איום חדש על השבעת הממשלה היום? סעיד אלחרומי מרע"מ מאיים לא להצביע בעד הקמת הממשלה בשל אי שביעות רצונו מההסכמים הקואליציוניים.
אלחרומי, בדואי מהיישוב שגב שלום בנגב, אינו מרוצה מההסכם כיוון שנושא הריסות הבתים בחברה הערבית ובנגב במיוחד, שמופיע בהסכם הקואליציוני בין יש עתיד לרע"ם, אינו מוזכר בהסכמים שחתם לפיד עם מפלגות אחרות, כולל בהסכם הראשי עם ימינה, ולא מופיע גם בקווי היסוד של הממשלה.
יצויין כי אם אלחרומי, וכן ח"כ עמיחי שיקלי מימינה, יממשו שניהם את איומיהם ולא יתמכו בהרכבת הממשלה בהצבעת האמון היום אחר הצהריים, לממשלה יהיו 60 ח"כים תומכים בלבד ולא רוב של 61 המבטיח שהיא אכן תקום.
עם זאת, אם אלחרומי ושיקלי, או שניים מ-58 הח"כים המיועדים להיות באופוזיציה יימנעו בהצבעת האמון הממשלה תוקם בכל זאת. עד כה לא ברור מה יעשו אלחרומי ושיקלי, וגם אם לא יצביעו בעד לא ברור אם יצביעו נגד. הח"כים של הליכוד, הציונות הדתית, ש"ס ויהדות התורה יצביעו נגד בכל מקרה, אך ייתכן שהח"כים של הרשימה המשותפת, או חלק מהם יימנעו. הבוקר פורסם ששני הח"כים של סיעת תע"ל במשותפת, אחמד טיבי ואוסמה סעדי, שוקלים להימנע.
מתנגדי העסקה בממשלה ובחלקים בעם מציגים את התנגדותם משל הייתה זו דילמת הקרונית הידועה. תזכורת קטנה לדילמה: קרונית רכבת שועטת לנגד עיניך לעבר קבוצה של חמישה אנשים העובדים על המסילה. לא תוכל לעצור את הקרונית, שבוודאות גמורה תדרוס את החמישה, אך תוכל להסיט אותה למסילה אחרת, אשר בה בוודאות יידרס אדם אחד העובד על המסילה השנייה. הידית בידיך, מה תעשה? השיח על העסקה הנוכחית ועל הבאות אחריה, ילווה אותנו עוד רבות, יסעיר את כולנו, וכנראה יעמיק את הקרע בעם יותר ויותר.
בשני הצדדים ישנו מחנה בעל שכנוע עמוק, אך גם קבוצות הנמלכות בדעתן. עבורן, מתחייב דיון מעמיק בשורש הדילמה. המתנגדים לעסקה, אלה המבקשים להקריב אזרחים, חיילים, נשים ותינוקות בידי חמאס, מסבירים את עמדתם כאילו ניצבת בפנינו דילמת קרונית ברורה ופשוטה, אך חשוב לכוון זרקור על הכשל הלוגי בעמדתם.
שלומי ששון הוא ד"ר לפילוסופיה פוליטית מהאוניברסיטה העברית. מחבר הספרים: "החילוניות החדשה – אידיאולוגיה, פילוסופיה, אקטיביזם" (רסלינג), "לנשים בירושלים אין גלגיליות" (ספרא), ו"כולנו יצורים פילוסופיים - על אומנות הפילוסופיה היישומית לחיים הטובים" (פרדס)
קשה לקבוע האם התפטרות שרי "עוצמה יהודית" (השם לבדו מעורר חלחלה ומזכיר מפלגות אנטישמיות ופשיסטיות באירופה) תישמר, או שהם יזחלו בקרוב חזרה לחיקו החם של בנימין נתניהו. לחיקו של האיש שהפך אותם מעבריינים פורעי חוק, נערי גבעות מהשוליים שבשוליים, גזענים, הומופובים, כהניסטים ואנשים בעלי מוסר ירוד – לשרים, מטעמים פוליטיים.
אבל אפשר לקבוע כי הפרק הזה בו העבריין איתמר בן גביר מונה לשר האחראי על מערכת אכיפת החוק, עבריין מורשע בעשרות עבירות, תומך טרור, אדם שתמונת רוצח המונים תלויה בביתו והוא גאה בכך ושאין לו בעיה לשלוף אקדח על מאבטח רק כי הוא ערבי (ויש להניח שאף לירות), הוא אחד הפרקים האפלים ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל, אם לא האפל ביותר.
דוקטור לביוכימיה ומשפטנית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ד"ר ענתי, לצערי הנוער החופשי ליברלי חדל להיות הגורם המרכזי שמתגייס לצבא מתוך מחויבות למדינה. בן גביר בוטא ומסוכן ככל שתאמרי מנע את עצירת המלחמה ובשל גישתו הבלתי מתפשרת ישראל כבשה את רפיח, חיסלה את סינואר ונסראללה. אם המלחמה היתה מתנהלת ע"י נציגי הליברליזציה (איזנקוט, גנץ ולפיד) כבר ממזמן היינו מובסים בה. גם אני מפחד מבן גביר, אבל קצת צניעות ופחות התנשאות וראש יותר פתוח, לא יזיקו לך.
ד"ר ענתי – מאוד מכבד ומאוד מסכים איתך. רק ששנינו (אני הקטן) לא מבינים את המציאות. המציאות היא שמנהיג העולם החופשי מהיום לפחות לארבע השנים הקרובות (על פי החוקה) הוא דיקטטור מופרע, עבריין מין מורשע, פושט רגל סדרתי, גזען, מיזוגן, הומופוב. הקבינט שלו יורכב כולו מבכירי מפלגת "עוצמה נוצרית" ובשמה השני "העליונות הגברית הלבנה". ומכיוון שהכיוון נקבע בשנים 2016-2020, שנות הקדנציה הראשונה של הפרד, קואליציית ארגוני המחבלים בראשות הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו רק חיקתה בשנתיים האחרונות את מה שכבר התרחש מעבר לאוקיינוס.
שינוי האקלים פוגש את האנושות בכל החולשות שלה
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם