JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום רביעי, 14 במאי 2025 | זמן ישראל
היום ה־586 למלחמה ● 58 חטופים עדיין בעזה

אישה נפצעה באורח אנוש וגבר נפצע קשה בפיגוע ירי ליד ברוכין שבשומרון

דיווח: איחוד האמירויות וערב הסעודית גיבשו הצעה לשחרור החטופים וסיום המלחמה, שלפיה חמאס ימסור את נשקו, וישראל תצא מהרצועה לטובת גורמים בינלאומיים ● צה"ל קרא לפלסטינים להתפנות ממספר אזורים בשכונת רימאל בעיר עזה ● פורסם תיעוד נוסף מניסיון ההתנקשות בסנוואר; טרם נמסר האם נהרג בתקיפה ● דיווח: ויטקוף לא הצליח לשכנע את נתניהו להתגמש במו"מ

זירת פיגוע הירי, בקרבת היישובים פדואל וברוכין, 14 במאי 2025 (צילום: מגן דוד אדום)
מגן דוד אדום
זירת פיגוע הירי, בקרבת היישובים פדואל וברוכין, 14 במאי 2025

רעידת אדמה בעוצמה 6 שמקורה ביוון הורגשה הלילה ברחבי הארץ.

צה"ל עדכן כי במהלך השבוע, כוחות מחטיבת כפיר אשר פועלים בטולכרם שבחטיבת אפרים איתרו מעבדה ובה יותר מ-200 מטענים מסוגים שונים וכ-150 קילוגרם של חומרים להכנת מטענים. המעבדה הושמדה יחד עם המטענים.

במהלך המבצע הכוחות עצרו שלושה מבוקשים, ביניהם חשוד בהנחת המטען בכפר ביתא, שממנו נפצע לוחם מילואים מגדוד 9221 באורח קשה לפני כשבועיים.

עוד נמסר כי אמש פעלו כוחות הביטחון ברחבי הגדה לסיכול טרור, עצרו 18 מבוקשים והחרימו נשק אחד ואמצעי לחימה נוספים.

רויטרס
רויטרס, 06:55 עריכה

נשיא צרפת עמנואל מקרון תקף את מדיניותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ברצועת עזה, ואמר כי היא "בושה" לנוכח סכנת הרעב של כחצי מיליון איש. לדבריו, על מדינות אירופה לשקול החמרת סנקציות.

"מה שהוא עושה – זו בושה", אמר בריאיון לרשת TF1.

לפי הדיווחים, מקרון הוסיף ואמר כי "היום אנחנו צריכים את ארה"ב, כי מי שיש לו את המנוף הוא הנשיא טראמפ. אני התרגזתי על נתניהו, אבל צרפת לבדה, גם עם שאר האירופאים, יכולה להפעיל את כל הלחץ שבעולם, אבל זה לא תלוי בנו, זה תלוי בנשק האמריקאי".

עוד אמר מקרון: "אני עובד באופן צמוד עם נשיא ארה"ב ואומר לו שהפסקת האש שהייתה הצילה המון חיים".

שר הביטחון ישראל כ"ץ:

"לא נאפשר לארגון הטרור חמאס להשתמש בבתי חולים ומתקנים הומניטריים בעזה כמחסה ומפקדות טרור. נרדוף אותו ואת ראשיו ונכה בו בעוצמה בכל מקום.

"נתניהו ואני אישרנו אתמול לצה"ל לתקוף תשתית טרור תת-קרקעית מתחת לבית החולים נאצר בעזה ששימשה כמפקדה של בכירים בחמאס. הפעולה התבצעה בעקבות מידע שהביאו צה"ל ושב"כ.

"ארגון הטרור חמאס ממשיך להשתמש בבתי חולים ומתקנים הומניטריים שונים בעזה כמחסה וכמפקדות טרור, תוך סיכון האוכלוסייה וביצוע פשעי מלחמה. נמשיך לפעול בעוצמה עד להשגת כל יעדי המלחמה: שחרור כל החטופים והכנעת החמאס".

צה"ל פרסם תיעוד מהתקיפה שבה מסתמן כי חוסל מפקד חמאס מוחמד סנוואר.

בהודעה נמסר כי צה"ל ושב"כ תקפו באופן ממוקד מחבלים והשמידו תשתית טרור תת-קרקעית של ארגון הטרור חמאס מתחת לבית החולים האירופאי שבחאן יונס בדרום רצועת עזה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 17 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.