JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ברביבאי נבחרה ליו"ר ועדת החוץ והביטחון ותהיה האישה הראשונה בתפקיד | זמן ישראל

ברביבאי נבחרה ליו"ר ועדת החוץ והביטחון ותהיה האישה הראשונה בתפקיד

אורנה ברביבאי נואמת בכנסת. 20 במאי 2019 (צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש90)
נועם רבקין פנטון/פלאש90
אורנה ברביבאי נואמת בכנסת. 20 במאי 2019

ועדת החוץ והביטחון הזמנית תתכנס לישיבה ראשונה כחצי שעה לאחר תום ישיבת מליאת הכנסת כדי לדון ולהצביע על המלצת הוועדה המסדרת למנות את ח"כ אורנה ברביבאי ליושבת ראש הוועדה הזמנית. ברביבאי היא האישה הראשונה שתכהן כיושבת ראש ועדת החוץ והביטחון.

ברביבאי אמרה לאחר ההצבעה בוועדה המסדרת –

ביטחון לאומי הוא לא רק היכולת להבטיח את ביטחון המדינה, אלא שילוב של משילות, יחסי חוץ, כלכלה ולכידות חברתית.

לנוכח הכאוס הפוליטי, עולה חשיבות ביצוע תהליכי בקרה ופיקוח תקינים של ועדת החוץ והביטחון.

אני מתייחסת בכובד ראש לאתגרים איתם מתמודדת ישראל מדי יום ויש בכוונתי לפעול במלוא המרץ כדי לממש את האחריות הגדולה שהוטלה עליי.

הוועדה תתכנס בהקדם לצורך הערכת מצב מקיפה ובהתאם לכך ייקבעו סדרי העדיפויות ומיקוד בנושאי הליבה הבוערים.

ברביבאי היא האישה הראשונה – והיחידה עד כה – שכיהנה כאלופה בצה"ל. יושב ראש יש עתיד יאיר לפיד אמר שהוא גאה בברביבאי: "הניסיון והמקצועיות שהיא מביאה לשולחן חשובים בימים אלה".

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 1 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.