JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בוהלר: ההצעה לחמאס לשחרור עידן אלכסנדר ניתנה בתיאום עם ישראל | זמן ישראל

בוהלר: ההצעה לחמאס לשחרור עידן אלכסנדר ניתנה בתיאום עם ישראל

יעל אלכסנדר אוחזת בפוסטר של בנה עידן אלכסנדר המוחזק בשבי חמאס בעזה, 22 בפברואר 2025 (צילום: AP Photo/Maya Alleruzzo)
AP Photo/Maya Alleruzzo
יעל אלכסנדר אוחזת בפוסטר של בנה עידן אלכסנדר המוחזק בשבי חמאס בעזה, 22 בפברואר 2025

שליח ממשל טראמפ לענייני בני ערובה, אדם בוהלר, חשף כי ההצעה שהגיש מוקדם יותר השנה לחמאס, לשחרור החטוף הישראלי־אמריקאי עידן אלכסנדר, ניתנה "בתיאום עם ישראל".

דברים אלה עומדים בניגוד לדברי גורם ישראלי שאמר בעבר לזמן ישראל כי ירושלים לא הייתה מודעת להצעה של בוהלר – והוסיף כי זהו שורש כעסו של השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר, שהתרעם על כך שבוהלר קיים מוקדם יותר השנה שורת פגישות חסרות תקדים עם בכירי חמאס מבלי לעדכן את ישראל.

שליח נשיא ארה"ב לענייני חטופים אדם בוהלר (צילום: Jim WATSON / AFP)
שליח נשיא ארה"ב לענייני חטופים אדם בוהלר (צילום: Jim WATSON / AFP)

לפי אותו גורם, ההצעה כללה את שחרורם של 100 מתוך כ־300 אסירים פלסטינים המרצים מאסרי עולם בישראל – בתמורה לשחרורו של אלכסנדר. דיווח זה תואם את מה שנחשף בניו יורק טיימס.

"נתתי לחמאס הצעה. זו הייתה הצעה שהוחלטה בארצות הברית, והיא תואמה עם ישראל", אמר בוהלר לאל־ג'זירה. לדבריו, "חמאס באותו שלב לא הצליח להגיע לשם. ואז [השליח האמריקאי למזרח התיכון] סטיב [ויטקוף] הציג משהו אחר, ואז חמאס חזר והסכים להצעה שלי".

בוהלר מאשר שחמאס קיבל את הצעתו ב־14 במאי – הצעה שהייתה אמורה להביא לשחרורו של עידן אלכסנדר ולמסירת גופותיהם של ארבעה אמריקאים נוספים. אך עד אז, לדבריו, השיחות כבר הודלפו והממשל האמריקאי עבר לקידום הצעתו של ויטקוף, שגובשה בתיווך קטארי ומצרי.

"חמאס זז לאט מדי. לא יותר מדי – אבל מאוחר מדי", אמר בוהלר.

למרות הביקורת החריפה בישראל על כך שניהל מגעים ישירים עם חמאס, בוהלר אמר לאל־ג'זירה כי הדבר עדיין ייתכן בעתיד: "אני חושב שזה אפשרי".

יעל אלכסנדר, אימו של החטוף עידן אלכסנדר, נואמת בעצמר בכיכר החטופים בתל אביב, 30 בנובמבר 2024 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
יעל אלכסנדר, אימו של החטוף עידן אלכסנדר, נואמת בכיכר החטופים בתל אביב, 30 בנובמבר 2024 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.