צה"ל תקף היום מחסן אמצעי לחימה של חזבאללה באזור סוג'וד בדרום לבנון. עם זאת, בצה"ל אומרים כי הם ממשיכים להיות מחויבים להסכם בין ישראל ללבנון.

עשרות צוותי כיבוי בסיוע 4 מטוסים פועלים בשעות האחרונות לכיבוי שריפה שפרצה ביער חרובית, דרום מערבית לבית שמש. רוחות עזות העלו חשש שהאש תתפשט ליישובים אך צוותי הכיבוי השתלטו על האש ללא נפגעים וללא סכנה ליישובים. פעולות הכיבוי צפויות להימשך לתוך הלילה.

הרשויות בבלגיה מאשימות את איראן בשני פיגועי טרור בשטחה. לפי ראש היחידה ללוחמה בטרור בבלגיה, חירט ורקאוטרן, המבצעים פעלו בוודאות בהנחיית טהרן. במרץ הופעל מטען חבלה מחוץ לבית כנסת בליאז' ובאותו שבוע הוצתה מכונית ברובע היהודי באנטוורפן. בשני המקרים לא היו נפגעים. מאז מעצרו של אחד החשודים המרכזיים בטורקיה במאי, לא תועדו תקיפות נוספות.

מנכ"ל ההתאחדות האירית דיויד קורל הודיע כי נבחרת אירלנד תעלה למשחק מחר מול ישראל לאחר שרוב השחקנים הכריעו כי הם רוצים לשחק. המשחק בין שתי הנבחרות במסגרת ליגת האומות של אופ"א ייערך מחר בדברצן שבהונגריה. מספר שחקנים, בהם השוער גאווין באזונו, הביעו את רצונם להימנע מהמשחק ובהמשך למשאל שחקנים שנערך היום בצוהריים, הוחלט שהם כן יתייצבו.
מאמן הנבחרת האירית היימיר האלגריסמן הבהיר כי "השחקנים יעלו עם סרטים שחורים על הזרוע 'להזדהות עם ההרוגים בעזה' ויהיו מחוות נוספות לפני ובמהלך המשחק.

המועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן מכחישה את הפרסומים לפיהם היא נערכת להגיב צבאית נגד מדינות שביטלו או הגבילו טיסות שלהן אל איראן וממנה.
בתוך כך, נשיא איראן מסעוד פזשכיאן אמר לאל ג'זירה כי ארצו לא בוטחת עוד בשיחות עם וושינגטון לאחר שכל סבב דיונים מלווה בתקיפות וסנקציות. לדבריו, קטאר ופקיסטן מתווכות בין טהרן לוושינגטון והמגעים מתנהלים על בסיס מזכר הבנות קודם שהאמריקאים צריכים לגבש לגביו עמדה. "לשם מה אפגש עם עם נשיא ארה"ב לאחר שחתמנו על הסכם והם לא יישמו אותו?", אמר פזשכיאן.
על סגירת מיצר הורמוז, הוא כי מדובר בצעד טבעי והדרך לפתוח אותו היא באמצעות משא ומתן. כמו כן, הוא דחה את המעורבות האיראנית בתימן וציין כי ההנהגה מאוחדת מאי פעם בניגוד לאסטרטגיה של אויביה ליצור את הרושם שיש פילוג.
בצד השני, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מאשר שדחה הצעה איראנית לפתיחת מצר הורמוז. "הם הגישו הצעה אך דחיתי אותה", אמר הנשיא לכתבים מחוץ לבית הלבן. באמצעות המתווכות, איראן הציעה לפתוח את המצר בתמורה לסיום המצור האמריקאי על הנמלים האיראנים והפסקת אש כוללת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו