JavaScript is required for our website accessibility to work properly. קרן אור באפלה: חיים חדשים לנפגעי הכוויות בהאיטי | זמן ישראל
  • ד"ר יוסף חייק מישראל מלמד את הכירורג ההאיטיאני ד"ר ג'רי ברנרד כיצד להשתמש במכשיר הלייזר, מילו, האיטי, ינואר 2020 (צילום: באדיבות Burn Advocates Network)
    באדיבות Burn Advocates Network
  • האחות האמריקאית קארי גלאגר מעודדת ילדה נפגעת כוויות לפני ניתוח לייזר במילו, האיטי, ינואר 2020 (צילום: באדיבות Burn Advocates Network)
    באדיבות Burn Advocates Network
  • ד"ר ג'רי ברנרד מהאיטי וד"ר יוסף חייק מישראל מחליפים תחבושות לילד נפגע כוויות, מילו, האיטי, ינואר 2020 (צילום: באדיבות Burn Advocates Network)
    באדיבות Burn Advocates Network
  • חברי צוות הלייזר ההאיטיאנים, הישראלים, הדומיניקנים והאמריקאים במרכז הלווייני של I-PEARLS במילו, האיטי, ינואר 2020 (צילום: באדיבות Burn Advocates Network)
    באדיבות Burn Advocates Network

קרן אור באפלה: חיים חדשים לנפגעי הכוויות בהאיטי

בלי חשמל ובלי דלק, רגע אחרי שהתקיימו במדינה מהומות אלימות, צוות רופאים משיבא תל השומר הגיע להאיטי כדי להעניק טיפול חדשני לילדים נפגעי כוויות ● מכשור הלייזר המיוחד עבד על גנרטור, והילדים זכו לשיפור ניכר באיכות החיים שלהם - וגם בביטחון העצמי ● "הצוות הכירורגי שלנו משיבא התחבר להאיטיאנים ברמה כמעט רוחנית"

צוות של מומחים לכירורגיה פלסטית וכוויות מהמרכז הרפואי שיבא תל השומר טס בינואר להאיטי, שם הוא הפעיל את מכשיר הלייזר הרפואי הראשון במדינה. המכשיר, שתרם ארגון Burn Advocates Network, משמש בראש ובראשונה לטיפול בילדים הסובלים מכוויות חמורות, דבר המהווה משבר בריאותי גדול שם.

מנהל יחידת הכוויות הלאומית, פרופ' יוסף חייק, ושני עמיתיו הישראלים הדריכו 30 כירורגים, אחיות ותרפיסטים משישה בתי חולים בהאיטי וברפובליקה הדומיניקנית בשימוש בלייזר ובשיטות טיפול עדכניות אחרות להפחתה והקלה של עיוותים, כאב ומוגבלות בתנועה שגורמות הצלקות.

הצגתו של הלומניס אולטרא פולס, מכשיר לייזר פרקציונלי CO2, בבית החולים "סקרה קר" במילו היה הפרויקט ה"לווייני" הראשון של I-PEARLS, שיתוף פעולה חדש בין שיבא ו-Burn Advocates Network, שבמסגרתו הוקם המרכז הראשון במזרח התיכון לטיפול ומחקר בלייזר, המתרכז בריפוי ילדים נפגעי כוויות.

הארגון מימן שיפוץ חלל קיים באגף הטכנולוגיה המתקדמת של שיבא, וצייד אותו במערך של מכשירי לייזר וציוד אחר הדרוש להפיכתו למרכז של מצוינות.

לדברי חייק, בשלוש השנים האחרונות ערך מרכז I-PEARLS בשיבא 1,000 הליכים כירורגיים בשנה, כחצי מהם לתושבי השטחים הפלסטיניים. שלא כמו הליכים המבוצעים במבוגרים, שאפשר לבצע בהרדמה מקומית, הליכים המבוצעים בילדים מחייבים הרדמה מלאה.

האחות האמריקאית קארי גלאגר מעודדת ילדה נפגעת כוויות לפני ניתוח לייזר במילו, האיטי, ינואר 2020 (צילום: באדיבות Burn Advocates Network)
האחות האמריקאית קארי גלאגר מעודדת ילדה נפגעת כוויות לפני ניתוח לייזר במילו, האיטי, ינואר 2020 (צילום: באדיבות Burn Advocates Network)

מחסור בציוד ובתרופות

ואולם התרופות והציוד הכירורגי, שניתנים להשגה בקלות בישראל, מצויים בחסר בהאיטי וברפובליקה הדומיניקנית, שבהן כ-60% מנפגעי הכוויות הם מתחת לגיל 12. רוב הפגיעות נגרמו בשל בישול לא בטוח, חיווט חשמלי לקוי ואחסון ושימוש מסוכנים בבנזין. רעידת האדמה הקשה, 7.0 בסולם מגניטודה, שפקדה את המדינה ב-2010, גרמה גם היא לפגיעות כווייה רבות.

"היה מחסור בתרופות ובחומר הרדמה, והם פחדו להשתמש בציוד שהיה להם", מספר חייק על המצב בבית החולים במילו עם הגיעו לשם.

למרות שהכירורגים הישראלים נדהמו לעתים מהמצב הקשה, הם התרשמו מהדרכים שמצאו עמיתיהם בהאיטי לפצות על המחסור.

רוב הפגיעות נגרמו בשל בישול לא בטוח, חיווט חשמלי לקוי ואחסון ושימוש מסוכנים בבנזין. רעידת האדמה הקשה, 7.0 בסולם מגניטודה, שפקדה את המדינה ב-2010, גרמה גם היא לפגיעות כווייה רבות

"הצוות הכירורגי שלנו משיבא התחבר להאיטיאנים ברמה כמעט רוחנית. הם התייחסו הן למשימות ההדרכה והן למשימות הקליניות שלהם בגישה מעשית ובענווה. הם הבהירו למקומיים שהם לא באו כדי לשנות את אופן העבודה שלהם, אלא רק כדי לתמוך בהם בטיפול במקרי הטראומה הקשים ביותר שניתן להעלות על הדעת", אומר מייסד Burn Advocates Network, סמואל דיוויס.

בהתחשב במהומות, במחסור החמור בדלק ובכבישים שנחסמו בצמיגים בוערים רק שבועיים לפני השליחות שמילא הצוות של I-PEARLS ב-7-5 בינואר, דיוויס אומר שזה היה "נס" שהצוות הצליח להשיג את מטרותיו ההדרכתיות והקליניות.

"רשתות התקשורת היו משותקות ולא היה מספיק דלק כדי להשתמש במכוניות. מכשיר הלייזר שלנו, שנשלח לבית החולים 'סקרה קר' בספטמבר, נארז בזהירות ופעל ללא דופי בעזרת שנאי חשמלי".

הצוות הישראלי הדגים את השימוש בלייזר על 12 מטופלים, והדריך את הכירורגים המקומיים כאשר השתמשו בו בפעם הראשונה. הוא גם ערך הרצאות ומצגות במגוון נושאים הקשורים בטיפול בכוויות, כגון החשיבות בהשתלת עור מוקדמת ובפיזיותרפיה לאחר ניתוח למניעת התכווצות לא תקינה של רקמות.

ד"ר ג'רי ברנרד מהאיטי וד"ר יוסף חייק מישראל מחליפים תחבושות לילד נפגע כוויות, מילו, האיטי, ינואר 2020 (צילום: באדיבות Burn Advocates Network)
ד"ר ג'רי ברנרד מהאיטי וד"ר יוסף חייק מישראל מחליפים תחבושות לילד נפגע כוויות, מילו, האיטי, ינואר 2020 (צילום: באדיבות Burn Advocates Network)

"יותר רופאימיים לגבי העתיד"

"הלייזר הוא יוזמה טובה", אומר כירורג הכוויות ההאיטיאני ד"ר רולף ריצ'ם, מייסד הקרן ההאיטיאנית לנפגעי כוויות. "אם נפגעי כוויות, בייחוד ילדים, ירגישו יותר בנוח עם המראה והתחושה של הצלקות שלהם, יהיה להם יותר קל להסתגל למציאות החיים החדשה שלהם, והם יהיו אופטימיים יותר לגבי העתיד".

למרות שמטרת הביקור של הצוות הישראלי הייתה הדרכה מעשית בשימוש בלייזר, הוא גם הנחה את הצוות המקומי בשליטה בזיהום, בניקוי פצעים, בחבישה ובתזונה. הצוות גם ביצע כמה ניתוחים מורכבים בלתי מתוכננים.

בסבבים שערכו שם, חייק ועמיתו ד"ר מוטי חרץ פגשו שני חולים במצב אנוש – בסכנת מוות של ממש בשל חומרת הכוויות שלהם, לדברי דיוויס.

"היה ילד אחד שסבל מזיהום קשה, ובכל זאת הם עמדו לשלוח אותו הביתה!", מדווח חייק.

לאחר שבדקו את הילד בבידוד, הרופאים הישראלים קבעו כי הזיהום האלים מחייב התערבות כירורגית מידית. הצוות ביצע הטריה עמוקה (הסרה של רקמה פגועה), וגילה שהזיהום התפשט לקשרית לימפה. אילו דחו את הניתוח בכמה ימים, סביר להניח שהילד היה מת מהתפשטות הזיהום לדם.

המקרה השני היה של אישה בת 27, שנכוותה שישה חודשים קודם לכן בפניה, כאשר נפלה על רֵשוֹ, תנור האיטיאני מסורתי (מעין גזייה). היא סבלה מכוויות בדרגה 2 בפניה ובצווארה, אבל לא היה אפשר לבצע בה השתלת עור.

עד שהצוות הישראלי הגיע, האישה פיתחה צלקות קלואידיות שגרמו לחסימה כמעט מוחלטת של פיה. היות שבקושי הייתה מסוגלת להחדיר קשית לפיה, היא גוועה ברעב. כדי לסבך עוד את העניינים, האישה הייתה בחודש השביעי להריונה.

"הצוות הישראלי ניצב בפני החלטה לא פשוטה. כדי להציל את האם ואת העובר היה עליהם לבצע ניתוח בהרדמה מקומית; ללא שחרור החסימה בפה שלה, האישה הצעירה והעובר שלה היו נידונים בוודאות למוות איטי", אומר דיוויס.

הצוות המבקר אפילו הביא למטופלים מנות מחדר האוכל, היות שבתי החולים בהאיטי אינם מספקים ארוחות לחולים, כך שעליהם להסתמך על הארוחות שבאפשרותם של בני משפחתם להביא להם. המחווה של הרופאים הייתה רק אמצעי זמני לספק לנפגעי הכוויות את כמות החלבונים הנחוצה להם כדי להחלים.

שומרים על קשר במדיה החברתית

חייק, שכבר ביצע כמה שליחויות רפואיות במדינות רבות בעולם וייצג את ישראל בארגון הבריאות העולמי, מרוצה מתוצאות הביקור בהאיטי. הוא ועמיתיו שומרים על קשר עם הכירורגים מהיספנוליה באמצעות המדיה החברתית וזמינים לייעוץ מרחוק. אבל חשוב מכך, הרופאים ההאיטיאנים והדומיניקנים יכולים כעת לתמוך זה בזה בשימוש בטכנולוגיה.

"אפקט ההכפלה של השליחות הוא האוצר הכי גדול", אומר חייק.

למרות שמטרת הביקור של הצוות הישראלי הייתה הדרכה מעשית בשימוש בלייזר, הוא גם הנחה את הצוות המקומי בשליטה בזיהום, בניקוי פצעים, בחבישה ובתזונה. הצוות גם ביצע כמה ניתוחים מורכבים בלתי מתוכננים

דיוויס החל לעבוד עם נפגעי כוויות ב"מחנות כוויות" בישראל, בהודו ובברזיל, שנועדו לסייע לילדים ולמתבגרים להתמודד עם השחתת גופם ועם הצלקות הרגשיות. אולם עם ההתקדמות הקלינית בחמש השנים האחרונות בזכות השימוש בלייזר, חייק החליט שעל Burn Advocates Network להתמקד בטכנולוגיה באותה מידה כמו בהחלמה פסיכו-חברתית.

"אני בטוח שעתיד הטיפול בילדים נפגעי כוויות, אפילו במדינות בעלות משאבים מוגבלים, יכלול הן 'מחנות כוויות' כדי לאושש את רוחם של הילדים והן טיפול בלייזר לריפוי הצלקות", אומר דיוויס.

חברי צוות הלייזר ההאיטיאנים, הישראלים, הדומיניקנים והאמריקאים במרכז הלווייני של I-PEARLS במילו, האיטי, ינואר 2020 (צילום: באדיבות Burn Advocates Network)
חברי צוות הלייזר ההאיטיאנים, הישראלים, הדומיניקנים והאמריקאים במרכז הלווייני של I-PEARLS במילו, האיטי, ינואר 2020 (צילום: באדיבות Burn Advocates Network)

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 901 מילים
כל הזמן // יום שישי, 17 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: "ישראל לא תפציץ עוד בלבנון, נאסר עליה לעשות זאת"

איראן: מצר הורמוז ייפתח עקב הפסקת האש עם לבנון, המעבר יחייב תיאום עם משמרות המהפכה ● טראמפ: איראן הסכימה שלא לסגור שוב את מצר הורמוז, "לא ישמש עוד כנשק נגד העולם" ● דיווח: צה"ל לדרג המדיני - "איראן מוכה וחלשה, אסור להתפשר על האורניום המועשר; פוטנציאל לשקט ארוך טווח בלבנון בהסכם מדיני" ● פיקוד העורף הסיר את המגבלות בכל הארץ

לכל העדכונים עוד 35 עדכונים

אסימוב מחייך עכשיו?

גדלתי על הספרים של אייזק אסימוב. כנער הייתי חוזר שוב ושוב לסיפורי הרובוטים שלו ומנסה להבין איך שלושה משפטים קצרים יכולים להחזיק עולם שלם של דילמות מוסריות.

שלושת חוקי הרובוטיקה ריתקו אותי. הם נראו כמו פתרון מתמטי כמעט מושלם לבעיה פילוסופית עתיקה: איך מונעים מהמכונה לפגוע ביוצר שלה.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,204 מילים
אמיר בן-דוד
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

שואה וגבורה - לקחים אקטואליים תשפ"ו 2026

"אל תרכיבו משקפיים
לא קודרות ולא שמחות
הסתכלו נא בעיניים
בעיניים פקוחות
…את הרע צריך לראות כדי להילחם בו
"

("סיום", נתן אלתרמן)

ד"ר לאוניד (ליאון) גרשוביץ הוא תושב שלומי. בעל תואר PhD מאוניברסיטת ת"א, מתמחה בתולדות יהודי ברית המועצות. בוגר תכנית "רביבים" באוניברסיטה העברית. במשך שנים שימש במגוון תפקידים במערך החינוך, בהם מורה ורכז תחומי דעת, תנ"ך והיסטוריה, מחנך בתיכון ומנהל תיכון. כעת מנחה באקדמיה ומרצה במכינות קדם-צבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 963 מילים

למקרה שפיספסת

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 964 מילים ו-1 תגובות

הימור השותף הזוטר

קיימת סחרחורת היסטורית מיוחדת שאוחזת בך כשאתה צופה באותה דרמה עצמה מועלית פעמיים באותו תיאטרון, כשרק התלבושות השתנו. אלה מאיתנו שהקדישו את הקריירה שלהם לחקר הצומת שבין האסטרטגיה הישראלית לפוליטיקה של המעצמות הגדולות חווים כעת את הסחרחורת הזאת.

באוקטובר 1956 פתחה ישראל במתקפת בזק על חצי האי סיני, תוך התקדמות לעבר תעלת סואץ. המבצע היה, בלשון פשוטה, פיסת תיאטרון מתואמת -שנכתבה בפגישות סודיות בסֶוְר עם הבריטים והצרפתים, שתי מעצמות אימפריאליות שהיו נחושות לבטל את הלאמת תעלת סואץ על ידי נשיא מצרים נאצר, ולא במקרה, להפיל מנהיג שנתפס מבחינתם כמי שמערער את הסדר המזרח-תיכוני שנותר בידיהן לטובת הסובייטים.

ד"ר לי-און הדר הוא עיתונאי, פרשן לעניינים גלובליים ומרצה ליחסים בינלאומיים בוושינגטון. לשעבר עמית מחקר במכון קאטו ופרופסור אורח באמריקן יוניברסיטי, הוא משמש כעת כעמית בכיר במכון למחקרי מדיניות חוץ ועורך תורם בנשיונל אינטרסט מגזין.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר) אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר) בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת) ... המשך קריאה

מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית
כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר)
אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר)

בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת)

עמותות מוכרות *תמיד* מאפשרות תרומה חד פעמית

לכתבה המלאה עוד 197 מילים ו-1 תגובות

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

הנשמה מלאכותית בבג"ץ

בג"ץ שוב נדחק לפינה ונדרש להוציא את הערמונים מהאש, כאשר מערכות האכיפה והחוק האחרות קורסות ● בשנתיים האחרונות התרגלנו למצב שבו כל סוגיה ומחלוקת מובאות לפתחו: מהשאלה מי יתגייס ועד מינוי ראשי שב"כ ומוסד ● כשבג"ץ מתקשה להגיע להכרעה בגלל קושי משפטי, מגיעה, כמובן, "האכזבה" ● אם לא תימצא דרך לחזק את שומרי הסף שמתחתיו, גם בג"ץ עלול לקרוס ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 760 מילים

בשוויץ נוסעות רכבות במנהרות באורך עשרות קילומטרים, ובכל העולם רכבות מטרו מסיעות מיליונים מתחת לאדמה – ורק בישראל, בגלל מנהרה באורך 11 ק"מ, הוחלט להגביל את מספר הנוסעים ברכבת מת"א לירושלים ● בעוד המשטרה והרכבת מגלגלות אחריות זו על זו, עולה השאלה כיצד בפרויקט דגל שתוכנן שנים ועלה מיליארדים, לא נלקחו בחשבון כל סוגיות הבטיחות?

לכתבה המלאה עוד 1,293 מילים ו-1 תגובות

ליל הבסטיליה של בודפשט

ויקטור אורבן שלט ללא מצרים במשך 16 שנים והקים מערך תקשורתי ומשפטי שנועד להנציח את שלטונו ● אבל כשהכלכלה קרסה והשחיתות הגיעה לכל פינה, שום חומת הגנה לא עזרה מול מיליוני אזרחים רעבים ● ישראלים המתגוררים בבודפשט מספרים איך נפל הדיקטטור, ולמה בישראל המצב מסובך הרבה יותר

לכתבה המלאה עוד 1,460 מילים ו-2 תגובות

לבנון מחפשת הפסקת אש, חזבאללה מאיים במלחמת אזרחים

שיחות השגרירים נתפסות במחנה השיעי כאיום משמעותי ● במקביל למגעים בוושינגטון, ישראל אינה מוכנה לנצור את האש בעוד בלבנון מזהירים מהידרדרות למלחמת אזרחים ● בינתיים ישראל מצמצמת את האש, נמנעת מתקיפות צפונית לליטני ומותירה לאמריקאים מרחב תמרון מול איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 758 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.