JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ממשלה דוהרת לסיפוח, דווקא בעיצומו של בידוד עולמי גובר | זמן ישראל
מבט על המדבר סמוך למעלה אדומים, הגדה המערבית, 26 בינואר 2021 (צילום: יניב נדב/פלאש90)
יניב נדב/פלאש90

ממשלה דוהרת לסיפוח, דווקא בעיצומו של בידוד עולמי גובר

בעוד יותר ויותר מדינות מצטרפות לצונאמי ההכרה במדינה פלסטינית, שרי הממשלה מדברים בקול אחד על החלת ריבונות ביהודה ושומרון ● הלחץ הפוליטי לבצע סיפוח גובר לקראת פריימריז בליכוד, אך זמביש - האדריכל הוותיק של מפעל ההתנחלויות - דווקא מזהיר ממהלך פזיז שיטמיע מאות אלפי פלסטינים בישראל ● פרשנות

ארבע מדינות הודיעו אתמול (ראשון) בזו אחר זו כי הן מכירות במדינה פלסטינית: בריטניה, קנדה, אוסטרליה ופורטוגל. בעצם, רק 39 מדינות בעולם, מתוך 197 שחברות באו"ם, עדיין לא מכירות במדינה פלסטינית, אבל כמה מהן יצטרפו למהלך כבר בזמן הקרוב, ביניהן צרפת ובלגיה.

צונאמי מדיני מהסוג הזה הוא חסר תקדים, ולפי כל ההערכות שנשמעות היום בממשלה התגובה תהיה סיפוח היסטורי, מחויב המציאות בעיני הימין או חסר אחריות בעיני השמאל, עוד לפני הבחירות הבאות.

השר מיקי זוהר, שמתואם עם לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, אמר אמש לזמן ישראל כי "חייבים תגובה ואי אפשר להימנע ממנה. אני בעד להחיל ריבונות על 100% מהשטח, כולל על שטחי הרשות הפלסטינית. אם לא נחיל ריבונות רק נעמיק את ההכרה בעולם במדינה פלסטינית, מדינות נוספות יצטרפו והמהלך הזה יהיה בלתי הפיך".

שנתיים אחרי שישראל זכתה לתמיכה חסרת תקדים בעולם המערבי, כמעט מקיר לקיר, בימים שאחרי טבח ה-7 באוקטובר, אנחנו במשבר בינלאומי שלא היה כמוהו.

שנתיים אחרי שישראל זכתה לתמיכה חסרת תקדים בעולם המערבי, כמעט מקיר לקיר, בימים שאחרי טבח ה-7 באוקטובר, אנחנו במשבר בינלאומי שלא היה כמוהו

כל הסימנים מלמדים כי התגובה הישראלית תהיה רק סביב השאלות מתי, איך וכמה. במילים אחרות: האם ראש הממשלה נתניהו יחליט לספח את בקעת הירדן בלבד, את הבקעה עם גב ההר, האם ייקח את שטחי A ויצרף חלקים מהם לשטחי B ואפילו C או שיחליט ללכת על פי המתווה של בצלאל סמוטריץ' ולהחיל ריבונות על 82% אחוזים. מקורב לנתניהו אמר אתמול ש"יהיה סיפוח חלקי".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', ראש עיריית מעלה אדומים גיא יפרח, ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש עיריית מעלה אדומים לשעבר בני כשריאל, שר הבינוי והשיכון חיים כץ ומנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן בטקס חתימת הסכם גג במעלה אדומים, 11 בספטמבר 2025 (צילום: מעיין טואף/לע"מ)
שר האוצר בצלאל סמוטריץ', ראש עיריית מעלה אדומים גיא יפרח, ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש עיריית מעלה אדומים לשעבר בני כשריאל, שר הבינוי והשיכון חיים כץ ומנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן בטקס חתימת הסכם גג במעלה אדומים, 11 בספטמבר 2025 (צילום: מעיין טואף/לע"מ)

נתניהו משדר כל הזמן שהסיפוח בדרך. לפני שבוע וחצי, בכנס במעלה אדומים שבו יצאה לדרך השכונה היהודית "מבשרת אדומים" בשטחי 1-E, צעקו אנשים בקהל לעבר ראש הממשלה "רוצים ריבונות".

הם לא הסתפקו בשכונה הענקית שאישרו זה עתה – בעצם עיר חדשה עם 20 אלף תושבים שהולכת לחתוך את יהודה ושומרון ממזרח למערב ומונעת כל אפשרות של מדינה פלסטינית. הנוכחים דרשו את החלת הריבונות על כל שטחי יהודה ושומרון ועל הדרך את פירוק הרשות הפלסטינית.

נתניהו אהב את הקריאות האלה. "מה אמרתם?" הוא שאל רק כדי לשמוע אותם צועקים שוב ושוב "ריבונות", ואז חייך וענה לכולם "שמעתי". בהזדמנויות אחרות שהיו לו השבוע הוא הפציר בשוחרי הריבונות: "חכו בסבלנות".

יריב לוין, שהתראיין ביום שישי למוסף הפרסומי "ריבונות" של "מקור ראשון", אמר כי "כל הפעולות של ראש הממשלה לאורך השנים כיוונו לכך שיהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. לא נראה שמישהו צריך ללחוץ עליו או לשכנע אותו בכיוון הזה. אני מעריך שהוא מאמין בכך באמונה שלמה".

"כל הפעולות של ראש הממשלה לאורך השנים כיוונו לכך שיהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. לא נראה שמישהו צריך ללחוץ עליו או לשכנע אותו בכיוון הזה. אני מעריך שהוא מאמין בכך באמונה שלמה"

אתמול, בעקבות ההודעה של המדינות על הכרה במדינה פלסטינית כתב לוין בפייסבוק: "זמן ריבונות!"

שר המשפטים יריב לוין בטקס הפרישה של השופט יוסף אלרון. 18 בספטמבר 2025 (צילום: יהונתן זינדל/פלאש90)
שר המשפטים יריב לוין בטקס הפרישה של השופט יוסף אלרון. 18 בספטמבר 2025 (צילום: יהונתן זינדל/פלאש90)

הלחץ על ראש הממשלה אכן אדיר, גם אם נתניהו מזמין אותו וגם אם לא. אין שר בממשלה הזו שלא תובע החלת ריבונות ביהודה ושומרון, מדבר על חלון הזדמנויות שעוד מעט נסגר ("מה שאפשר לעשות בבוקר אי אפשר לעשות בערב", אומר לוין), מציג תוכניות לעידוד הגירה כמו בעזה (איתמר בן גביר וגילה גמליאל הפכו מומחים בתחום הזה).

כולם נושאים עיניים אל האורקל בוושינגטון שרק בימי כהונתו אפשר לבצע את המהלך שממנו נמנעו כל ממשלות ישראל מאז 1967, כולל נתניהו בעצמו. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, מאמינים כולם, יגבה מהלך ישראלי להחלת ריבונות ויקבע גם את נפח הסיפוח.

לפני חמש שנים, בינואר 2020, טראמפ כבר הכיר בהחלת הריבונות של ישראל על 30% מהשטחים במסגרת "תוכנית המאה" שהציג. הדיון על אפשרויות הסיפוח הפעם יתקיים בפגישה המיועדת של טראמפ עם נתניהו ביום שני הבא בבית הלבן. מקורב לנתניהו אמר אתמול בהקשר הזה: "רק אמריקה מעניינת אותנו. האחרים כבר לא"

צריך לזכור כי שרי הליכוד נמצאים היום באטרף פוליטי, הפריימריז בפתח וכל המרבה בשטחי סיפוח הרי זה משובח (לו). ערב הסעודית איימה אתמול על ישראל בצעדים חריפים נגד כל סיפוח אבל השר אלי כהן, שהיה שר החוץ בתחילת הקדנציה, אומר כי "הריבונות ביהודה ושומרון חשובה יותר מהשלום עם סעודיה. זה הנושא הכי דחוף עכשיו". 

ערב הסעודית איימה אתמול על ישראל בצעדים חריפים נגד כל סיפוח אבל השר אלי כהן אומר כי "הריבונות ביהודה ושומרון חשובה יותר מהשלום עם סעודיה. זה הנושא הכי דחוף עכשיו"

ההכרה הגורפת בעולם במדינה פלסטינית, שבאה גם בעקבות ההצהרות הבלתי פוסקות על החלת ריבונות, רק מעודדת שרים אחרים להרים את רף התגובה.

שר האנרגיה אלי כהן בוועדת הכלכלה של הכנסת, 11 בדצמבר 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
שר האנרגיה אלי כהן בוועדת הכלכלה של הכנסת, 11 בדצמבר 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

השר זאב אלקין, שהיה לפני רגע באופוזיציה, מסכם את המצב כך: "אם אנחנו ממילא משלמים מחיר בעקבות הגל האנטי-ישראלי והמלחמה, אז לפחות נשלם את המחיר הזה בתמורה להישג משמעותי שיישאר כאן למען הדורות הבאים, וריבונות היא בהחלט יעד כזה".

"אם אנחנו ממילא משלמים מחיר בעקבות הגל האנטי-ישראלי והמלחמה, אז לפחות נשלם את המחיר הזה בתמורה להישג משמעותי שיישאר כאן למען הדורות הבאים, וריבונות היא בהחלט יעד כזה"

גם אביגדור ליברמן, מתברר, תומך בהחלת ריבונות. במוסף "ריבונות" שבו מופיע נתניהו בפוזה של הרצל בעמוד השער תחת הכותרת "אם תרצה אין זו אגדה", מתראיין גם ליברמן ומאתגר את ראש הממשלה מהאופוזיציה. "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד נתניהו ראש הממשלה לא תהיה ריבונות מלאה או חלקית", הוא אומר.

אבל הוויכוח, אם הוא בכלל קיים, נוגע רק לטקטיקה. האם להחיל ריבונות בשלבים או במכה אחת על כל השטח, מה שעלול כמובן לשים קץ לאורך זמן על הפרויקט הציוני. כדי להתגבר על המכשול הדמוגרפי – דהיינו שני מיליון פלסטינים שחיים בשטח – מציעים השרים כל מיני פטנטים, בעיקר ריבונות בשלבים או הגירה מרצון.

השר סמוטריץ', שהבטיח השבוע כי תוכניות הנדל"ן לעזה נמצאות על שולחנו של הנשיא טראמפ, מוביל עכשיו "עבודת מטה" שמטרתה להחיל את הריבונות על 82% מיהודה ושומרון – "שטח שבו כמעט ולא נמצאים ערבים", לטענתו.

באזורים עם אוכלוסייה ערבית צפופה, בעיקר בערים רמאללה, שכם, חברון וג'נין, תישאר זמנית הרשות הפלסטינית, אבל התפקידים שלה יצטמצמו לרמה המוניציפלית בלבד. סמוטריץ' טוען שיש לו שיח רציף עם ראש הממשלה בנושאי הריבונות.

זאב חבר (זמביש) ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' בטקס חתימת הסכם גג במעלה אדומים, 11 בספטמבר 2025 (צילום: שלום ירושלמי)
זאב חבר (זמביש) ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' בטקס חתימת הסכם גג במעלה אדומים, 11 בספטמבר 2025 (צילום: שלום ירושלמי)

"זה מצריך הרבה שכנוע, הפעלת לחץ וכוח פוליטי", אומר סמוטריץ'. "אנחנו נחושים שלא לפספס את ההזדמנות הזו. הנשיא טראמפ תומך במהלך הזה. הוא הרי הניח את העט שלו על השולחן כדי להראות עד כמה ישראל קטנה במרחב המזרח תיכוני".

אנחנו נחושים שלא לפספס את ההזדמנות הזו. הנשיא טראמפ תומך במהלך הזה. הוא הרי הניח את העט שלו על השולחן כדי להראות עד כמה ישראל קטנה במרחב המזרח תיכוני"

טראמפ אולי בעד ואולי לא, אבל ההשלכות ברוב העולם על סיפוח ברורות וייגמרו בבידוד מוחלט וסנקציות על ישראל שאותן כבר הבטיח נשיא צרפת עמנואל מקרון.

וכדאי לכל מי שרץ בהתלהבות גדולה על סיפוח לשים לב גם לאחד, זאב חבר (זמביש), האיש הכי חשוב במפעל ההתנחלות לדורותיו.

