JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פרופ' דרור פייטלסון: העולם על פי טראמפ | זמן ישראל

העולם על פי טראמפ

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משיב לשאלות עיתונאים בחדר הסגלגל בבית הלבן, 27 ביוני 2025 (צילום: AP Photo/Manuel Balce Ceneta)
AP Photo/Manuel Balce Ceneta
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משיב לשאלות עיתונאים בחדר הסגלגל בבית הלבן, 27 ביוני 2025

הסיום המהיר של המלחמה עם איראן, היא מלחמת 12 הימים, רק מדגיש אם הפער מהמלחמה הארוכה ביותר בתולדותינו, מלחמת שלום הקואליציה בעזה. זה קרה לגמרי בגלל מי שמעורב בהחלטות בכל מקרה, ובגלל השיקולים שהם מפעילים.

למה יצאנו למלחמה הזו? באופן מיידי לכאורה לא הייתה לנו ברירה, כי איראן החליטה לפרוץ לפצצה גרעינית. כפי שאפשר לראות בגרף, זה איום שהיה ברקע כבר שנים. איראן התחילה להעשיר אורניום בצורה תעשייתית ב-2007, ועד 2013 הגיעה למעל 5 טונות אורניום מועשר ברמה נמוכה, וקצת ברמה של 20%.

למה יצאנו למלחמה הזו? באופן מיידי לכאורה לא הייתה לנו ברירה, כי איראן החליטה לפרוץ לפצצה גרעינית. כפי שאפשר לראות בגרף, זה איום שהיה ברקע כבר שנים. איראן התחילה להעשיר אורניום בצורה תעשייתית ב-2007

תולעת המחשב סטוקסנט המהוללת, שאמורה הייתה לעצור את מפעל ההעשרה האיראני, לא באמת עשתה את העבודה. מה שעצר אותה היה הסכם הגרעין, שבמסגרתו 98% ממלאי האורניום המועשר של איראן חוסל.

גרף העשרת אורניום על ידי איראן
גרף העשרת אורניום על ידי איראן

למיטב ידיעתנו איראן עמדה בתנאי ההסכם, וזה היה יכול להמשיך על 2030, אבל כבר ב-2018 נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פרש מהסכם הגרעין, בעידוד ראש הממשלה בנימין נתניהו. וכעבור שנה איראן חזרה להעשיר אורניום. ב-2021 היא אפילו התחילה להעשיר ל-60%, שזה השלב האחרון לפני הרמה הדרושה לפצצה.

ואז בא טבח שמחת תורה, ובעקבותיו המלחמה בעזה, וכחלק ממנה התלקחות בגבול הצפון, ולבסוף מתקפת הביפרים שפגעה קשות באנשי חזבאללה, והריגתו של מנכ"ל הארגון חסן נסראללה.

מבחינת איראן זה היה שינוי כללי המשחק. במשחק שלהם, חזבאללה מאיים על ישראל והם יכולים להביט בדברים מרחוק בלי להתלכלך. אבל כשחזבאללה נפגע כך, הם הגיעו למסקנה שאין להם עוד שכבת הגנה, והחליטו ללחוץ על הגז בדרך לפצצה.

רואים את זה בגרף: תוך חצי שנה הם ניצלו את רוב האורניום המועשר לרמה של 20% כדי להכפיל את האורניום המועשר ל-60%, והגיעו לכמות שמספיקה לכ-9 פצצות. במקביל הם פעלו לחידוש המלאי והגדילו את ההעשרה ברמות הנמוכות לכמויות שלא היו מעולם בעבר.

תוך חצי שנה איראן ניצלה את רוב האורניום המועשר לרמה של 20% כדי להכפיל את האורניום המועשר ל-60%, שיספיק לכ-9 פצצות. במקביל פעלה לחידוש המלאי והעשרה ברמות נמוכות בכמויות חסרות תקדים

וכך הגענו לתקיפת אתרי הגרעין באיראן, ובתגובה למטחי הטילים הבליסטיים שנפלו בערי ישראל וגרמו להרס רב ולהרוגים בנפש.

ואז טראמפ הצטרף למלחמה. בניגוד לפרישה מהסכם הגרעין, כאן כבר מדובר בפעולה ממשית. למה הוא עשה את זה, אחרי כל הדיבורים על כך שהוא נגד מלחמות? ההסברים הרגילים הם שנתניהו הצליח לשכנע אותו, או שהוא באמת מתנגד לכך שלאיראן יהיה נשק גרעיני. אבל יש עוד סיבה הרבה יותר משמעותית.

ההתקפה של אמריקה על איראן היא בדיוק מה שהוא היה צריך כדי להשליט על העולם כולו סדר חדש. סדר עולמי שבו הוא במרכז, והוא קובע. סדר עולמי שמתנהל לפי שלושה כללים שכולם מכירים בהם:

  1. לטראמפ יש את המקל הכי גדול.
  2. הוא לא יהסס להשתמש בו.
  3. אף אחד לא יכול לדעת מתי הוא יעשה את זה.

כדי להדגים את סדרי העולם החדש, מלחמה קטנה במזרח התיכון היא מחיר זול. כדי שהיא תישאר קטנה, ובכך תוכיח את השליטה שלו, הוא גם ספג בחיוך את התגובה האיראנית. הם הרי כבר הדגימו שהם מבינים את הכללים החדשים, ותיאמו מראש. כששר הביטחון שלנו ישראל כ"ץ הראה שהוא לא מבין עדיין, טראמפ השפיל אותו בריש גלי. זו כנראה הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שההוראות למבצע צבאי (או ביטולו) נשלחו בתפוצה עולמית ב-ALL CAPS.

כששר הביטחון שלנו כ"ץ הראה שהוא לא מבין עדיין את הכללים החדשים, טראמפ השפיל אותו בריש גלי. זו כנראה הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שההוראות למבצע צבאי (או ביטולו) נשלחו בתפוצה עולמית

בפינה הקטנה שלנו, השאלה הבוערת היא האם "הצלחנו", ולא יהיה לאיראן גרעין. התשובה האמיתית היא שבכלל לא היינו צריכים להגיע למצב הזה. אבל לגבי מה שיקרה עכשיו, כרגע אי אפשר לדעת. להצהרות של טראמפ אין מה להתייחס. יש פרשנים שטוענים שהאיראנים רציונליים, ויודעים שלא כדאי להם להסתבך אתו. מצד שני יתכן שהאיראנים חורקים שיניים בתסכול מכך שלא הייתה להם כבר פצצה מוכנה, שאם כן ישראל וארה"ב לא היו מעזות לתקוף אותם. אז יכול להיות שהם דווקא ימשיכו בכל הקיטור, אבל בהיחבא. הצורה היחידה שנדע בוודאות היא כשהם יערכו פיצוץ קטן להדגמה.

דרור פייטלסון הוא פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטה העברית. אספן של כל מיני דברים, ובפרט של נתונים, מספרים, ופסלוני צבים. שואף להקשות על מי שמנסה לרדד ולהטות את השיח הציבורי על ידי טענות בלתי מבוססות והפצת פייק ניוז. מאמין גדול בכך שיכול להיות כאן הרבה יותר טוב.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 631 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום ראשון, 19 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

שופטי העליון ללוין: "עשית שימוש לרעה בסמכותך" בוועדה לבחירת שופטים

דיווח: נתניהו ביקש לבטל את עדותו מחר בשל "אילוצים ביטחוניים", הפרקליטות מתנגדת ● דיווח: החלטות טראמפ במלחמה התקבלו באלתור, ללא ייעוץ מסודר ● לידור פורת, בן 31 מאשדוד, נפל בקרב בדרום לבנון ● צה"ל: מידע מודיעיני מאמת שחזבאללה ירה לעבר כוח יוניפי"ל בזמן הפסקת האש ● מיום הזיכרון הקודם ועד היום נוספו 174 נופלים למניין חללי מערכות ישראל

לכל העדכונים עוד 20 עדכונים
אמיר בן-דוד

דונלד אמר להרים ידיים

לא כך תיכנן נתניהו להגיע אל השבוע הזה. בחלומו יום העצמאות הזה היה אמור להיות החגיגה הגדולה של ניצחונו המוחלט על מבקריו, והכנה מושלמת לבחירות שמתקרבות במהירות ● וגם: קו צהוב ובלבול בצפון ● סערת צניעות בצבא השם ● הפרקליטות מוותרת על איינהורן ● יממה ספורטיבית עמוסה לפנינו ● ועוד...

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025 (צילום: SAUL LOEB / AFP)
SAUL LOEB / AFP

ד"ר רויטל שרעבי כהן: המסכה נסדקה במקלט - אל תמהרו להדביק אותה בחזרה

המלחמה הוציאה אותנו מהבמה הקדמית המלוטשת אל המפגש האנושי החשוף. עכשיו, כשחוזרים לשגרה כפויה, כדאי שנשאל את עצמנו מה באמת למדנו על תקשורת ועל היכולת להיות פשוט נוכחים.

*  *  *

כמעט בן רגע הגיעה הפסקת אש. הרחובות מתמלאים, הילדים חוזרים למסגרות, היומנים חוזרים להתמלא בפגישות, ואנו נדרשים לעבור מ־0 ל־100. או שאולי זה בכלל מ־100 ל־0. ומי יודע מתי שוב נידרש להאיץ או לבלום שוב.

ד"ר רויטל שרעבי כהן מתמחה בתקשורת המונים, תרבות פופולרית, ותקשורת בינאישית- ומרצה בחוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה, בחוג לפסיכולוגיה ובחוג לתקשורת צילומית במרכז האקדמי הרב תחומי, ירושלים וכן במחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,117 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד

תחקיר תושבי השכונות הדרומיות ברחובות גילו כי לביה"ס היסודי של ילדיהם הוכנס בית כנסת גדול במבנה יביל, ללא אישורים, הקצאה או ביטוח לשימושה של עמותת חב"ד ● כשביקשו הסברים, קיבלו תשובות סותרות ● במקביל, מתברר כי העמותה מתגאה בהקצאה מעל מעון לפעוטות שמעולם לא אושרה, בעוד העירייה עוסקת בהסדרים עקומים המנוגדים לכאורה להוראות החוק ● עיריית רחובות: "המבנה ישמש גם את הקהילה וגם את ביה"ס"

לכתבה המלאה עוד 3,149 מילים

מסר למנהלות ולמנהלי בתי הספר

מנהלות ומנהלים, עם סיומן הזמני של המלחמות, אני מוצא לנכון לכתוב אליכם בעניין השאלה: מה ראוי לעשות בחלק האחרון של שנת הלימודים תשפ"ו ויהיה ראוי להמשיכו בשנת הלימודים תשפ"ז?

אני סבור בכל מאודי, שאין אפשרות להמשיך ב"עסקים כרגיל". ב-4 בינואר 2023, לפני שלוש ורבע שנים, החלה המהפכה המשטרית בישראל, תשעה חודשים לאחר מכן התרחשה "השבת השחורה" ואחריה מלחמת חרבות ברזל שנמשכה שנתיים וחצי, ואחריה מלחמת לבנון ומלחמת איראן. לא שפוי!

ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 707 מילים

למקרה שפיספסת

כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם

המפלגות החדשות נאלצות להסתדר ללא מימון מפלגות ציבורי ● במקום זאת, הן נשענות על הלוואות בנקאיות וערבויות של מיליוני שקלים מבכירי המשק וההייטק הישראלי ● בין תומכיו של בנט: יזם ומומחה הבינה מלאכותית יואב שוהם ● בין תומכיו של איזנקוט: אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט ● צלילה למספרים

לכתבה המלאה עוד 741 מילים

בין מוג'תבא חמינאי לעמנואל קאנט

אז הבטחתי קצת להאריך אודות חמו של המנהיג העליון החדש, הלא הוא פרופ' ע'ולאם-עלי חדאד-עאדל.

ובכן, חדאד עאדל הינו פילוסוף פורה ביותר, פרופסור באוניברסיטה בדימוס, משמש כיום כנשיא האקדמיה לשפה וספרות פרסית, עורכה הראשי של ה'אנציקלופדיה של העולם האסלאמי', התמודד לנשיאות איראן בבחירות 2013 תחת סיסמת "האדיקות והתבונה" ו – תחזיקו חזק – מתרגם כתביו של עמנואל קאנט לפרסית.

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 494 מילים

תגובות אחרונות

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר) אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר) בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת) ... המשך קריאה

מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית
כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר)
אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר)

בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת)

עמותות מוכרות *תמיד* מאפשרות תרומה חד פעמית

לכתבה המלאה עוד 197 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

צה"ל במסר לדרג המדיני: אנחנו את שלנו בלבנון עשינו

בזמן שבירושלים ובוושינגטון מתאמים עמדות מול איראן, העצירה הפתאומית בלבנון חשפה פער מדאיג בין מקבלי ההחלטות לכוחות בשטח ● צה"ל מבהיר כי המהלך הצבאי מיצה את עצמו, ומאותת לפוליטיקאים שחובת ההוכחה במו"מ מוטלת כעת עליהם ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 636 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים ו-2 תגובות

השיחות בין לבנון לישראל מסמלות את סוף עידן ההכחשה

השיחות הישירות בוושינגטון משקפות הכרה בכך שדיפלומטיה עדיפה על מלחמה ● במצרים מצאו שדה גז ענקי וירדן מתכננת לרכוש מים מסוריה. ואיפה ישראל? ● אחת מתוצאות המלחמה: הידוק הפיקוח על התקשורת במפרציות ● והשבוע ב-2024: המתקפה האיראנית הראשונה על ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,083 מילים ו-1 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

עוד 964 מילים ו-1 תגובות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.