחסית, בתי הזיקוק כבר משלמים פרמיות ענק בניסיון נואש לשרוד את המחסור הפיזי שנוצר ● אנליסטים מזהירים כי זהו רק פרומו למה שמצפה לנו בחודשים הקרובים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 878 מילים

הבחירות הקרובות להנהגת חמאס יקבעו את גורלה של רצועת עזה

ארגון הטרור נערך לבחור מנהיג חדש לראשונה מאז חיסולו של יחיא סנוואר, כאשר שני המועמדים המובילים מושכים לכיוונים מנוגדים לחלוטין: המשך הלחימה כדי לשמר את האחיזה ברצועה, או ויתור אסטרטגי בשטח בתמורה להבטחת הישרדות הארגון

לכתבה המלאה עוד 2,298 מילים

יותר משני שלישים ממצביעי גוש השינוי תומכים בחבירת איזנקוט לבנט ולפיד במסגרת "ביחד", אך בסביבתו נשמעת הסתייגות מהמהלך ● הסקרים מצביעים על יתרון למפלגה מאוחדת, אך ללא שינוי במפת הגושים ● לפי שעה, הקמת ממשלת השינוי נותרת תלויה ברע"ם ● בתוך כך, האיחוד דוחק את הנשים מחוץ לצמרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 778 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה כופה משוואה חדשה על ישראל בלבנון

על רקע פעילות חזבאללה, צה"ל ביקש כבר במוצאי שבת להגיב בעוצמה, אך ראש הממשלה אישר לתקוף בבעלבכ רק לאחר שיגור הכטב"מים לצפון ● בשטח הכוחות חשופים לרחפני סיב אופטי שקשה ליירט ● במקביל חזבאללה אוכף את הפסקת האש באש – ומקצין את הרטוריקה ● החשש: ניסיון לכפות משוואה חדשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים

ישראל שוב מתייבשת

17 שנה אחרי קמפיין הפרצופים הסדוקים של רננה רז, רשות המים עשויה להעלות בקרוב קמפיין חדש לחיסכון במים ● אחרי שנת בצורת קשה ועוד שנה חלשה בצפון יש מומחים שקוראים להטיל מס בצורת, אבל הסיכוי שזה יקרה קלוש ● אחרי שנים שההתפלה שווקה כפתרון קסם, רוב הציבור כלל לא מודע לכך שישראל מצויה במשבר מים

לכתבה המלאה עוד 1,130 מילים

"ברחתי בלילה, לא הייתי מוכנה לפגוע באנשים"

עדות שלושה שבועות במרפאה הצמודה למתקן המעצר הפכו למבחן מוסרי ומקצועי עבור אחות מהשרון ● עדותה חושפת את הפער בין טיפול רפואי ברמה גבוהה לבין תנאי החזקה קשים והתעללות שיטתית ● "ברגע שהרגשתי שאנחנו לא עושים את מה שצריך – החלטתי שאני לא חלק מזה"

לכתבה המלאה עוד 1,837 מילים ו-1 תגובות

היפוך לולייני של המציאות

פסק הדין של אסתר חיות מ־2018, שדחה את העתירות נגד הוראות הפתיחה באש והעניק גיבוי לירי צה"ל לעבר המתפרעים על גדר המערכת, הפך ברבות השנים ל"בג"ץ הפרימטר" ● בדיון סוער בבג"ץ חזר הטיעון כי ביהמ"ש אחראי כביכול לאירועי 7 באוקטובר ● אלא שעיון בפסק הדין ובהתנהלות המדינה מפריך את הטענה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,444 מילים

ברית האינטרסים של בנט ולפיד

האיחוד המשולב בגוש השינוי אולי מציל את יו"ר יש עתיד מהתרסקות ומכתיר את בנט כמנהיג המחנה, אך בפועל שניהם משלמים מחיר: בנט עשוי לאבד מצביעי ימין רך ולפיד מצביעי שמאל, וספק רב אם איזנקוט ירצה כעת להשתלב כמספר 3 במפלגה החדשה ● בינתיים, קואליציית נתניהו כבר התניעה את מכונת התעמולה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 608 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.