צבא ארצות הברית אומר כי תקף יותר מ־90 מטרות איראניות בלילה שני ברציפות של תקיפות, שנועדו "לפגוע עוד יותר ביכולתה של איראן לתקוף ספינות מסחריות וימאים אזרחים חפים מפשע במצר הורמוז".
בהודעה של פיקוד המרכז של ארצות הברית נאמר כי התקיפות האחרונות כוונו נגד "מערכות הגנה אווירית, אמצעי מעקב חופיים, אתרי אחסון טילים וכטב"מים, יכולות ימיות ותשתיות לוגיסטיות צבאיות לאורך קו החוף של איראן", תוך ציון 80 המטרות שהותקפו ביום הקודם.
"כוחות ארצות הברית שומרים על ערנות, קטלניים ומוכנים לבצע פעולות בהוראת המפקד העליון", נאמר בפיקוד המרכז.
משמרות המהפכה של איראן טענו לפנות בוקר כי תקפו ארבעה בסיסים צבאיים של ארה"ב בכוויית ובבחריין, וכי תגובתם תתרחב לבסיסים אמריקאיים נוספים באזור אם ארצות הברית תחזור על תקיפותיה.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ פירסם ברשת החברתית שלו תיעוד של תקיפות צבא ארצות הברית באיראן, ומכנה אותן "תגמול על הפצצת הספינות אתמול בידי איראן".
"זהו תגמול על הפצצת הספינות אתמול בידי איראן. אם זה יקרה שוב, זה יהיה הרבה יותר גרוע!", כותב הנשיא.

מוחמד באקר קאליבאף, יושב ראש הפרלמנט האיראני וראש הצוות למשא ומתן עם ארצות הברית כתב הלילה (חמישי) ברשת X כי – "אמריקה עדיין לא למדה שבריונות והפרת הבטחות אינן מגיעות בחינם. אגיד זאת בבהירות: תכו, תחטפו".
קאליבאף מוסיף: "אל תתבלבלו, או שתשקעו עמוק יותר: מצר הורמוז ייפתח בהסדרים איראניים – לא איומים אמריקאים".
הרב אליהו זיני, דודו של ראש שב"כ דוד זיני אמר בריאיון ברשת ב' כי במקרה של ראש הממשלה נגד בג"ץ – ברור שראש שב"כ יציית לראש הממשלה, "כך צריך להיות", אמר. "אני לא מבין מה הבעיה, זה התפקיד של הממשלה, לתת הנחיה".




תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו