JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שלישי, 30 בספטמבר 2025 | זמן ישראל
היום ה־725 למלחמה ● 48 חטופים עדיין בעזה

הממשלה אישרה את מינוי דוד זיני לתפקיד ראש שב"כ; יחל את כהונתו בשבוע הבא

טראמפ: לחמאס יש שלושה או ארבעה ימים למסור את תגובתו לתוכנית השלום ● הרמטכ"ל ברצועה: "אנחנו בצומת דרכים משמעותי" ● נער נפצע באורח קשה כשנדרס בידי מחבל דרומית לירושלים; אחר כך המפגע יצא מרכבו חמוש בסכין ונורה במקום ● סקר שנערך באיטליה מצא ש־15% מהציבור סבורים שתקיפות פיזיות נגד יהודים "מוצדקות לחלוטין או במידת מה"

דוד זיני ברחבת הכותל המערבי בירושלים, 6 באוגוסט 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
דוד זיני ברחבת הכותל המערבי בירושלים, 6 באוגוסט 2025

מדובר צה"ל נמסר כי אתמול צה"ל תקף וחיסל, בהובלת פיקוד הצפון ובאמצעות כלי טיס של חיל האוויר, את המחבל מוחמד עבאס שעשוע, ששימש כאחראי ארטילריה במרחב סוחמור שבדרום לבנון, בארגון חזבאללה.

על פי טענות צה"ל, במהלך המלחמה המחבל קידם מתווי ירי רקטות רבים לעבר קריית שמונה ורמת הגולן ובעת האחרונה עסק בשיקום תשתיות טרור בדרום לבנון וקידום מתווי טרור נגד כוחותינו.

בנוסף, חוסל אתמול (ב') המחבל מוחמד חוסיין יאסין, בכיר ביחידת הארטילריה בגזרת שקיף של הארגון.

לאחר שביטל תדרוך לכתבים הישראלים, פרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו סרטון המסכם את ביקורו בארה"ב, שמסתבר שהיה מוצלח. גם בניו יורק בעצרת או"ם, וגם בבית הלבן.

על פי ראש הממשלה, "במקום שחמאס יבודד אותנו, הפכנו את היוצרות ובודדנו אותו. עכשיו כל העולם לוחץ על חמאס לקבל את התנאים שהצבנו – שחרור כל החטופים, כשצה"ל נשאר ברוב הרצועה".

עוד מוסיף ראש הממשלה, שיצא בחזרה לישראל הלילה, כי לעולם לא תקום מדינה פלסטינית.

בנימין נתניהו בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025 (צילום: Alex Wong/Getty Images/AFP)
בנימין נתניהו בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025 (צילום: Alex Wong/Getty Images/AFP)

ישראל הביעה נכונות לשלם פיצויים למשפחת קצין הביטחון הקטארי שנהרג בתקיפה הישראלית נגד בכירי חמאס בדוחה, כך דווח ב"כאן" בהסתמך על גורם ישראלי.

הדיווח מגיע לאחר התנצלותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בפני קטאר על התקיפה, אולם לא ברור באיזה שלב הועברה ההסכמה הישראלית לפיצוי.

עוד דווח כי גורמי ביטחון בכירים הופתעו מההתנצלות של נתניהו, שכן לא תודרכו על כך מראש.

הרשות הפלסטינית מברכת על "מאמציו הכנים והנחושים" של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, בעקבות הכרזתו על תוכנית וושינגטון לסיום המלחמה בעזה.

בהודעה שפרסמה נמסר כי הרשות "מברכת על המאמצים הכנים והנחושים של הנשיא דונלד ג'יי טראמפ להביא לסיום המלחמה בעזה, ומאשרת את ביטחונה ביכולתו למצוא נתיב לעבר שלום".

עוד הבהירה הרשות כי תפעל יחד עם ארצות הברית, שותפים אזוריים וגורמים נוספים לגיבוש הסכם כולל שיכלול הזרמת סיוע לעזה, שחרור החטופים המוחזקים שם והאסירים הפלסטינים, נסיגת צה"ל, קידום פתרון שתי המדינות לצד רפורמות פנימיות, קיום בחירות מהירות ובניית מדינה דמוקרטית ומפורזת.

דונלד טראמפ בהצהרה לצד נתניהו בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
דונלד טראמפ בהצהרה לצד נתניהו בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
בנימין נתניהו ודונלד טראמפ בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025 (צילום: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
בנימין נתניהו ודונלד טראמפ בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025 (צילום: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)

מנהיג הג'יהאד האסלאמי זיאד נחלה הביע התנגדות לתוכנית שהציג טראמפ לסיום המלחמה בעזה ומסר: "מה שהוכרז במסיבת העיתונאים בין טראמפ לנתניהו הוא הסכם אמריקאי-ישראלי, שמשקף את עמדתה המלאה של ישראל ומהווה מתכון להמשך התקיפה נגד העם הפלסטיני.

"ישראל מנסה להשיג באמצעות ארה"ב את מה שלא הצליחה להשיג במלחמה. על כן, אנו רואים בהכרזה מתכון להצתת האזור".

חמאס קיבל את התוכנית של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לסיום המלחמה ומסר למתווכות: "נבחן את ההצעה ברוח חיובית ונחזיר תשובה". 

שרי החוץ של ערב הסעודית, ירדן, איחוד האמירויות, קטאר ומצרים בירכו הלילה על הכרזתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על סיום המלחמה בעזה, כך נמסר בהצהרה משותפת.

השרים, יחד עם שרי חוץ ערביים ומוסלמיים נוספים, אמרו כי הם מוכנים לשתף פעולה באופן חיובי עם ארצות הברית ועם הגורמים הרלוונטיים כדי להביא להשלמת ההסכם ולהבטיח את יישומו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 19 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.