JavaScript is required for our website accessibility to work properly. עתידו של נתניהו תלוי בעתיד המדיני של ישראל, ולהיפך | זמן ישראל
בנימין נתניהו (צילום: Marc Israel Sellem/POOL)
Marc Israel Sellem/POOL
יומן וושינגטון

עתידו של נתניהו תלוי בעתיד המדיני של ישראל, ולהיפך

נתניהו חזר אמש לארץ חדור מטרה ● ראש הממשלה רואה מול העיניים רק את הבחירות המתקרבות ● יש לו את הכישרון המדיני והדחף להחיל ריבונות על השטחים שאישרו האמריקנים או על חלק מהם ● והוא יודע שרק המהלך הזה, פלוס כמה יוזמות שהוא מכין עד הבחירות, יוכלו להוציא את בוחרי הימין מהבית ● פרשנות

את שני האירועים הללו הרימו לשמיים. הציפיות הרקיעו לשחקים. הבחירות בארץ והמצוקה המשפטית של בנימין נתניהו הזרימו אנרגיות עצומות גם לעסקת המאה וגם לתהליך השחרור של נעמה יששכר.

השיא היה אתמול, בקרמלין ובשדה התעופה של מוסקבה. נתניהו סידר לעצמו פגישה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ששמח לשתף איתו פעולה בכל דבר ועניין, בעיקר אם יש על השולחן גם כמה נכסי נדל"ן רוסיים וטובים בלב ירושלים.

ולדימיר פוטין ובנימין נתניהו בקרמלין, 30 בינואר 2020 (צילום: Maxim Shemetov/Pool Photo via AP)
ולדימיר פוטין ובנימין נתניהו בקרמלין, אתמול (צילום: Maxim Shemetov/Pool Photo via AP)

נתניהו בא לדווח לפוטין על פרטי תכנית המאה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שקצת הולכת ומסתבכת בינתיים. גורם מדיני במטוס יספר אחר כך שפוטין ישב בפגישה על מפות התכנית והתעניין בכל פרט ובשמות היישובים. אם הוא יתמוך בתוכנית ללא סייג, זה יהיה הישג – אבל סביר להניח שהנשיא הרוסי לא יאמץ בפומבי תכנית של טראמפ, גם אם הוא מסכים לה.

כך או כך, האינטרס המדיני נפגש עם פסטיבל השחרור של נעמה יששכר, אחרי עשרה חודשים בכלא הרוסי. נתניהו יצא מהפגישה בקרמלין והלך לפגוש בשדה התעופה את האסירה המשוחררת.

פוטין ישב בפגישה על מפות התכנית והתעניין בכל פרט ובשמות היישובים. אם הוא יתמוך בתוכנית ללא סייג, זה יהיה הישג – אבל סביר להניח שהנשיא הרוסי לא יאמץ בפומבי תכנית של טראמפ, גם אם הוא מסכים לה

תמונת הניצחון הזו תוכננה מראש. שורת העיתונאים והצלמים עמדה ליד המטוס בסופת שלג מוסקבאי, כדי לתפוס את הצעדה המחויכת והמרגשת של בנימין ושרה נתניהו עם יששכר ואמה יפה. אף פריים לא התפספס. בקרוב בתעמולת הבחירות של הליכוד.

נתניהו מאמין שאין ישראלי שאינו דומע מול תמונות האם והבת המתחבקות בחום. הוא עצמו הרים את הקמפיין הזה במשך חודשים של מערכות בחירות. בפריימריז מול גדעון סער הוא התחייב ש"אני אביא את נעמה הביתה". אתמול הוא סובב מטוס שלם מוושינגטון דרך מוסקבה כדי להוכיח לציבור בארץ שרק הוא יכול.

נעמה ויפה יששכר צועדות לצד שרה ובנימין נתניהו אל המטוס בשדה התעופה במוסקבה, 30 בינואר 2020 (צילום: רפאל אהרן)
נעמה ויפה יששכר צועדות לצד שרה ובנימין נתניהו אל המטוס בשדה התעופה במוסקבה (צילום: רפאל אהרן)

במטוס הסביר נתניהו כי נחלץ לשחרר את נעמה בגלל שהיא נפלה קורבן למאבק בין המעצמות הגדולות וסיבוכים בין ישראל ורוסיה בנושאים רבים, כולל בעיות ההגירה והעבודה בישראל. רק הוא הצליח לפרק את המוקש הזה ולמנוע סיכון אסטרטגי. כל קשר בין שחרור יששכר ובין הבחירות בעוד חודש וקצת נפסל, כמובן.

נעמה יששכר, צעירה נחמדה וסימפטית, ישבה ליד אמה במחלקה הראשונה במשך הטיסה ואכלה ממרח שוקולד השחר ובמבה שהיא אוהבת. סרט וידיאו של בני הזוג נתניהו משוחחים עם נעמה ויפה במטוס כבר מסתובב ברשתות החברתיות. "אתם יודעים מה הלקח מכל העניין הזה?" שאל נתניהו את הנוכחים, "אין תחנות ביניים. לא טסים בטרנזיט".

במטוס הסביר נתניהו כי נחלץ לשחרר את נעמה בגלל שהיא נפלה קורבן למאבק בין המעצמות הגדולות. רק הוא הצליח לפרק את המוקש הזה וכל קשר בין שחרור יששכר ובין הבחירות בעוד חודש וקצת נפסל, כמובן

יששכר סיפרה שהסוהרות והאסירות לא הפסיקו להזכיר לה כמה היא בת מזל שראשי המדינה שלה מסייעים לה. מאות אלפי אסירים נמקים בבתי כלא בעולם, גם ישראלים, והיחידים שעוזרים להם, במקרה הטוב, הם עורכי הדין היקרים שלהם.

בחזרה לסיפור המדיני. לאיש לא ברור מה גרם להתנפלות האמריקנית על התוכנית שהם בעצם יזמו וחיברו. הבלבול כאן עצום. אנשי נתניהו שמעו את השגריר דיוויד פרידמן קובע ביום שלישי שאפשר לספח את בקעת הירדן, צפון ים המלח וההתנחלויות כבר מחר. נתניהו עצמו מיהר בתדריך בבלייר האוס ביום שלישי להודיע כי יחיל את הריבונות בישיבת הממשלה הקרובה.

אתמול הודה גורם מדיני במטוס כי בעצם העוגה לא אפויה. המפה הצבעונית אמנם הוצגה, עם תחומי החלוקה של השטח הישראלי והפלסטיני, אבל יש עדיין על מה לעבוד. האמריקנים רוצים לעבור על כל מילימטר. הגורם המדיני, שרץ אלי סיפוח היסטורי בתחילת השבוע, נשמע לפתע זהיר וחושש יותר. האם יצליח לממש את התכנית לפני הבחירות, למרות ההתנגדות של ג'ארד קושנר? "נקווה שכן", הוא אמר.

דונלד טראמפ ובנימין נתניהו בבית הלבן, בעת הצגת תכנית המאה. 28 בינואר 2020 (צילום: AP Photo/Susan Walsh)
דונלד טראמפ ובנימין נתניהו בבית הלבן, בעת הצגת תכנית המאה ביום שלישי (צילום: AP Photo/Susan Walsh)

זה המקום לומר משהו על היחסים בין טראמפ ונתניהו. אדם המקורב לנשיא האמריקני סיפר לי בוושינגטון כי טראמפ מעריץ ואוהב את נתניהו, אבל את ישראל הוא מחבב רק בגלל התמיכה האוונגליסטית שיכולה להבטיח לו את הניצחון בבחירות בנובמבר. הכישלונות של נתניהו בנסיונותיו לנצח את בני גנץ ולהקים ממשלה אכזבו לחלוטין את טראמפ, שחשב שנתניהו הוא וינר.

נתניהו, אומר המקורב, ניסה להסביר כי גנץ לא ניצח, אבל הנשיא לא השתכנע. זו גם הסיבה שטראמפ הכניס את גנץ וראשי כחול-לבן עמוק לתוך פרטי התכנית, מתוך הנחה שהוא יכול להיות ראש הממשלה בקרוב. זו, אגב, גם התזה של ראשי כחול-לבן.

נתניהו חזר אמש לארץ חדור מטרה. הוא רואה מול העיניים רק את הבחירות המתקרבות. יש לו את הכישרון המדיני והדחף להחיל ריבונות (הוא שונא את המילה סיפוח) על השטחים שאישרו האמריקנים או על חלק מהם. הוא יודע שרק המהלך הזה, פלוס כמה יוזמות שהוא מכין עד הבחירות, יוכלו להוציא את בוחרי הימין מהבית.

נתניהו חזר אמש לארץ חדור מטרה להחיל ריבונות על השטחים שאישרו האמריקנים או על חלק מהם. הוא יודע שרק המהלך הזה, פלוס כמה יוזמות שהוא מכין עד הבחירות, יוכלו להוציא את בוחרי הימין מהבית

ואם זה לא יקרה, הוא ילך לסיבוב נוסף, אבל הפעם כשהוא כבר עומד לדין על שלושה כתבי אישום, ולא בטוח שישרוד. העתיד הפוליטי והאישי של נתניהו תלוי היום בעתיד המדיני של ישראל, ולהיפך.

פברואר 2020 יהיה סמבטיון גועש, מדיני, פוליטי ומשפטי, ויחרוג מגבולות המדינה. הצונאמי החל ביום שלישי השבוע בבית הלבן ויסתיים (חלקית) ב-2 במרץ. עד אז, יהיו הפתעות נוספות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
חייבת למחות שוב ושוב על השימוש במילה " כישרון" ככל הנוגע לנתניהו. כוחו נובע משימוש דורסני של אמצעים שהמדינה כגוף ארגוני מעמידה לרשותו ולא לרשות אחרים. נתניהו משתמש בהם ללא מצפון, ואחריו... המשך קריאה

חייבת למחות שוב ושוב על השימוש במילה " כישרון" ככל הנוגע לנתניהו. כוחו נובע משימוש דורסני של אמצעים שהמדינה כגוף ארגוני מעמידה לרשותו ולא לרשות אחרים. נתניהו משתמש בהם ללא מצפון, ואחריות כלפי אזרחי המדינה כמו אחרון הדיקטטורים . לא גאון, ולא קוסם.

עוד 792 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

החרדים איימו לתמוך בוועדת חקירה ממלכתית לטבח - הליכוד הצביע בעד חוק המעונות

מועצת אוקטובר: טרגדיה של עם הפכה לספין מגעיל ● צה״ל מאשר: ראש הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד עודה חוסל ● הכנסת תצביע ביום שני הקרוב על פיזורה לקראת בחירות בספטמבר או אוקטובר ● לפיד: כל הדיבורים על 'פשרות עם החרדים הם טעות פוליטית ושגיאה מוסרית יאיר גולן: החרדים יהיו בחוץ, זו התחייבות ● לבקשתו של ראש הממשלה בוטל יום עדותו במשפטו

לכל העדכונים עוד 19 עדכונים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

להקים את הסנהדרין

ראוי להקים בישראל את מוסד "הסנהדרין". המערכת הפוליטית סרחה ויוקרתה מצויה בשפל עמוק ברחוב הישראלי. פוליטיקאים רדודים וברוטליים בהתנהגותם החדירו נורמות פסולות לחיים הציבוריים והשחיתו את המערכת הפוליטית.

אנו זקוקים לסוג של חבר מושבעים או בית מגוון בהרכבו, שיהווה מקור השפעה והשראה למנהיגים ולציבור הרחב וישפיע על השיח הציבורי, וזאת בהיעדר ריסון של מקבלי ההחלטות.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 632 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

לכשכש בכלב - הפסיכולוגיה של החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון

החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון בצל הבחירות הקרבות ומשפטו הפלילי של ראש הממשלה: כשהצורך הביטחוני פוגש את כשל המהמר, רציונליות מוגבלת ומנהיג הזקוק לשינוי סדר היום. 

*  *  *

הסרט "לכשכש בכלב" משנת 1997 מתאר נשיא אמריקאי המסובך בפלילים, ש"ממציא" מלחמה במדינת אויב. במקום לעסוק בפרשיות הפליליות של הנשיא, הציבור בסרט עוסק באיום החיצוני, בצורך להכריע את האויב ובחיזוק האחדות הפנימית. המלחמה אינה העיקר בסרט. העיקר הוא מאמץ "הנדסת תודעה" של הציבור.

ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 861 מילים

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

תגובות אחרונות

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.