JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ד"ר ענת מאור: נשים אמיצות מובילות - חנוכה 2025 | זמן ישראל

נשים אמיצות מובילות - חנוכה 2025

הפגנה נגד הממשלה ובעד שחרור החטופים ליד הקריה בתל אביב, יוני 2024 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
אבשלום ששוני/פלאש90
הפגנה נגד הממשלה ובעד שחרור החטופים ליד הקריה בתל אביב, יוני 2024

נראה שמדינת ישראל מעולם לא ידעה תהום ענקית כזו בין כוחות האור לכוחות החושך.

בעוד שראש ממשלת החורבן בחר את יום הדלקת הנר הראשון של חנוכה – היום ה-800 לטבח השבעה באוקטובר שהוא המיט עלינו – כיום להצגת ועדת חקירה שקרית, שופטי בג"ץ קבעו באותו יום בדיוק ברוח הפוכה: הם פסקו כי דגל שחור מתנוסס מעל החלטות הממשלה הבלתי חוקיות בעליל לפיטורי היועצת המשפטית לממשלה וביטלו אותן. כדברי ראש הממשלה לשעבר מנחם בגין "יש שופטים בירושלים".

והיום נוסיף ונכריז שיש גם נשים בירושלים, אמיצות ומנהיגות, שמובילות וימשיכו להוביל את נס המרד נגד הממשלה המורדת, אשר בריוניה פועלים נגד ישראל כמדינת חוק ומשפט. אנו מדליקים את נרות חנוכה לעוז גבורתן, כישרונן ופועלן הדגול של הנשים המופלאות הללו, ובזכותן האור יגבר. 

יש שופטים בירושלים, שקבעו כי דגל שחור מתנוסס מעל החלטות הממשלה על פיטורי היועמ"שית, ויש גם נשים בירושלים, אמיצות ומנהיגות, שמובילות וימשיכו להוביל את נס המרד נגד הממשלה המורדת

להלן נרות חנוכה תשפ"ו – 2025

שמש החנוכייה מוקדש ליועצת המשפטית לממשלה

היועמ"שית גלי בהרב מיארה, באומץ, תבונה וקור רוח מדהימים, ניצבת מול פורענות ראש הממשלה וכל השרים והשרות הרופסים.ות. בהרב מנהיגה עם יושרה ועוצמה, ורק יראת החוק והצדק הם נר להחלטותיה. תהא דרכה אור לעם היושב בציון, יועמדו לדין ויפוטרו ראש הממשלה והשרים הקוראים כעבריינים למרד גלוי נגד החלטות בג"ץ, ומטילים גזרות אנטיוכוס על הציבור.

נר ראשון מוקדש לנשים האמיצות מהצבא, כוחות הביטחון והמשטרה

נשים אשר לקחו חלק במלחמת ההפקרה הנוראית שנפלה על מדינת ישראל. נשים אמיצות אלו, כמו גם הגברים האמיצים, עשו כל אשר לאל ידם כדי להגן על מדינת ישראל מהטבח הנוראי, והם שהביאו להישגי ההגנה על המדינה. נדליק נר זיכרון וכאב לתצפיתניות ולכל הנשים שנפלו חלל במלחמה, ונייחל ונלווה את הפצועים בהחלמתם.

נר שני מוקדש לנשים החטופות, השבות והנופלות

אומץ ליבן ודמותן מלאת ההשראה של החטופות ששבו – הרטיט כל נפש בישראל. יוכבד ליפשיץ, יפה אדר, אמילי דמרי, ליאת אצילי, מרגלית מוזס, ארבל יהוד, לירי אלבג וכל האחרות, ששרדו בשבי וחזרו זקופות קומה – מאירות לנו את נר התקווה.

אומץ ליבן ודמותן מלאת ההשראה של החטופות ששבו – הרטיטו כל נפש בישראל. יוכבד ליפשיץ, יפה אדר, אמילי דמרי, ליאת אצילי, ארבל יהוד, לירי אלבג ואחרות, ששרדו וחזרו זקופות – מאירות לנו את נר התקווה

ולהבדיל, דמן של הנשים החטופות שהופקרו בשבי אל מותן, שירי ביבס, כרמל גת, עדן ירושלמי ואחרות – זועק אלינו מן האדמה, כמו דמם של כל 44 החטופים החללים שדמם על ידיו של בנימין נתניהו ושרים בממשלתו, אשר עיכבו וסיכלו עסקות להשבת החטופים לאורך שנתיים תמימות.

נר שלישי מוקדש לאימהות הלביאות שנאבקו על השבת החטופים.ות

הנר דולק בהוקרה והערכה לעינב צנגאוקר, לאסתר בוכשטב, ליעל אדר, לענת אנגרסט, לסילביה קוניו, לויקי כהן ולכל יתר האימהות שריגשו וסחפו אחריהן מאות אלפי אזרחיות ואזרחים. רק בזכות הסולידריות והמאבק הציבורי הנחוש הזה, זכינו לראות את רוב רובם של החטופים, החיים והחללים, שבים הביתה.

למאבק האימהות, חברו נשות ובנים.ות של החטופים וקרובי משפחה אחרים, ובהן
מירב סבירסקי, כרמית פלטי קציר לישי מירן, מכבית מאייר, איילה מצגר, יפעת קלדרון ועוד. האימהות וקרובות המשפחה הלביאות לא היססו להתעמת עם הממשלה המפקירה, ועמדו בראש מאבק קשה ומורט עצבים, ויכלו לו. ונתמיד, שגם החטוף האחרון ישוב. 

נר רביעי מוקדש לנשים האמיצות במשפט ובצדק

הנשים הלוקחות חלק במשפט הנאשם, התובעות המקצועיות רונית תירוש וליאת בן ארי, והעדה האמיצה הדס קליין – עומדות איתן, באומץ ובחדות, להוכחת העבירות הפליליות החמורות של שוחד, מרמה והפרת אמונים בהן מואשם נתניהו.

הנשים הלוקחות חלק במשפט הנאשם, התובעות המקצועיות רונית תירוש וליאת בן ארי, והעדה האמיצה הדס קליין – עומדות איתן, באומץ ובחדות, להוכחת העבירות הפליליות החמורות בהן מואשם נתניהו

היום כבר ברור לכל שראש הממשלה קורס במשפט: רק שבירתו הובילה אותו לבקש בזחילה את הפסקת משפטו. וכרגיל הוא עושה זאת במרמה וסילוף, כאילו מדובר בחנינה. והתביעה עומדת בנחישות וגבורה בהגנה על האמת, נגד כל ההכפשות וניסיונות הפגיעה בהם.

במישור המשפטי, פועלות בנחישות והשפעתן רבה גם עורכות הדין. עו"ד דפנה הולץ, הנמנית על העותרים הבכירים.ות לבג"ץ בעניינים חוקתיים. לעו"ד הולץ תרומה חשובה להישגי פסיקות בג"ץ, ובהן פסילת החלטת הממשלה לפיטורי היועמשית. עו"ד ורד יהלום, המכהנת כסגנית ראש לשכת עורכי הדין, פועלת ביד רמה להגנה על עצמאות מערכת המשפט, על ערכי מגילת העצמאות, על הדמוקרטיה ועל שופטי בג"ץ. עו"ד דינה זילבר, לשעבר המשנה ליועמ"ש, ועו"ד סוזי נבות, סגנית ראש המכון הישראלי לדמוקרטיה, ועו"ד אימי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים לשעבר -מעלות תרומה הסברתית ואקדמית מקצועית חשובה ביותר. 

השופטות בדימוס סביונה רוטלוי, שרה חביב ואחרות, מעניקות מטריית חכמה וצדק ליעדיה ורוחה של המחאה. קולן ואמות המידה המוסריות שלהן נשמע ומשפיע ברמה.

נר חמישי מוקדש למנהיגות המחאה

בראשן פרופ' שקמה ברסלר, פרופ' קרין נהון ופרופ' סראב אבו רביעה קווידר ואלפי מנהיגות אחרות. הנשים המנהיגות מביאות תבונה, שילוב פורה בין עיצוב מדיניות ופעילות שטח, נחישות, יושרה ומיומנויות גבוהות.

גם ארגוני מגדר חשובים קמו במחאה כמו "בונות אלטרנטיבה" בראשות מורן זר קצנשטיין, המטפחות מדיניות ופעילות מגדרית; "אמהות בחזית" – בראשות עו"ד איילת השחר סיידוף, הפועלות למען שירות שווה ונגד השתמטות; ומנכ"לית "חופשי בארצנו" (מטה המאבק), גם היא אישה, תמר שיינהורן.

די להביט באסטרטגיית הולכת השולל והבריונות של נתניהו, שהגיעה לאחד משיאיה המסוכנים בהתנהלות נתניהו השבוע במשפטו (בהזמנה המתריסה למשפט של יושבי ראש הפרלמנט של פרגוואי וישראל), כדי להבין שהמנהיג הכושל המצ'ואיסט והמחרב נתניהו חייב להיות מודח משלטונו, ושנשים מנהיגות יביאו לישראל בממשלת השינוי דפוסי מנהיגות חיוביים חלופיים.

די להביט באסטרטגיית הולכת השולל והבריונות של נתניהו כדי להבין שהמנהיג הכושל והמחרב חייב להיות מודח משלטונו, ושנשים מנהיגות יביאו לישראל בממשלת השינוי דפוסי מנהיגות חיוביים חלופיים

נר שישי מוקדש לתרומת הנשים במערך העצורים

מערך העצורים מגן על עצורי השווא של משטרת המערב הפרוע, אשר השר לביטחון פנים איתמר בן גביר סירס והקים בישראל (השבוע יצאה פסיקת בג"ץ שקבעה כי רוב המעצרים בהפגנות הם בלתי חוקיים בעליל). מערך העצורים, אחד המטות החשובים במחאה, פועל בראשות עו"ד גונן בן יצחק, והמנכ"לית עו"ד סמדר להב אבנשטיין, כולל נשים כמו חברת הכנסת לשעבר עו"ד גבי לסקי, עו"ד שירה קידר ורבות ורבים אחרים. אלה תורמים בהתנדבות מלאה את מקצועיותם וזמנם להגנת החירות והצדק במדינה.

נר שביעי מוקדש לנשים מנהיגות בפוליטיקה

מעקב אחרי פעילותן הנחושה הנבונה והאמיצה של ח"כ נעמה לזימי, ח"כ אפרת רייטן, ח"כ מירב בן ארי, ח"כ קארין אלהרר, ח"כ מטי הרכבי, ח"כ מירב כהן, ח"כ עאידה תומא סלימאן, וח"כ פנינה תמנו שטה – בתוך כנסת רופסת וכנועה וממשלה דורסנית – מעיד על העוצמה הנשית במוקדי קבלת ההחלטות של המדינה.

ובתוך כך, בולטות גם מובילות עצמאיות בתקשורת המחאה, עו"ד נאווה רוזוליו ואור-לי ברלב, העוקבות וחושפות בהתמדה וללא מורא את פשעי ראש הממשלה ומחדלי השלטון.

נר שמיני מוקדש לנשים מובילות שלום

תנועת "נשים עושות שלום", בראשות ד"ר יעל אדמי, הוקמה לפני 11 שנה, במטרה ופעילות עקביים לפתוח כל חריץ ודלת אפשריים לשלום. וזאת, תוך שיתוף פעולה עם ארגון נשים פלסטיניות לשלום, "נשות השמש", בראשות רים חג'אג'רה. הכנס השנתי של נשים עושות שלום התקיים החודש בשדרות, והוקדש לזכרן של 3 פעילות מרכזיות בתנועה שנרצחו באכזריות בטבח בבארי; ויויאן סילבר, אורית סבירסקי ולילך קיפניס. יהי זכרן הסדר פיוס לשלום.

תנועות שלום נוספות שפעלו במלחמה הן "נשים בוורוד", שבראש מעיניהן הכשרת לבבות למען השלום ותנועת "אמא ערה" של אימהות ונשים לחיילים וחיילות, שתובעות קיום מלחמה אחראית ומידתית, ללא שיקולים פוליטיים ואינטרסים אישיים.

פן נוסף של מאבק לקידום החברה הוא של המרצות והמרצים למגדר, שנרתמו ותרמו לעיצוב פניה של המחאה. ד"ר אורית קמיר, פרופ' יופי תירוש, ד"ר רינה שחר, פרופ' מנאר חסן, פרופ' אדוה ברקוביץ רומנו ומאות מרצות אחרות תורמות למאבקים נגד מיגדור הנשים בחברה ונגד האלימות כלפי נשים – שתי תופעות שהחריפו מאוד מאז ההפיכה המשטרית וטבח ה-7 באוקטובר. 

חוקרות אחרות, המרצות ד"ר מאיה מארק וד"ר רינה ענתי והעיתונאית יוענה גונן
מרימות תרומה גדולה בביקורת אסטרטגיית הפשיזם שפושה במדינה, הימין הקיצוני, ומעשי הדמגוגיה, הרמייה והנוכלות של ראש הממשלה. 

לסיכום: ימי חנוכה

בתשפ"ו חושפים את האפלה הגדולה של ראש הממשלה המשחית, המושחת והכושל. ומולו, עולה זוהר האור של נשים מנהיגות בישראל. מקוצר היריעה, הבאתי רק את תרומת חלקן, בשם מאות אלפי פעילות. איננו מחכות לנס. נמשיך לשקוד על הבאת אור והארה גדולים. חרבו המהרסת של נתניהו תובס, והעם בישראל ינצח אל חירותו, בעקבות חנה ובניה.

מול האפלה הגדולה של ראש הממשלה המשחית והכושל זוהר אור הנשים המנהיגות בישראל. מקוצר היריעה, הבאתי רק את תרומת חלקן, בשם מאות אלפי פעילות. איננו מחכות לנס – נמשיך לשקוד על הבאת אור

לנו, לנשים, יש ויהיה חלק גדול בהדברת החושך והצמחת האור. ננצח ונביא את הבשורה ברוח ערכי מגילת העצמאות ובדרכי נועם, סולידריות וענווה, שנשים יוצקות ביחד.  לו יהי. 

ד״ר ענת מאור היא חברת כנסת לשעבר, חברת קיבוץ נגבה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
4

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לא נמאס לכן להתבכיין ??אתם עשירות משועממות ללא סקס ללא גבר אמיתי ללא אהבה ויחס.את כל התיסכול אתן פורקות על הממשלה ועל ביבי שבזכותו החיים שלכם דבש.תהנו מהפנסיות הבתים והרכבים הירושות והג... המשך קריאה

לא נמאס לכן להתבכיין ??אתם עשירות משועממות ללא סקס ללא גבר אמיתי ללא אהבה ויחס.את כל התיסכול אתן פורקות על הממשלה ועל ביבי שבזכותו החיים שלכם דבש.תהנו מהפנסיות הבתים והרכבים הירושות והג'ובים למשפחה ושבו בשקט.

לפוסט המלא עוד 1,296 מילים ו-4 תגובות
כל הזמן // יום שני, 18 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: גורם אמריקאי בכיר הזהיר שללא התקדמות בסוגיית הגרעין, איראן תותקף

לדברי אותו גורם, עד כה לא הושגה התקדמות רבה בין הצדדים ● דיווחים: קצין המודיעין שחקר את גופמן לא קבע שזה שיקר בחקירה ● לאחר כמעט 24 שעות ללא אזעקות, התרעות הופעלו באצבע הגליל בעקבות ירי רקטות לעבר כוחות הצבא שבדרום לבנון ● רחפן נפץ שחזבאללה שיגר פגע בשטח הארץ, בקרבת גבול לבנון; רסיסים אותרו במושב שומרה

לכל העדכונים עוד 39 עדכונים

בחירות 2026 – על חודם של מאות קולות

ארבע שנים של מחאה מאומצת מתנקזות ליום אחד – יום הבחירות, ואנחנו עדיין ללא רוב מוצק. הגושים נראים קשיחים אבל האמת שונה. מאות בודדות של קולות יכולים לקבוע את גורל המערכה כולה, לדורות רבים.

האם ההיסטוריה ראתה דרמות כאלה? כן

בבחירות לנשיאות ארצות הברית של שנת 2000 – מדינת פלורידה הכריעה. פער של 537 קולות מתוך כ-6 מיליון מצביעים הכריע לטובת ג'ורג' בוש הבן הרפובליקאי מול לוחם איכות הסביבה הדמוקרטי אל גור.

נחום קשב הוא מהנדס תוכנה, מייסד חברת ktm. מתנדב סדרתי, פעיל בעמותות מחשבות של שלום (מנכ"ל לשעבר), בואונדבר דמוקרטיה, עמותת הצנחנים וידיד לחינוך מתמטי.

ד"ר גלית וידמן ששון היא בעלת דוקטורט בשפה וקוגניציה, מנחה, מאמנת ומפיצה של גישת תקשורת מקרבת בבית, בעיר ובמדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 888 מילים

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים
אמיר בן-דוד

השעון מתקתק

אם מחברים את כל הכותרות, ההערכות והפרשנויות שמתפרסמות ביממה האחרונה בנוגע לטראמפ ולאיראן, נראה שהדבר הנכון לעשות עכשיו הוא לרדת למקלט ● וגם: למי תקתקו השעונים? ● משתלטים על המשט הטורקי ● הם יורים גם בסמלי שלטון ● מה זה שמה בשמים? ● ועוד...

גבר מניף דגל איראן במסגרת קמפיין פרו-ממשלתי מתחת לשלט חוצות גרפי המציג את מצר הורמוז ואת שפתיו התפורות של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, בכיכר במרכז טהרן, איראן, 6 במאי 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
AP Photo/Vahid Salemi

"דמוקרטיה על ספסל הנאשמים"

סִפרו של ליאב אורגד, "דמוקרטיה על ספסל הנאשמים: משפט בשלוש מערכות" (דביר, אוניברסיטת רייכמן, 2026), נפתח בהבטחה לדיון סוקרטי המתיימר לבחון את השיטה הדמוקרטית על יתרונותיה וחולשותיה.

הכותב בחר לדון בנושא במסגרת של משפט פומבי החוזרת, ולו במידה מסוימת, אל המרחב האתונאי של שכנוע, הצגת טיעונים והכרעה ציבורית.

ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,038 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

למקרה שפיספסת

מדינה בנסיבות מחמירות

פרשת תקיפתו ורציחתו של ימנו בנימין זלקה ז"ל מסעירה את הציבור הישראלי גם בימים בהם סערות אחרות פוקדות אותנו יום אחר יום, שעה אחר שעה, ומות חיילינו ורציחתם של אזרחינו הפכו למרבה הזוועה לעניין יומיומי. אתייחס לדברים בהקשר המשפטי הספציפי וזה הכללי יותר.

ישראל ידעה פרשות ומעשי רצח רבים מאוד, כשבשנים האחרונות חלה עליה תלולה במספר הרוצחים ובעיקר – הנרצחים (יש רוצחים שדמם של כמה קורבנות על ידיהם). ועדיין, אנו זוכרים מתוכם בעיקר את מעשי הרצח האכזריים ביותר, אלה שהדעת אינה יכולה להכיל והלב מתפקע מולם.

ד"ר גל לברטוב, עו"ד, מרצה למשפטים וסופר. לשעבר מנהל המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה. הוא בוגר המכללה לביטחון לאומי של צה"ל והפקולטה למשפטים של אונ' בר-אילן, מוסמך הפקולטה למשפטים של אונ' תל-אביב והפקולטה למדעי החברה של אונ' חיפה ובעל תואר דוקטור לפילוסופיה מטעם הפקולטה למשפטים והסנט של האוניברסיטה העברית. מאז הצהרת יריב לוין בינואר 2023 על תוכניותיו לריסוק הדמוקרטיה הישראלית מקדיש גל את מרב זמנו, לצד אלפי אזרחים מודאגים כמוהו, להגנה על ישראל ואזרחיה מפני ממשלתם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,139 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים ו-1 תגובות

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות

איומי איראן על זינוק בהעשרת האורניום חושפים בעיקר את הלחץ של המשטר ● בעוד מומחים מעריכים כי התקיפות באספהאן ובנתנז הרחיקו את הפצצה, במערכת הביטחון מזהירים מפני שאננות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 875 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הזיהום שהתגלה בשדה דב עלול להפוך לצונאמי

איך הפך שדה דב מרובע העתיד של ישראל לתיבת פנדורה ● הממשלה הודיעה שתפצה את העסקים הקטנים שייפגעו מעבודות המטרו. עכשיו באים? ● הספריות השיתופיות הן רעיון מקסים ומתברר שגם פופולרי ● וגם: בחולות קיסריה מסתתרת קתדרלה שעשויה מאצות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,771 מילים

הייתי המפקד הרוסי במשחק מלחמה. כך הבסתי את נאט"ו

חולשתה הצבאית של אירופה, היעדר כוחות זמינים בשטח והססנות פוליטית אפשרו לי לנצל את נקודות התורפה של הברית כדי לנתק את המדינות הבלטיות בתוך ימים ספורים ● בעקבות התרגיל, התברר עד כמה אירופה תהיה חשופה ופגיעה ביום שאחרי המלחמה באוקראינה

לכתבה המלאה עוד 1,935 מילים

פרסום ביקור נתניהו באמירויות מעיד על בעיה חמורה בשליטה בסוגרים

נתניהו לא הצליח להתאפק ופרסם את הביקור הסודי, בלי להתחשב בהשלכות על יחסי החוץ ● לא מחכות לטראמפ: פקיסטן ועיראק חתמו על עסקאות אנרגיה עם איראן ● הקשרים בין איחוד האמירויות לסוריה מתחממים, אך הכלכלה הסורית עדיין נאבקת ● והשבוע ב-1971: סאדאת בולם את ניסיון ההפיכה נגדו ומטהר את מפלגתו מתומכי נאצר ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,251 מילים

"היצירות היו אקט של התנגדות"

בסתיו 1940, בתוך מציאות של רעב ותופת, התאגדו אומני הגטו כדי לארגן תערוכה יוצאת דופן שמשכה אליה אלפי מבקרים בתנאים בלתי אפשריים ● היצירות ששרדו נשמרו בחשאי על ידי אומנים שהועבדו ביודנראט, ומהוות עדות מרטיטה לרוח האדם ולכוחה של היצירה

לכתבה המלאה עוד 1,050 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.