JavaScript is required for our website accessibility to work properly. חיים שדמי: האם עד מרכזי בפרשת הצוללות קיבל איומים על חייו? | זמן ישראל

פרשת הצוללות "חייך לא יהיו חיים"

פרשת הצוללות. אילוסטרציה (צילום: פלאש90/iStock/עיבוד מחשב)
פלאש90/iStock/עיבוד מחשב
פרשת הצוללות. אילוסטרציה

הוא בכיר-מאד לשעבר במערכת הביטחון, עבד גם בצמוד לראש-ממשלת המעבר ומי שנמצא תחת שלושה כתבי-אישום, בנימין נתניהו. גם היום הוא מעורב בעשייה ציבורית. הוא בקיא בפרשת הצוללות וכלי-השייט (פרשת 3000) ואף הוזמן להופיע בפני נציגי משרד מבקר המדינה בפרשה זו.

הוא מבקש, לפחות בשלב זה, שלא להופיע בשמו וסבור כי חשיפתו עלולה לפגוע בפעילותו בעניין פרשיות נתניהו ולמנוע מגורמים נוספים לפנות אליו.

"אנחנו נמצאים בשלב הקאבר-אפ בפרשת הצוללות", הוא אומר ומזהיר כי מתקיים "תהליך של שיבוש החקירה בכללותה, הרדמתה ועיכובה באמצעים מאמצעים שונים".

אבל, הוא אומר, אלה לא הפעולות היחידות שנעשות במסגרת הקאבר-אפ. כחלק מאותן פעולות, עולה חשד לביצוע עבירות של איום על עדים. לפני מספר חודשים, פנה אליו עד מרכזי בתיק הצוללות וכלי-השייט, יוצא חיל-הים, וסיפר על ביקור שערכו אצלו כמה אנשים. הבכיר לשעבר במערכת הביטחון מגדיר אותם בציניות, כ"כמה חבר'ה מטובי הנוער שלנו".

לדבריו, "הם הבהירו לאותו עד שאם פרשת הצוללות תגיע למשפט – חייו בארץ לא יהיו חיים. במילים האלה. הוא בא אלי ושואל 'מה אני עושה?!'. איימו עליו. אמרו לו, בעצם, תיעלם לקראת המשפט, כדי שגם לא תהיה פה להעיד וגם יתנו לך לחיות. אם תעיד – אתה גמור".

"הם הבהירו לאותו עד שאם פרשת הצוללות תגיע למשפט – חייו בארץ לא יהיו חיים. במילים האלה. הוא בא אלי ושואל 'מה אני עושה?!'. איימו עליו. אמרו לו, בעצם, תיעלם לקראת המשפט, כדי שגם לא תהיה פה להעיד וגם יתנו לך לחיות. אם תעיד – אתה גמור"

"האיש צפוי להעיד נגד אחד הנאשמים המרכזיים ועדותו במשטרה היתה מפלילה ונמצאה אמינה בידי החוקרים ואנשי הפרקליטות. עדותו קשורה לא רק לפרשת הצוללות וכלי-השייט, אלא גם למתווה הגז. הוא בא אלי במועקה גדולה, מפוחד אימים.

"האיום היה בוטה ויותר מסתם איום עקיף. האיש נבהל על חייו, התחיל לחשוב ברצינות על אפשרות לברוח לחו"ל. אחרי שחלק את הדברים עם כמה ממקורביו, דיווח על העניין למשטרה".

תקדים פילבר

הטרדת עדים בתיקי החקירה אשר במסגרתם הוגשו כתבי אישום נגד נתניהו, איננה, על-פי החשד, דבר זר לסובבים את נתניהו – אם כי, בחשדות לאיומים חמורים פחות. שלמה פילבר, עד מדינה בתיק בזק-וואלה (פרשת 4000), זכה כזכור לביקור מטריד לאור עדותו הצפויה במשפט וחתימתו על הסכם עד המדינה.

באוגוסט האחרון, הגיע רכב עם מערכת הגברה מתחת לביתו של פילבר ומהרמקולים נשמעו הקריאות הבאות: "מומו פילבר, מה הם עשו לך ששיקרת נגד ראש הממשלה?".

מערכת ההגברה גם השמיעה קטע מראיון שנתן פילבר לתקשורת לפני שחתם על הסכם עד המדינה, ובו אמר כי אישר את מיזוג בזק-יס לפי הנהלים וחוות הדעת המקצועיות.

לאחר חקירת המקרה, סברה המשטרה, כי רכב ההגברה קשור לבכירים ביותר בקמפיין הליכוד – עופר גולן, מנהל הקמפיין, ויונתן אוריך, דובר הליכוד. גולן משמש גם כדובר משפחת נתניהו וכמי שמטפל בזירה התקשורתית בכל הנוגע לחקירות נתניהו. אוריך וגולן נחקרו באזהרה ורק אתמול, התיר בית המשפט המחוזי בתל אביב למשטרה לערוך חיפוש בטלפון הסלולרי של השניים במסגרת החקירה.

סיפורו של העד בפרשת הצוללות וכלי-השייט, כמו גם ההטרדה שעבר פילבר, גורמים לבכיר לשעבר במערכת הביטחון להרהר בקורותיו של עד מרכזי אחר בפרשת הצוללות: מיקי גנור. גנור, מהמעורבים המרכזיים בפרשה, היה המתווך בין ישראל לחברת טיסנקרופ הגרמנית. כזכור, חתם גנור על הסכם עד מדינה בפרשה זו, אך במאי שנה שעברה חזר בו מההסכם.

לפי כתבי-האישום, התקבלו ההחלטות לרכישת צוללות וארבע ספינות משיקולים זרים, תוך ניגוד עניינים והעברת כספי שוחד לגורמים שליוו את העסקאות. על-פי ההסכם שנחתם עמו, צפויה היתה להיגזר על גנור שנת מאסר וקנס בגובה עשרה מיליון שקלים. פרקליטות המדינה חזרה בה מההסכם עם גנור לאחר שזה, "שינה פרטים עובדתיים מהותיים הנוגעים לעבירות".

"בעקבות ביטול הסכם עד המדינה", אומר הבכיר לשעבר, "הוחמר מצבו המשפטי של גנור. ידי הפרקליטות הפכו לחופשיות יותר ביחס אליו וכתב האישום הפך לחמור יותר. הסבירות היא שיקבל עונש כבד יותר ממה שהיה מקבל לפי ההסכם. עצם שינוי הגרסה היה סמנטי – פתאום הוא טען שהוא לא קיבל שוחד, אלא למעשה סיפק שירותי ייעוץ.

"לכן, קשה להבין למה לקח על עצמו גנור סיכון יותר גדול בביטול ההסכם. אני לא היחיד מאנשי מערכת הביטחון שתוהה האם כל זה לא קרה כתוצאה מסכנה שנשקפה לחייו. ההיגיון אומר שבביטול ההסכם גנור קיווה להקטין את הסיכון לנזק שייגרם לו ואז נשאלת השאלה, מה יכול להיות חמור יותר מעונש מאסר וקנס כספי גבוה?"

"אני לא היחיד מאנשי מערכת הביטחון שתוהה האם כל זה לא קרה כתוצאה מסכנה שנשקפה לחייו. ההיגיון אומר שבביטול ההסכם גנור קיווה להקטין את הסיכון לנזק שייגרם לו ואז נשאלת השאלה, מה יכול להיות חמור יותר מעונש מאסר וקנס כספי גבוה?"

לדבריו, השאלה המתחייבת היא, "האם נחקר גנור מדוע חזר בו מהסכם עד המדינה". כך או כך, הוא אומר, "אם מחברים את כל הדברים, קיימת סבירות שמתקיימים צעדים לשיבוש חקירה על דרך איום על עדים. יכול להיות שהאיש שפנה אלי איננו היחיד. צריך לזכור שגם על ניר חפץ, עוד עד מדינה בפרשת בזק-וואלה, הופעלו לחצים, לא רק על פילבר".

הבכיר-לשעבר במערכת הביטחון מוסיף ואומר, כי "יש עוד עדויות לשיבוש הליכי החקירה, רגישות מאד, שלא פורסמו. במילים אחרות, מתבצע כאן שיבוש חקירה וקאבר-אפ ענק".

