"האחים המוסלמים" בירדן תמיד היוו אתגר עבור בית המלוכה. אולם כעת חשיפת החוליה שאגרה וייצרה נשק, כולל רקטות, ממחישה את גודל האיום של התנועה האסלאמית על יציבות הממלכה. האם ינצלו השלטונות את האירוע כדי להכות בתנועה ולהחלישה?
* * *
ביום שלישי שעבר (15/4) נפל דבר בירדן. נתפסה חוליה של טרוריסטים בת 16 חברים על ידי המֻחַ'אבַּרַאת (השב"כ הירדני), חוליה שאספה והרכיבה נשק בבירה עמאן (להלן פרסום של דובר הממשלה) ובמחוז הצפוני זרקא.
ד"ר ירון פרידמן הוא בוגר אוניברסיטת סורבון בפריז, חוקר מרצה ומורה לערבית בחוג ללימודי המזרח התיכון והאיסלאם באוניברסיטת חיפה. היה פרשן לענייני ערבים בויינט, ספריו "העלווים – היסטוריה, דת וזהות" (2010) ו"השיעים בארץ ישראל" (2019) יצאו לאור באנגלית בהוצאת בריל-ליידן. מנהל את הניוזלטר "השבוע במזרח התיכון", שאליו אפשר להצטרף כאן: https://did.li/CWtlC. לפודקאסט של ירון "השבוע במזרח התיכון": https://did.li/mAz5q
הגישה המסורתית שטענה כי השמנה נובעת בפשטות מצריכת קלוריות עודפת מול הוצאה מופחתת – כלומר, חוסר איזון אנרגטי – כבר אינה מספקת תשובה מלאה לתופעת ההשמנה.
בשנים האחרונות אנו עדים לתובנות פורצות דרך שמציעות מודלים חדשים, מורכבים יותר, להבנת תהליכי ההשמנה, ואלו משפיעים משמעותית על דרכי הטיפול במגפה זו.
ד״ר אסנת רזיאל היא מומחית בכירורגיה, מנהלת המרכז הרב-תחומי לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל.
לפוסטים בזמן ישראל יש אפקט מצטבר. השבוע דיווח כתב המשטרה של "הארץ" על קרע בין המפכ"ל רב ניצב דני לוי והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.
הכתב ג'וש בריינר כותב כי לדברי מקורות ששוחחו איתו, השר לביטחון לאומי מאוכזב מתפקוד המשטרה ומהתבטאויות של לוי – בהן תמיכתו בהחזרת החטופים בעסקה. "ספק אם כיום היה בוחר בלוי למפכ"ל", אמר אחד המקורות.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם