בעקבות החלטת ממשלת איראן אתמול (שבת) להטיל סנקציות על 52 אנשי צבא וביטחון אמריקאים שהיו מעורבים לטענתם בחיסול קאסם סולימאני בשנת 2020 – היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ייק סאליבן פרסם הודעה תקיפה נגד איראן.
"איראן מתיימרת להטיל סנקציות על 52 אמריקאים בזמן שהמליציות מטעמם ממשיכות לתקוף יעדים אמריקאים ברחבי המזרח התיכון וכשאנשי הממשל מאיימים לתקוף מטרות אמריקאיות בתוך ארה"ב ומחוצה לה.
"שלא תהיה כאן טעות, אנחנו נעשה הכול כדי להגן על האזרחים שלנו. כאמריקאים, יש לנו חילוקי דעות פוליטיים. יש לנו חילוקי דעות באשר למדיניות בנוגע לאיראן. אבל אנחנו מאוחדים בנחישותנו נגד איומים ופרובוקציות.
"אנחנו מאוחדים בהגנה על עמנו. אנו נעבוד עם בעלי בריתנו ושותפינו כדי להרתיע ולהגיב לכל התקפה שתבוצע על ידי איראן. אם איראן תתקוף מישהו מהאזרחים שלנו, כולל מישהו מ־52 האנשים שהוזכרו בהודעה האיראנית אתמול, זה יוביל להשלכות קשות".
בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).
כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.





















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו