חבר הכנסת לשעבר מיכאל בר-זהר, שהודיע בחודש שעבר שבכוונתו להתמודד לנשיאות, פרש מההתמודדות לתפקיד. "לפי הלך הרוחות והתוצאות המסתמנות מאיסוף החתימות, נראה שהמועמד המוביל הוא חברי יצחק (בוז'י) הרצוג", אמר והמליץ לתומכיו לבחור לתפקיד ביושב ראש הסוכנות היהודית.
בר-זהר העביר להרצוג את עשרת העיקרים שניסח ובהם גלומים חזונו ותוכניותיו למוסד הנשיאות, מתוך כוונה שהרצוג יאמץ אותם לכשייבחר. בשיחת טלפון לבבית וחברית איחל בר-זהר להרצוג הצלחה בבחירות, והרצוג הודה לו במילים חמות.
מרקחה, הלא היא ערבוביה רותחת, הגיעה אלינו מספר איוב (מ"א, כ"ג):
"יַרְתִּ֣יחַ כַּסִּ֣יר מְצוּלָ֑ה, יָ֗֝ם יָשִׂ֥ים כַּמֶּרְקָחָֽה".
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
שלטון בית עפרה
לא מזמן (ב-5 במאי 2025) קיימה ועדת החוקה של הכנסת דיון ראשון בהצעת חוק העמותות (תיקון – תרומה מיישות מדינית זרה), התשפ"ה – 2024.
ההצעה מבקשת לקבוע שני צעדים דרמטיים: הטלת מס בגובה 80% על כל תרומה לעמותה מיישות מדינית זרה, ושלילת הזכות לפנות לבית משפט מכל עמותה שעיקר מימונה מגיע ממקורות כאלה ואינה נתמכת על ידי המדינה. שר האוצר יהיה רשאי לקבוע פטור ממס זה, באישור ועדת הכספים, בנסיבות מיוחדות.
רו"ח נמרוד שלבי מלווה ומייעץ להתנהלות ארגוני המגזר השלישי והשלטון המקומי, מייסד ובעלים של משרד ראיית חשבון וייעוץ ייעודי בתחום.
"מִישֶׁהוּ נִסָּה לְגָרֵד אֶת הַכֶּתֶם מֵעַל הַקִּיר.
אֲבָל הַכֶּתֶם הָיָה כֵּהֶה מִדיּ (אוֹ לְהֵפֶךְ – בָּהִיר מִדַּי).
אִם כָּך וְאִם כָּך – הַכֶּתֶם נִשְׁאַר עַל הַקִּיר".
כתב דוד אבידן כבר ב-1954.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
כמה שאני מתעב את ממשלת ארגוני המחבלים של הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח החטופים ביבים שקרניהו, אין בי נאנוגרם של רחמים על סבלם של העזתים הפלשטנאצים מכל הגילאים. הפלשטנאצים בעזה בחרו בחמאס בבחירות חופשיות ב-2006 ברוב של 80 אחוז והעלו אותו לשלטון במו ידיהם. החמאס מכר להם שהאיסלאם הוא הפתרון והג'יהאד הוא הדרך להשמיד את ישראל. יש פתגם – מה שבישלת תאכל, ואם אתה רעב, תוכל לשתות מהים של עזה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
שמעתי שחברים בכירים בארגון המחבלים של הדיקטטור, הצורר, הבוגד (פרשות קטאר והצוללות) ורוצח החטופים ביבים שקרניהו מתחילים למתוח ביקורת על הנשיא טראמפ. המטריד המיני השיכור ינון מגעיל קורא לו "ליצן", חבית השומן ערסלם קורא לו "לא צפוי" ומכתיר את התנהגותו בתואר "דבר חמור". בוושינגטון שומעים ורושמים: מגעיל וערסלם יזכו לראות את ארה"ב בשנות נשיאותו של טראמפ רק דרך מסך הטלויזיה. הם יהיו מנועי כניסה.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם