סלעי המחלוקת העיקריים בהם דנים בשעה זו הצדדים להרכבת ממשלת שינוי:
הראשון, מעמדו של ח"כ בני גנץ שמבין שעם הקמת ממשלת השינוי הוא מתרחק לגמרי ממעמד ראש הממשלה האלטרנטיבי ומי שיכול היה להיות ראש ממשלה אם נתניהו היה מתפטר או מושך לבחירות חמישיות. לפיכך בגוש השינוי דנים באופן בו כחול לבן תהווה חלק עיקרי בממשלה הבאה ולא תידחק לשוליים.
הנושא השני הוא דיון עם נפתלי בנט וגדעון סער. סביב מעמד יישובי יו"ש בהיבטים של דיור, תעסוקה, משפט ותשתיות. הצדדים מחפשים ניסוחים להסכים ולקווי היסוד שירצו את כל הצדדים.
ֿהנושא השלישי הוא הניסוחים סביב נושא להט"ב, שם מבקשים ביש עתיד להשתמש בשפה בהסכמים שלא תקשה על רע"ם להצטרף לקואליציה. הקושי הזה מכה בכל חברות הקואליציה, כיוון שנושא הלהט"ב הוא דגל משמעותי של מרצ, העבודה, יש עתיד ואף בסיעות הימניות, תקווה חדשה, ישראל ביתנו ואפילו בימינה – תמכו תמיד בשינויים בתחום זה.
הנושא הרביעי שנמצא במחלוקת הוא הרחבת בסיס תקציב המדינה כדי לסבסד מעונות לגיל הרך. מצד אחד, יפעת שאשא ביטון דוחפת לכך במשך שנים ורוצה שזה יכלל בהסכמים. מצד שני, יש עתיד וישראל ביתנו מעדיפים שהנושא הזה לא ינוסח בצורה מחייבת.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו