JavaScript is required for our website accessibility to work properly. למעלה ממיליון שקלים גויסו למימון ההגנה של נתניהו תוך שעות אחדות | זמן ישראל

למעלה ממיליון שקלים גויסו למימון ההגנה של נתניהו תוך שעות אחדות

ראש האופוזיציה בנימין נתניהו בבית משפט השלום בתל אביב, 10 בינואר 2022 (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90 [פול])
אבשלום ששוני, פלאש 90 [פול]
ראש האופוזיציה בנימין נתניהו בבית משפט השלום בתל אביב, 10 בינואר 2022

קמפיין גיוס המונים למענו של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, שנפתח בשעות הצהריים באתר גיבצ'ק, בהובלתו של מגיש ערוץ 14 ינון מגל ופעיל ימין ברל'ה קרומבי הצליח לגייס תוך שעות ספורות סכום חסר תקדים של 1.4 מיליון ש"ח. לדברי מארגני הקמפיין, מטרת הכסף לחלוק היא עם נתניהו את מימון משפטו הפלילי כיוון ש"המשפט הזה אינו של נתניהו בלבד, והוא לא יושב שם לבדו". עוד נאמר על ידי המארגנים שמשפטו של נתניהו הוא "תוצאה של רדיפה וניסיון להשיג בכל דרך ובכל מחיר הרשעה של מנהיג המחנה מתוך כוונה להרחיק אותו מהנהגת המדינה".

בהגדרות איסוף התרומות לא נאמר שמטרת הקמפיין היא לעצור את המו"מ לעסקת טיעון שיזם נתניהו בשבועות האחרונים (תוך שהוא מסתייע בנשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק), אולם הדיווחים המרובים על מצב המגעים המתקדם, הניעו רבים מתומכיו לטעון שהסיבה היחידה שנתניהו חותר להסדר טיעון היא בשל עלויות המשפט הגבוהות, ולפיכך אותם האנשים מתגייסים לסייע לו.

סכום הכסף נאסף על ידי כ-8,700 תורמים החל מרגע שנפתח הקמפיין, כלומר בסך של כ-160 ש"ח בממוצע לכל תורם. העמותה שאוספת את הכסף, לפי אתר גיוס התרומות היא "מוסרי" – ארגון זכויות אדם יהודי, ממצפה נטופה, שמנהליה הם אופיר מזרחי, דוד עמר, שי חנניה, יצחק גבאי ושלמה לוזון.

יצוין שבשלב זה לא ידוע על מעורבות כלשהי של נתניהו בארגון קמפיין התרומות הנ"ל. עד לשעה זו הוא לא הגיב לפרסומים על גיוס התרומות ו/או על קיומו של מו"מ בינו לבין היועץ המשפטי לממשלה על הסדר טיעון.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.