JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום חמישי, 22 במאי 2025 | זמן ישראל
היום ה־594 למלחמה ● 58 חטופים עדיין בעזה

נתניהו הודיע על מינוי האלוף זיני לראש שב"כ; היועמ"שית: ייתכן שרה"מ נתון בניגוד עניינים

דיווח: הרמטכ"ל עודכן על כוונתו של נתניהו למנות את דוד זיני לראש השירות דקות לפני שההודעה על כך פורסמה ● ראש הממשלה החליט להשיב ארצה את המשלחת מקטאר; מטה המשפחות: "הידיעה על הפסקת המו"מ מסבה לנו כאב עצום" ● לאחר שקרא לציבור בלבנון להתרחק ממבנה ביישוב תול שבדרום המדינה, צה"ל הודיע שתקף באזור אתר צבאי ואמצעי לחימה של חזבאללה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ואלוף דוד זיני בעת ביקורו של ראש הממשלה בבסיס צאלים, 8 במאי 2025 (צילום: מעיין טואף / לע"מ)
מעיין טואף / לע"מ
ראש הממשלה בנימין נתניהו ואלוף דוד זיני בעת ביקורו של ראש הממשלה בבסיס צאלים, 8 במאי 2025

שני עובדי שגרירות ישראל נורו למוות מטווח קצר בזמן שהשתתפו באירוע במוזאון היהודי בוושינגטון הבירה. היורה נתפס. במהלך המעצר, החשוד צעק "Free Palestine".

דוברת שגרירות ישראל בוושינגטון, טל נעים כהן: "שני אנשי צוות של השגרירות נורו מטווח קצר בעת שנכחו באירוע יהודי במוזאון. יש לנו אמון מלא בגורמי אכיפת החוק המקומיים והפדרליים שלכדו את היורה ויגנו על נציגי ישראל והקהילה היהודית ברחבי ארה"ב".

שרת ביטחון הפנים של ארצות הברית קריסטי נואם אישרה גם היא כי שני אנשי צוות השגרירות נהרגו. "אנחנו חוקרים באופן פעיל את האירוע ופועלים להשיג מידע נוסף", כתבה ברשת X. "נמצה את הדין עם הפושע הנתעב הזה".

מנהל ה-FBI קאש פאטל מסר כי תודרך על האירוע. "אנו פועלים יחד עם המשטרה העירונית כדי להגיב וללמוד פרטים נוספים. בינתיים, התפללו למען הקורבנות ובני משפחותיהם", כתב.

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, כינה את הירי "פיגוע אנטישמי נתעב". לדבריו, "פגיעה בדיפלומטים ובקהילה היהודית היא חציית קו אדום. אנו בטוחים שהרשויות האמריקאיות ינקטו יד קשה כלפי האחראים לפשע הזה".

זירת הירי בשני עובדי שגרירות ישראל ליד המוזאון היהודי בוושינגטון הבירה, 21 במאי 2025 (צילום: Alex WROBLEWSKI / AFP)
זירת הירי בשני עובדי שגרירות ישראל ליד המוזאון היהודי בוושינגטון הבירה, 21 במאי 2025 (צילום: Alex WROBLEWSKI / AFP)

דובר חמאס ג'יהאד טהא אמר אמש לערוץ הקטארי "אל־ג'זירה", בתגובה לנאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו שבו הצהיר כי המלחמה תסתיים רק כשחמאס יפורק מנשקו, כי הארגון לא יוותר על "נשק ההתנגדות" – מונח המתייחס לכלי הנשק של חמאס ויתר ארגוני הטרור ברצועת עזה.

עוד אמר טהא כי חמאס מסרב להגליית הנהגת הארגון מהרצועה, משום שהיא חלק מהעם הפלסטיני.

שר החוץ גדעון סער מסר:

חדשות נוראיות הבוקר עם פיגוע הטרור המזעזע, בו נרצחו שני עובדי שגרירות ישראל בוושינגטון. נציגי מדינת ישראל מצויים תמיד ובתקופה זו בפרט בסיכון מוגבר. שוחחתי עם שגרירנו בארה"ב יחיאל לייטר, שהגיע לזירת הפיגוע, ואנו בקשר עם הרשויות האמריקאיות. ישראל לא תיכנע לטרור.

מפקדת משטרת המחוז שבו אירע פיגוע הירי בוושינגטון, פמלה סמית', מסרה בהצהרה לתקשורת כי לפי החשד הירי בוצע על ידי אדם שנמצע כעת במעצר, והוסיפה כי לפני הירי החשוד נראה צועד הלוך ושוב מחוץ למוזאון, "הוא ניגש לקבוצת אנשים שמנתה ארבעה, שלף אקדח ופתח באש – ופגע בשני הקורבנות", סיפרה.

לאחר הירי, ציינה, הוא נכנס לתוך המוזאון – ונעצר על ידי אנשי האבטחה של האירוע. החשוד זוהה כאליאס רודריגז, בן 30, משיקגו, אילינוי.

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ כתב ברשת החברתית שלו TruthSocial, על רקע הפיגוע בוושינגטון, כי "הרציחות הנוראיות הללו בוושינגטון, שמקורן באנטישמיות מובהקת, חייבות להיפסק – עכשיו! שנאה וקיצוניות אין להן מקום בארה"ב. תנחומים למשפחות הקורבנות. עצוב שכאלו אירועים קורים בכלל! אלוהים יברך את כולכם!".

הנשיא יצחק הרצוג מסר:

"הפיגוע הנתעב בוושינגטון הוא מעשה טרור אנטישמי נורא שגבה את חייהם של שני עובדים צעירים מהשגרירות הישראלית בוושינגטון. אני שולח תנחומים מעומק הלב למשפחות בשעה קשה זו, ומתפלל להחלמתם של הפצועים.

אנחנו בישראל עומדים לצד הקהילה היהודית בוושינגטון ובכל רחבי ארצות הברית, ואני מבקש לשלוח נחמה וחיזוק לכל צוות השגרירות. אמריקה וישראל יעמדו תמיד מאוחדות בהגנה על העמים שלנו ועל ערכינו המשותפים. לא ניתן לטרור ולשנאה לשבור אותנו".

זירת הירי בשני עובדי שגרירות ישראל ליד המוזאון היהודי בוושינגטון הבירה, 21 במאי 2025 (צילום: Alex WROBLEWSKI / AFP)
זירת הירי בשני עובדי שגרירות ישראל ליד המוזאון היהודי בוושינגטון הבירה, 21 במאי 2025 (צילום: Alex WROBLEWSKI / AFP)
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 8 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.