בשיחה שהייתה לי איתו לאחרונה הזהיר זמביש כי "הריבונות צריכה להיעשות בשום שכל, לא בחופזה, כדי שלא נגיע למצב שבו אנחנו מספחים אלינו אוכלוסיות ערביות גדולות. זה מה שקרה בירושלים שיש בה היום 400 אלף ערבים. אפשר היה להימנע מזה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אנחנו פסע אחד מחיסול החלום הציוני על ידי הפסיכופת שליח השטן יש עוד בעיה – אין לנו ברקסים, אין אף אחד ושום דבר שמצביע על שינוי כיוון לפיד וחבריו מפחדים מלדבר על שתי מדינות ישראל ופלסטי... המשך קריאה

אנחנו פסע אחד מחיסול החלום הציוני על ידי הפסיכופת שליח השטן

יש עוד בעיה – אין לנו ברקסים, אין אף אחד ושום דבר שמצביע על שינוי כיוון

לפיד וחבריו מפחדים מלדבר על שתי מדינות ישראל ופלסטין

ועוד יותר מפחדים מלדבר על שתי מדינות ישראל ויהודה

יש כאלה שאומרים שישראל תלויה ב 300 אלף אנשים מוכשרים
הם לא עבדו בהייטק
הם לא מבינים שחברה של 7000 אנשי הייטק באמת נשענת על 70
ובי'ח עם 2000 עובדים נשען על 200 רופאים בכירים

ישראל הלכה פארש
לכל מי נתן יד לפסיכופת להתנקם במדינת ישראל ישרף באש הגיהינום עד סוף הימים. וזה 10 ימים לפני יום כיפור, ושום יום כיפור לא יסיר את הקללה מּארגון הפשע שהרס את המדינה, וסייעניו

עוד 1,049 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום שני, 18 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח באיראן: טראמפ מוכן להקפיא את הסנקציות על הנפט במהלך השיחות עם טהרן

לאחר כמעט 24 שעות ללא אזעקות, התרעות הופעלו באצבע הגליל בעקבות ירי רקטות לעבר כוחות הצבא שבדרום לבנון ● רחפן נפץ שחזבאללה שיגר פגע בשטח הארץ, בקרבת גבול לבנון; רסיסים אותרו במושב שומרה ● צה"ל הודיע שכוחותיו תקפו והרגו באזור בעלבכ שבלבנון את מפקד הג'יהאד האסלאמי של אזור הבקעא ● לראשונה מאז הקמת ביחד, בנט ואיזנקוט ערכו פגישה משותפת

לכל העדכונים עוד 36 עדכונים

בחירות 2026 – על חודם של מאות קולות

ארבע שנים של מחאה מאומצת מתנקזות ליום אחד – יום הבחירות, ואנחנו עדיין ללא רוב מוצק. הגושים נראים קשיחים אבל האמת שונה. מאות בודדות של קולות יכולים לקבוע את גורל המערכה כולה, לדורות רבים.

האם ההיסטוריה ראתה דרמות כאלה? כן

בבחירות לנשיאות ארצות הברית של שנת 2000 – מדינת פלורידה הכריעה. פער של 537 קולות מתוך כ-6 מיליון מצביעים הכריע לטובת ג'ורג' בוש הבן הרפובליקאי מול לוחם איכות הסביבה הדמוקרטי אל גור.

נחום קשב הוא מהנדס תוכנה, מייסד חברת ktm. מתנדב סדרתי, פעיל בעמותות מחשבות של שלום (מנכ"ל לשעבר), בואונדבר דמוקרטיה, עמותת הצנחנים וידיד לחינוך מתמטי.

ד"ר גלית וידמן ששון היא בעלת דוקטורט בשפה וקוגניציה, מנחה, מאמנת ומפיצה של גישת תקשורת מקרבת בבית, בעיר ובמדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 888 מילים

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים
אמיר בן-דוד

השעון מתקתק

אם מחברים את כל הכותרות, ההערכות והפרשנויות שמתפרסמות ביממה האחרונה בנוגע לטראמפ ולאיראן, נראה שהדבר הנכון לעשות עכשיו הוא לרדת למקלט ● וגם: למי תקתקו השעונים? ● משתלטים על המשט הטורקי ● הם יורים גם בסמלי שלטון ● מה זה שמה בשמים? ● ועוד...

גבר מניף דגל איראן במסגרת קמפיין פרו-ממשלתי מתחת לשלט חוצות גרפי המציג את מצר הורמוז ואת שפתיו התפורות של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, בכיכר במרכז טהרן, איראן, 6 במאי 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
AP Photo/Vahid Salemi

"דמוקרטיה על ספסל הנאשמים"

סִפרו של ליאב אורגד, "דמוקרטיה על ספסל הנאשמים: משפט בשלוש מערכות" (דביר, אוניברסיטת רייכמן, 2026), נפתח בהבטחה לדיון סוקרטי המתיימר לבחון את השיטה הדמוקרטית על יתרונותיה וחולשותיה.

הכותב בחר לדון בנושא במסגרת של משפט פומבי החוזרת, ולו במידה מסוימת, אל המרחב האתונאי של שכנוע, הצגת טיעונים והכרעה ציבורית.

ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,038 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

למקרה שפיספסת

מדינה בנסיבות מחמירות

פרשת תקיפתו ורציחתו של ימנו בנימין זלקה ז"ל מסעירה את הציבור הישראלי גם בימים בהם סערות אחרות פוקדות אותנו יום אחר יום, שעה אחר שעה, ומות חיילינו ורציחתם של אזרחינו הפכו למרבה הזוועה לעניין יומיומי. אתייחס לדברים בהקשר המשפטי הספציפי וזה הכללי יותר.

ישראל ידעה פרשות ומעשי רצח רבים מאוד, כשבשנים האחרונות חלה עליה תלולה במספר הרוצחים ובעיקר – הנרצחים (יש רוצחים שדמם של כמה קורבנות על ידיהם). ועדיין, אנו זוכרים מתוכם בעיקר את מעשי הרצח האכזריים ביותר, אלה שהדעת אינה יכולה להכיל והלב מתפקע מולם.

ד"ר גל לברטוב, עו"ד, מרצה למשפטים וסופר. לשעבר מנהל המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה. הוא בוגר המכללה לביטחון לאומי של צה"ל והפקולטה למשפטים של אונ' בר-אילן, מוסמך הפקולטה למשפטים של אונ' תל-אביב והפקולטה למדעי החברה של אונ' חיפה ובעל תואר דוקטור לפילוסופיה מטעם הפקולטה למשפטים והסנט של האוניברסיטה העברית. מאז הצהרת יריב לוין בינואר 2023 על תוכניותיו לריסוק הדמוקרטיה הישראלית מקדיש גל את מרב זמנו, לצד אלפי אזרחים מודאגים כמוהו, להגנה על ישראל ואזרחיה מפני ממשלתם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,139 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים ו-1 תגובות

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות

איומי איראן על זינוק בהעשרת האורניום חושפים בעיקר את הלחץ של המשטר ● בעוד מומחים מעריכים כי התקיפות באספהאן ובנתנז הרחיקו את הפצצה, במערכת הביטחון מזהירים מפני שאננות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 875 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הזיהום שהתגלה בשדה דב עלול להפוך לצונאמי

איך הפך שדה דב מרובע העתיד של ישראל לתיבת פנדורה ● הממשלה הודיעה שתפצה את העסקים הקטנים שייפגעו מעבודות המטרו. עכשיו באים? ● הספריות השיתופיות הן רעיון מקסים ומתברר שגם פופולרי ● וגם: בחולות קיסריה מסתתרת קתדרלה שעשויה מאצות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,771 מילים

הייתי המפקד הרוסי במשחק מלחמה. כך הבסתי את נאט"ו

חולשתה הצבאית של אירופה, היעדר כוחות זמינים בשטח והססנות פוליטית אפשרו לי לנצל את נקודות התורפה של הברית כדי לנתק את המדינות הבלטיות בתוך ימים ספורים ● בעקבות התרגיל, התברר עד כמה אירופה תהיה חשופה ופגיעה ביום שאחרי המלחמה באוקראינה

לכתבה המלאה עוד 1,935 מילים

פרסום ביקור נתניהו באמירויות מעיד על בעיה חמורה בשליטה בסוגרים

נתניהו לא הצליח להתאפק ופרסם את הביקור הסודי, בלי להתחשב בהשלכות על יחסי החוץ ● לא מחכות לטראמפ: פקיסטן ועיראק חתמו על עסקאות אנרגיה עם איראן ● הקשרים בין איחוד האמירויות לסוריה מתחממים, אך הכלכלה הסורית עדיין נאבקת ● והשבוע ב-1971: סאדאת בולם את ניסיון ההפיכה נגדו ומטהר את מפלגתו מתומכי נאצר ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,251 מילים

"היצירות היו אקט של התנגדות"

בסתיו 1940, בתוך מציאות של רעב ותופת, התאגדו אומני הגטו כדי לארגן תערוכה יוצאת דופן שמשכה אליה אלפי מבקרים בתנאים בלתי אפשריים ● היצירות ששרדו נשמרו בחשאי על ידי אומנים שהועבדו ביודנראט, ומהוות עדות מרטיטה לרוח האדם ולכוחה של היצירה

לכתבה המלאה עוד 1,050 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.