ראש שב"כ דוד זיני יצא אתמול (חמישי) באמירה ברורה וחד-משמעית. זיני טען כי הארגון שהוא עומד בראשו כשל ב-7 באוקטובר 2023 – אבל, כדבריו, "ברור וידוע שלא הייתה בגידה או שיתוף פעולה מצד השב"כ או מי מאנשי מערכת הביטחון" בתכנון או ביצוע הטבח שביצע חמאס ביישובי העוטף.
לאמירה מהסוג הזה יש ערך ומשקל סגולי רב, בעיקר כאשר היא מגיעה מפיו של זיני, אחת הדמויות החשובות שמזוהות עם הימין הקשיח במדינה. הדברים מנטרלים אחת ולתמיד את הנרטיב שפשט בחוגים רחבים מאד בימין בהדרכה שקטה של ראשי המדינה, מקורבי ראש הממשלה ושרים בכירים.
גורמים בימין לא מפיצים את טענת הבגידה בגלוי, אלא מזרימים אותה מתחת לפני השטח. זה הדיפ-סטייטמנט של הימין. זו גם הדרך הבטוחה והנלוזה ביותר להרחיק את ראש הממשלה בנימין נתניהו מהאחריות הפרסונלית לטבח ה-7 באוקטובר.
גורמים בימין לא מפיצים את טענת הבגידה בגלוי, אלא מזרימים אותה מתחת לפני השטח. זה הדיפ-סטייטמנט של הימין. זו גם הדרך הבטוחה והנלוזה ביותר להרחיק את נתניהו מהאחריות הפרסונלית לטבח ה-7 באוקטובר
תיאוריות הקונספירציה הן אינסופיות, והן הולכות ומתפשטות גם בימים אלה. כל עוד לא קמה ועדת חקירה ממלכתית, לא נבין את מהות המחדל ולא נוכל לדעת מה באמת קרה שם בעיקר בשבועות, בימים ובשעות שקדמו ל-7 באוקטובר.
מכיוון שלא מתנהלת חקירה רצינית כזו אנחנו חשופים רק לדוחות חלקיים – יש האומרים מזויפים – שאותם מביא נתניהו לקדמת הבמה על בסיס שיחותיו עם מבקר המדינה. את ההסברים של נתניהו מלווה הרחש-בחש התמידי על בגידה של ראשי מערכת הביטחון, שעשו לכאורה יד אחת כדי להפיל את ראש הממשלה ואת ממשלת הימין.
פייק הבגידה מבפנים הושתל כאן כבר ב-8 באוקטובר והפך לתורה שבעל פה שנלמדת בערוץ 14, ברשתות החברתיות, באירועים פוליטיים של הימין, בשיח בהתנחלויות או סתם במפגשי חולין בבתי קפה ובמספרות. הסקרים מלמדים כי אחוזים ניכרים בציבור מאמינים שהייתה כאן בגידה.
פייק הבגידה מבפנים הושתל כאן כבר ב-8 באוקטובר והפך לתורה שבעל פה שנלמדת בערוץ 14, ברשתות החברתיות, באירועים פוליטיים של הימין, בשיח בהתנחלויות או סתם במפגשי חולין בבתי קפה ובמספרות
הטענה הנפוצה (והמזעזעת) היא שגורמי שמאל השתלטו על צה"ל ושב"כ, חברו עם חמאס והסכימו להקריב יישוב אחד או שניים בעוטף עזה למתקפת טרור. הכוונה הייתה לערער את הסמכות הביטחונית של נתניהו וכך להחיש את נפילתו. בפועל החמאס תעתע בכולם וביצע טבח רחב היקף, האסון הגדול ביותר לעם היהודי מאז ימי השואה.
אני יודע שגורמים קרובים מאד לנתניהו, ולא רק בנו יאיר, מאמינים או לפחות מטפחים את התיאוריה הזו בגלוי או בסתר ("למה לא העירו אותי", שואל ראש הממשלה שוב ושוב).
אמירה חשובה ומתבקשת של ראש השב"כ.
ידע כל אזרח ישראלי שהיה כשל נורא, אך לא היתה בגידה מבפנים.כל מי שממשיך להפיץ את עלילות הדם נגד צה"ל והשב"כ פוגע בכוונה תחילה בביטחון ישראל.
השתיקה המבישה של נתניהו ושריו מתדלקת את תיאוריות הבגידה המכוערות שקורעות את עם ישראל מבפנים. pic.twitter.com/npJUgkfrz2
— Naftali Bennett נפתלי בנט (@naftalibennett) February 26, 2026
שרים בכירים בממשלה יגידו לך שהם "לא מאמינים", או "לא יודעים" אם זה קרה, אבל לא ישללו את הדברים באופן נחרץ כמו שעשה אתמול זיני, ועל כך הוא ראוי להערכה.
הדברים של זיני חשובים כאמור גם בגלל זהות הדובר.
ראש שב"כ החדש, אלוף בצה"ל שישב במטכ"ל ב-7 באוקטובר, אב ל-11 בנות ובנים, תלמידו של הרב יהושע צוקרמן ממייסדי ישיבת הר המור, הפך לסמל של הימין האידיאולוגי
ראש שב"כ החדש, אלוף בצה"ל שישב במטכ"ל ב-7 באוקטובר, אב ל-11 בנות ובנים, תלמידו של הרב יהושע צוקרמן ממייסדי ישיבת הר המור, הפך לסמל של הימין האידיאולוגי. גם פרשת המינוי שלו, ההתנגדות של היועצת המשפטית לממשלה וארגונים שונים שניהלו מאבק נגדו בבג"ץ – הוסיפו לזיני הילה של גיבור על השמאל.
עכשיו בא זיני בכבודו ובעצמו והורס לגורמים רבים בימין את קונספט הבגידה. מי יודע? אולי מרדכי דוד כבר בדרך אליו הביתה.







































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנווכמובן שגם ההתרחקות מהרחש בחש של "בגידה מבפנים" משרתת בעת הזו רק אדם אחד. את הדיקטטור, הצורר, הבוגד (פרשות קטאר והצוללות), ורוצח 46 החטופים, ראש ארגון המחבלים ביבים שקרניהו. מכמה סיבות: אחת, היא יוצרת לדוד זיני הילה של ראש שב"כ ממלכתי ולא משיחי, כפי שהוא באמת ובכך היא מכשירה צעדים שנויים במחלוקת של השב"כ בחודשים הקרובים. למשל, חוות דעת של זיני כראש שב"כ לשופטי קרקס שקרניהו על כך שמטעמים של בטחון המדינה נבצר משקרניהו להמשיך להעיד בחקירה הנגדית במשפטו. למשל, אם בכל זאת יתקיימו בחירות בישראל ב-2026 (ולדעתי לא יתקיימו) יגיש השב"כ לוועדת הבחירות המרכזית חומר חסוי התומך בפסילת חלק מהרשימות הערביות. שתיים, היא מרחיקה משקרניהו עוד יותר את הסכנה של הקמת ועדת חקירה ממלכתית לשואת 7 באוקטובר. הרציונל הוא כזה: אם ראש השב"כ אומר שלא היתה בגידה מבפנים, אלא זהו רק כשל מערכתי, לא צריך ועדת חקירה ממלכתית, כי אם אין עננה, לא צריך להסיר אותה.
תמיד צריך לזכור עובדה אחת. ביבים שקרניהו הוא הפוליטיקאי היחיד בישראל שמחשב תמיד עשרה צעדים קדימה עם תכניות חלופיות ותוכניות גיבוי (אם משהו משתבש) מירושלים ועד קמצ'טקה הדרומית. כאשר חובת הנאמנות האישית היא העקרון מספר אחת במנויים שמבצע שקרניהו, ברור לחלוטין שגם מינויו של דוד זיני כראש שב"כ חייב לספק לביבים שקרניהו את התועלת הפוליטית הדרושה רק לו, בכל רגע נתון, על פי הנסיבות המשתנות.