JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הראש נערף, הגוף עוד חי: חיסול המנהיג העליון הוא רק תחילת המערכה | זמן ישראל
חיסול המנהיג העליון הוא רק תחילת המערכה

הראש נערף, הגוף עוד חי

חיסול חמינאי הוא מהלך דרמטי אך טקטי, והניסיון מ"האביב הערבי" מלמד שמשטר המוכן לשפוך דם ללא מגבלות אינו נופל בקלות ● האיראנים נערכו לדיכוי המחאות ולהישרדות בכל מחיר, כשהקלף של שינוי המשטר תלוי ברחוב האיראני ובפריפריה האתנית ● במציאות האזורית, ההכרעה לא תיקבע ביום התקיפה אלא במאבק הארוך על יציבות והגמוניה ● פרשנות

תומכי משטר איראנים מתאבלים על מותו של המנהיג העליון, האייתוללה עלי חמינאי, בטהרן, 1 במרץ 2026 (צילום: ATTA KENARE / AFP)
ATTA KENARE / AFP
תומכי משטר איראנים מתאבלים על מותו של המנהיג העליון, האייתוללה עלי חמינאי, בטהרן, 1 במרץ 2026

לאורך כל תקופת ההמתנה שחלפה מאז תחילת ינואר – מהרגע שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הבטיח למפגינים האיראנים כי "העזרה בדרך" ועד לאותו בוקר גורלי שבו כוחות ישראלים ואמריקאים תקפו את טהרן וחיסלו את המנהיג העליון של איראן, אייתוללה עלי חמינאי – כל העולם ניסה לענות על השאלה כיצד יוגדרו מטרות המלחמה נגד איראן.

זאת משום שאם יש מטרה ברורה, הסיכוי להשיגה גבוה יותר מאשר כשהמטרה עמומה ואינה מוגדרת די הצורך. מנאומו של טראמפ זמן קצר לאחר פרוץ המלחמה ניתן היה להבין כי הוא מכוון לשינוי משטרי באיראן – אך לא באמצעות ידיים אמריקאיות או ישראליות: אנחנו נכה בבסיסים הצבאיים ונחסל את ההנהגה הבכירה, ואתם כבר תצאו לרחובות ותפילו את השלטון.

אם לא נכנסים לפרטים הקטנים, התסריט הזה נראה פשוט לביצוע: מפציצים, מחסלים, מפגינים – ואז מפילים את המשטר. אולם הניסיון ממדינות ערב בתקופת "האביב הערבי" מלמד כי כאשר משטר מוכן לשפוך דם ללא מגבלות, קשה מאוד להשיג מטרה כזו.

אם לא נכנסים לפרטים הקטנים, התסריט הזה נראה פשוט לביצוע: מפציצים, מחסלים, מפגינים – ואז מפילים את המשטר. אולם הניסיון מ"האביב הערבי" מלמד כי כאשר משטר מוכן לשפוך דם, קשה מאוד להשיג מטרה כזו

כך אירע בסוריה, שם בשאר אל־אסד שפך את דמם של כחצי מיליון מאזרחיו, בסיוע איראן ורוסיה; כך גם בתימן, שם הפלת משטרו של עלי עבדאללה סאלח התדרדרה במהירות למלחמת אזרחים, הובילה לעליית החות'ים ולסבל אדיר לאזרחי המדינה.

באיראן למדו את לקחי "האביב הערבי" והתכוננו בהתאם. הדיכוי האלים של המפגינים – שרק מקצתם היו חמושים – אשר הוביל למותם של אלפים רבים, מאותת על הבאות.

תומכי ממשלה התאספו באבל בטהרן לאחר הודעת הטלוויזיה הממלכתית על מותו של המנהיג העליון עלי חמינאי. 1 במרס 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
תומכי המשטר האיראני מתאבלים על מותו של עלי חמינאי, 1 במרץ 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)

המשטר האיראני יורה כעת לכל הכיוונים, ומגביר את מתקפותיו נגד שכנותיו הערביות – ואם יצליח, גם נגד ישראל. אם ישרוד את המתקפה הנוכחית, הוא ייאבק בשיניים גם בציבור האיראני המוחה כדי לשמור על ההגמוניה המושתתת על אנשי דת וקבוצות כוח במנגנוני הביטחון.

האליטות הללו אינן מתכוונות להיעלם, גם אם ספגו כעת אבדות קשות ובימים הקרובים עוד ישתו מכוס התרעלה שהכינו להם האמריקאים.

חיסולו של חמינאי הוא הישג טקטי, כפי שחיסולו של יחיא סנוואר היה הישג טקטי. חמאס עדיין קיים בעזה, וסביר כי יבחר הנהגה אחרת – אך הוא עדיין קיים והוא עדיין חמאס. אם לארה"ב אין תוכנית סדורה להחלפת המשטר, קיים סיכוי לא מבוטל להישרדות המשטר האיראני, בצורה כזו או אחרת.

חיסולו של חמינאי הוא הישג טקטי, כפי שחיסולו של יחיא סנוואר היה הישג טקטי. חמאס עדיין קיים בעזה, וסביר כי יבחר הנהגה אחרת – אך הוא עדיין קיים והוא עדיין חמאס

ייתכן שעתה ינהיג את איראן מישהו בעל חזות ורטוריקה מתונות יותר, אולי צעיר יותר ופחות נטוע בעבר המהפכני. אך מאחוריו יעמדו עדיין משמרות המהפכה ואנשי דת שיעים, שרבים מהם קיצוניים מאוד.

ובנוגע לסיכויי המפגינים האיראנים לתפוס את השלטון: אין ספק שגם הפעם צעירות וצעירים אמיצים לא יהססו להקריב את חייהם למען הסיכוי להחליף את המשטר ולזכות בעתיד טוב יותר. עוד נראה מחאה בטהרן ובאיספהאן, בשיראז ובתבריז.

סוחרים ובעלי חנויות צועדים על גשר במהלך מחאה בטהרן, איראן, 29 בדצמבר 2025 (צילום: FARS NEWS AGENCY / AFP)
סוחרים ובעלי חנויות צועדים על גשר במהלך מחאה בטהרן, איראן, 29 בדצמבר 2025 (צילום: FARS NEWS AGENCY / AFP)

אך ייתכן שדווקא באזורים הפריפריאליים – בפרובינציות הערביות, הבלוצ'יות ובמיוחד הכורדיות – למחתרות ולקבוצות חמושות יש סיכוי גבוה יותר להצליח מאשר למפגינים בערים הגדולות והמרכזיות.

המשטר, שנאלץ כעת להתמודד עם המתקפה האמריקאית־ישראלית ובמקביל להמשיך לדכא מחאות, יתקשה להתפרס על פני כל שטחה של איראן. דווקא בערים הקטנות ובכפרים עשוי להיווצר סיכוי לערעור שלטונו – ואף להימנעות של יחידות צבא מירי במפגינים. כולם מכירים את כולם בעיירות הקטנות ובכפרים.

עם זאת, אסור לשכוח כי דווקא שם – באזורים מרוחקים ולעיתים מנותקים מהאינטרנט ומהעין הבינלאומית – הדיכוי עלול להיות חריף ואלים אף יותר.

מה תעשה ארה"ב אם איראן תשוב לטבוח במפגינים – לא מחר, אלא בעוד חודשיים או חמישה? למשטרים רודניים יש לוגיקה משלהם: מה שלא הולך בכוח, הולך ביותר כוח

ההתמודדות הזו עלולה להימשך זמן רב, גם לאחר שהארמדה של טראמפ תעזוב את חופי המזרח התיכון. מה תעשה ארה"ב אם איראן תשוב לטבוח במפגינים – לא מחר, אלא בעוד חודשיים או חמישה? למשטרים רודניים יש לוגיקה משלהם: מה שלא הולך בכוח, הולך ביותר כוח.

מי שמצפה מאיראן שלאחר חמינאי "להתנהג כיאה" מחמיץ את העיקר: איראן יכלה "להתנהג כיאה" גם קודם לכן, אך בחרה שלא לעשות זאת ממגוון סיבות, ובראשן הישרדות המשטר.

מוסלמים שיעים מתאבלים על חיסול המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, במהלך הפגנה נגד ארה"ב בסרינגאר, הודו, 1 במרץ 2026 (צילום: AP Photo/Mukhtar Khan)
מוסלמים שיעים מתאבלים על חיסול המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, במהלך הפגנה נגד ארה"ב בסרינגאר, הודו, 1 במרץ 2026 (צילום: AP Photo/Mukhtar Khan)

בתפיסה מערבית – ובתפיסתו של טראמפ – היה עדיף לאיראנים לוותר על תוכנית הגרעין וכך להבטיח את הישרדותם. אלא שמשטר אוטוריטרי פועל לפי היגיון שונה לחלוטין: אם אתה נראה ומתנהג כחלש – תיפול.

המשטר האיראני הסתכן בתקיפה אמריקאית מתוך תקווה שללא כניסה של כוחות קרקעיים יש לו סיכוי סביר לשרוד. בעתיד יתברר אם הייתה זו מיסקלקולציה מוחלטת מצדו.

המערכה באיראן היא בשלב זה משוואה פתוחה. רק ניהול סיכונים נכון, תכנון מדויק והתמדה יוכלו להוביל את המזרח התיכון למציאות חדשה ובטוחה יותר

בשלב זה האיראנים ממשיכים לשדר עסקים כרגיל, ובינתיים מינו ממלא מקום זמני לחמינאי – אייתוללה עלי־רזא עראפי. ברשותם גם די גנרלים למלא את הכיסאות שהתפנו במשרד ההגנה ובהנהגת משמרות המהפכה.

המערכה באיראן היא בשלב זה משוואה פתוחה. רק ניהול סיכונים נכון, תכנון מדויק והתמדה יוכלו להוביל את המזרח התיכון למציאות חדשה ובטוחה יותר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 757 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 19 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

קצין בשירות מילואים, רב סרן איתמר ספיר, נהרג בהיתקלות בדרום לבנון

פרסום ראשון: נתניהו הודיע לגורמים ביהדות התורה שהשיג את הרוב הדרוש לחקיקת חוק הפטור ● בג"ץ: עבודתה של ועדת גרוניס "לקתה בחסר", לכן יש מקום לכך שתתכנס שוב כדי לשמוע את אורי אלמקייס ואת הקצין שחקר את הפעלתו ● חברים בקואליציה הסירו את תמיכתם ממועמדות יוסף אלרון לתפקיד מבקר המדינה; מנגד הודיעה יש עתיד על תמיכתה במועמדותו

לכל העדכונים עוד 34 עדכונים

"הגוף בכיתה, הראש עדיין בעזה" - החיים הכפולים של המילואימניקים

"אתמול עוד הייתי באירוע בו התפוצץ לידנו אר.פי.ג'י בעזה והיום אני נדרש להכין מטלה בקורס בכתיבה אקדמית – הראש שלי עוד לא מסתנכרן בין שני המקומות".

משפט זה אמר לי סטודנט במכללת ספיר, תוך שהוא מנסה לתאר את החוויה הבלתי אפשרית של המעברים בין שדה הקרב לחדרי הכיתה בקמפוס.

ד"ר אלה בן-עטר היא מרצה בכירה וראשת מסלול רדיו ופודקסטים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. חוקרת תקשורת, מצבי חירום וחוסן קהילתי. קצינת הסברה במילואים בפיקוד העורף, נשואה, אם לשלושה ילדים ומאמינה גדולה בחינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 956 מילים

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים
אמיר בן-דוד

מפלגות שוויתרו על "הקול הרוסי"

סקרים שמתפרסמים לאחרונה מראים, כי אילו הבחירות התקיימו היום, נפתלי בנט או גדי איזנקוט היו ככל הנראה מצליחים להקים ממשלה. אך כידוע סקרים  לא תמיד מנבאים את תוצאות האמת: עתידה הפוליטי של ישראל לוט בערפל, בין היתר בגלל המגזר הרוסי.

כיום, המגזר הרוסי שווה כ-18 מנדטים ורק כ-25% מהם תומכים בקואליציה הנוכחית.

אלכס טנצר הוא פעיל חברתי, לשעבר יו"ר ועדת מעקב אחרי ביצוע הבטחות לעולים. יו"ר מטה למען עובדי הקבלן. 7 דו"חות מבקר המדינה התפרסמו בגלל תלונותיו. נבחר בעבר על ידי עיתון כל העיר בירושלים כאיש השנה. 6 פעמים נבחר על ידי המגזר הרוסי כאיש השנה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 571 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

האם יש לדוקו הישראלי עתיד - או אפילו הווה?

תקציר הפרקים הקודמים: בסוף 2025 סער עולם התרבות בעקבות החלטת שר התרבות מיקי זוהר לעצור את המימון לטקס פרסי אופיר ולקדם תחתיו טקס חלופי, "ציוני".

כאשר יוצרים שנבחרו להשתתף בטקס הודיעו שלא יגיעו, השר העלה את גובה האיום: ביטול חוק הקולנוע, עצירת תקציבי הקרנות, ופגיעה בתקציבים שכבר הובטחו.

אלון לוי הוא יוצר ובמאי תיעודי, מנהל קריאטיב, ולעתים במאי אנימציה. הוא בוגר בית הספר "סם שפיגל" בירושלים ובעל תואר שני בVisual Media Anthropology מ-Freie Universität Berlin. הוא יליד טבריה, נשוי, אב לשניים, ומאמין בכוחה של יצירה תיעודית לשנות את העולם (או לפחות את מי שיצר אותה).

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 984 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-1 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים ו-2 תגובות

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות

איומי איראן על זינוק בהעשרת האורניום חושפים בעיקר את הלחץ של המשטר ● בעוד מומחים מעריכים כי התקיפות באספהאן ובנתנז הרחיקו את הפצצה, במערכת הביטחון מזהירים מפני שאננות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 875 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.