השגריר הרוסי בישראל אנטולי ויקטורוב אמר לזמן ישראל כי "מוסקבה מקווה כי ישראל תמשיך בגישה הדיפלומטית הנבונה שלה".
ויקטורוב אמר את הדברים בתשובה לשאילתה על תגובת ישראל לפעולות רוסיה. אתמול אמר שר החוץ יאיר לפיד כי ישראל מגנה את פעולות רוסיה ואילו בנט נמנע מכך ורק הביע תמיכה באזרחי אוקראינה.
"רשמנו בפנינו את עמדת ישראל", ויקטורוב אמר לזמן ישראל. "הקולגות שלנו בישראל דיברו שוב ושוב על הדאגה שלהם לאזרחי ישראל והקהילה היהודית באוקראינה.
"אבל באותו זמן, שוב, אנחנו מקווים שהם יישארו חכמים ודיפלומטיים וידבקו במאמץ המשותף למען שתי המדינות שלנו ואזרחיהן".
ויקטורוב הוסיף עוד כי מוטב לישראל לא להצטרף "לספורט החדש של התקפות על רוסיה".
השגריר הרוסי סיפר כי רוסיה העבירה לישראל "עדויות שונות" המסבירות מדוע מוסקבה החליטה לפלוש לאוקראינה.
"אלו כוללים הוכחות לאשמת ההנהגה הפוליטית והצבאית באוקראינה בפשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות כלפי אזרחי המדינה; עובדות על הפרות זכויות אדם, אפליה, פשעי מלחמנה ונסיונות השמדה של קבוצות אתניות במחוז דונבס; רשימת עובדות המוכיחות שקייב פרשה מהסכם מינסק, ועוד".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו