נשיא המדינה יצחק הרצוג מאשר בנאום שלו בועידת הארץ והאוניברסיטה העברית לאקלים שהוא יצא לטורקיה בזמן הקרוב:
"זוהי שעת חרום. משבר האקלים הגלובלי רק מחריף ומכה בנו במלוא הכוח, ולצערנו זו רק ההתחלה. המשבר הזה מדיר שינה מעיניי. זאת הסיבה שעם תחילת כהונתי כנשיא המדינה, הצהרתי שאפעל בכל האמצעים העומדים לרשותי, כדי להתמודד עם המשבר. משבר האקלים הוא משבר כלל עולמי, ואנחנו במזרח התיכון צריכים להבין אותו ברמה האיזורית כי ההשפעה היא דרמטית.
למי שלא הבין מהו משבר האקלים – אני אסביר: מדובר בקטסטרופה. זו לא קטסטרופה עתידית ולא נתונים עתידיים, מדובר בכאן ועכשיו. באיום קיומי לכל דבר. בעולם כולו מבינים שמדובר במצב חירום. מה שברור הוא שלא ניתן להתמודד עם האתגר הזה באופן פרטני כל מדינה בפני עצמה. אני מאמין שכל משבר צופן בתוכו גם הזדמנות, וגם כאן – בפנינו נמצאת הזדמנות בקנה מידה היסטורי. אני מתכוון לשיתוף הפעולה האיזורי במאבק במשבר האקלים.
בפרפראזה על הביטוי המוכר, אני מאמין שהגיעה העת ל"מזרח תיכון מתחדש".
זו לא אמירת כנף, מן השפה ולחוץ, אלא תפיסה שמבוססת על ניתוח מעמיק ושיחות עם מנהיגים שונים באזורנו, ועם גורמים משפיעים הרלוונטיים לאזור. בחודש הקרוב אני עתיד לבקר בשכנותינו לחופי לים התיכון – יוון, קפריסין וטורקיה, ולהיפגש עם מנהיגיהן.
לצד אלה אני שומר על קשר קרוב וחם עם ההנהגה במצרים, בירדן, באמירויות וברשות הפלסטינית; את כולם, יחד עם ממשלת ישראל, אני מתכוון לרתום לשותפות איזורית בהתמודדות עם משבר האקלים. הפלטפורמה קיימת, שיתופי פעולה בשדות שונים כבר מתממשים בשטח, החל מנושא מפרץ אילת, דרך התפלות המים, עבור במחקר ופיתוח משותף שמתבצע כמעט בכל רגע נתון, וכלה בהדברה ביולוגית באמצעות תנשמות.
בעולם של אינטרסים ושל חששות, בעולם של פרנויה בינלאומית – משברים גלובליים הם המנוע החשוב והטוב ביותר לשותפות. עלינו להילחם על כך בכל הכוח, ולפעול עד שנגיע לאותו "מזרח תיכון מתחדש".מדינת ישראל יכולה וצריכה להוביל מהלכים פורצי דרך. זו לא זכותנו, זוהי חובתנו, ויפה שעה אחת קודם."
לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).
כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".
בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.
אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.



















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו