JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום רביעי, 16 ביולי 2025 | זמן ישראל
היום ה־649 למלחמה ● 50 חטופים עדיין בעזה

שר החוץ של ארה"ב: הסכמנו על צעדים קונקרטיים שיביאו לסיום הסיטואציה המדאיגה בסוריה

מאות דרוזים חדרו לשטח סוריה; ישראל פועלת להשיבם ארצה ● המשא ומתן עם חמאס: ישראל הסכימה שלא לשהות בציר מורג במהלך הפסקת האש ● ש"ס הודיעה שתפרוש מהממשלה, אך לא תעזוב את הקואליציה ● היועצת המשפטית לממשלה הודיעה שלא תתייצב לשימוע הנוסף שהממשלה מבקשת לערוך לה ● לוחם בחטיבת כפיר נפצע באורח קשה בקרב בדרום הרצועה

חיילים סורים בדמשק, ליד משרד ההגנה של סוריה שככל הנראה נפגע בתקיפה ישראלית, 16 ביולי 2025 (צילום: AP Photo/Ghaith Alsayed)
AP Photo/Ghaith Alsayed
חיילים סורים בדמשק, ליד משרד ההגנה של סוריה שככל הנראה נפגע בתקיפה ישראלית, 16 ביולי 2025

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יארח את ראש ממשלת קטאר, מוחמד בן עבד א-רחמן אאל ת'אני, לארוחת ערב ביום רביעי, כך הודיע הבית הלבן.

הפגישה תיערך בעוד ארצות הברית וקטאר מנסות לתווך הפסקת אש בין ישראל לחמאס.

טראמפ הביע בשבועות האחרונים אופטימיות שוב ושוב לגבי הסיכוי להסכם קרוב, אך בימים האחרונים המגעים תקועים, בשל מחלוקות על היקף נסיגת ישראל מעזה במסגרת הפסקת האש למשך 60 יום שנמצאת על הפרק.

מוקדם יותר, טראמפ ייפגש בבית הלבן עם מלך בחריין ויורש העצר של הממלכה.

רויטרס
רויטרס, 06:53 עריכה

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי טהרן מקווה לנהל שיחות עם ארצות הברית, אך הוא אינו ממהר לכך.

"הם היו רוצים לדבר. אני לא ממהר לדבר, כי מחקנו להם את האתר", אמר טראמפ לכתבים לאחר שובו לוושינגטון מביקור בפיטסבורג, בהתייחסו לתקיפות האמריקאיות על מתקנים גרעיניים באיראן בחודש שעבר.

עוד דווח הלילה כי ארה"ב ובעלות בריתה קבעו את סוף אוגוסט כדדליין להסכם גרעין עם איראן. לפי דיווח באתר Axios, שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו ועמיתיו מצרפת, גרמניה ובריטניה הסכימו בשיחת טלפון לקבוע את סוף אוגוסט כמועד יעד בלתי רשמי להשגת הסכם גרעין עם איראן, כך לפי שלושה מקורות.

לפי הדיווח, אם לא יושג הסכם עד למועד זה, מתכננות שלוש המעצמות האירופיות להפעיל את מנגנון ה"סנאפ־בק", שמשמעותו השבה אוטומטית של כל הסנקציות של מועצת הביטחון של האו"ם שהוסרו במסגרת הסכם הגרעין מ-2015.

רויטרס
רויטרס, 06:56 עריכה

ממשלו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ביקש מישראל להפסיק את תקיפותיה נגד כוחות צבא סוריה בדרום המדינה, כך דווח באתר Axios מפי גורם אמריקאי.

על פי הדיווח, ישראל הודיעה לאמריקאים כי תפסיק את התקיפות, לפי אותו גורם.

אוניברסיטת קולומביה האמריקאית הודיעה על שורת צעדים חדשים למאבק באנטישמיות. נשיאת קולומביה, קלייר שיפמן, פרסמה מכתב שבו הציגה צעדים נוספים במאבק באנטישמיות בקמפוס, בהם שילוב רשמי של הגדרת האנטישמיות במדיניות האוניברסיטה, מינוי מתאמים ייעודיים לטיפול באפליה והרחבת הדרכות החובה לכלל הסטודנטים, המרצים והעובדים.

בנוסף, קולומביה תפתח שותפויות עם ארגונים יהודיים כמו ADL, Project Shema ויד ושם, לטובת קיום שיח חינוכי מתמשך על שורשי האנטישמיות וביטוייה המודרניים. "קולומביה מחויבת לנקוט כל צעד אפשרי כדי להיאבק באנטישמיות, והיא שואפת להבטיח שטיפול בתלונות על אפליה והטרדה – לרבות על רקע זהות יהודית וישראלית – יתבצע באופן שוויוני", נאמר במכתב.

"לאחר התייעצות מעמיקה עם חברי הקהילה היהודית ועם שותפים ומומחים מחוץ לאוניברסיטה, התחוור לנו שהשיח החינוכי המתמשך הוא המפתח החשוב ביותר במאבק באנטישמיות. תוכניות חינוכיות שיפנו לא רק לסטודנטים, אלא גם לסגל האקדמי והמנהלי, יהיו המשפיעות ביותר – גם אם ידרשו זמן ומאמץ רבים.

"אני מבקשת לחזור ולהדגיש – לאוניברסיטה יש מדיניות של אפס סובלנות לאפליה והטרדה על בסיס מאפיינים מוגנים, ובכללם זהות יהודית וישראלית. למרות שהכללים והמדיניות של האוניברסיטה ברורים בעניין זה, נבהיר זאת עוד יותר במהלך שנת הלימודים 2025–2026 באמצעות מסרים שוטפים לקהילה תחת הכותרת 'אפס סובלנות לאנטישמיות ולשנאה'".

שיפמן הוסיפה כי קולומביה לא תכיר בארגון CUAD או בנציגיו, בעקבות עמדותיהם הקוראות לחרם ולפגיעה במשימה האקדמית של המוסד. לדבריה, "העובדה שהממשל הפדרלי הפעיל לחץ אינה מבטלת את הבעיות האמיתיות שחשפה, ודווקא מחויבות עצמית לשינוי היא הדרך היעילה יותר להוביל תיקון.

"אין מקום לאיומים, שפה פוגענית או הכפשה כלפי יהודים או ישראלים בקולומביה, ויש לנו אפס סובלנות להתנהגות כזו. בשנה האחרונה, בהובלת עקרונות של חופש אקדמי, הכלה וכבוד, ובליווי עבודתו החשובה של צוות המשימה למאבק באנטישמיות, יישמנו רפורמות משמעותיות תוך הבנה שיהיה צורך בצעדים נוספים. אני מקווה שדווקא בעשייה הזו, ובשיח הפנימי שהיא יוצרת, נוכל להתחיל בתהליך של ריפוי ולתכנן את הדרך קדימה".

הפגנה נגד ישראל מחוץ לאוניברסיטת קולומביה, ניו יורק, 3 בספטמבר 2024 (צילום: AP/Yuki Iwamura)
הפגנה נגד ישראל מחוץ לאוניברסיטת קולומביה, ניו יורק, 3 בספטמבר 2024 (צילום: AP/Yuki Iwamura)
רויטרס
רויטרס, 08:25 עריכה

איראן תפסה מכלית זרה במפרץ עומאן, בטענה שהבריחה שני מיליון ליטר דלק, כך הודיע נשיא בתי המשפט במחוז הורמוזגאן, על פי דיווח של סוכנות הידיעות SNN.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 7 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.