JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שבת, 18 באפריל 2026 | זמן ישראל
הפסקת אש באיראן ובלבנון

חייל מילואים נהרג בדרום לבנון ממטען שהתפוצץ לאחר שהפסקת האש נכנסה לתוקף

ההרוג הוא ברק כלפון, בן 48, מהיישוב עדי שבעמק יזרעאל; לפי תחקיר ראשוני, המטען לא הופעל מרחוק ● צה"ל הודיע שתקף בדרום לבנון מחבלים שהיוו איום מיידי על הכוחות בשטח ● חייל צרפתי מכוח יוניפי"ל נהרג בדרום לבנון; מקרון אמר שהתקיפה כנראה בוצעה על ידי חזבאללה, אך הארגון הכחיש זאת ● טהרן הודיעה שלא תפתח את מצר הורמוז עד לסיום מוחלט של המלחמה

ברק כלפון
ברק כלפון
נשק מאולתר שנמצא על ידי כוחות הביטחון בביתו של גורם חשוד באזור ח'ירבת פוקיקס, 18 באפריל 2026 (צילום: צה"ל)
נשק מאולתר שנמצא על ידי כוחות הביטחון בביתו של גורם חשוד באזור ח'ירבת פוקיקס, 18 באפריל 2026 (צילום: צה"ל)

נהרג מחבל חמוש בסכין שחדר להתנחלות נגוהות שבמערב הר חברון, כך הודיעו דובר צה"ל ודוברות שב"כ.

לאחר מכן, כוחות הצבא, בהכוונה של שירות הביטחון הכללי, פשטו על בית המפגע באזור ח'ירבת פוקיקס ואיתרו נשק מאולתר וציוד צבאי.

הכוחות עצרו את אחיו של המחבל והעבירו אותו לחקירת שב"כ.

העימות סביב מצר הורמוז הסלים היום שוב במהירות, כשאיראן חזרה בה מפתיחתו מחדש של נתיב המים החיוני וירתה לעבר כלי שיט שניסו לעבור בו, לאחר שארצות הברית המשיכה בקידום המצור שלה על נמלי איראן.

הבלבול סביב המצר, שדרכו עוברת כחמישית מתפוקת הנפט העולמית, איים להעמיק את משבר האנרגיה המטלטל את הכלכלה העולמית ולדחוף את שתי המדינות לעבר עימות מחודש. הפסקת האש ביניהן צפויה לפוג עד אמצע השבוע הבא, ומתווכים פקיסטנים פעלו לגבש סבב חדש של משא ומתן ישיר כדי לשמור על הפסקת האש.

הפיקוד הצבאי המשותף של איראן מסר היום כי "השליטה במצר הורמוז חזרה למצב הקודם… תחת ניהול ושליטה הדוקים של הכוחות המזוינים". הוא הזהיר שימשיך לחסום את המעבר במצר כל עוד המצור האמריקאי על נמלי איראן יישאר בתוקף.

כלי שיט חמושים של משמרות המהפכה פתחו היום באש לעבר מכלית שעברה במצר, וקליע לא מזוהה פגע באוניית מכולות והסב נזק לחלק מהמכולות, כך מסר מרכז United Kingdom Maritime Trade Operations של הצבא הבריטי, מבלי לזהות את כלי השיט. אתר TankerTrackers.com דיווח כי שני כלי שיט תחת דגל הודו נאלצו לשוב על עקבותיהם לאחר שהיו יעד לירי מצד איראן, כולל מכלית־על שנשאה נפט עיראקי.

ההסלמה המחודשת נבעה מניסיונות של שני הצדדים לשמור על מנופי לחץ במהלך המשא ומתן על הסכם כולל לסיום המלחמה ולטיפול בתוכנית הגרעין של איראן.

מבחינת ארצות הברית, המצור הוא כלי מרכזי לשימור הלחץ על איראן, מבלי לשוב להפצצות. באמצעות ניתוק חלק גדול מהיצוא והיבוא של איראן, הוא עלול לחנוק כלכלה שכבר נפגעה קשות.

מבחינת איראן, סגירת המצר – שהחלה לאחר שארצות הברית וישראל פתחו במלחמת פתע נגד המדינה ב-28 בפברואר – הוכיחה את עצמה אולי כנשק החזק ביותר שלה בעימות, כשהיא גורמת לעלייה במחירי הנפט, מאיימת על הכלכלה העולמית ומסבה נזק פוליטי לטראמפ.

כוחות הצבא בדרום לבנון וחיל האוויר תקפו ביממה האחרונה "מחבלים שהפרו את הבנות הפסקת האש" והתקרבו אל הכוחות בשטח באופן שהיווה עליהם איום מיידי, כך הודיע דובר צה"ל.

עוד נמסר שבוצע ירי ארטילרי לסיוע לכוחות הקרקעיים הפועלים בשטח והושמדו תשתיות טרור.

בהודעה שפרסם היום הצבא נכתב שצה"ל פועל בהתאם להנחיות הדרג המדיני.

"בהתאם, צה"ל רשאי לנקוט באמצעים הנדרשים להגנה עצמית נגד איומים, תוך שמירה על בטחון אזרחי מדינת ישראל והכוחות הפרוסים בשטח. פעולות להגנה עצמית ולהסרת איומים אינן מוגבלות על ידי הפסקת האש. צה"ל לא יאפשר סיכון לאזרחי ישראל ולוחמיו וינקוט בכל הפעולות הנדרשות כדי להבטיח את ביטחונם", נכתב בהודעת הצבא.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר שאיראן "התחכמה קצת" כששבה והטילה היום סגר על מצר הורמוז, אך וושינגטון מנהלת עימה שיחות, והוא צפוי לקבל מידע בנושא עד סוף היום.

בתדרוך לכתבים בבית הלבן אמר טראמפ שהדיאלוג עם איראן "מתקדם טוב מאוד" למרות סגירת המצר היום.

"אנחנו מדברים איתם", התעקש. "יהיה לנו מידע עד סוף היום".

טראמפ אמר כי איראן "התחכמה קצת" בהחלטתה לסגור את נתיב המים המרכזי.

"הם רצו לסגור שוב את המצר", אמר והתעקש: "הם לא יכולים לסחוט אותנו".

רויטרס
רויטרס, 17:19 עריכה
כלי רכב משוריינים של יוניפי"ל במרג' עיון שבדרום לבנון, בקרבת הגבול עם ישראל, 4 ביולי 2025 (צילום: Rabih DAHER / AFP)
כלי רכב משוריינים של יוניפי"ל במרג' עיון שבדרום לבנון, בקרבת הגבול עם ישראל, 4 ביולי 2025 (צילום: Rabih DAHER / AFP)

חייל צרפתי נהרג ושלושה נפצעו בשעה שפינו ציר בדרום לבנון, בתקיפה שלדברי כוח יוניפי"ל וגורמים צרפתיים ככל הנראה בוצעה בידי חזבאללה הנתמך על ידי איראן.

בשיחות עם נשיא לבנון ג'וזף עאון ועם ראש הממשלה נוואף סלאם, גינה נשיא צרפת עמנואל מקרון את "התקיפה הבלתי מתקבלת על הדעת", כך נמסר בהודעה מלשכתו.

שלושה חברים נוספים בכוח שמירת השלום של האו"ם, יוניפי"ל, נפצעו, כך מסר הכוח, שניים מהם באורח קשה.

יוניפי"ל מסר כי הערכות ראשוניות הצביעו על כך שהירי בוצע בידי גורמים שאינם מדינתיים, לכאורה חזבאללה, וכי נפתחה חקירה למה שכינה "תקיפה מכוונת".

מקרון אמר גם כי הראיות עד כה מצביעות על הארגון החמוש הנתמך על ידי איראן וקרא לרשויות בלבנון לפעול נגד האחראים.

שרת הכוחות המזוינים של צרפת, קתרין ווטרין, אמרה שהסיור נקלע למארב בשעה שפעל לפתוח נתיב לעמדת יוניפי"ל שנותקה בשל הלחימה באזור.

החייל נהרג מירי ישיר של נשק קל, אמרה. יוניפי"ל מסר כי התקיפה התרחשה בכפר הלבנוני הדרומי ע'נדוריה.

צבא לבנון גינה את הירי ואמר כי פתח בחקירה. הנשיא עאון הביע תנחומים והורה על בדיקה מיידית, בעוד ראש הממשלה סלאם גינה גם הוא את התקיפה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.