JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום ראשון, 14 ביוני 2026 | זמן ישראל
הסכם היסטורי בין ארה"ב ואיראן

טראמפ מאשר את הסכם השלום עם איראן: "המצור הימי מוסר, תנו לנפט לזרום"

ראש ממשלת פקיסטן הודיע כי ארה"ב ואיראן הגיעו להסכם שלום; החתימה בשישי בשווייץ ● דיווח: טראמפ ונתניהו שוחחו, נתניהו מקווה להיפגש עם הנשיא לאחר פסגת ה-G7 ● נשיא ארצות הברית אמר, אחרי שצה"ל תקף ברובע הדאחייה, שהתקיפה בביירות לא הייתה צריכה להתרחש, שישראל לא צריכה לתקוף עוד בלבנון ושנתניהו נעדר כל שיקול דעת

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וראש ממשלת פקיסטן שהבז שריף בשארם א־שייח, 13 באוקטובר 2025 (צילום: Evan Vucci / POOL / AFP)
Evan Vucci / POOL / AFP
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וראש ממשלת פקיסטן שהבז שריף בשארם א־שייח, 13 באוקטובר 2025
רויטרס
רויטרס, 07:00 עריכה

מנהיגים בארצות הברית ובפקיסטן העריכו כי היום ייחתם הסכם מסגרת, שהושג לאחר זמן רב, לסיום הלחימה בין ארצות הברית לאיראן – אך טהרן הטילה ספק בעיתוי, ומפגינים קיצונים באיראן הביעו התנגדות.

הנשיא דונלד טראמפ כתב אתמול ברשתות החברתיות כי ההסכם עם איראן אמור להיחתם למחרת, ביום הולדתו ה־80. ראש ממשלת פקיסטן שהבז שריף אמר כי שני הצדדים הסכימו על מסגרת להסכם שלום, וכי איסלאמבאד נערכת לחתימה אלקטרונית ביום ראשון, שאחריה יתקיימו שיחות בדרגים טכניים בשבוע הבא.

אך איראן לא אישרה חתימה ביום ראשון. דובר משרד החוץ האיראני אסמאעיל בקאאי, שדיבר לפני הפוסט של טראמפ, הזהיר מפני התייחסות לעיתוי החתימה, אך צוטט בכלי תקשורת ממלכתיים כאומר: "זה לא יהיה מחר", אך הדבר עשוי לקרות "בימים הקרובים".

טראמפ כתב כי לאחר חתימת הסכם המסגרת, מצר הורמוז – עורק חיוני לאספקת הנפט העולמית שאיראן חסמה – יהיה מיד "פתוח לכולם".

סרטונים ברשתות החברתיות ובאתרי חדשות איראניים הראו מתנגדי הסכם מתכנסים בכיכרות ומול משרד החוץ בטהרן, ונראים כמי שמאשימים את שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י, כשהם קוראים: "עראקצ'י תתבייש, עזוב את אמריקה!"

רויטרס לא הצליחה לאמת מיד את הסרטונים.

בשעות הבוקר המוקדמות של שבת יירטו כוחות אמריקאיים כמה כטב"מי תקיפה איראניים חד־כיווניים שעשו את דרכם לעבר המצר, מסר הצבא האמריקאי. ישראל, שאומרת כי אינה צד להסכם בין ארצות הברית לאיראן, אמרה בשבת כי תקפה יותר מ־70 אתרים בתוך 24 שעות בלבנון נגד בעלת בריתה של איראן, חזבאללה.

ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו התעמת עם טראמפ סביב דרישות אמריקאיות מישראל לרסן את הפעילות הצבאית בלבנון כדי לאפשר לוושינגטון להגיע להסכם עם טהרן.

ביום שישי אמר עראקצ'י כי אף שעדיין ייתכנו שינויים בהסכם, ההסכמה הזמנית הראתה כי ארצו יצאה מהעימות חזקה יותר.

מזכר ההבנות המוצע קורא לפתיחה מחדש של המצר ולהסרת הסגר הימי האמריקאי, אמרו מקורות מכל הצדדים לשיחות. המשא ומתן על תוכנית הגרעין של איראן – נימוק מרכזי שטראמפ נתן למלחמה – יתקיים לאחר מכן.

"איראן הולכת לפתוח את מצר הורמוז, זו דרישה. הוא יכול להיפתח ללא אגרות. כאשר הם יעשו זאת, נסיר את הסגר שלנו", אמר גורם אמריקאי לכתבים.

"זה יקרה במקביל, וחלק מהשלב הבא, השלב שאחריו, יהיה פינוי המוקשים מהמצרים", אמר הגורם, ורמז כי למדינות קבוצת שבע המעצמות עשוי להיות תפקיד בכך.

תנאי הטיוטה שתוארו לרויטרס על ידי כמה מקורות מצביעים על כך שארצות הברית תחל לשחרר מיליארדי דולרים מנכסים איראניים מוקפאים ותעניק פטור מסנקציות על יצוא הנפט של איראן, בתמורה לפתיחת המצר על ידי איראן.

סוכנות הידיעות האיראנית פארס ציטטה את בקאאי כאומר כי שחרור הנכסים האיראניים המוקפאים הוא חלק בלתי נפרד מההסכם, וכי איראן תצטרך לגבות תשלום עבור שירותים במצר הורמוז.

לדבריו, בסיסים צבאיים זרים באזור חייבים להיסגר, דיווחה הסוכנות, בלי למסור פרטים.

תוכנית הגרעין של איראן תידון במהלך תקופה של 60 ימי שיחות. גורם אמריקאי אמר כי ההסכם יוביל בסופו של דבר לפירוק תוכנית הגרעין של איראן, כאשר מאגר האורניום המועשר לרמה גבוהה שלה יושמד ויוצא מהמדינה.

נשיא המדינה יצחק הרצוג בירך את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לרגל יום הולדתו ה־80, ושיבח את תמיכתו בישראל ואת מאמציו לשחרור החטופים.

"יום הולדת 80 שמח, הנשיא דונלד טראמפ", כתב הרצוג. "המסע המרשים שלך לבית הלבן מייצג את רוחב החלום האמריקאי ואת עוצמת הנחישות האישית שלך".

לדברי הרצוג, "עם ישראל אסיר תודה על מנהיגותך בהתמודדות עם אימפריית הרשע של איראן, ועל מחויבותך האיתנה לביטחונה של ישראל".

הרצוג הוסיף כי ישראל "לעולם לא תשכח" את מאמציו של טראמפ לשחרור החטופים. "מי ייתן ותוביל את המזרח התיכון ואת העולם לשלום ולביטחון, ותמשיך לחזק את השותפות הייחודית בין ארצות הברית לישראל".

נשיא המדינה יצחק הרצוג לצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בכנסת, 13 באוקטובר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
נשיא המדינה יצחק הרצוג לצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בכנסת, 13 באוקטובר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס היום בשעה 19:30 לדיון דחוף בהשלכות ההסכם המסתמן בין ארצות הברית לאיראן, זאת ברקע חשש כבד בישראל מהמתווה.

ישיבת הקבינט המדיני-בטחוני בירושלים, 11 בדצמבר 2025 (צילום: מעיין טואף/ לע
ישיבת הקבינט המדיני-בטחוני בירושלים, 11 בדצמבר 2025 (צילום: מעיין טואף/ לע"מ)

בגל"צ מדווחים כי שבוע לאחר שלובש מדים עם נשק תועד מכה פלסטיני בחווארה, צה"ל, שב"כ והמשטרה עדיין לא איתרו אותו. בצה"ל טוענים כי שנעשה בירור מעמיק ושלא מדובר בלוחם בתפקיד, אך בכל זאת לא יודעים מי האיש.

על פי הדיווח, ידוע לצבא כי הנשק שנשא האיש הוא נשק צה"לי של חטיבת שומרון, והאיש הוא לבש מדים וציוד צבאי מלא. 

דובר צה"ל מוסר כי בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר על חדירת כלי טיס עוין במספר מרחבים בצפון הארץ זוהו שתי נפילות של מטרות אוויריות חשודות בשטח מדינת ישראל, סמוך לגבול עם לבנון. אין נפגעים והאירוע מתוחקר. הנפילה על פי דיווחים הייתה ב"שטח צבאי".

על פי תיעוד שהופץ ברשת – אחד הכטב"מים פגע סמוך ליישוב שלומי. ממכבי האש מכבים שריפה במקום.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 26 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.