חיים שדמי עושה סרטים, כותב ספרים והרבה שנים שהוא עיתונאי (לרוב בפרינט או בכתובה, אבל גם בטלוויזיה). הוא פיראט ממייסדי חבורת הקריים-מיניסטר גאנג ובסוף יפליג בנחת אל האופק, אבל עד אז – יש לו כמה עניינים לסדר

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
6

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מחריד נהנתניהו היה יכול להחליף את באגסי ולנסקי בקלות (האנשים שבשעתו היו ראשי המאפיה בארה״ב ) .. ההתנהגות שלו דומה לראשי המאפיה בשעתו אם הוא היה מפנה את האינטליגנציה שלו לדברים חיוביים ה... המשך קריאה

מחריד נהנתניהו היה יכול להחליף את באגסי ולנסקי בקלות (האנשים שבשעתו היו ראשי המאפיה בארה"ב ) .. ההתנהגות שלו דומה לראשי המאפיה בשעתו אם הוא היה מפנה את האינטליגנציה שלו לדברים חיוביים השמים היו הגבול אבל לצערנו הוא מתנהג כמו ראשי המאפיה

כמה נוח לגייס סופר להשתתף בציד אדם נגד נתניהו. הסיפור יכול בהחלט להתאים לגיבור פרשה קלסית שבה רמטכל על סף סיום כהונתו רוקם מזימה מסמרת שיער לסיכול מינוי מחליפו ה... המשך קריאה

כמה נוח לגייס סופר להשתתף בציד אדם נגד נתניהו.
הסיפור יכול בהחלט להתאים לגיבור פרשה קלסית שבה רמטכל על סף סיום כהונתו רוקם מזימה מסמרת שיער לסיכול מינוי מחליפו המיועד
בשימוש במסמך מזויף והקלטות מלשכת שר הבטחון .
מי שמכיר את רוקם המזימה יודע כי מדובר
באדם מסוכן וחסר מעצורים אשר עשוי להטיל מורא על חוקרי משטרה והיועמ"ש ואשר סלל את שיתופו בראשות מפלגה אותו כינה בעבר "חמור".
וזה אולי רק קצה הקרחון.

לפוסט המלא עוד 768 מילים ו-6 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

כ״ץ לאחר חיסול מנהיג חמאס: כולם בני מוות, תוכנית ההגירה מרצון תיושם

מוחמד עודה נהרג יחד עם אשתו ובניו ● הכנסת תצביע ביום שני הקרוב על פיזורה לקראת בחירות בספטמבר או אוקטובר ● נתניהו ביקש לבטל את עדותו במשפטו היום בשל עיסוקו בעניינים מדיניים וביטחוניים עד שעה מאוחרת אתמול ועקב דיונים שנקבעו להיום בשעה מוקדמת יחסית, הדיון צפוי להתבטל ● דיווחים: מתנחלים הציתו בית וכלי רכב באזור ג'נין

לכל העדכונים עוד 11 עדכונים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

לכשכש בכלב - הפסיכולוגיה של החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון

החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון בצל הבחירות הקרבות ומשפטו הפלילי של ראש הממשלה: כשהצורך הביטחוני פוגש את כשל המהמר, רציונליות מוגבלת ומנהיג הזקוק לשינוי סדר היום. 

*  *  *

הסרט "לכשכש בכלב" משנת 1997 מתאר נשיא אמריקאי המסובך בפלילים, ש"ממציא" מלחמה במדינת אויב. במקום לעסוק בפרשיות הפליליות של הנשיא, הציבור בסרט עוסק באיום החיצוני, בצורך להכריע את האויב ובחיזוק האחדות הפנימית. המלחמה אינה העיקר בסרט. העיקר הוא מאמץ "הנדסת תודעה" של הציבור.

ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 861 מילים
אמיר בן-דוד

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים

מוסר כפול - האומנות העתיקה של "לי מותר, לך אסור"

מדוע נוהגים אנשים באמות מידה שונות כלפי אותה תופעה? כי המוסר הכפול הוא חלק מהתוכנה האנושית. המוח שלנו אוהב להצדיק את עצמו: כשאני מאחר לפגישה – זה בגלל הפקקים. כשאתם מאחרים – זה חוסר אחריות

*  *  *

להחמיר עם הזולת ולהקל עם עצמנו

מדוע רבים מאיתנו נוהגים למדוד את העולם בשני סרגלים שונים? כי זה אנושי, כי המוח שלנו אשף ביחסי ציבור לעצמו ועם תקציב בלתי מוגבל. המוסר הכפול הוא חליפת גומי מתוחכמת: היא מתרחבת כמו אחרי ארוחת חג כשמדובר בטעויות שלנו, ומתכווצת עד חנק כשמדובר באחרים.

עו"ד בני דון-יחייא הוא מבכירי עורכי הדין בתחום הירושה והמשפחה. כתב 18 ספרים. ספרו האחרון הוא "תורת דיני הירושה".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 712 מילים

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

תגובות אחרונות

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.