משמרות המהפכה של איראן מסרו כי זרוע האוויר והחלל שלהם תקפה בסיס אווירי ששימש, לדבריהם, למתקפה אמריקאית על מגדל תקשורת באי סיריכ.
משמרות המהפכה לא מסרו את מיקומו של הבסיס.
עשרות מפגינים פרצו הלילה למתחם תחנת משטרה בבית שמש והציתו צמחייה סמוכה, בעקבות מעצרו של עריק חרדי בעיר.
בתיעוד שהופץ ברשתות החברתיות נראה המון גדול של גברים חרדים קורא קריאות ומשליך חפצים לעבר תחנת המשטרה, בעוד אחרים פורצים את השער ומאפשרים להם להיכנס למתחם.
הפרגוד: הפריצה הלילית הדרמטית של המפגינים למשטרת בית שמש pic.twitter.com/A1FXAeHKeY
— הפרגוד (@moshepargod) May 31, 2026
בסרטון נוסף נראים שוטרים הודפים לאחור המון גברים שניסו לפרוץ דרך כניסה אחרת למתחם. ההמון החל לקרוא "רוצח! רוצח!" לאחר ששוטר אחד נראה מכה כמה מפגינים באגרופים בזמן שהרחיק אותם מהכניסה.
שוטרי מחוז ירושלים של משטרת ישראל הוזעקו למקום לצד לוחמי מג"ב, ופיזרו את המפגינים בכוח, בין היתר באמצעות רימוני הלם, כך לפי דיווחים. המשטרה מסרה כי השוטרים השיבו את השליטה במתחם, והם ממשיכים לפזר מפגינים שהתאספו ברחובות הסמוכים.
דרמה: בעקבות הפרסום מאות מנסים לפרוץ כעת למשטרת בית שמש, במחאה על מעצר בחור הישיבה pic.twitter.com/K2jatdTamG
— יוסי פלד Yossi Feld (@Yossi_Feld) May 31, 2026
סוכנות הידיעות הממלכתית של כוויית, KUNA, דיווחה כי מערך ההגנה האווירית של כוויית מיירט מתקפות טילים וכטב"מים, בשעה שאזעקות נשמעות ברחבי המדינה.
הסוכנות לא מסרה פרטים נוספים.
שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו שוחח עם נשיא לבנון ג'וזף עאון ועם ראש הממשלה בנימין נתניהו על המגעים הדיפלומטיים בין ישראל ללבנון, כך אמר ביום ראשון גורם אמריקאי.
לדברי הגורם, ארצות הברית הציעה כי בשלב ראשון חזבאללה יפסיק את כל התקפותיו על ישראל, ובתמורה ישראל תימנע מהסלמה בביירות.
הגורם האמריקאי הוסיף כי עאון ניסה לקדם את ההצעה הזאת, אך יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי הטיל על ישראל את האחריות להפסיק "לירות ראשונה".
ארצות הברית הודיעה ביום ראשון כי ביצעה בסוף השבוע "תקיפות להגנה עצמית" נגד אתרי מכ"ם ושליטה בכטב"מים איראניים בגורוק ובאי קשאם שבאיראן, בתגובה למה שהגדירה פעולות "תוקפניות" מצד טהרן.
פיקוד המרכז של ארצות הברית, סנטקום, מסר בפוסט ברשת X כי איראן הפילה כטב"ם אמריקאי מדגם MQ-1, שפעל מעל מים בינלאומיים.
סנטקום מסר כי מטוסי קרב אמריקאיים הגיבו בהשמדת מערך הגנה אווירית איראני, תחנת שליטה קרקעית ושני כטב"מים מתאבדים.
עוד נמסר כי איש מאנשי הצבא האמריקאי לא נפגע.
בשבוע שעבר החליפו שתי המדינות מהלומות גם כן, כשאיראן תקפה בסיס אווירי אמריקאי לאחר שצבא ארצות הברית ביצע, לדברי גורם בוושינגטון, תקיפות נגד מבצע כטב"מים איראני סמוך למצרי הורמוז.





























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו