JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ד"ר זיו יקותיאלי: שנה כיוון | זמן ישראל

שנה כיוון

הקואליציה חוגגת את ביטול עילת הסבירות עם סלפי, 24 ביולי 2023 (צילום: יונתן זינדל, פלאש90)
יונתן זינדל, פלאש90
הקואליציה חוגגת את ביטול עילת הסבירות עם סלפי, 24 ביולי 2023

במהלך ויכוח סוער על סמכות הווטו של המלך לואי ה-16, בקיץ 1789 בארמון ורסאי, התייצבו תומכי המלוכה השמרנים מימין ליו"ר האספה, בעוד המהפכנים שתבעו קידמה ושוויון, התקבצו משמאלו. במקרה.

בקרב 90% מבני האדם הצד הדומיננטי והחזק הוא צד ימין, ולכן המילה ימין קשורה אטימולוגית בשפות שונות לנאמן, מהימן, מיומן, שעה שצד שמאל מקושר לרמאות ושלומיאליות. גם במקרה.

צירוף המקרים הזה מעניק בפוליטיקה יתרון לימין לעומת השמאל, שהרי כל ילד מעדיף את הקבוצה החזקה.  

בקרב 90% מבני האדם הצד החזק הוא ימין, לכן המילה קשורה אטימולוגית לנאמן, מהימן, מיומן -ושמאל מקושר לרמאות ושלומיאליות. צירוף מקרים זה מעניק בפוליטיקה יתרון לימין, בשל העדפת הקבוצה החזקה

מאז ורסאי ועד ימינו, השמאל מקדם צמצום פערים, השקעה בשירותים ציבוריים, שוויון זכויות למיעוטים, ומעדיף דיפלומטיה והסדרה מדינית לחיזוק הביטחון. הימין מקדם שוק חופשי ומיסוי נמוך, מדגיש זהות לאומית ומעדיף הרתעה ושימוש בכוח לישוב סכסוכים. החלוקה המסורתית הזו פגה, ישראל היא דוגמה קיצונית לכך:

מבחינה כלכלית, ממשלת הימין מלא ממולא מגדילה מיסים, מעמיקה רגולציה, מערימה קשיים בפני עסקים, ודווקא מזרימה הון לשלושה מגזרים מעכבי צמיחה – חרדים, מתנחלים, ועבריינים.

על כישלונם הקולוסלי בבניין והפעלת כוח אין מה להכביר במילים – ממשלה שהביאה עלינו אסונות חסרי תקדים, שחקה את צה"ל במלחמות ארוכות וחסרות הכרעה, וצמצמה את העליונות של האמל"ח שלנו במזרח התיכון.

יוצא שהימין בארץ, שהוא בפועל כושל ורופס, נהנה ממיתוג שהוא בדיוק ההפך מהמציאות. כדי שהשמות של המחנות יתארו אותם נאמנה, צריך לסובב את נקודת המבט ב-90 מעלות: משמאל ימין, לקדימה אחורה.

משמאל ימין לקדימה אחורה

אנשי קדימה חותרים לאמת. זה הבסיס למדע, טכנולוגיה ורפואה, תקשורת ומשפט. לא בכדי מרבית האנשים שעוסקים ומובילים בתחומים הללו הם אנשי קדימה. חקר האמת מתמקד בשאלה מה נכון ומה לא נכון, שאלה שבבסיסה אי-ודאות גדולה – האמת שלהם נכונה לשעתה, וגיבורי התרבות של הקדימה, גלילאו גליליי, ניקולאוס קופרניקוס, אלברט איינשטיין, דווקא הפריכו את מה שחשבנו בתור אמת.

מבחינה כלכלית, ממשלת הימין מגדילה מיסים, מעמיקה רגולציה, מערימה קשיים לעסקים, ומזרימה הון ל-3 מגזרים מעכבי צמיחה – חרדים, מתנחלים ועבריינים. על כישלונם הקולוסלי בבניין והפעלת כוח אין מה להרחיב

אנשי אחורה מאמינים שהם, ורק הם מחזיקים באמת, שהיא אבסולוטית, ושהיא התגלתה אי אז מזמן ובמלואה. אין מקום לפקפוק, ואם בכל זאת עולה שאלה חדשה – התשובה נמצאת אחורה. פה בישראל למשל, אנשי אחורה לא רק בטוחים שיהודאים הם היחידים שצודקים ושאר ה-99.9% מהמין האנושי טועים – הם סבורים שגם בקרב היהודאים, רק החצר שלהם צודקת.

בקדימה מתעלמים מאילן היוחסין של זולתם, מצבע עורו, וממוצאה של סבתא שלו. הם שופטים כל אדם נוכח יכולותיו, מעשיו, וערכיו. מה שמחבר ביניהם זו תקווה לעתיד מיוחל משותף – Yes we can, "יש עתיד".

באחורה זה ההפך – מה שמחבר ביניהם זו אמונה בעבר מדומיין משותף – "להחזיר עטרה ליושנה", Make America great AGAIN. רק אילן היוחסין מעניין אותם – הם לא יאכלו עם קולגה מדת אחרת, אבל ייצאו מגדרם לעזור לפדופילית מאוסטרליה לחמוק ממאסר כי היא מהדת שלהם.

הפתיחות של הקדימה מאפשרת להם להמציא ולאמץ רעיונות חדשים. לא בכדי, ברמת הכנסה, רווחה, השכלה, תוחלת חיים, הקדימה תמיד בפער גדול לעומת האחורה. רואים את זה בין מדינות, בין ערים, ואפילו בין רחובות סמוכים.

בקדימה מעריכים מצפון, מצוינות, לקיחת אחריות – ערכים הדרושים כדי להמשיך ולהשתפר. הערכים של האחורה הם כוח, כסף, "כבוד". אנשי אחורה אף פעם לא יודו במחדלים הרבים שלהם, ותמיד יאשימו את הקורבן. "לא הקפדתם מספיק על המצוות, ולכן צריך להגדיל את הכפייה הדתית".

מה שמחבר בין אנשי האחורה זו אמונה בעבר מדומיין משותף – "להחזיר עטרה ליושנה". רק אילן היוחסין מעניין אותם – הם לא יאכלו עם קולגה מדת אחרת, אבל ייצאו מגדרם לעזור לפדופילית מאוסטרליה מהדת שלהם

לאחורה לא הייתה לנו מספיק "משילות", בתי המשפט הפריעו, התקשורת חופשית מדי, האזרחים לא מפגינים מספיק חוסן. באחורה צוללים בספירלה של הקצנה והתדרדרות, עד לכאוס של דם ואש.

אז מדוע האחורה מתחזקים והקדימה נחלשים?

זה קורה מפני שבזירה הפוליטית היתרונות והחסרונות מתהפכים. ראשית, הפלורליזם של הקדימה גורם לכך שהם מתפצלים לשלל מפלגות שצריך מיקרוסקופ כדי להבדיל ביניהן, ולא מצליחים להתאחד ולקדם את המטרות שלהם, שהן ב-90% משותפות.

באחורה יש הרבה הבדלים – בישראל למשל – גיוס, הר הבית, פתיחת מקומות בילוי בשבת, תקציבים לישיבות, התנחלויות או פריפריה. אבל חרף המחלוקות ביניהם על סוגיות מהותיות, באחורה יודעים להתאחד כדי להשיג את 10% המכנה המשותף, במקרה שלהם: מעט זקפה יהודאית והרבה כסף. אנשי קדימה רוצים להיות צודקים כל אחד בדרכו, אנשי אחורה רוצים לנצח בכל מחיר – וכל צד מקבל מה שהוא רוצה.

שנית, הקדימה מפעילים את הספקנות שלהם מחקר האמת גם בעולם הערכי, נבוכים להגן על הערכים שלהם ומרגישים שזה מתנשא – אולי הם טועים? באחורה לעומת זאת, לא שואלים שאלות. הם חדורי אמונה שהערכים שלהם ראויים, ושחובה עליהם לכפות אותם על השאר. אם הם רוצים לנצח, אנשי הקדימה חייבים לחולל עוד שינוי של 90 מעלות בנקודת המבט, ולבחור לעבור מקדימה ואחורה ללמעלה ולמטה.

בזירה הפוליטית היתרונות והחסרונות מתהפכים. ראשית, הפלורליזם של הקדימה גורם להתפצלותם לשלל מפלגות שצריך מיקרוסקופ כדי להבדיל ביניהן, ולא מצליחים להתאחד ולקדם את מטרותיהם המשותפות

שמאל – קדימה ולמעלה, הימין – אחורה ולמטה

ערכים משפיעים על החיים שלנו, מהאוכל בצלחת, המשפחה שלנו, הכלכלה, הביטחון – הכול. לא רק שאפשר שתהיה העדפה, חובה שתהיה העדפה. למרבה האבסורד, אותם אנשים שלאורך כל ההיסטוריה מושכים את המין האנושי למטה, דווקא הם רואים בעצמם "נושאי הלפיד", ובאחרים "עגלה ריקה". אנשי למעלה צריכים להפסיק להסס ולגמגם, ולהתחיל לומר בפשטות – הערכים שלנו יותר טובים, יותר מועילים, ואנחנו נעשה כל שביכולתנו כדי שהם ינצחו.

כשלמעלה בשלטון הם איטיים, מהססים, "ממלכתיים" ומכבדים את הלמטה עם "אישש באמונתו יחיה". כשאנשי למטה תופסים את השלטון זה "איש שלא באמונתנו – לא יחיה". הדתה, מלחמות, מינוי שופטים, ג'רימנדרינג, שליטה בתקשורת, וטיהור אתני בכוחות הביטחון – בלמטה ממהרים לקבוע עובדות בשטח. ישראל, ארה"ב, הונגריה, הדוגמאות מוכרות.

מבחינה כלכלית, כאשר הלמטה בשלטון, זה "אכול ושתה כי מחר נמות". הם מתנפלים על כספי המיסים, מחלקים אותם למקורבים, מסדרים ג'ובים, ושמים עוד אזרחים על קצבאות.

כאשר הלמעלה בשלטון, הם מצמצמים את הבור בתקציב שהלמטה הותירו, במקום קודם להתבסס. הם משקיעים בפרוייקטים ארוכי טווח, ומזניחים צרכים מיידיים, כמו ההשקעה באנרגיות מתחדשות באירופה, לצד התייקרות האנרגיה לאזרח הקטן.

למרבה האבסורד, האנשים שהיסטורית מושכים את המין האנושי למטה, רואים בעצמם "נושאי הלפיד", ובאחרים "עגלה ריקה". על אנשי למעלה להפסיק להסס ולגמגם, ולהתחיל לומר בפשטות – הערכים שלנו יותר טובים ומועילים

כשצד אחד מושך בכל הכוח והצד השני סטטי, נקודת שיווי המשקל תמיד תזוז לכיוון הצד שמושך. כשזה נמשך עשרות שנים, התזוזה מצטברת. שימו לב שחרף מאות מיליארדים שהושקעו בשטחים ובחרדים, אין ספור קמפיינים, מפלגות יעודיות, תקשורת מגוייסת, דרך ספרי הלימוד, חב"ד, קהלת, האם יותר אנשים בעד ההתנחלויות או ישיבות היום לעומת העבר? האם יותר אנשים בעד צמצום מעורבות המדינה בבריאות, בחינוך, ברווחה?

אם הייתה תזוזה בנושאים הללו הרי שהיא קטנה ונובעת מהריבוי הטבעי של הלמטה (ריבוי שאין בו שום דבר טבעי, והוא כולו במימון הלמעלה). הציבור בישראל בהחלט נהיה יותר בור, יותר בריון ויותר מושחת. רוצה לומר, הציבור לא נהיה יותר ימני, הוא נהיה יותר למטה – וזה ניכר בכל מדד, ובכל מקום – בצבא, בבתי הספר, בכבישים, בטבע, ודאי שבכנסת.

הלמעלה צריכים לעבור ממגננה סטטית למתקפה אקטיבית. למשל – שוויון בין המינים הוא ערך חשוב? מקום שרוצה לקיים פעילות בהפרדה – מכללה, בריכה, בית כנסת – לא מקבל שקל. הפרדה בעסק הפרטי שלך דוך פנימה. כשהלמטה יצטרכו להילחם על הפרדה בטריטוריה שלהם, הם לא יבואו לדיזינגוף. כמובן לנתק את כל מוסדות הדת מתקציב המדינה, וחינוך ממלכתי אחיד לכולם – לימודי גמרא? עם מורה פרטי.

הלמעלה צריכים להפסיק לעשות את ה-heavy lifting עבור הבעיות שהלמטה מייצרים לעצמם, בעצמם, כמו "אפליית הנערות הספרדיות". למה להתאמץ להשוות את תנאי הכליאה שלהן לאלה של אחיותיהן האשכנזיות? צריך להדגיש את האפליה, להסביר שזה חלק אינטגרלי מהלמטה, שם יפלו את הנערות הללו – אם לא בגלל מוצאן, אז בשל היותן נשים. אדרבה, התערבות מלמעלה למטה לא מייצרת הערכה אלא אנטגוניזם.

על הלמעלה להפסיק לפתור בעיות שהלמטה מייצרים לעצמם, כמו "אפליית הנערות הספרדיות". למה להתאמץ להשוות את תנאי כליאתן לאלה של האשכנזיות? יש להדגיש את האפליה, להסביר שזה חלק אינטגרלי מהלמטה

מי שרוצה לסייע ללמטה, יבטיח לכל ילד חינוך שיעניק לו חשיפה לעולם וכלים להשתלב בו, ויושיט יד למי שבוחר לעלות למעלה, לסייע לו להשתחרר מהכוחות האדירים שמושכים אותו מטה. במקום קליטת עלייה מחו"ל, צריך להשקיע בקליטת עלייה בתוך ישראל. במיוחד של נשים – כל נערה חרדית שעולה למעלה זה רווח משולש: שלה, משפחתה, ושל הלמעלה. 

לבסוף, בלמעלה צריכים לתת מענה לשני צרכים אנושיים קריטיים: רוחניות, שבלמטה מספקים לה תחליף רדוד ומזיק על ידי דת, וקהילה – שבלמטה מספקים בצורה מרשימה. אם בלמעלה ישכילו לקחת את המשאבים שהם מייצרים, ויספקו להם מענה – המשיכה למעלה תגבר, ואיש לא ירצה לרדת בחפשו את שניהם.

עָלֹה נַעֲלֶה וְיָרַשְׁנוּ אֹתָהּ, כִּי יָכוֹל נוּכַל לָהּ.

ד"ר זיו יקותיאלי הוא מהנדס אלקטרוניקה וחוקר מוח. מנכ"ל ומייסד של חברת מונפורט המספקת בדיקות נוירולוגיות ע"י שימוש בסמארטפון. אוהב פירות יער וגלישת רוח, בינתיים מסתפק בצהוב של ביצה וקיפול כביסה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,349 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-1 תגובות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים
אמיר בן-דוד

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.