JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מיכל הלפרין והחשש לניגוד עניינים: השאלות הקשות מאחורי עיסקת אגוד-מזרחי | זמן ישראל
מיכל הלפרין (צילום: אבנר הלפרין)
אבנר הלפרין
השאלות הקשות מאחורי עיסקת אגוד-מזרחי

מיכל הלפרין, המקורבות והחשש לניגוד עניינים במיזוג הבנקים

הממונה על התחרות מיכל הלפרין התעקשה לייצג את הציבור במיזוג של אגוד ומזרחי אף על פי שבתחילת התהליך נמנעה להתערב בשל הסדר ניגוד עניינים ● הלפרין ניצבה מול מי שעבדה תחתיה בעבר והובסה בסוף ללא קרב ● את פרוטוקול ההחלטה היא מסרבת לפרסם

את תופעת ה"דלת המסתובבת" בין הרגולטורים והמגזר העסקי, הממונה על התחרות, מיכל הלפרין לא המציאה, אלא שנראה שבהליך אישור המיזוג בין בנק מזרחי לבנק אגוד הרגישו היטב את ההשלכות שלה.

"התנהלותה של הלפרין לא הייתה בניגוד לחוק, אבל היא מעלה הרבה סימני שאלה לגבי שיקול דעתה ובעיקר מריחה לא טוב", אומר גורם משפטי המעורה בעניין. מדובר בהתנהלות תמוהה שגם הלפרין עצמה התקשתה לספק לה הסברים מניחים את הדעת.

ראשית הסיפור בתחילת דצמבר 2017, אז הוגשו לרשות התחרות בקשות מטעם בנק מזרחי טפחות ובנק אגוד לאישור הסכם מיזוג, שבו ירכוש בנק מזרחי את מלוא הון המניות של בנק אגוד.

בשל הסדר ניגוד עניינים לתקופה של שנה וחצי, שהלפרין חתמה עליו עם כניסתה לתפקיד הממונה על רשות התחרות, היא העבירה את ההחלטה על אישור המיזוג לידיו של ממלא מקומה, עו"ד אורי שוורץ.

שוורץ פרסם דוח מסקנות מפורט, המתפרש על פני 23 עמודים, ב-21 ביוני 2018, וקבע כי המיזוג בין הבנקים מעלה חשש סביר לפגיעה משמעותית בתחרות ובציבור הלקוחות, ומשום כך הרשות מתנגדת למיזוג.

ב-2013 גויסה ברג-לבנת למחלקה להגבלים עסקיים במשרד מיתר, שהקימה וניהלה אז הלפרין. 5 שנים לאחר מכן, הלפרין כבר ניהלה את הערעור מולה בכובע של הממונה

אף שתאגידים אינם ממהרים לערער על החלטות מיזוג שנדחו, החליטו בבנק אגוד ובבנק המזרחי לערער על ההחלטה בפני בית הדין לתחרות.

בעלי השליטה של בנק אגוד יוצגו בערעור על ידי שתי עורכות דין ממשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל: עו"ד דין ניבה ברג-לבנת ועו"ד דליה טל, ששתיהן עבדו עם הלפרין באותו משרד עורכי דין, לפני שהיא מונתה לממונה על התחרות.

כמו הלפרין, גם ברג-לבנת עברה בדלת המסתובבת, ומתפקידה כתובעת ברשות התחרות היא נחתה היישר במגזר הפרטי, והחלה לייצג חברות ענק מול רשות התחרות. ב-2013 גויסה ברג-לבנת למחלקה להגבלים עסקיים במשרד מיתר, שהקימה וניהלה אז הלפרין. 5 שנים לאחר מכן, הלפרין כבר ניהלה את הערעור מולה בכובע של הממונה על התחרות.

ויש עוד: זמן קצר לאחר שהלפרין עברה בדלת המסתובבת ממשרד מיתר לתפקידה כממונה על רשות התחרות, קודמה ברג-לבנת במשרד מיתר, ומונתה לשותפה ומובילה באותה מחלקה שהלפרין ניהלה במשך כ-10 שנים בשוק הפרטי.

למרות הבעייתיות בעבודה מול קולגה ועובדת שלה לשעבר, הלפרין הודיעה כי היא זו שתוביל את הרשות בערעור שהגישו בנק אגוד ובנק המזרחי טפחות על החלטת המיזוג ביניהם.

בנק אגוד (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
בנק אגוד (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

גורם משפטי המכיר היטב את עבודת המשרד התקשה להסביר מדוע הלפרין התעקשה להתערב בתהליך במקום להשאיר את המשך הטיפול לממלא מקומה או למישהו אחר במשרדה, והגדיר את ההחלטה הזו כ"תמוהה ומוזרה".

הלפרין מצידה טוענת כי פעלה בהתאם להסדר ניגוד העניינים שקבע לה משרד המשפטים ובהתאם להנחיותיו, וכי לא הייתה שום מניעה משפטית לכך שתיקח את ההובלה בתיק, לנוכח העובדה שהסתיימה תקופת הסדר ניגוד העניינים שהייתה חתומה עליו בגין עבודתה במיתר. הלפרין העדיפה לא להתייחס לשאלה האם היא לא רואה בהתערבות זו פגם מוסרי וערכי בעבודתה ברשות.

כישלון לאינטרס הציבורי

במבחן התוצאה, המהלך הזה התברר כלא פחות מכישלון צורב הן לרשות התחרות והן לאינטרס הציבורי. בעיתונות הכלכלית כינו את פסק הדין כ"פצצת ארבע טון על הרשות", לאחר שבית הדין לתחרות דחה את הקו שהובילה הלפרין מטעם הרשות, קיבל את ערעור הבנקים, ואישר את המיזוג בין הבנקים לשביעות רצונן של עורכות הדין ברג-לבנת וטל.

"מדובר בהחלטה מאוד דרמטית", אמרו שתי עורכות הדין בראיון לביזפורטל. "זה לא בכל יום שבית הדין הופך החלטות של הרשות. יש מעט מאוד דוגמאות כאלה לאורך ההיסטוריה המשפטית של מדינת ישראל. זה נדיר שזה קורה. בטח ובטח בשוק הבנקאות".

עורכות הדין גם ציינו כי מה שהוביל בסופו של דבר להחלטה הנדירה היא הכנה לקויה של הלפרין והרשות לקראת הדיון בערעור. "הכשל הגדול ביותר זה שלא היו להם ראיות מוחשיות (לפגיעה בתחרות) – לא מהבנקים האחרים ולא מגורמים אחרים בשוק".

השופט בבית הדין אכן קיבל את הטענה כי אגוד אינו גורם תחרותי עכשווי בשוק, אך המעיט בסיכום פסק הדין מהפוטנציאל התחרותי של הבנק בעתיד. אחרי הכל, בקרוב אמורים להתרחש במערכת הבנקאית שינויים משמעותיים, בעקבות יישום חלק מהמלצות ועדת שטרום. כחלק מכך אמורה לקום מערכת להשוואת מחירים בין הבנקים, ומערכת לניוד חשבונות, שתאפשר ללקוח לעבור מבנק לבנק באותה הקלות שעוברים כיום מחברה סלולרית אחת לשנייה.

בנק המזרחי (צילום: Miriam Alster/Flash90)
בנק מזרחי (צילום: Miriam Alster/Flash90)

ההערכה הרווחת היא כי השינויים הצפויים במערכת הבנקאית עשויים היו להגדיל באופן דרמטי את כושר התחרות של בנק אגוד מול הבנקים הגדולים, כך שאך מתבקש היה להעלות את הסוגיה הזו בערעור של הרשות על פסק הדין של השופט.

בכלל, משפטנים ופרשנים כלכליים רבים העריכו כי הרשות לא תוכל לחיות עם ההשפלה שנחתה עליה בבית הדין, ולכל הפחות תנסה לשקם את כבודה, ותגיש ערעור לבית המשפט העליון.

אבל להלפרין היו תכניות שונות. לממלא מקומה לשעבר, אורי שוורץ, לקח כשבעה חודשים עד שהגיע להחלטה האקטיביסטית לדחות את בקשת המיזוג. להלפרין, לעומת זאת, הספיק פחות מחודש מרגע פרסום פסק הדין, כדי להרים ידיים מול הבנקים ולהבטיח את המיזוג ביניהם ללא קרב. ב-10 בדצמבר פירסמה הלפרין הודעה בת שני משפטים בלבד:

"לאחר דיון פנימי שנערך ברשות הוחלט שלא להגיש ערעור על החלטת בית הדין לתחרות. הרשות עומדת בקשר עם הצדדים בנוגע לסוגיות שבית הדין החזיר לפתחה בהם אשראי בתחום היהלומים ונושא הלימות ההון".

בניגוד לדו"ח המלא של שוורץ ולנימוקים שגיבש בהחלטתו ופורסמו בשקיפות מלאה לציבור, החליטה הלפרין למנוע הפעם מהציבור את הגישה לפרוטוקול ונימוקי החלטתה שלא לערער על פסק הדין. הסיבה הרשמית שנמסרה לנו היתה ש"רק כך יובטח מעטה מסוים של חסיון לתהליך גיבוש שיקול הדעת של הרשות ולתהליך הביקורת הפנימית של הרשות".

עוד מסרה הלפרין כי החלטה זו, כמו החלטות אחרות שלה ברשות, התקבלה בהתייעצות עם צוות מקצועי. עם זאת היא לא פירטה מה היה ההרכב אותו צוות ומה היתה עמדת החברים בו.

הלפרין מודה כי למרות החלטת בית הדין לתחרות, לדעתה יש לבנק אגוד פוטנציאל תחרותי, והמיזוג שלו עם בנק המזרחי טפחות הוא טעות. ואולם בניגוד גמור לדעה זו היא לא ערערה על החלטת בית הדין

הלפרין מודה כי למרות החלטת בית הדין לתחרות, לדעתה יש לבנק אגוד פוטנציאל תחרותי, והמיזוג שלו עם בנק המזרחי טפחות הוא טעות. ואולם בניגוד גמור לדעה זו היא לא ערערה על החלטת בית הדין, ובתגובה לשאלה בעניין העדיפה להסיט את נושא הדיון מהמיזוג הספציפי הזה, להשלכות הצפויות על מיזוגים אחרים.

הלפרין טוענת כי הרשות נוהגת להגיש ערעורים לבית המשפט העליון במקרים שבהם מתעוררת שאלה עקרונית הראויה להכרעה ולפסיקה של בית המשפט העליון. מאחר שהחלטת בית הדין לתחרות אינה מעלה סוגיות רוחב, וגם לא קובעת הלכות בעלות השלכה רחבה על מיזוגים נוספים, הרשות לא מצאה לנכון להביא את התיק בפני בית המשפט העליון.

לא ברור מה היתה ההשפעה של הקולגות לשעבר ממשרד מיתר, על התנהלותה של הלפרין. מה שברור הוא שהתעקשותה לייצג את האינטרס הציבורי בסוגיה שהיתה מנועה מלטפל בה בתחילת הדרך בשל ניגוד עניינים, קשרי העבודה הקרובים שהיו לה בעבר עם נציגת בעלי השליטה של איגוד, ובנוסף – החלת מדיניות של חוסר השקיפות כלפי הציבור, לא הגבירו את אמון הציבור, הנמוך ממילא, בעבודת רשות התחרות תקופתה כממונה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,044 מילים
כל הזמן // יום שישי, 17 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן; הלחימה בצפון נמשכת

שני פצועים באורח קשה בכרמיאל מהירי מלבנון

טראמפ הכריז על הפסקת אש בת עשרה ימים בין ישראל לחזבאללה; נתניהו: צה"ל יישאר בדרום לבנון ● בג"ץ הוציא צו ביניים האוסר על בן גביר להתערב במינויים ללא המלצת המשטרה; השר לביטחון לאומי הודיע שימשיך למנות את מי שמיישם את מדיניותו ● צה"ל הודיע שכוחותיו תקפו והרגו בצפון רצועת עזה מחבלים שחדרו לשטח שבשליטת ישראל והיוו איום מיידי על הכוחות במקום

לכל העדכונים עוד 46 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים
אמיר בן-דוד

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 197 מילים

מירי רגב בונה את התיק נגד ישראל

"חיילים רוקדים ושרים זה לא פשע מלחמה, לא משנה מה הם שרים. במידה שחיילים מסוימים עברו על חוקי המלחמה הדבר יידון במערכת המשפט הישראלית…. מעבר לכך יש לקחת בחשבון שלא כל חבר כנסת או שר קובעים מדיניות, ומעבר לכך יש לקחת בחשבון שלא כל אמירה כעוסה שווה ערך למדיניות שמתממשת".  

בדבריו אלו בבית הדין הבינלאומי בהאג, התייחס פרופסור מלקום שאו, מי שנשכר לעמוד בראש צוות ההגנה של ישראל בדיונים, לשלל הציטוטים שהביאה התביעה של פוליטיקאים, חיילים ואפילו זמרים.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 770 מילים

למקרה שפיספסת

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

בהתלהבות ובנחישות - בעקבות הונגריה, קץ הדיקטטורה גם בישראל

ההישג ההונגרי האדיר של הבסת ויקטור אורבן ברוב כה גדול, וקבלת הדין הדמוקרטית של הרודן בהתייחסותו לתוצאות בחירת העם – הם משב רוח ענק להצלחת מחנה התקווה בבחירות בישראל בעוד חצי שנה.

טבעי הוא, שבצד השמחה וההתרגשות הגדולים, רבים.ות מפרסמים ודנים בלקחים, מסקנות, המלצות, השוואות, אסטרטגיות, ההגנה על ההליך הדמוקרטי ועוד. הגם שחייבים להזכיר שלכל עם יש את ה-DNA, הנסיבות, האפיונים והתנאים הייחודיים שלו, הרי שלמידה הדדית ושאיבת רעיונות ויישומם היא מפרה. 

ד״ר ענת מאור היא חברת כנסת לשעבר, חברת קיבוץ נגבה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,429 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,868 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

הנשמה מלאכותית בבג"ץ

בג"ץ שוב נדחק לפינה ונדרש להוציא את הערמונים מהאש, כאשר מערכות האכיפה והחוק האחרות קורסות ● בשנתיים האחרונות התרגלנו למצב שבו כל סוגיה ומחלוקת מובאות לפתחו: מהשאלה מי יתגייס ועד מינוי ראשי שב"כ ומוסד ● כשבג"ץ מתקשה להגיע להכרעה בגלל קושי משפטי, מגיעה, כמובן, "האכזבה" ● אם לא תימצא דרך לחזק את שומרי הסף שמתחתיו, גם בג"ץ עלול לקרוס ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 760 מילים

בשוויץ נוסעות רכבות במנהרות באורך עשרות קילומטרים, ובכל העולם רכבות מטרו מסיעות מיליונים מתחת לאדמה – ורק בישראל, בגלל מנהרה באורך 11 ק"מ, הוחלט להגביל את מספר הנוסעים ברכבת מת"א לירושלים ● בעוד המשטרה והרכבת מגלגלות אחריות זו על זו, עולה השאלה כיצד בפרויקט דגל שתוכנן שנים ועלה מיליארדים, לא נלקחו בחשבון כל סוגיות הבטיחות?

לכתבה המלאה עוד 1,293 מילים

ליל הבסטיליה של בודפשט

ויקטור אורבן שלט ללא מצרים במשך 16 שנים והקים מערך תקשורתי ומשפטי שנועד להנציח את שלטונו ● אבל כשהכלכלה קרסה והשחיתות הגיעה לכל פינה, שום חומת הגנה לא עזרה מול מיליוני אזרחים רעבים ● ישראלים המתגוררים בבודפשט מספרים איך נפל הדיקטטור, ולמה בישראל המצב מסובך הרבה יותר

לכתבה המלאה עוד 1,460 מילים ו-2 תגובות

לבנון מחפשת הפסקת אש, חזבאללה מאיים במלחמת אזרחים

שיחות השגרירים נתפסות במחנה השיעי כאיום משמעותי ● במקביל למגעים בוושינגטון, ישראל אינה מוכנה לנצור את האש בעוד בלבנון מזהירים מהידרדרות למלחמת אזרחים ● בינתיים ישראל מצמצמת את האש, נמנעת מתקיפות צפונית לליטני ומותירה לאמריקאים מרחב תמרון מול איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 758 מילים ו-2 תגובות

קפיטליזם של מקורבים

הסיפור של ממשלת אורבן הוכיח כי פגיעה בדמוקרטיה אינה רק סוגיה של זכויות אדם, אלא גם מהלך הרסני לכלכלה ● כאשר מפרקים את שומרי הסף, מעוותים את שיטת הבחירות כדי לצמצם תחרות, ומחליפים את השוק החופשי בחברות של מקורבים – מי שמשלמים את המחיר הם האזרחים הפשוטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 751 מילים ו-3 תגובות

נשים יוכלו להתמיין לכל תפקיד בצה"ל

לאחר שש שנים של דיונים, בג"ץ מחייב את צה"ל לפתוח את המיונים לכלל תפקידי הלחימה לנשים ולקבוע מועד לפיילוט בשריון המתמרן ● ההכרעה מצמצמת את שיקול הדעת של הצבא מול לחצים פוליטיים וחברתיים ומעבירה אליו את חובת ההוכחה לסגירת תפקידים ● ברקע המלחמה והמחסור בכוח אדם, השופטים מדגישים כי מדובר לא רק בשוויון אלא גם בצורך ביטחוני ממשי

לכתבה המלאה עוד 1,509 מילים

מי עדיין קורא סיפורי שואה?

ליסבת הנק עומדת בראש הוצאת הספרים הגדולה באירופה לזיכרונות שואה, ועוקבת בזמן אמת אחר נתוני הקריאה העולמיים ● בריאיון לזמן ישראל היא מספרת כיצד טבח השבעה באוקטובר הוביל לצניחה חדה בביקוש, על החרם מצד חנויות ספרים שמסרבות לארח סופרים, והאיומים שהובילו לאבטחה משטרתית

לכתבה המלאה עוד 1,373 מילים

אובדן מנוף הלחץ עלול לדחוף את איראן להסלמה

כמעט יממה למצור הימי במצר הורמוז, ארה"ב ואיראן משמרות בשלב זה את הפסקת האש ● אולם לצד המהלכים הצבאיים, וושינגטון משתמשת גם במנופים רגישים יותר עבור טהרן, ובראשם סוגיית שמו של המפרץ הפרסי ● עבור איראן לא מדובר בניואנס סמנטי אלא בסמל לאומי, ובמצב שבו מנוף הלחץ המרכזי שלה נפגע, גוברת ההסתברות לחזרה לפעולה דרך שליחים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 632 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.