השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג ביקרה את שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן על כך שהוא תיאר באופן שגוי את קשריה עם מקבילהּ הפלסטיני בנאום, שנשא בפני מועצת הביטחון כשטען שברמאללה לא מעוניינים בשיתוף פעולה עם ישראל.
"בנאומו במועצת הביטחון דיבר השגריר על מידע שקיבל מהמשרד להגנת הסביבה, אולם עשה בו שימוש שחוטא לאמת, ובסגנון שאינו מייצג את עמדה השרה", נמסר לזמן ישראל מלשכתה של זנדברג.
ארדן התייחס לפגישה שקיימה זנדברג עם השר הפלסטיני לאיכות הסביבה ג'מיל אל-מטור. "זו הפגישה הראשונה מסוגה מאז 2014. ולא בגלל ישראל", אמר ארדן. "השרה זנדברג הציגה יוזמות רבות לשיתוף פעולה בנושא איכות הסביבה והתמודדות עם פסולת, אבל ישראל עדיין מחכה לתגובה מהפלסטינים".
מלשכתה של זנדברג נמסר כי בניגוד לדבריו של ארדן, הצדדים כבר החלו בשיתוף פעולה בנושאי סביבה ופסולת וכי "העבודה מתקדמת באווירה טובה ושונה מבעבר, מתוך ההבנה כי לסביבה אין גבולות, וכי משיתופי הפעולה ירוויחו שני העמים".
עוד נמסר מלשכת השרה כי "הפרויקטים ימשיכו להתקדם ברוח של שיתוף פעולה לטובת הסביבה ולטובת מדינת ישראל והפלסטינים".
מלשכתו של ארדן לא נמסרה תגובה.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו