יו"ר הציונות הדתית, השר בצלאל סמוטריץ', הכריז השבוע בגאווה על התנעת תכנית הבנייה בשטח E1, הכוללת בנייה של 3,401 יחידות דיור חדשות במעלה אדומים, במסיבת עיתונאים מיוחדת שכינס במעלה אדומים.
בהצהרה לתקשורת, הצהיר השר סמוטריץ' ברהב כי "מי שמנסה היום בעולם להכיר במדינה פלסטינית – יקבל מאתנו תשובה בשטח. לא במסמכים, לא בהחלטות או בהצהרות – אלא בעובדות. בעובדות של בתים, שכונות, כבישים ומשפחות יהודיות בונות חיים. הם ידברו על חלום פלסטיני – ואנחנו נמשיך לבנות מציאות יהודית"; "המציאות הזו קוברת סופית את רעיון המדינה הפלסטינית, כי אין במה להכיר ואין למי להכיר".
בהצהרה לתקשורת, טען סמוטריץ' ברהב כי "הם ידברו על חלום פלסטיני – ואנחנו נמשיך לבנות מציאות יהודית…המציאות הזו קוברת סופית את רעיון המדינה הפלסטינית, כי אין במה להכיר ואין למי להכיר"
השר סמוטריץ' גם הודה לראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי "במה שנוגע ליהודה ושומרון, הוא מגבה ומאפשר לי לחולל את המהפכה בשנתיים וחצי האחרונות". סמוטריץ' קרא לנתניהו: "הגיעה העת להחיל את הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון, להוריד מהפרק לנצח את רעיון חלוקת הארץ, ולוודא שעד ספטמבר למנהיגים הצבועים באירופה לא יהיה במה להכיר".
סמוטריץ', המחבל בביטחון ישראל, בכלכלת ישראל וביחסי החוץ של ישראל – לא רק מחריף את הדה-לגיטימציה שממשלת בנימין נתניהו יצרה כלפי ישראל בעולם, אלא גם מדרבן את המדינות שטרם הכירו חד-צדדית במדינה פלסטינית – להצטרף לצונמי המדיני הזה בהקדם.
סמוטריץ' הוא שילוב מסוכן להחריד של משיחיות, יהירות, איוולות, חוסר אחריות וכוח.
קצת רקע: בחודש שעבר מועצת התכנון העליונה במינהל האזרחי דנה בתכנית הבנייה באזור E1, המכונה "מבשרת אדומים", אזור בין ירושלים למעלה אדומים, בפעם הראשונה מאז 2021 (!).
התכנית עוכבה במשך שנים בשל לחץ בינלאומי, אך לאחרונה הפונדמנטליסטים הפנאטים השר סמוטריץ' והשרה אורית סטרוק ("תקופה של נס") החליטו לשלוף אותה מהבוידעם, ככל הנראה כדי להבעיר גם את הגדה ולהצית על הדרך אינתיפאדה שלישית.
תכנית הבנייה ב-E1 עוכבה במשך שנים בשל לחץ בינלאומי, אך לאחרונה הפונדמנטליסטים הפנאטים סמוטריץ' וסטרוק שלפו אותה מהבוידעם, ככל הנראה כדי להבעיר גם את הגדה ולהצית על הדרך אינתיפאדה שלישית
בשבוע שעבר כל ההתנגדויות לתכנית נדחו "במפתיע", וביום רביעי הקרוב יתקיים דיון אישור מתן תוקף, שהוא השלב הסופי באישור ההליך במועצת התכנון העליונה. לאחריו המדינה תוכל להוציא מכרזים לבנייה ולהיתרי בנייה, ואז להתחיל בבנייה עצמה. אם המערכות יפעלו במהירות, עבודות התשתית ל־E1 יכולות להתחיל כבר בעוד חודשים ספורים, והבנייה יכולה להתחיל בפועל בתוך שנה. זה לא תרחיש עתידי – זו מציאות שבפתח.
האזור שבו מתוכננת הבנייה ב-E1 (שממוקם בין ירושלים למעלה אדומים, מסופח מוניציפלית למעלה אדומים ושטחו בסך הכל כ־12 קמ"ר) הוא עתודת הקרקע היחידה בלב 3 הערים המרכזיות בגדה המערבית – רמאללה, מזרח ירושלים ובית לחם – שבהן חיים כמיליון פלסטינים. לפיכך, תכנית הבנייה תיצור רצף התנחלויות ממרכז הגדה ועד ירושלים, תנתק בין צפון הגדה המערבית לדרומה, ותפגע דרמטית ביכולת להגיע לפתרון שתי המדינות. תכנית כזו צפויה לעורר ביקורת חריפה בעולם.
סמוטריץ', נציג הקיצוניים היהודים מהזרם הפונדמנטליסטי-המשיחי-הקנאי, עם כמעט אפס תמיכה ציבורית, גורר אותנו למדינה דו-לאומית מדממת, שנשלטת ע"י טרור (יהודי ופלסטיני כאחד). מדינה שתיקבר תחת עול ביטחוני, כלכלי ובינלאומי בלתי אפשרי.
איך נממן, ומאיפה בכלל נביא מספיק כוחות להגנה על המאחזים וההתנחלויות לאחר סיפוח הגדה? ההיגיון הביטחוני והכלכלי מחייב הגנה על גבולות, וזאת בלי לשקוע בבוץ של טרור בגדה ובעזה, לעוד דורות של מלחמה? אבל מה אכפת לסמוטריץ' המשיחי? לשיטתו השם ישמור עלינו.
סמוטריץ', נציג הזרם הפונדמנטליסטי המשיחי-הקנאי, עם כמעט אפס תמיכה ציבורית, גורר אותנו למדינה דו-לאומית מדממת, שנשלטת ע"י טרור יהודי ופלסטיני, שתיקבר תחת עול ביטחוני, כלכלי ובינלאומי
מעבר לזה, מי יממן סיפוח של מיליוני פלסטינים?
ואיך ייראה מעמד ישראל בעולם שמכבד את הדין הבינלאומי, אם ישראל תחיל ריבונות על מיליוני פלסטינים בלי להעניק להם זכויות?
ישראל גם כך הפכה למדינה מצורעת תודות למדיניות חסרת האחריות של הממשלה, ובפרט למלחמת שלום-נתניהו בעזה. כבר עכשיו יש חרם בינלאומי חסר תקדים על ישראל – אקדמי, כלכלי, תרבותי, דיפלומטי, אמברגו נשק – והכל רק הולך ומחריף).
התכנית ההרסנית של סמוטריץ' היא חבלה של ממש באינטרסים החיוניים של מדינת ישראל – הביטחוניים, הכלכליים והבינלאומיים. היא תמנע ברית אזורית והצטרפות לציר האנטי-איראני, והיא תביא להקאת ישראל ממשפחת המדינות המערביות. התכנית הזו מהווה סכנה קיומית אמיתית למדינת ישראל ולמפעל הציוני.
בלי טיפה של הגזמה, סמוטריץ' הוא אחד היריבים האנטי-ציוניים המרים ביותר שיש לישראל. כך גם בנימין נתניהו, שמאפשר לו לעשות ככל העולה על רוחו, כדי לשמור על הקואליציה הטמאה שלו.
ישראלים, גם תומכי הממשלה, החולמים על כך שיישאר פה עתיד לילדיהם – חייבים להיאבק בתכנית המופרעת של סמוטריץ' לקידום מדינה דו־לאומית מדממת, ולעצור את האסון שבפתח.
התכנית ההרסנית של סמוטריץ' מחבלת באינטרסים החיוניים של ישראל – הביטחוניים, הכלכליים והבינלאומיים. היא תמנע ברית אזורית והצטרפות לציר האנטי-איראני, ותביא להקאת ישראל ממשפחת המדינות המערביות
זה לא ימין – זאת אנטי ציונות, זה אסון ביטחוני וכלכלי, וזה עוד הרבה מוות. גם לילדים שלכם.
נאווה רוזוליו, בת 39, היא ילידת ירושלים, וכיום מתגוררת בתל אביב. בעבר בת לציונות הדתית, וכיום רק ציונות (וליתר דיוק: שמאל ציוני). בעבר רואת חשבון ועורכת דין, וכיום פעילה 24/7 במאבק הציבורי להחלפת הממשלה. מובילה בין היתר את תנועת ״משמרות הבושה״, אך נלחמת גם בועדות הכנסת, ברחובות, ברשתות, בתקשורת, ובכל זירה אפשרית.













































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונאווה. המציאות מראה שכנראה סמוטריץ צודק. גם אני ראיתי בו קיצוני מטורף אבל העולם הערבי מגבש את כל העולם נגדנו בנטרה לרסק אותנו (והנושא הפלסטיני הוא כלי עיקרי לכך). אם לא נהיה אקטיבים בחלונות זמן מאוד מוגבלים שבפנינו, נתקשה לשרוד את העוצמה של העויינות העולמית. התרפסות וכניעה רק תחמיר את מצבנו. אז יש לבחור בדרך הקשה ולהתמודד.
קראתי הכל
אינני מחשיב את עצמי כימני משיחי בכלל
אבל מה שהיא רושמת זה אותו סיפור שהביא עלינו שואה.
אז כן.
יהיה לזה מחיר זמני
אבל צריכים ליישב את הארץ
צריכים להתחיל לדחוק את האויבים
כן כן אויבים, אל תטעי
את מפחדת כל כך מהעולם
העולם יצטרך אותנו
ואנחנו המדינה המפותחת ביותר במזרח התיכון
העולם ישכח מהערבים עוד חודש
לעולם יש צרות אחרות
לנו יש פתרונות
לא נוכל לקיים מדינה מוקפת רוצחים
לא צריך להתמודד עם חטיפות, רציחות והתנקשויות של רוצחים איסלאמיים בכבישים שלנו
את מבינה את זה?
את מבינה שצריך פעם אחת לשלם את המחיר?
אני הבנתי את זה
וכמוני, אני מניח, לפחות 5 מליון איש
ואת ממש במיעוט
ואני לא בור אני יודע בדיוק מה הצד השני חושב ואני מאמין שיש דווקא בורות לאותם אנשים המנגנים את התקליט השבור שלך
כל כך הרבה םעמים טעיתם שם בשמאל
איזו תבהלה אתם מנסים פה לזרוע?
מוטב לישראל שיגורו שם יהודים
נדוש. כל מי שלא חושב כמוכם, מיישר קו עם הגלותיות והרפיסות שלכם מיד מוגדר כמשחיסט, יהיר וכו וכו…
העובדות מוכיחות כי טעיתם לכל אורך הדרך.
ההתפכחות קשה וכואבת אך הכרחית אם אינכם רוצים לחיות ביקום מקביל ומנותק.
לחולה שכתב את הכתבה הזאת אני מאחל החלמה מהירה .את הרפיסות שלכם על תנסו לכפות על הרוב .
מדינת ישראל שייכת ליהודים ולא לשום עם מומצא כולשהו ומי שרוצה ללכת שילך ולכול המחבלים שנימצאים בתוכנו ערבים ויהודים מיתחזים אני אומר לכו לעזאזל .סמוטריץ עלה והצלח
יפה כתבה נאוה.
הבנייה ב-E1 תמנע את הרצף הגאוגרפי בין צפון הגדה לדרומה, ותנחית מכה נוספת להסתברות הקמתה של מדינה פלסטינית ברת קיימא. לא מספיק הנתק הגאוגרפי בין הגדה המערבית לרצועת עזה והצורך ליצירת גשרים תחבורתיים בינהן – בנייה ב-E1 תדרוש גם היא פתרונות תחבורתיים מתאימים.
המזל הוא שמספיק יהיה להשיג את צה"ל בחזרה לגבולות 67 (או לגבולות שיוסכמו) כדי שכל הבנייה הזו תימסר לפלסטינים בחינם והמיליארדים ירדו לטמיון.
תני כבוד לדיקטטורה. היכולת לבצע שינויים בזמן קצר לטובת השליטים היא תמיד מרשימה. סמוטריץ לא יקבור את מדינת ישראל. מדינת ישראל כבר איבדה את יכולת קיומה. הגידול הדמוגרפי החרדי הבור מהווה את הפיתרון הסופי של מדינת ישראל. בדרך לסופה. מדינת כנראה ישראל תעבור שלבים כמו מדינה חרדית פנטית אם יכולת אטומית. שלטון דיקטטורי המחליף את אופציה דמוקרטית. אבל הסוף ידוע כבר עכשיו. מי שנותן לנו זמן זה מגזר ההיטק אשר כמובן לא ישאר כאן. אפשר כמובן להקדים את הסוף בדרכים נוספות בדרך של העמקת הכיבוש וניתוק מהעולם. בהצלחה לנו במדינה הזמנית