מהומה התחוללה הערב (חמישי) בכינוס החגיגי של הקונגרס הציוני העולמי, שנערך לרגל חגיגות ה-75 להקמת המדינה בבנייני האומה. לאחר שנציגי המפלגות מכל העולם הביעו הסתייגות מחקיקת המהפכה המשפטית של הממשלה, ואף כללו הסתייגות זו בהצעת ההחלטה, איימו נציגי הליכוד וגורמי ימין נוספים לערוך פיליבסטר, שיכלול הצבעה שמית איטית של כל הצירים – דבר שיעכב את ההחלטה.
גורמים בקונגרס הציוני מדווחים כי הצעות ההחלטה הנידונות קוראות לממשלה לעצור את החקיקה ולהתכנס להידברות, ולכן תנועת הליכוד וגורמי ימין נוספים החליטו לפוצץ את הקונגרס ולגרור את הצירים, שהגיעו מכל העולם, לפיליבסטר ולהצבעה שמית (מדובר ב-580 צירים ועשרות הצעות).
הקהל צועק "בושה!" בכנס הקונגרס הציוני העולמי בבנייני האומה בירושלים, 20 באפריל 2023 (וידיאו: יהודה ארי גרוס)
הדרמה בבנייני האומה עודנה בעיצומה וכמעט הגיעה לתגרות ידיים. במקום פרצה מהומה כאשר מאות צעירים צעקו באולם "בושה! בושה!", ואף הוטחו קללות על ידי חלק מהנוכחים. מאות צירים שהגיעו מחו"ל זועמים במיוחד היות והם עלולים לאחר לטיסות שלהם. חלק אף קמו וצעקו "בושה!" ועזבו את האולם.
לבסוף הוחלט שלא לקיים הערב הצבעה, ומחר בבוקר המליאה תשוב להתכנס. ההצבעות צפויות להיערך במתכונת מקוונת בשבוע הבא.
סגן יושב ראש ההסתדרות הציונית העולמית, יזהר הס, אמר ש"חרף המאמצים של גוש הימין לסכל קבלת החלטה המגינה על אופייה הדמוקרטי והליברלי של ישראל, לנציגים תהיה הזדמנות להשמיע את קולם בפני הממשלה: הקשר בין יהודי התפוצות לישראל תלוי בהישארותה של המדינה יהודית, ליברלית ודמוקרטית, המהווה בית לכל יהודי".
לאחרונה הכנסת הכירה בחשיבות של דמוקרטיה מקומית בישראל, והעבירה בקריאה טרומית הצעת חוק פרטית של יו"ר ועדת הפנים יעקב אשר, בתמיכת שר הפנים משה ארבל, שמתגמלת חברי מועצה על השתתפותם בישיבות ומעניק להם החזרי הוצאות. אכן מדובר בדברים בסיסיים לגמרי, שמרבית האנשים מצפים לקבל בתמורה לעבודתם, אך עד היום חברי מועצה היו מתנדבים לחלוטין.
יש לכך משמעויות דמוקרטיות אדירות, החל מכך שמגוון רחב יותר של אנשים מהקשת החברתית והסוציו-אקונומית יוכלו להרשות לעצמם לרוץ בבחירות המקומיות – הרי התנדבות היא פריווילגיה במידה רבה – וכלה בחיזוק האיזונים והבלמים ברשות.
הילה אביב ירושלמי היא חוקרת בארגון "תנועה מקומית", הפועל לחיזוק המעורבות המקומית בשלטון המקומי.
בישראל חיות כ-19,500 נשים פליטות. חלקן חיות כאן כבר 20 שנים, חלקן נולדו פה. הן חוסות כאן תחת הגנה קבוצתית, כלומר מדינת ישראל מאפשרת את שהייתן כאן באופן חוקי, ומונעת את גירושן בשל סכנת החיים שנשקפת להן במדינות מוצאן.
ועדיין – אותן פליטות חיות כשהן כמעט חסרות זכויות לחלוטין, עירומות מכל מעטפת בסיסית של הגנה וביטחון סוציאליים, חוות על בשרן יומיום מדיניות מתעמרת ומפלה מצד הרשויות.
הדר אביאל היא רכזת מדיניות ציבורית בא.ס.ף - ארגון סיוע לפליטים ומבקשי מקלט בישראל, ומחברת דוח המצב על נשים פליטות בישראל שפורסם לאחרונה.
הוא באמצע שנות השבעים לחייו, יליד הארץ, בעברו קריירה עסקית מפוארת ופורצת דרך. איש עתיר מעשים וזכויות. מתנדב פעיל, איש משפחה נהדר, סבא מצטיין והוא חבר טוב שלי.
כול מוצאי שבת, מאז שהחלה המהפכה המשפטית, הוא לוקח את דגל המדינה הגדול, שבמשך כול ימות השבוע מתנוסס בגאון במרפסת ביתו, לובש את החולצה של ההפגנה ויוצא יחד עם רעייתו להפגין בכיכר החטופים/קפלן.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
לא מִחזור ולא נעליים
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם