"נאום ראש הממשלה נפתלי בנט באו"ם יהיה שונה מנאומי העבר של נתניהו, לא יהיו עזרים, בריסטולים, ציורים וכיוצא באלו", כך הודיע היום דובר ראש הממשלה מתן סידי.
הנאום, שיועבר ביום ב' הקרוב בשעה 16:00 שעון ישראל יהיה במסגרת השבוע השני של דיוני העצרת הכללית בניו יורק.
התזמון של הנאום בעייתי מבחינת בנט, שכן בישראל מדובר בשעה של לפני כניסת חג ותשומת הלב של הציבור הישראלי לא תהיה לתוכן דבריו.
בנט ימריא לניו יורק במוצאי שבת הקרובה וישוב לישראל ביום רביעי. במהלך השהייה בניו יורק צפויות לבנט פגישות עם מזכ"ל האו"ם גוטרטש ועם ראשי ארגוני יהודיים. פגישות נוספות עם ראשי מדינות יתכן ויערכו בשולי מליאת העצרת.
עוד אמר סידי שליבת הנאום תהיה "הגנה על מדינת ישראל מול אלה בעולם ששופטים אותה באופן לא הוגן, כולל המוסדות הבינ"ל והאו"ם. יהיה גם פרק שיוקדש לאיראן, אבל המסר הוא לא אזהרות והתרעות אלא אמירה פשוטה – נעשה את מה שצריך."
עוד בניו יורק צפוי בנט להיפגש עם ראשי הקהיליות היהודיות. הפגישה הזו מגיעה בפרק זמן קריטי, כשבוע אחרי שהמפלגה הדמוקרטית (עבורה מצביעים מרבית היהודים בארה"ב) הפילה את אישור הסיוע לרכש כיפת ברזל. הנושא הזה צפוי לעמוד בליבת המפגש עם ראשי הקהיליות היהודיות. .בנט לא הספיק לקיים פגישה שכזו במהלך נסיעתו הקודמת לפני מספר שבועות לבית הלבן.
לפי הודעת דוברו סידי בנט צפוי לשאת נאום בפני ראשי הקהיליה היהודית על הקשר בין ישראל ליהודים ברחבי העולם. "בהקשר זה, הוא יספר את סיפור הממשלה החדשה כדי לרתום את מי שהתרחקו מישראל בשנים האחרונות בחזרה לתמיכה בה. כמו כן, יתייחס גם לסיפור האישי שלו, כבן לעולים מארה"ב וכמי שבילה חלק מחייו הבוגרים שם."
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.


















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו