פרסום ראשון ליברמן מציע לאיילת שקד את המקום השני בישראל ביתנו

בנוסף, מוכן ליברמן להתחייב בפני שקד כי אם תצטרף אליו וישראל ביתנו תהווה שוב את לשון המאזניים, הפעם יצטרף לגוש הימין ● בסביבת שקד אישרו את הפרטים לזמן ישראל ● שקד סרבה להצעה ורוצה להישאר בימינה ● בישראל ביתנו משאירים לה את האופציה פתוחה ● ובינתיים בציונות הדתית: כאוס מוחלט ● פרשנות

אביגדור ליברמן, איילת שקד (צילום: פלאש90)
פלאש90
אביגדור ליברמן, איילת שקד

אביגדור ליברמן, וזה מתפרסם כאן לראשונה, מציע לאיילת שקד את המקום השני ברשימה שלו, ישראל ביתנו. ההצעה קיימת כבר מספר שבועות. מעבר לזה, ליברמן מוכן להתחייב כי אם שקד תיאות להיות במקום השני ברשימה, ואם נגיע למצב דומה שבו ליברמן יהיה שוב בעמדה של לשון מאזניים, הוא יצטרף הפעם לגוש הימין.

ליברמן מוכן לתת לשקד כל תפקיד שהיא תרצה בממשלה, במכסה של ישראל ביתנו. מקורבים לשקד אישרו את הפרטים, אך אמרו לזמן ישראל כי היא סרבה להצעה ורוצה להישאר בימינה. גורמים בישראל ביתנו טוענים כי האופציה עדיין עומדת על הפרק.

שקד נמצאת בדילמה. היא רואה את הכאוס בציונות הדתית, את המלחמות הפנימיות, הפיצולים והמאבקים ומבקשת כמה ימים של שקט.

בימי הבלגן הגדולים במחנה הציונות הדתית, אחרי בחירות אפריל 2019 ולפני הסבב בספטמבר, שקד הייתה בחופשה בקנדה, משם החליטה לחזור לראשות רשימת ימינה. כאשר בנט התמנה לשר הביטחון ב-10 בנובמבר, היא ויתרה מלונדון על תפקיד מיניסטריאלי. עכשיו היא בארץ וצריכה להחליט, אבל נראה שגם היא אינה יודעת מה בדיוק לעשות.

רפי פרץ ונפתלי בנט, בטקס חילופי שר במשרד החינוך, ב-26 ביוני 2019 (צילום: יונתן סינדל/פלאש90)
רפי פרץ ונפתלי בנט, בטקס חילופי שר במשרד החינוך, ב-26 ביוני 2019 (צילום: יונתן סינדל/פלאש90)

העסק מסובך. בתוך הבלוק הטכני שנקרא ימינה (7 מנדטים בבחירות האחרונות) מסתובבות שלוש מפלגות: הימין החדש (בנט, שקד ומתן כהנא), הבית היהודי (הרב רפי פרץ, מוטי יוגב) והאיחוד הלאומי (בצלאל סמוטריץ' ואופיר סופר). במגרש משחקת  חזק גם עוצמה יהודית, עם איתמר בן גביר, שלא הצטרף לבלוק בבחירות האחרונות.

הרעיון העולה עכשיו, לקראת הבחירות במרץ 2020, הוא לאחד את כל המפלגות בציונות הדתית. ראש הרשימה וסדר הרשימה ייקבעו בפריימריז, אם כי לא ברור מי יהיו בדיוק המצביעים (איתמר בן גביר מציע פריימריז פתוחים, שבו ישתתף כל מי שמגדיר את עצמו ציוני-דתי).

הבעיה היא שהרב רפי פרץ מתנגד לפי שעה לרשימה מאוחדת וגם לפריימריז. הוא חושש מתבוסה, שעלולה להפריד בינו ובין תיק החינוך. שקד וסמוטריץ' הפופולריים תומכים בפריימריז.

הרב פרץ, להזכיר, נבחר לתפקידו על ידי מועצה ציבורית באפריל האחרון, אחרי שבנט ושקד התפצלו והקימו את הימין החדש. הוא לא התנסה בבחירות בגופים רחבים. מבחינת רבים בפוליטיקה הדתית-ציונית, פרץ נחשב לאכזבה גדולה.

בצלאל סמוטריץ' ואיילת שקד בהשקת קמפיין ימינה (צילום: פלאש90)
בצלאל סמוטריץ' ואיילת שקד בהשקת קמפיין ימינה (צילום: פלאש90)

בתחילת השבוע הודיע נפתלי בנט כי הימין החדש יחזור וירוץ לבד בבחירות במרץ. אולי הוא קיבל עודף ביטחון מתיק הביטחון שהוא מחזיק בו בשבועות האחרונים. שקד לא רוצה לרוץ אתו הפעם. הטראומה של ה-9 באפריל עדיין קיימת.

שקד ובנט לא עברו אז את אחוז החסימה. היו חסרים להם 1,461 קולות. שקד יצאה לחיים חדשים ועמדה להתמנות כדירקטורית בכירה בחברה לשיווק קנאביס רפואי. אבל אז הלכנו על מועד ב', ושקד עמדה כבר בראש הבלוק הטכני.

שקד לא רוצה את הפיצול הזה שוב. היא חושבת שצריך לאחד את כולם מחדש, כולל את בנט שעדיין לא אמר את המילה האחרונה. היא מייחלת למצב שבו היא ובנט יעמדו בראש הרשימה המאוחדת, ואז הציונות הדתית תחזור ל-12 המנדטים של בחירות 2013.

בחזרה לליברמן. בשבועות האחרונים, בעיקר לפני פיזור הכנסת, נפגשו ליברמן ושקד עשרות פעמים. שקד ניסתה להחזיר את ליברמן לגוש הימין ולמתן את דרישות החרדים, אך נכשלה.

לפי מקור מקורב לישראל ביתנו, שקד הייתה מוסיפה לרשימה לפחות שלושה מנדטים. ההצעה לשקד עדיין שרירה וקיימת, כאמור, אבל חברת הכנסת החילונית לא נוטה כרגע לעזוב את ההרפתקה הציונית-דתית שלה ולרוץ למחוז הליברלי-אתאיסטי של ליברמן.

עוד 473 מילים
כל הזמן // יום שישי, 8 בדצמבר 2023
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־63 ללחימה ● 142 חטופים עדיין בעזה

שני חיילים נפצעו קשה במבצע לשחרור חטופים - שלא נמצאו

ארה״ב הטילה וטו ומנעה החלטה של מועצת הביטחון של האו״ם לקרוא לישראל להפסקת אש מיידית ● גלנט: רואים סימני שבירה בחמאס ● צה״ל הודיע היום על נפילתם של 4 חיילים ● דיווח: ארה״ב דורשת מישראל לסיים את המלחמה עד סוף השנה ● איתן לוי מבת ים שנחטף לעזה נרצח בשבי ● אלפים הגיעו להלווית בנו של גדי איזנקוט שספד: "נעשה הכל כדי שההקרבה לא תהיה לשווא"

עוד 58 עדכונים

איך אימי המלחמה מפריעים לנו להתענג על סוף הסתיו

הנה נפטרנו מחום הקיץ המתיש ושוב הגיע סתיו מענג, שאמור היה כבר להתחלף בחורף אך נראה שזה מתמהמה. האוויר הצטלל ואפשר כבר לשאוף את הניחוח הדק שלאחר הגשם. ממטרות העוז שהגיעו אחרי הגשם הראשון הותירו אחריהם אוויר רווי ריח גשם כמעט ממכר. אבל הפעם קשה לחגוג את הקרירות ואת הקסם הסתווי, בגלל העצב, הבלבול, תחושות הכאוס, החרדות, הלחצים.

גם במלנכוליה הקלה הנלווית כתמיד לסתיו יש נעימות כלשהי. ואני נזכרת איך שמעתי לראשונה את אריק איינשטיין. הייתי אז בת בגיל 15 16. נדמה לי ששירו הראשון ששמעתי היה "רוח סתיו" עם המילים שחיבר יחיאל מוהר והלחן של יוחנן זראי. השיר הזה חוזר אלי מדי שנה בהגיע הסתיו.

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים. רוב הקיבוצניקים לא הורגלו עד אז לחשיפה פומבית של חייהם, והתייחסו לסיקור כאל הוצאתה החוצה של כביסה פנימית-משפחתית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 975 מילים
אמיר בן-דוד

לכל איש יש שם

בדיוק כפי שהמדינה פירקה את מנגנוניה שלה בשם הישרדותו של אחד, כך נדמה שהמדינה שמה את כל יהבה על תהליך הרסני ובלתי אפשרי של פירוק מיידי של רעיון – יהא המחיר אשר יהא ● אלה שזכו להיוושע אחרי בגידת ראשי המדינה, נוכחים כעת כאובייקטים על לוח של מדינאי ערל לב ורשע, שמנצל את הפקרתם ככלי מיקוח בינלאומי למשיכת זמן הלחימה ● דעה

עוד 788 מילים

מלחמת סוכות – עוד כתבות

עקורים

"אני לא מרגישה עכשיו בטוחה בשום מקום. אני מרגישה כלואה. בלילות, אני ישנה עם ג'ינס וחולצה כדי שאם חלילה מישהו ייכנס, לפחות אהיה לבושה"

ליאורה האריס

תלמי יוסף. אם יחידנית לשתי בנות. פונתה למושב פארן

עוד 1,988 מילים

דרושה התפכחות מסיסמאות חלולות

באחד הסקרים האחרונים על התאמה לראשות הממשלה, עלה שרק כרבע מהבוחרים וכמחצית ממצביעי הליכוד סבורים שהבנימין הנוכחי, נתניהו, יותר מתאים מהשני. גנץ, לעומתו, זוכה לתמיכת מחצית הציבור, כפול מראש הממשלה המכהן.

אין פלא שאלו המספרים של גנץ – בתקופה קשה אנשים מחפשים תקווה ושינוי. אך אני מנסה להבין מה עובר בראש של אותו מעט יותר מרבע מהציבור שעדיין חושב שנתניהו הכי מתאים לתפקיד. מה לדעתו עשה המכהן, שמצדיק נאמנות כזו?

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות להאחר התפרקות ברה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 648 מילים

למקרה שפיספסת

יריב לוין שוב ממסמס את הוועדה לבחירת שופטים - ובג"ץ מעלים עין

על רקע התנהלותו של לוין, לא ברור מדוע שופטי בג"ץ מיהרו להסיר מעל שולחנם את העתירות שדרשו להורות לו לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ● שלוש שנים וחצי מאז תחילת משפטו של נתניהו, אפשר לקבוע שהשופטים מאטים - אולי במכוון - את ההליך הפלילי נגד נתניהו ● והאמירה החמורה של השופט אלרון בפסק דין שניתן לאחרונה חושפת את תפיסתו החוקתית ומידת שליטתו בחומר ● פרשנות

עוד 1,117 מילים ו-2 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

מרב מיכאלי שמה קץ לסבל, באיחור של שנה

מאז הבחירות לפני שנה, הפכה יו"ר מפלגת העבודה מטרה להאשמות שהטיחו בה מכל עבר, בכל מקום שאליו הגיעה ● הדברים הגיעו לידי כך שחבר ועידה אסף מספיק חתימות לטובת כינוס וועידת המפלגה כדי להצביע על הדחתה ● מיכאלי העדיפה למנוע את הביזיון ואתמול הודיעה על פרישה הדרגתית מהפוליטיקה ● כעת נותר לראות לאן מועדות פניה של המפלגה - ושל מחנה המרכז-שמאל בכלל ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
עוד 518 מילים ו-1 תגובות

תנועת "הצדק החברתי" היא סוס טרויאני של אנטישמיות

ג'ייק ווליס סימונס אומר בריאיון לזמן ישראל כי טבח חמאס חשף את הפרצוף האמיתי והאנטישמי של אנשי השמאל בעולם: "התמיכה בפלסטינים אינה אלא תמיכה גלויה ברצח ובחילול היהודים" ● בספרו החדש, "ישראלופוביה", הוא טוען כי המוסר הכפול הטבוע באנטישמיות יוצר עבור ישראל רף אתי בלתי אפשרי: "שימוש בטיעונים מוסרניים לכאורה תורם לניסיון להשמיד את ישראל"

עוד 1,478 מילים

הפלסטינים וחלק מהמומחים בישראל מזהירים שהצפת המנהרות בעזה תגרום להרס סופי של מי התהום ברצועה ולקריסת אזורים שלמים ● מנגד, מומחים ישראלים סבורים שהאקוויפר העזתי ממילא אבוד ורואים בהצפה פתרון אפקטיבי לאיום המנהרות ● ד"ר יוסי לנגוצקי: "מי התהום כל כך מלוחים שכבר אי אפשר להזיק להם"

עוד 1,250 מילים ו-1 תגובות

בן גביר הצהיר כי הנשק שרכש מספיק לשמונה רובים לכל כיתת כוננות ● בפועל, חלקן קיבלו הרבה יותר ● במגדל העמק המשטרה חילקה פי ארבעה יותר רובים לנפש מאשר בכפר סבא ● במשרד לביטחון לאומי ובמשטרה לא חושפים את הקריטריונים לחלוקת הנשק ● יש קב"טים הטוענים כי הקריטריונים פוליטיים – ערים ימניות מקבלות יותר ● אבל ייתכן שהסיבה לעיוותים היא פשוט בלגן בחלוקה

עוד 1,541 מילים ו-2 תגובות
היום ה־62 ללחימה ● 142 חטופים עדיין בעזה

שני לוחמים, בהם בנו של גדי איזנקוט, נפלו ברצועת עזה

רס"ר גל איזנקוט, בנו של השר גדי איזנקוט, ורס״ם יונתן דוד דיטש, נפלו בלחימה ברצועה ● אייל אוזן בן ה-54 הוא ההרוג מירי נ"ט בצפון ● זוהו שיגורים לישראל מסוריה ולבנון, צה"ל תוקפים את מקורות הירי ● עדויות האחים איתי ומיה רגב מהשבי: "עבר ניתוח בלי הרדמה, חיברו את כף רגלה הפוך" ● דיווח: בשיא המלחמה - מתיחות בלשכת ראש הממשלה ● ארה"ב: לא נתנו לישראל "דדליין" לסיום הלחימה בעזה

עוד 60 עדכונים

אתמול שוב ירו החות'ים בתימן טיל לעבר אילת, ובמקביל שיגרו מספר כתב"מים לעבר ספינה במצר באב אל-מנדב ● בישראל נושכים שפתיים ומסיטים את תנועת ספינות הסוחר הישראליות לים התיכון - מה שמגדיל משמעותית את זמני האספקה ומייקר את המוצרים ● בינתיים, ארה"ב מהססת בתגובתה וניכר שהמעצמה החזקה בעולם לא רוצה להתעמת לבד עם איראן ● פרשנות

עוד 724 מילים ו-1 תגובות

הנרי קיסינג'ר והגרעין הישראלי

מעולם לא נזקפה לזכותו של קיסינג'ר תרומתו הרבה לביטחון ישראל - ובפרט המלצתו לנשיא ניקסון כי ארצות הברית תכיר דה פקטו במעמדה הגרעיני של ישראל בכפוף לאימוץ מדיניות של עמימות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
הכתוב הנ"ל שכח להזכיר כי קיסינג'ר אמר לגולדה ביום כיפור לא לא ולא שלא תעזו להגיב להתקפה של המצרים רק אחרי שהם יתקפו. ודבר שני למה הוא התכוון שהוא אמר בוועידת האום בשנת 2012 ש"בעוד 10 שנ... המשך קריאה

הכתוב הנ"ל שכח להזכיר כי קיסינג'ר אמר לגולדה ביום כיפור לא לא ולא שלא תעזו להגיב להתקפה של המצרים רק אחרי שהם יתקפו. ודבר שני למה הוא התכוון שהוא אמר בוועידת האום בשנת 2012 ש"בעוד 10 שנים ישירה תחדל מלהתקיים"?? מעניין…

עוד 738 מילים ו-1 תגובות

חיילי מילואים קיבלו ציוד מתקופת מלחמת וייטנאם

חייל מילואים נדהם לגלות כי אפוד המגן שצה"ל סיפק לו יוצר בשנת 1963 בארה"ב ● לדברי צה"ל, אין מחסור באפודים קרמיים אך בני משפחה של לוחמי מילואים ממשיכים לבקש סיוע מהארגונים האזרחיים ● לא ברור אם מדובר באפוד שצה"ל רכש לאחרונה או בציוד ששכב בארגזים במחסני החירום

עוד 458 מילים ו-1 תגובות

הממשלה תגדיל את הגירעון – בלי לחתוך הוצאות מיותרות

התקציב החדש של סמוטריץ' עדיין כולל כ־14.5 מיליארד שקל של כספים קואליציוניים ומשרדים מיותרים ● בזמן שהמשק משווע למקורות לשיקום העוטף, למפונים ולהוצאות הביטחון, הכלכלנים תמימי דעים שהממשלה משדרת מסר שלילי לאזרחים ולחברות הדירוג ● הם מזהירים מתסריט הבלהות של שנות ה־80: אינפלציה משתוללת וחוב שאינו בר־קיימא ● "ממשיכים במשחק הפוליטי כאילו שהעולם לא השתנה"

עוד 1,421 מילים

דני דנון ירוץ בפריימריז על הנהגת הליכוד

פרסום ראשון אם נתניהו יכריז על פריימריז מהירים בליכוד מייד אחרי המלחמה, דנון יתמודד מולו ● אולי יצטרפו גם אחרים, אבל דנון מתחייב לרוץ ● לצדו של דנון פועל גם דוד ביטן ● שני חברי הכנסת בונים, ביחד ולחוד, את המהלך ומנסים לגייס חברי כנסת למשימת האי אמון הקונסטרוקטיבי ● כשיאיר לפיד טוען כי הוא מדבר עם "גורמים בליכוד" - הוא מתכוון לביטן ● פרשנות

עוד 689 מילים ו-1 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה