- שבוע לקראת סוף המנדט של יאיר לפיד, וביש עתיד חותמים על שני הסכמים קואליציוניים. הראשון שנחתם הוא הסכם עם ישראל ביתנו ואחריו נחתם בשעות אלה הסכם עם מרצ. אולם החתימה על ההסכמים אין משמעותה התקדמות לעבר הקמת ממשלה. בימינה מעדכנים שהם נמצאים בקשר שוטף עם תקווה חדשה, אך לא חודש הקשר בינם לבין יש עתיד. הקמת ממשלת 61 המשתרעת בין תקווה חדשה ועד המשותפת, אינה על הפרק. נדמה שהחתימה של יש עתיד על הסכמים נעשית כדי להתכונן לבחירות חמישיות ולהראות לציבור איך יכלה להיראות ממשלה בהובלת יאיר לפיד.
2. בימינה נמצאים במגעים עם הליכוד להקמת ממשלה, אך גם שם אין מוצא כאשר בליכוד לא מצליחים לאתר שני חברי כנסת שיפרשו מסיעותיהם ויצטרפו לליכוד. במקביל שוקלים בימינה להתמזג לתוך הליכוד, מהלך שחייב להיעשות באופן מידי. אם בימינה ימתינו עד לתום 21 הימים (שלב ג', שיסתיים עוד חודש), לא יהיה טעם לשלבם בליכוד. מבחינת הליכוד, המטרה של שילוב בנט ושקד, הנה אך ורק כדי למנוע את הליכת בנט עם ממשלת השינוי.
3. אם הכנסת מתפזרת אוטומטית בסיום 21 הימים, תאריך הבחירות נופל בדיוק על סוכות א'. החוק מאפשר לקיים את הבחירות כעבור שבוע, ואז תאריך הבחירות נופל על שמיני עצרת ולפיכך לא ניתן יהיה לקיים את הבחירות. כדי להעביר את הבחירות ליום ג' הבא לאחר מכן, 5 באוקטובר, הכנסת ה 24 תהיה חייבת להעביר חוק ספציפי למועד הבחירות. האבסורד יהיה מונח אל פני האומה. יותר מ 61 ח"כים יתגייסו כדי לסדר את מועד בחירות לכנסת ה 25, בחירות חמישיות תוך שנתיים וחצי, כאשר 61 מהם לא מסוגלים להרכיב ממשלה.
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר


















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו