JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום רביעי, 1 ביולי 2026 | זמן ישראל
הסכם בין ישראל ולבנון; מו"מ בין ארה"ב ואיראן

שלושה מעשי רצח תוך שעה - רב מוכר נרצח בנתניה בדקירות

בן 24 נורה למוות בשפרעם, בן 21 נורה למוות ברכב בכרמל; 147 ערבים קיפחו את חייהם מתחילת שנת 2026 בנסיבות הקשורות לפשיעה ואלימות; עלייה של 12.5% לעומת השנה שעברה ● דיווח: טראמפ שקל בימים האחרונים לשוב למלחמה כוללת באיראן

זירת רצח. אילוסטרציה (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
אבשלום ששוני/פלאש90
זירת רצח. אילוסטרציה

צה"ל הודיע כי חיסל במהלך השבוע האחרון ארבעה פעילי חמאס בצפון רצועת עזה, שלדבריו קידמו מתווי טרור נגד כוחות צה"ל הפועלים ברצועה.

לפי הצבא, המחוסלים הם ואיל מחמוד עלי לבד ומעאז מחמד חסן אחמד, פעילי נ"ט בזרוע הצבאית של חמאס; סאמח אבו כמיל, מפקד מחלקה בזרוע הצבאית של הארגון; ואכרם אשרף חמאד לבד, פעיל צליפה.

עוד נמסר מצה"ל כי שלשום הותקפו והושמדו פירי שיגור ומשגרים ששימשו את חמאס לניסיונות לקדם מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל.

בצה"ל אומרים כי כוחות פיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם, וימשיכו לפעול להסרת איומים מיידיים.

שלושה מעשי רצח תוך שעה: רב מוכר נרצח בנתניה, בן 24 נורה למוות בשפרעם, בן 21 נורה למוות ברכב בכרמל.

על פי דיווח בהארץ, החשוד בדקירה בנתניה, רצה להתפלל עם הרב, עמוס גואטה בן ה-70, ולאחר שהתחיל ויכוח במקום הוא רץ לעברו ודקר אותו ארבע פעמים.

שני הנרצחים האחרים – מהמגזר הערבי. על פי יוזמות אברהם, 147 ערבים קיפחו את חייהם מתחילת שנת 2026 בנסיבות הקשורות לפשיעה ואלימות. בתקופה המקבילה אשתקד היו 128 קורבנות – עלייה של 12.5% לעומת השנה שעברה.

רויטרס
רויטרס, 07:06 עריכה

איראן אמרה ביום שלישי כי לא תיפגש עם שליחים בכירים של ארצות הברית שהגיעו לאזור בעקבות התפרצות מעשי האיבה, מה שמערפל את הסיכויים לשלום יציב בין שתי המדינות.

גורמים איראניים אמרו גם כי שני הצדדים עדיין צריכים להסדיר את תנאי הפסקת האש שחתמו עליה לפני שבועיים, לפני שיוכלו לעסוק בנושאים קשים יותר, כמו מגבלות אפשריות על תוכנית הגרעין שלה.

שליח ארה"ב סטיב ויטקוף מגיע למלונו במהלך סבב שיחות חדש בין ארה"ב לאיראן על תוכנית הגרעין האיראנית, ז'נבה, 26 בפברואר 2026 (צילום: Fabrice COFFRINI / AFP)
שליח ארה"ב סטיב ויטקוף מגיע למלונו במהלך סבב שיחות חדש בין ארה"ב לאיראן על תוכנית הגרעין האיראנית, ז'נבה, 26 בפברואר 2026 (צילום: Fabrice COFFRINI / AFP)

ההתפתחויות הצביעו על כך ששני הצדדים רחוקים זה מזה בנוגע לעמודי התווך המרכזיים של המסגרת הראשונית, שקוראת לאיראן להסיר את אחיזת החנק שלה על מצר הורמוז בתמורה לתמריצים כספיים, וקובעת 60 ימי משא ומתן לגיבוש הסכם שלום קבוע.

חתנו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ג'ארד קושנר, והשליח סטיב ויטקוף הגיעו לדוחה לשיחות שהבית הלבן תיאר כ"דרג גבוה", אך איראן והמארחת קטאר אמרו כי הם ייפגשו עם מתווכים, ולא עם האיראנים עצמם.

מכליות ואוניות משא במפרץ עומאן, לאורך נתיבי שיט המחברים בין מצר הורמוז לים הערבי, 16 ביוני 2026 (צילום: AP Photo)
מכליות ואוניות משא במפרץ עומאן, לאורך נתיבי שיט המחברים בין מצר הורמוז לים הערבי, 16 ביוני 2026 (צילום: AP Photo)

קטאר אמרה כי ראש הממשלה, שייח' מוחמד בן עבד א־רחמן אאל ת'אני, היה בין מי שנפגשו עם ויטקוף וקושנר.

"לא נקבעה כל פגישה, בשום דרג, עם הצד האמריקאי בימים הקרובים", אמר דובר משרד החוץ האיראני אסמאעיל בקאאי.

שתי המדינות היו אמורות לפתוח בשיחות טכניות בדרג נמוך יותר, לפי מג'ד אל־אנסארי, דובר משרד החוץ של קטאר.

דווח כי טראמפ שוקל תקיפות

בחיפוש אחר דרכים לפרוץ את המבוי הסתום, טראמפ שקל חזרה למלחמה כוללת וקיים שיחות עם שר ההגנה פיט הגסת ויושב ראש המטות המשולבים, הגנרל דן קיין, על ביצוע תקיפות נוספות, כך דיווח וול סטריט ג'ורנל מפי מקורות אמריקאיים המעורים בדיון. רויטרס לא הצליחה לאשר מייד את הדיווח.

אך לפי הדיווח, לפי שעה טראמפ, שאיים בפומבי על איראן בתקיפות נוספות, החליט לתת לדיפלומטיה עוד זמן.

התנועה הימית התחדשה חלקית במצר, שדרכו עברו חמישית מהנפט והגז הטבעי הנוזלי בעולם לפני פרוץ המלחמה ב־28 בפברואר.

אולם גורמים איראניים אמרו כי לאיראן יש זכות לנהל את התנועה יחד עם בעלת בריתה של ארצות הברית, עומאן, השוכנת בצדו האחר של נתיב המים האסטרטגי, וכי היא תטיל אגרות באמצע אוגוסט, עם תום תקופת 60 הימים.

"הריבונות על מצר הורמוז נתונה לאיראן ולעומאן, והתנועה במצר כפופה להסדרים שקובעת איראן", אמר ראש צוות המשא ומתן האיראני, מוחמד באקר קליבאף, בטלוויזיה הממלכתית.

נושאת המטוסים האמריקאית "לינקולן" באוקיינוס ההודי, 22 בינואר 2026 (צילום: Mass Communication Specialist Seaman Angel Campbell/U.S. Navy via AP)
נושאת המטוסים האמריקאית "לינקולן" באוקיינוס ההודי, 22 בינואר 2026 (צילום: Mass Communication Specialist Seaman Angel Campbell/U.S. Navy via AP)

סגן נשיא ארצות הברית ג'יי־די ואנס אמר כי איראן לא תורשה לגבות אגרות במעבר בנתיב המים הבינלאומי, ואמר בריאיון "זה לא יסתיים במקום שבו האיראנים גובים אגרות מאוניות שעוברות במצר הורמוז".

ואנס צייין כי זרימת הנפט דרך מצר הורמוז חזרה לרמות שלפני המלחמה, ואף עלתה עליהן בימים מסוימים, בלי לציין נתונים.

למרות חוסר הוודאות, מחירי הנפט ירדו מאז סוף השבוע, שבו הפציצה ארצות הברית מתקנים צבאיים איראניים בתגובה לתקיפות כטב"מים על אוניות מסחריות, ואיראן תקפה אתרים צבאיים אמריקאיים בכוויית ובבחריין.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 1 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.