JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום חמישי, 17 באפריל 2025 | זמן ישראל
היום ה־559 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

חמאס דחה את הצעת ישראל: לא נסכים לעסקה חלקית

טראמפ: לא הייתי אומר שמנעתי תקיפה של צה"ל באיראן, אבל אני לא ממהר לבצע אותה ● הורי חטופים שנועדו עם דרמר ביקרו אותו על שלא אִפשר להם לדבר: "יצאנו מהפגישה איתך זועמים, מושפלים ומותשים" ● פיקוד העורף יספק מהיום זמן התרעה ממושך יותר מפני טילים מתימן ● נתניהו לא הכחיש שטראמפ בלם תקיפה באיראן: "ישראל לא תאפשר לטהרן להשיג נשק גרעיני"

בית ספר בג'באליה, ששימש כמקלט לעקורים פלסטינים, לאחר שנפגע בתקיפה ישראלית, 17 באפריל 2025 (צילום: BASHAR TALEB / AFP)
BASHAR TALEB / AFP
בית ספר בג'באליה, ששימש כמקלט לעקורים פלסטינים, לאחר שנפגע בתקיפה ישראלית, 17 באפריל 2025

בניו יורק טיימס מדווחים כי ישראל תכננה לתקוף את מתקני הגרעין של איראן כבר בחודש הבא, אך נסוגה מהכוונה בעקבות התנגדותו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בשבועות האחרונים. במקום זאת, טראמפ בחר בקו של משא ומתן עם טהרן במטרה להגביל את תוכנית הגרעינין שלה.

על פי הכתבה בניו יורק טיימס, ישנם שני מחנות בתוך הממשל – האחד שהוביל מפקד פיקוד המרכז של ארצות הברית, גנרל מייקל קורילה, שתמך בתקיפה משותפת עם ישראל, והשני – שחשש מפני הסתבכות ארצות הברית במלחמה אזורית במזרח התיכון ודרש לתת הזדמנות אמיתית לדיאלוג עם איראן.

לאחר שהמחנה המתון ניצח, נתניהו נסע בדחיפות לוושינגטון כדי לנסות לשכנע את טראמפ לשנות את דעתו ונכשל.

בדיווח, שעליו חתום גם כתב ynet וידיעות אחרונות רונן ברגמן, נטען כי מטרת כל התוכניות שפותחו הייתה להאט את יכולתה של טהרן לפתח נשק גרעיני בשנה או יותר. כמו כן דווח כי כמעט כל התוכניות היו דורשות את מעורבותה של ארה"ב: לא רק בהגנה על ישראל מפני תגובה איראנית, אלא גם כדי להבטיח את הצלחת התקיפה הישראלית.

נתניהו דחף תחילה לאפשרות המשלבת תקיפות אוויריות עם פשיטות קומנדו, אך תוכנית כזו הייתה יכולה להיות מוכנה רק באוקטובר, וישראל שינתה כיוון לעבר תוכנית של מתקפה נרחבת מהאוויר, שהייתה עשויה להגיע למוכנות מבצעית עוד במאי ולהימשך יותר משבוע.

בתחילת החודש עדכן טראמפ את ישראל כי ארצות הברית לא תתמוך בתקיפה. הוא שוחח על כך עם ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך ביקורו בוושינגטון בשבוע שעבר, וניצל את הפגישה בחדר הסגלגל כדי להודיע על פתיחת המגעים עם איראן.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ בחדר הסגלגל בבית הלבן, 7 באפריל 2025 (צילום: Kevin Dietsch/Getty Images via AFP)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ בחדר הסגלגל בבית הלבן, 7 באפריל 2025 (צילום: Kevin Dietsch/Getty Images via AFP)

שליח ממשל טראמפ לענייני בני ערובה, אדם בוהלר, חשף כי ההצעה שהגיש מוקדם יותר השנה לחמאס, לשחרור החטוף הישראלי־אמריקאי עידן אלכסנדר, ניתנה "בתיאום עם ישראל".

דברים אלה עומדים בניגוד לדברי גורם ישראלי שאמר בעבר לזמן ישראל כי ירושלים לא הייתה מודעת להצעה של בוהלר – והוסיף כי זהו שורש כעסו של השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר, שהתרעם על כך שבוהלר קיים מוקדם יותר השנה שורת פגישות חסרות תקדים עם בכירי חמאס מבלי לעדכן את ישראל.

שליח נשיא ארה"ב לענייני חטופים אדם בוהלר (צילום: Jim WATSON / AFP)
שליח נשיא ארה"ב לענייני חטופים אדם בוהלר (צילום: Jim WATSON / AFP)

לפי אותו גורם, ההצעה כללה את שחרורם של 100 מתוך כ־300 אסירים פלסטינים המרצים מאסרי עולם בישראל – בתמורה לשחרורו של אלכסנדר. דיווח זה תואם את מה שנחשף בניו יורק טיימס.

"נתתי לחמאס הצעה. זו הייתה הצעה שהוחלטה בארצות הברית, והיא תואמה עם ישראל", אמר בוהלר לאל־ג'זירה. לדבריו, "חמאס באותו שלב לא הצליח להגיע לשם. ואז [השליח האמריקאי למזרח התיכון] סטיב [ויטקוף] הציג משהו אחר, ואז חמאס חזר והסכים להצעה שלי".

בוהלר מאשר שחמאס קיבל את הצעתו ב־14 במאי – הצעה שהייתה אמורה להביא לשחרורו של עידן אלכסנדר ולמסירת גופותיהם של ארבעה אמריקאים נוספים. אך עד אז, לדבריו, השיחות כבר הודלפו והממשל האמריקאי עבר לקידום הצעתו של ויטקוף, שגובשה בתיווך קטארי ומצרי.

"חמאס זז לאט מדי. לא יותר מדי – אבל מאוחר מדי", אמר בוהלר.

למרות הביקורת החריפה בישראל על כך שניהל מגעים ישירים עם חמאס, בוהלר אמר לאל־ג'זירה כי הדבר עדיין ייתכן בעתיד: "אני חושב שזה אפשרי".

יעל אלכסנדר, אימו של החטוף עידן אלכסנדר, נואמת בעצמר בכיכר החטופים בתל אביב, 30 בנובמבר 2024 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
יעל אלכסנדר, אימו של החטוף עידן אלכסנדר, נואמת בכיכר החטופים בתל אביב, 30 בנובמבר 2024 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נפגש עם פדויי השבי סשה טרופנוב, אימו ילנה ובת זוגו ספיר כהן, ואמר להם כי שחרורם התאפשר בזכות "היחסים היציבים ארוכי השנים של רוסיה עם העם הפלסטיני ועם נציגים של ארגונים שונים". לדבריו, יש להודות להנהגת חמאס ולזרוע המדינית של הארגון על ביצוע "מחווה הומניטרית" כלפי רוסיה.

סוכנויות הידיעות הרוסיות דיווחו כי פוטין אמר בפגישה: "העובדה שאתם חופשיים כעת היא תוצאה של היחסים ארוכי השנים של רוסיה עם העם הפלסטיני… אנחנו באמת עשינו הכול כדי להביא לשחרורו של טרופנוב, ונעשה כל שנדרש כדי לשחרר את יתר השבויים".

פוטין שב והדגיש את עמדתה המסורתית של רוסיה שלפיה פתרון הסכסוך במזרח התיכון ייתכן רק על בסיס פתרון של שתי מדינות.

חמאס מוגדר ארגון טרור על ידי ארצות הברית, האיחוד האירופי, בריטניה, קנדה וישראל – אך לא על ידי רוסיה.

ח"כ גדי איזנקוט מהמחנה הממלכתי התייחס הבוקר בריאיון לרשת ב' לדיווח שלפיו ארה"ב בלמה תקיפה ישראלית באיראן: "השאלה היא למי היה אינטרס לפרסם את זה. תקיפה באיראן זו אופרציה ענקית. זה צריך היה להישאר במחשכים".

לדברי איזנקוט, "המלחמה הולכת לכיוונים מאוד לא טובים – לא צריך להפסיק אותה, צריך לחתור לסיום מתוך עמדת יתרון. הקבינט של נתניהו מבולבל ולא כשיר, ולכן צריך להחליף אותו".

איזנקוט אמר על פרשת קטאר-גייט כי הסיבה שראש הממשלה "היסטרי" ועזב את העדות בבית המשפט כדי לתת עדות בפרשה, היא כי "שני אנשים שקרובים לו ביותר מבצעים מבצעי תודעה נגד מדינת ישראל שמפריעים למטרות המלחמה. אני חושב שהוא ידע על זה בזמן אמת".

איזנקוט אישר את עדותו של ראש שב"כ לשעבר כהן, שלפיה נתניהו ביקש ממנו להאזין בסתר לשרים ולקצינים בכירים שלקחו חלק באירוע ביטחוני חשוב, מחשש להדלפה. "אני לא הייתי יעד כי הוא סמך עליי, אבל הכרתי את הסיפורים בזמן אמת", גילה, "ידעתי שהתבקשו לבצע פעולות האזנה.

"אני יכול להגיד שאפילו התייעצו איתי, מאחר שהייתי מזכיר צבאי של ראש הממשלה והייתי ממונה על האזנות הסתר מטעם לשכת ראש הממשלה".

מדובר צה"ל נמסר כי כוחות צה"ל תקפו במהלך הלילה תשתיות טרור של חזבאללה בדרום לבנון.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ראש ארגון המחבלים, הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו הוא סוכן רב ערוצי - הוא סוכן קטארי, הוא סוכן אמריקאי (בנג׳מין ניתאי, עורכת האתר הזה בודאי זוכרת את השם, ואת הנסיבות) ומשום ... המשך קריאה

ראש ארגון המחבלים, הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו הוא סוכן רב ערוצי – הוא סוכן קטארי, הוא סוכן אמריקאי (בנג'מין ניתאי, עורכת האתר הזה בודאי זוכרת את השם, ואת הנסיבות) ומשום כך הוא בוגד בכל דקה במדינת ישראל. ביבים שקרניהו חייב למצוא את עצמו בצינוק טחוב, אזוק, מורעב על תזונה של רבע פיתה ליום, ללא טיפול רפואי. עלינו, כל הישראלים, להכניס אותו לצינוק עוד היום. ושהיהודים, חברי הכת הבבונים-ביבסטים יחפשו לעצמם מלך אחר, יצורים חסרי בטחון עצמי שרואים את עצמם נחותים ולכן זקוקים לדמות-מלך אשכנזית.

כל הזמן // יום שלישי, 16 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.